על אחת שלא ויתרה..

Boojie

New member
למה, מה בדיוק עשיתי רע

שאת ממליצה לגבר שלי לעשות עלי חרם סקס?

המלצתי לך להחרים אותו-שהוא יישאר עם

הלשון בחוץ (תרתי-משמע). לנו יש עוד אפשרויות, לא כך?

Yarik N

New member
ולנו אין?

נראה לי שזה סוג של עונש שמעניש את כולם.... אם את באמת רוצה להעניש מישהו תחליפי לו את התיונים לתיונים משלשלים.... לא, בעצם זה יכול גם להעניש אותך....... לא יודע, אל תענישו!

.inbal

New member
מילואימניקיות יקרות

אני לא חושבת שמעסיקים כל כך חרדים מפני ההריון עצמו אלא מתקופה ארוכה אחריו שבה הם מניחים שאשה תזניח את עבודתה. לכן השאלה המקבילה לגבר לא צריכה להיות ´האם אתה עושה הרבה מילואים?´ אלא ´האם אתה ובת זוגך מתכננים ילדים בקרוב?´ הפתרון הוא, כמובן, פשוט: שילוב שני בני הזוג בגידול הילדים הקטנים ובאחריות להתקע בבית כשהם חולים, כך שמעסיקים לא יחששו להעסיק צעירות יותר מצעירים. זה מסוג הדברים שלאט לאט מתחילים לקרות בחברה שלנו, אבל למעסיקים ייקח עוד זמן להפנים. ודרך אגב, כחלק מתהליך פתיחת מקצועות לחימה לנשים בצה"ל רצוי וראוי שגם הן תשרתנה במילואים. ולא רק עד שהן מתחתנות. אשה שמתחתנת לא יכולה יותר לקלוע במטרה? זה מגוחך. ומה עם ילדים? ומה קורה כשאבא לילד בן חודש יוצא למילואים? לדעתי, אם נשים תשרתנה במילואים, ייקטן הנטל וניתן לפטור הורים לילדים בגיל של פחות משנתיים (ז"א בעצם פעמיים) ממילואים. לא כולל טייסים וטייסות, כמובן.

Boojie

New member
שתי בעיות עם דברייך:

1. אם גברים ישתתפו יותר בגידול הילדים, התוצאה לא תהיה שמעסיקים פחות יחששו להעסיק נשים או נשים בהריון, אלא שמעסיקים ישתדלו להעסיק רק רווקים, רק רווקים שמצהירים שאין להם כוונות להתחתן או להוליד ילדים, או רק הומואים (כן, בטח. כשאני אראה אני אאמין...
) 2. לגבי פטור ממילואים - ההצעה שלך לא מעשית. אחוז גבוה (נדמה לי שרוב) מאלה שעושים מילואים הם קרביים. חלק מהצורך במילואים אצל חיילים קרביים הוא כדי לשמר את הכושר, הידע וההכשרה שהצבא השקיע הרבה כדי להעניק לאותם חיילים (ובגלל זה המילואים הרבה פעמים כוללים אימון+פעילות מבצעית). חייל שלא יעשה מילואים כמה שנים, רוב הסיכויים שלא יישאר לו שום דבר מההכשרה שלו, ולמערך המילואים אפילו לא יהיה מעקב אחרי זה.

.inbal

New member
עבדתי קצת עם מילואימניקים

בצבא: רובם ממילא זוכרים מעט מאוד מעבר לדברים הבסיסיים שאי אפשר לשכוח ואין מה לדבר על שימור הכושר. אבל אפשר להתפשר ורק לצמצם את ימי המילואים של שני ההורים לילדים ממש קטנים. קשה לי לראות את כל המעסיקים מעסיקים רק רווקים...

