על השתלבות במרחב

5EDEN50

New member
ברוך וברוכים הנמצאים פוטה!

מקווה שהכל רק ברוח טובה! יום נהדר ליהודים ולערבים אמן !

NorthernStar

New member
אין בינינו מחלוקת

הישראלים אכן צריכים להכיר את החברה והתרבות הערביים - ואני מודה שכל מה שאני יודעת (והוא לא הרבה במיוחד) למדתי בעצמי, בלי עזרת מערכת החינוך, ואין סימטריה בין מה שאני ואחרים מהמגזר היהודי יודעים על הערבים בין מה שערביי ישראל יודעים על היהודים. וכן, זאת אשמת מערכת החינוך, בין השאר. אני מתביישת שאני לא יודעת קריאה, כתיבה ודיבור בשפה הערבית וכך גם הסביבה בה גדלתי. גם לא טענתי שהישראלים צריכים לוותר על העברית. להיפך, יש מקום במרחב השמי לשפות ולדתות שונות. כפי שאמרת, יש הרבה מאוד גוונים בחברה הערבית, והיא מאוד לא מונוליתית כפי שהישראלים לרוב רואים אותה.

היתי פה

New member
מי שצריך יודע ערבית על דעגה../images/Emo198.gif

הבעיה שרוב הערבים בארץ העברית שלהם?

היתי פה

New member
../images/Emo8.gif"f r e e b i r d " ../images/Emo7.gif../images/Emo26.gif

" f r e e b i r d "
רוצה תירגום "בערבית"?

f r e e b i r d

New member
../images/Emo8.gif

דברי עם תינו (פסיכומאניאק) על הנושא, אם את רוצה. בסוף זה הסתדר והתברר שהם טעו.

אישלום

New member
אינני מכיר אף מדינה שבה הרוב

נדרש ללמוד את שפתו של המיעוט. לא שבעצם הלימוד יש משהו רע, אלא שזו דרישה בלתי סבירה בעליל. הבושה שלך על שאת לא יודעת לקרא ולכתוב ערבית, היא התבטלות שאיננה במקומה. הדבר נכון גם במדינות בהן שפת המיעוט מוכרת כשפה רשמית, כמו - בלגיה (ואלונים-צפרתית ופלמים-פלמית). כידוע לך השפה הערבית מקבלת את הכבוד הראוי לה כשפה רשמית במדינת ישראל, כולל בכנסת, שבה רשאי כל אחד לנאום בערבית (ולא בשום שפה אחרת מלבד העברית). הערבית היא שפה מוכרת לצורך בחינות הבגרות, ונלמדת בתיכוניים יהודיים רבים בארץ. אף שהיו ריכוזים יהודיים לא מבוטלים בארצות רבות בעולם (מרוקו, פולין ועוד), מעולם לא שמעתי על מדינה שבה אזרחיה נדרשו ללמוד עברית או לאדינו, או אידיש...

NorthernStar

New member
אם מדובר בשפה רשמית

אז שכולם ילמדו אותה בבית הספר. שמשרתי הציבור יידרשו לשלוט בשתי השפות, בדיוק כמו במדינה בה אני חיה, קנדה.

את תחייבי את כולם ללמוד ערבית?

מה שטוב לקנדה לא בהכרח מקביל לרצונות שלנו. הערבית בארץ, כבודה במקומה מונח כשפה רשמית, וכרגע זהו לא אינטרס לאומי ללמוד ערבית. את יכולה להוכיח כאן איך לימוד ערבית ישתלם לילדי ישראל יותר מאשר לימוד רוסית או אמהרית או ספרדית? מי שרוצה ללמוד ערבית בבית הספר, יכול. מי שרוצה לחיות במדינה כמו קנדה, עובר לגור בקנדה. הקנדים, שבמסגרת הלימודים כבר מכלילים את האנגלית, השפה הבינלאומית, כאחת משפות האם, ויכולים להרשות לעצמם לימודים לשפה נוספת, כאן בארץ דרישה שכזו אומרת שתלמידי ישראל יצתרכו ללמוד 3 שפות, שכשלעצמו זה נשמע יפה, אבל כנראה שזה לא אינטרס לאומי של ישראל.

NorthernStar

New member
"אינטרס לאומי"

ודאי שלא, במדינת אפרטהייד שעושה מרגינליזציה לקבוצות מיעוטים דתיים ואתנים, שלא לדבר על קבוצות אחרות שהודרו תמיד ממרכזי הכוח.

אם תמשיכי רק לצעוק

"אפרטהייד!" "אפרטהייד!" ולא תתייחסי לגופו של עניין את לעולם לא תשיגי תשובות לשאלות שלך. אינטרס לאומי מוכתב לרוב על ידי הרוב, והרוב בישראל לא מבין איזה אינטרס יש לו להשקיע בלימוד השפה הערבית כשפה שלישית? את יכולה להוכיח לי כאן ועכשיו שלימודי ערבית ישתלמו לי ולילדי המדינה כדבר שמקדם אותם יותר מלימודי שפה אחרת כמו רוסית, ספרדית, סינית או אמהרית? לבטח שלימוד ערבית יקדם את המיעות הערבי במדינה, אבל למה שלא יעשה אותו דבר כלפי דוברי הרוסית? או כלפי דוברי האמהרית?

