עזר כנגדו...

אגס 10

New member
תברחי מזה כמו מאש

הכל שטויות,אין שום סיכוי שזוגיות בין אדם דתי לאדם שלגמרי לא דתי תחזיק טוב.

מבינה לליבך

וגם אני חווה קושי דומה אבל מכיוון אחר (נראת חרדית אבל רוצה בן זוג חילוני). ברמה הפרקטית האם חשבת על יוצאים בשאלה? מצד אחד הוא מכיר את העולם החרדי לפרטי פרטיו מצד שני הוא חילוני, איפה מכירים? לזה יש כאן חכמים ממני ואולי גם בעלי נסיון.

Tammyתמי

New member
יוצאים בשאלה.

בדרך כלל, ממה שהספקתי להכיר, יוצאים בשאלה בטווח הגיל המתאים לי מתאפיינים בהרבה מאד רדידות וגסות. ומלבד זאת, המגזר הנ"ל עדיין לוקה בחוסר התאמה בשל העובדה שאני זקוקה לגבר חילוני עם חזות חרדית. תפאורה קורקטית לסביבה והמשפחה. נוכחתי לראות שלאף אחד אין מענה אמיתי לשאלה העיקרית שהצגתי. איך מכירים באופן פורמלי בן זוג הולם, תחת האילוצים שמכתיבים את חיינו? ושוב, לא באתי לחפש פיתרון פרטני אינדיבידואלי, למרות שחסרה לי אהבה בחיי. אני שואלת האם יש פיתרון כוללני, ודרך נאותה למצוא את האחד? או שעלי להמשיך לנבור ברפש והסחי של אתרי ההכרויות, ולחפש שם יהלום שספק אם קיים? הבו עצה מעשית.

אגס 10

New member
זה לא נכון להכליל כך

יש הרבה יוצאים בשאלה צעירים חכמים נבונים ומשכילים,אני מכיר כמה כאלה,אין צורך סתם להכליל. לגבי הפיתרון לשאלה העיקרית,מסתבר שכנראה אין פיתרון קסם לזה,האפשרות היחידה היא רק לנבור ולחפש עוד ועוד עד שמוצאים,אלו החיים.

dramaqueen01

New member
אולי אני רותמת את העגלה לפני הסוסים אבל..

חשבת לרגע מה יקרה אם תמצאי אותו?את הרי מחפשת חילוני בתחפושת קבועה.לא חילוני שיתחפש רק כשהולכים להורים. איך תחיו את חייכם?איך תגדלו ילדים תשלחו אותם לתלמוד תורה בשביל המשפחה והחברים אבל בבית תחללו איתו שבת ותגידו לו שאתם לא מאמינים באלוהים? מעכשיו תחרצי את גורלכם לחיים אומללים בתחפושת מלאי בעיות?הרי את לא הולכת לצאת בשאלה במוצהר ברגע שתתחתני?

Tammyתמי

New member
שאלה קשה.

אני באמת לא מתוכננת עד הסוף. אני מאמינה שאשלח את הילדים לבית ספר דתי לאומי. כשיגדלו הם יבחרו לעצמם את הדרך. אולי גם במשך הזמן עם בן זוג תומך שנינו נוכל לעשות צעד אמיץ ולחצות את הקוים בעדינות ומבלי לעורר מדי הרבה רעש.

האמת היא שחשבתי להגיב לך

לשאול אותך באיזו סביבה היית רוצה שילדייך יגדלו, ואיך את מתכוננת למנוע מהם את הבעיות שאת חווה כעת, אבל בהתחשב בדעה שהבעת כאן החלטתי לוותר. אם את סבורה שמרבית היוצאים בשאלה בגיל שלך (22 אם להאמין) מאופיינים בר"רדידות וגסות", הרי שבבירור יש בינינו הבדל תהומי. או שעולם הערכים והמושגים שלך שונה מהותית משלי, וכך את מצליחה להגדיר במילים אלו את מה שאני רואה כאיכות, שברוב המקרים גבוהה בהרבה מהממוצע בעולם החילוני והחרדי גם יחד. או לחילופין, שהעולם בו את חיה שונה באופן מהותי משלי, מה שגורם לך לפגוש דוגמאות שונות באופן קיצוני מאלו שאני מכיר, ואולי גם לבנות לעצמך תמונה שונה על קבוצות אוכלוסיה נוספות. כך או כך, אני לא ממש רואה דרך להשגת שפה משותפת בינינו, ולכן אאלץ להשאיר אותך להתמודד עם הבעיות שלך באופן עצמאי.

