על השתלבות במרחב

NorthernStar

New member
על השתלבות במרחב

במאמר של ירון אזרחי מהיום. קודם כל, מאמר מעניין וראוי מאוד למחשבה. גם אני אומרת שדי לישראל לנהוג כמו גרורה אמריקנית. היא חלק מהמזרח התיכון, והיא לא תוכל להתקיים בשלום אם לא תפנה גב לאימפריאליזם האמריקני ותפגין סולידריות עם סביבתה. התנשאות כפי שהיא מפגינה כעת היא בעוכריה אם תרצה להמשיך להתקיים.

סולידריות עם סביבתה? ../images/Emo4.gif

סולידריות עם סביבה שבמקרה הטוב ביותר היא מגלגלת את העיניים לשמיים, "הם לא מוסלמים אמיתיים" כאשר הטרור יוצא מקרבה (במקרה הרע מבינים, מצדיקים, מסבירים בצורה "לוגית מערבית" את הטרור...הכל זה היינו הך), סביבה שיש לה משטרות דת?, סביבה שמדכאת נשים?, סביבה שכולה חיקוי וציות לאימאמים?, שמדכאת קידמה?, נו טוב, קל לחיות בסרטים מטורנטו, הרי לא צריך להתמודד עם המציאות, יש "תמונות קשות", שמחליפות את העובדות והמציאות, האימפריאליזם היחידי שקיים הוא האיסלמי שגרורתיו הן בכל העולם, בפריז, בלונדוניסטאן, בגרמניה והולנד, גם בקנדה וארצות הברית. הסביבה שלי היא המערב, התרבות המערבית, לא המזרח התיכון, נכון שגיאוגרפית אנחנו (לא את...כמובן...), במזרח התיכון, זה רק עובדה טכנית, אין לה שום משמעות, בטח שלא בכל הקשור ל"סולדריות עם הסביבה".

תעשי לעצמך טובה ותקראי את

"הצרה עם האיסלאם" של אירשאד מנג'י, היא מוסלמית קנדית מוונקובר, אולי, רק אולי היא תכניס אותך קצת לפרופורציה ותוציא ממך את כל הארס והקיצוניות. מדובר באישה חכמה ומאוזנת.

NorthernStar

New member
הקשר הוא ברור

הרי מדובר בדו קיום - כשהישראלים ילמדו שהם לא שלוחה אמריקנית ושהם חלק מהמזרח התיכון בדיוק כמו הערבים שהם אוהבים כל כך לשנוא...

באופן מדהים אני מסכים עם כוכב הצפון

כולם מדברים כאן על דו קיום בין ישראלים וערבים בתוך מדינת ישראל כשהמוטו העיקרי זה קבלת הפלסטינים הישראלים בתוך מדינת ישראל כמיעוט שווה זכויות. המאמר הזה מציג גישה אחרת לגממרי - אנחנו לא צריכים לקבל את הפלסטינים אלא להשתלב בתוכם ולהיות חלק מהעולם שמסביבנו. דו הקיום ביננו לבין הפלסטינים בישראל יושג כחלק מהשתלבותינו במרחב. זה קשור בהחלט לדו- הקיום, למרות שתוכן המאמר הזה הוא שטויות במיץ עגבניות. מדינת ישראל היא מדינה מערבית בכל הפרמטרים - היא דמוקרטיה חילונית ליברלית. אף מדינה במרחב איננה כזו. בנוסף, אנחנו שונים מהמרחב בשפתינו, בדתינו (גם החילונים ביננו), בגישתנו לנושאים כמו השכלה, בהתיחסותינו לתרבות האירופית ובמליון ואחד נושאים אחרים. אין שום סיכוי שאנחנו נסכים לוותר על כל הערכים האלו (כולל התאסלמות) כדי שהמרחב יקבל אותנו

f r e e b i r d

New member
מעניין

שאתה מדבר על התיחסות לתרבות האירופית, במיוחד עם העובדה שמרבית היהודים הם ממוצא לא-מערבי כלומר ממדינות ערב במקור. ולאור העובדה שישנה התעוררות אצל המזרחיים לגבי גישה שונה לתרבות ממנה באו. אני יכולה להבין את המניע התרבותי (לפחות אצל האשכנזים) להתחבר עם אירופה ובנוסף יש את המניע הפוליטי-כללי, אירופה הופכת למעצמה ולכן לפי תפיסתכם כדאי להתחבר אליה- השאלה אם אירופה רוצה בהתחברות כזו?

NorthernStar

New member
אבל גם האשכנזים

היום ברובם הם לא ילידי אירופה אלא ילידי הארץ. אז למה לנסות להיתלות על ערכים לא-לנו, כאלה שהם לא חלק מהתרבות המזרח תיכונית ובכך לייצר ולשעתק עימותים?

sela v

New member
אז מה את עושה בקנדה?

אם את אשכנזיה אז בטח נולדת בארץ, ואת צריכה להתערב באוכלוסיה המקומית, ואם ספרדיה אז תרגישי ממש בבית.

NorthernStar

New member
אני יכולה לשאול אותך את אותה השאלה

אבל זה לא מעניינו של הפורום, נכון?

sela v

New member
אני לא דרשתי בהפיכת מדינת ישראל

לעוד מדינה ערבית, את כן.

NorthernStar

New member
ומה הקשר להודעתך למעלה?

מעבר לזה, באחד השרשורים בעמוד זה הרי הודעת ש"אתה גאה בזהותך הערבית".

sela v

New member
אם לא הבנת זו הייתה בדיחה

למישהו שזיהה אותי בטעות כערבי. האם סלע נשמע לך שם ערבי?

סיפורים מגן החיות

במעריב התפרסמו מידי פעם סיפורים מגן החיות. אחד הסיפורים היה סיפור על ביצת תרנגולת שצורפה לקן של ציפורי טרף (נדמה לי שבזים) בגן. מהביצה בקע אפרוח של תרנגול שגודל על ידי אמו החורגת כבז לכל דבר, והטענה היתה שכשגדל היה אפילו יותר בז מהבזים - התקוטט עם כולם על הבשר שניתן להם וצרח יותר מכולם. כל בבאי הגן התפלאו לראות כיצד התרנגול שורד בתוך כלוב של ציפורי טרף. בוקר אחד הגיע המטפל לכלוב והתרנגול נעלם - רק ערימה של נוצות העידה על מה שהתחולל שם בלילה... כוכב הצפון - אנחנו יכולים לנסות להראות כערבים, להתנהג כערבים, לדבר ערבית, אבל אנחנו תמיד נהיה התרנגול שבכלוב עם ציפורי הטרף ויום בהיר אחד הם יגידו "אתם לא משלנו" ובזה ייגמר הסיפור שלנו...

למעלה