עם כל הכבוד לייבובי המילואימניקים

אני לא רואה מעסיקים מתעניינים עד כדי כך בשאלה "האם אתה עושה מילואים". למעשה, המילואים הם כר נרחב ל"יד לוחצת יד" בעניין של העסקה הדדית בחיים האזרחיים. אישה ממוצעת יולדת בערך שתיים וחצי פעמים בחייה. מילואים יש כל שנה למשך חודש עד גיל 45. המשוואה פשוטה - האפלייה היא על רקע מיני-ג´נדרי ולא בגלל בעיית השיבוץ שנוצרת כשאשה יוצאת לחופשת לידה.

מירי,

New member
חנה - האם התשובה הייתה אלי?

כי אם כן לא הבנת אותי -( המשוואה שלך אומנם לא מדוייקת כי מילואים כבר לא עושים חודש בשנה...) אבל עדיין גם אני חושבת שזה לא רלוונטי אם אישה מחליטה לצאת לחופשת לידה - יותר מכך ל 3 חודשים ומעלה של חופשת הלידה אפשר לקחת מחליף , לשבוע עד 3 שבועות של מילואים צריך ל"קמבן" את הפיתרונות.. אבל... יד לוחצת יד , הם גברים להם זה מותר.

התגובה היתה בהמשך לתגובתך

כמובן ולא סתרה אותה. ואכן את הנקודה הזו לא הבנתי עד הסוף וטוב שהבהרת. מסכימה במאה אחוז. אגב - יש עדיין מי שעושים לא חודש אלא 45 יום בשנה (יש אחד כזה אצלי בבית) עד גיל 45 ולא יום פחות.

אמיר.

New member
כמה שאת טועה....

אישית - לא נתקלתי בזה (ממילא אצלנו כולם עושים מילואים - ככה שזה לא חריג) אבל קרובים שלי בשפלה מספרים שזה ממש מעצבן. מי שיוצא למילואים זוכה למבט עקום וללחצים נוראיים לולת"ם. ובכוון ההפוך - תארי לעצמך את הלחץ על אישה שיולדת כל שנתיים/שלש.

Boojie

New member
באופן כללי אני מתנגדת לשאלה הזו.

במקרה הספציפי הזה היו כמה דברים ששכנעו אותי שאין לי מה להתנגד: 1. אותו מרצה כבר קיבל לעבודה שלוש נשים הרות (מתוך צוות של שישה אנשים). קשה היה לי מאד לראות אותו כמעסיק מפלה. 2. המדובר בעבודה זמנית ולחוצה של תשעה חודשים, כשלמועסקת ידוע מראש שמתוך תשעה החודשים האלה, יהיו כמה שלא תוכל לעבוד בהם. 3. מדובר בצוות קטן של עובדים שחייבים למלא עבודה מסוימת, כשיש בעייה להחליף מישהו באופן זמני (עבודת תרגול דורשת הרבה עבודת צוות, בהכנת תוכנית הלימודים, המבחנים, שעות הקבלה ועוד - קשה מאד להכשיר מישהו לעבודה כזו באמצע השנה). כמה עובדים שיחסרו פירושם הרבה יותר עבודה שתיפול על אלה שנותרו. כך שמה לעשות, במקרה הזה בהחלט יכולתי לקבל את השאלה כלגיטימית.

Yarik N

New member
את לא רואה בעיה בשאלה הזאת?

ושוב קטונתי. לדעתי הוא צריך לבקש מהמרואיינת הוכחות לאמצעי המניעה בהם היא משתמשת ולבדוק ספירת זרע של בן הזוג. וגם כמובן להחתים אותה (או לבצע קשירת רחם) שאינה מתכוונת להרות ואם תהרה שלא בכוונה אז שתפיל (ושלא תקח יותר מיומיים חופש אחרי ההפלה)