NorthernStar

New member
ערבית אמורה להיות השפה הרשמית

והיא השפה שלא רק מדוברת על ידי 20% מאזרחי ישראל, אלא שוזי שפת הדיבור האזורית, הלינגואה פרנקה של המזרח התיכון, ומכאן החשיבות העליונה שלה, ועוד יותר - בהקשר על אותה השתלבות שדיברתי עליה.

למה?

זהו, בגלל שאנחנו במזרח התיכון אז אנחנו צריכים להיות כמו יתר המדינות ולדבר ערבית? עם כל הכבוד לזה שזו שפה אזורית זה לא אומר שום דבר על ה'חובה' שלנו ללמוד אותה- האם צריך לבטל כאן את מעט הדמוקרטיה שעוד נשארה(ויש כאן יותר דמוקרטיה מבכל המדינות הסובבות) רק בגלל שזה הוא לא המשטר האזורי? מי שרוצה לעסוק עם מדינות האיזור מוזמן, הוא יכול ללמוד מתי שבא לו את השפה האזורית, אבל מי שלא למה שיחוייב לעשות כך? מה יעזור לי כעובד ישראלי שחי כאן בארץ ללמוד ערבית יותר מאשר ללמוד רוסית? היקף הקליינטים שלי בשני הצדדים הוא אותו דבר, למה שאני יעדיף ערבית? אני מייצא יותר לרוסיה מאשר לירדן, אני מייבא יותר מאוקראינה מאשר ממצרים, ואם הייתי רוצה, אני תמיד יכול ללמוד ערבית בעצמי, איש אינו מונע ממני. תסלחי לי שאני לא רוצה להפוך את ישראל למדינה ערבית ורוצה לשמר את החריגות של המדינה הזו במזרח התיכון, אבל ככה אני רוצה את זה. אני לא רוצה שהמדינה הזו תהפוך למה שהערבים סביבי רוצים שהיא תהפוך, לי יש שאיפות אחרות. אם אין להם סובלנות לשוני הזה אז הבעיה היא אצלם ולא אצלי. תקראי לזה 'אפרטהייד' תצעקי שאני 'גזען', אבל אני אקרא לזה דמוקרטיה כי זו זכותי לרצות כך.

NorthernStar

New member
אם אתה רוצה לחיות בתור בובה של

מישהו אחר, ומצד שני ליצור עימותים עם שכניך ... בעיה שלך. אבל עם הגישה שלך שלום לא יהיה שם.

למה את לא עונה לשאלות ששואלים אותך?

את רוצה שיקשיבו לך רק כשיש לך מה להלין עליו? תתני לי לפחות תשובות לשאלות ששאלתי מעל. ולשאלתך- אני לא רוצה לחיות בתור בובה של אף אחד, גם לא של שכניי. אני לא אוהב את התלות שיש לישראל בארה"ב, אבל מכיר שבשביל לשמור על המדינה היא הרע במיעוטו. ועד כמה שידוע לי אני לא קורא להשמדת מדינות שכנות, שורף את דגליהן, ואובססיבי בשנאה שלי אליהן עד שאני מוכן להרוג את עצמי בלבד שאקח כמה מהם איתי לקבר. אז כן, הבעיה כאן היא בעיקר אצל מי ששונא.

אישלום

New member
להזכירך - מדינת ישראל

הצליחה להגשים מפעל ענק של תחיית השפה העברית. באופן שלא היה כדוגמתו עם שום שפה בעולם. משפה כמעט 'מתה' ששמשה בעיקר לתפילה,חזרה להיות לשפה חיה, חיה עד כדי כך, שאפילו את מקנדה הרחוקה יכולה ליצור באמצעותה קשר אם אנשים בפורום הזה...! לטעון שבנוסף להכרה של מדינת ישראל בשפה הערבית כשפה רשמית, היה עליה לחייב את כל האזרחים ללמוד לדבר בשפת המיעוט... זו ...הגזמה פראית! זו הפעם השנייה שאני מאשים אותך בהגזמה. ולא בכדי - עם חלק גדול מהדברים שאת כותבת אני יכול להסכים. לצערי לעתים קרובות מידי את כותבת כאילו יש רק צד אחד בסכסוך במזרח התיכון, ואילו הצד השני, אף שהוא קיים, אין לו זכויות כמו לשאר העמים ובני האדם. שכנים הוא מושג שכולל תמיד שני צדדים... לא שאני חושב שאת לא יודעת את זה. אלא שבהתייחסויות שלך את נוטה להתעלם דווקא מהצד הישראלי (הצד ...שלך?!).

NorthernStar

New member
אליעזר בן יהודה לא היה ישראלי

הוא לא פעל בחסות מדינת ישראל, אתה יודע, בגלל העניין הקטן הזה של השנים. נו, מת עוד לפני קום המדינה.

למעלה