Tammyתמי

New member
לא התכוונתי לפגוע או להכליל.

אולי לא הובנתי נכון. אמרתי שהבחורים שבהם אני נתקלתי במהלך נסיוני לאתר בן זוג פוטנציאלי, מרביתם היו מונעים על ידי הורמונים, וסגנונם לא היה מתורבת לטעמי. אולי אני אנינת טעם. אבל בבקשה לא להיתמם, יש הרבה זבל שם בחוץ. מבלי להכליל.

אהה

וכמה זבל יש שם בחוץ? בהנחה שאני חילוני אז שם בחוץ מכוון אל החרדים. אה? כמה זבל יש שם בחוץ? מבלי להכליל.

mister xy

New member
את בטוחה שלא יצאת עם שבאבניקים?

יש הבדל עצום בין שבאבניק ליוצא בשאלה. מהכרות שיש לי עם כמה וכמה יוצאים נוכחתי לדעת שברוב המקרים לא מדובר ברדידות אלא להפך, מדובר בחבר'ה משכילים בעלי מחשבה עצמאית שלא קנו את השטיפת מוח שעשו להם.

הוא אשר דיברתי

או שהמושגים שלך שונים מהותית משלי, או שהעולם שאת מכירה שונה מהותית מזה שאני מכיר. אולי באמת הגיע הזמן שתתחילי להכיר את העולם האמיתי, מה שכנראה ישנה את כל מערכת השיקולים שלך. המלצה שלי, זה צעד שעדיף ללכת עליו לפני שמחפשים שידוך מפוקפק בקהילה החרדית למחצה לשליש ולרביע, לא אחרי.

עץ שתול

New member
היי תמי

קודם כל ברוכה הבאה למחוזותינו... לשאלתך, אני מציע לך שלא להכנס למערכת זוגית אנוסה בגלל אין ספור סיבות, הנושא מורכב מאוד והרבה זויות לדבר. בכלל, אני אינני האדם המוסמך לתת לך הכוונה ולחרוץ לך גורלות. מה שאני כן יכול להציע לך זה את הסיפור המורכב של חיי האישיים שאינם הכי שפירים, ובודאי שתוכלי לדלות מידע בכיוון זה מהאשכולות הישנים. רק דבר אחד אבקש ממך, לא למהר לחרוץ גורלות, שמרי על עצמך מטעויות כי נפילות כאלה הם נורא כואבות ומבטיחות לך צלקתות לכל החיים. גורלך עדיין בידך, עדיין ניתנים לך כל האפשרויות, בחרי לעצמך את הדרך הבטוחה והבטיחי לעצמך חיים טובים ומאושרים.

Tammyתמי

New member
אכן.

לא אחרוץ את גורל חיי בפזיזות. ובדיוק לכן מי שמתאים לי זה בחור חילוני בעטיפה חרדית. לצערי טרם קיבלתי תשובה טכנית, איך יוצרים הכרות מחוץ לעולם הוירטואלי עם 'אנוסים'? בעולם הגדול, בחור מחזר אחרי תשוקת ליבו, ובמקרים מסויימים הבחורה היא שמחזרת. בעולם הקטן, קרי, העולם החרדי, יש שדכן שמסדר את הכל 'בחלונות הגבוהים' של המשפחה. בעולם הפיצפון, דהיינו, עולם האנוסים, אין שום דרך רשמית וברורה כיצד להכיר. מאכזב. מתסכל.

עץ שתול

New member
בפרט שיש שם הרבה מאוד מתחזים

הצרה הכי גדולה היא היא אם חלילה תפלי לידיו של איזה שבבניק מצוי, כי או אז ביום מן הימים אחרי שהוא יגמור לטחון וללעוס אותך הוא יזרוק אותך לכל הרוחות. ובכדי לזהות מראש אם מדובר באנוס או בסתם איזה שבבניק הדבר הוא כמעט בלתי אפשרי!!!

למעלה