four seasons

New member
לעומת זאת גבר רווק מעל 30

נתקל בבעיות ומסתכלים עליו בצורה שלילית, אם הוא לא נשוי ועכשיו הוא לא רק מקבל טלפונים מאימו וסבתו אלה כל פעם מזכירים לו ושואלים אותו שאלות בצורה זו או אחרת, השאלות נשאלות לגבי נשים וגברים, בעבודתי הקודמת ראיתי מצבים שבהם היתה הזדמנות לנשים להתקדם אבל הן ויתרו מפני שהמשרה דרשה יותר שעות והן לא היו מוכנות לעבוד לאחר 17:00 משרת ניהול דורשת שעות, מנהלת מחלקה שלי קודמה מפני שלא היה אכפת לה היא גרושה ילדים מעל 18 והיא היתה נשארת מאוחר, גבר שלא מסכים לתנאי המשרה שדורשת שעות גם לא יקודם. היה גם דיון לגבי הרצאות שהיו נהוגות אחר הצהרים לאחר דין ודברים ההרצאות הועברו לאחד הימים בשעות הבוקר וגם שם היו בעיות, מפני שאלו שהיו להן ילדים טענו שזה יפגע בהם בסוף ההרצאות הועברו ל10 בבוקר. אני לא טוען שאין הבדלים, אנחנו חברה שעוברת שינויים, אבל לא מצאתי פתרונות בשרשור הזה וגם לא התייחסות לאיך שנשים תופסות את זה, יש לקחת בחשבון שאחוז גדול של הנשים שעובדות לא רואות בעבודה קרירה, לא מוכנות לעבוד יותר ממשרה של 8 שעות או חצי ושזו רק העבודה הראשונה שלהן והן עושות כמעט הכל בבית, אגב המנכל הקודם שלי קיים הפליה מתקנת רוב העובדות בחברה הן נשים (מעל 80 אחוז) הוא קיבל נשים ללא נסיון והשכלה והן קיבלו הדרכה ותמיכה וחלקם היום סטונטיות ובעלות משרה מתקדמת בחברה ובחברות האחרות והתפקידים הבכירים כמו מנהלת סניף, אדמניסטרטיבית סניף (קרוב ל30 סניפים)נשמרו לנשים, למדתי ממנו הרבה דברים שירבו כמותו, גברים סבלו מאפליה במקרא הזה, מה שהחסרון הוא המשכורת ההתחלתית שהיא נמוכה

אפרת_ח

New member
קרא שוב את ההודעה של וואסאבי

(זאת שהגבת עליה, בכותרת "הפמיניזם היום") היא מסבירה את הנקודה מצויין. הפתרון של העברת ההרצאות לשעה עשר הוא בדיוק הכיוון הרצוי - לא להגיד "נשים לא מוכנות לעבוד 12 שעות" אלא ליצור מצב שאף אחד לא יצטרך לעבוד 12 שעות.

four seasons

New member
במקרא הספצפי הזה

של הדיון לגבי העברת שעות ההרצאה, אני לחצתי ונלחמתי עליו בעבודה, ויתרתי על כמה הצעות עבודה בראיונות רק כדי למצוא את המקום הנוכחי בו אני מתחיל לעבוד ב9:00 עד חמש ללא ימי שישי כך שהכיוון מובן לי ואני תומך בו,טענתי שאחוז גדול מהנשים שעובדות ושאני מכיר ממקומות העבודה שהייתי בהם היום לא רואות במקום עבודתן קריירה ולא מוכנות להשאר מעבר שעות העבודה בכדי להתקדם, אישה (גבר) אסרטיבית ומוכנה ללכת לפי כללי השוק (החיוביים או השליליים) תוכל להתמודד. דבר נוסף נשים שהגיעו למעמד גבוה ולתפקיד בכיר לא תמיד תומכות בנשים צעירות וזו בלשון המעטה, ביטלו הרבה הטבות לנשים בתפקיד פחות בכיר, זה נושא שתמיד היה קשה לי, כנראה שהצלחה לא שונה אצל גברים ונשים רק חבל שנשים מצליחות תומכות פחות ושוב אני מקווה להתבדות, אני יכול להתייחס למה שאני ראיתי וחוותי

למעלה