על השתלבות במרחב

NorthernStar

New member
לא, לא במיוחד

קרא קצת עליו, על הרקע שלו, על הסביבה שבה הוא חי. הבן שלו היה ציוני, לא הוא.

כן אה...

מזל שהוא לא חי היום לראות איך אפילו בויקיפדיה מעלילים עליו שקרים על שהחיה את העיברית למען המדינה היהודית שבה תמך שתקום, ואף הוביל להפיכתה לשפה רשמית בארץ... http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%A2%D7%96%D7%A8_%D7%91%D7%9F_%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%94 מזל שאת כאן כדי לחשוף את הקונספירציה הציונית הזו נגד שמו.

NorthernStar

New member
מה הקשר?

אליעזר בן יהודה לא היה אהוד במיוחד על מנהיגי הציונות, אתה יודע (או שלא).

וזה מנע ממנו להיות ציוני?

ולא סתם ציוני, אחד שהעניק לציונות את אחד מהיסודות עליהם היא מאוחדת כיום. זה שהוא לא היה אהוד על ידי חלק מהמנהיגים לא משנה כהוא זה את תרומתו ומסירותו למען המפעל הציוני בארץ, אחרת, לשם מה פעל להפוך את העברית לשפה רשמית בישראל?

NorthernStar

New member
אליעזר בן יהודה והציונות

היו שני קוים מקבילים. הוא לא ראה עצמו כחלק מהתנועה הציונית, אגב. ואם תעשה חיפוש ברמב"י תחת "עליה ראשונה" (כתת נושא של הציונות; התקופה בה פעל בן יהודה שהיא גם תקופת המחקר שלי) לא תמצא מאמרים על בן יהודה. הוא אפילו לא מקוטלג תחת "ציונות".

בפועלו הוא היה הרבה יותר ציוני

מאשר אנשים שהוכרזו כציונים רק למען שם התואר. ויש לך הלכה למעשה כתב שלו שמאשר את עדתו הציונית- "באפריל 1879 פירסם מאמר פוליטי ראשון, "שאלה נכבדה", בירחון "השחר", ובו טען שתקומת עם ישראל תהיה בארץ ישראל ובשפה העברית, משום שאין לאום ללא שפה משותפת."... לא צריך תוספת מעבר לזה כדי לקבוע אם מדובר בציונות או לא.

NorthernStar

New member
ואני טוענת שהוא לא היווה חלק

מהתנועה הציונית. את זה גם הוא טען, אגב. הציונים אהבו לנכס אותו מאוד יותר. הוא דיבר על תחיה לאומית בעיקר ברמת השפה הכתובה והמדוברת. כמו רבים מאנשי דורו, הוא התחמק משאלת הקמת ישות פוליטית יהודית עצמאית בפלסטינה.

היית שמח שתראי לי את הציטוט

לפיו הוא טען שאינו ציוני, זו הפעם הראשונה שאני שומע על זה.

קראתי ואני יודע

ללא איש זה ופועלו, הציונות היתה מפספסת את אחד ההישגים החשובים ביותר שלה. גם הערבים שהשתתפו במרד של 1936 לא הגדירו עצמם כפלסטינים. אז מה?

אישלום

New member
למה לא תדברי לעניין?

כולנו יודעים מתי חי אליעזר בין יהודה. אני משער שאפילו את יודעת, שלכל החידושים הלשוניים הרבים שלו, לא היה קיום אלמלא נוסדה מדינת ישראל והפכה מילון - לשפה חיה ונושמת. ואם תנצלי את כישורייך האקדמים, שאת כל כך גאה בהם, לבדיקה קצרה, יתברר לך שהחידושים בעברית אחרי בין יהודה, ואחרי יסוד המדינה רבים בהרבה מאלה שחידש הוא עצמו. מה שכמובן לא מפחית כהוא זה מחשיבותו, גם בגלל העושר העצום של תרומתו, כתרומת יחיד, ווגם בגלל הראשוניות, והעקשנות לעשות שימוש בשפה העברית, ורק בשפה העברית ?...O.K

אישלום

New member
בכל פעם

אחרי שאת מביאה דברים לדיון, והם לא בדיוק רלבנטים (מתי חי אב"י, והקשר בין תחיית השפה העברית ומדינת ישראל), ומסתבר שהטיעונים שלך, או שהם לא נכונים או שאין להם תוקף, את מחליטה שנמאס לך מהצעצוע ואת מחליטה שאין לזה קשר לדיון. אם נמאס לך, לכי לנוח. אני בטוח שאפילו בקנדה אין מי שיכריח אותך לתת תשובות, בעיקר כשאת חסרה אותן.

על כך נאמר-

סטוגודוש! באנג!
אלוויס הז לפט דה בילדינג!

NorthernStar

New member
הטיעונים שלי הם התקפים

לך אין ממש תשובה, וזה בסדר. אני לא מצפה מכל אחד לקרוא בכמות שאני קוראת. אבל לפחות על תנסה לדון במה שאתה לא מבין.

אישלום

New member
שוב את מתרברבת

מתי תביני שהעובדה שאחרים כותבים הרבה ספרים, ואפילו את קוראת כמה מהם, אין לזה ולא כלום עם היכולת שלך לחשוב לבד... אפילו לא תארים אקדמים. השקפת עולם, כשהיא עוברת מסננת של חשיבה. היא לא ציטוט של סעיד, היא גם לא התרפסות בפני האקדמיה. היא דרך להבין מבעד מערכת ערכים קוהרנטית, מה הדבר שאת באמת סבורה שמייצג אותך. אולי את חסרה את זה ומכאן הצורך שלך להרברב בקריאה מרובה, בהיתלות באנשים אחרים, בטענה שאת פטורה מנימוקים כי אחרם לא מבינים מה שאת, שבטוחה שעולה על האחרים, מבינה. עצוב לראות, שמי שטוען שהוא נמצא בקדמיה, יש לו צורך להכריז בקול רם 'אני, קוראת, אני קוראת...'.

אישלום

New member
בארמית אמרו על זה משהו...

מטבע בכד ריק מקשקשת הרבה... חבל, חשבתי שאת מסוגלת ליותר מזה. אני יודע, שאת יודעת להעתיק את המשפט האחרון ולהפוך אותו למשפט שלך. זה בסדר, כל אחד עם מה שהוא יכול.

שאלה שכולם שואלים את עצמם

התשובה היא שרוב הציבור בעולם הערבי דתי הרבה יותר מהציבור בישראל, וזה כשלעצמו לא היה אמור לשנות יותר מדי אלמלא ההלכה האיסלאמית היתה דורשת בפירוש שכל שטחי המזה"ת יהיו מוסלמיים. כלומר, היהודים מורשים ע"י ההלכה האיסלאמית לחיות בשטחי המזה"ת רק כבני חסות בשלטון מוסלמי. הכלל הנ"ל חל, אגב, גם על הנוצרים - ע"ע דוגמת לבנון שהוקמה ע"י הצרפתים ב- 1946 כמדינה בעלת רוב נוצרי ושלטון נוצרי, נוצרית ושילמה על כך במאבק בלתי פוסק עד שהפכה לבת-חסות.

למעלה