עזר כנגדו...

Tammyתמי

New member
עזר כנגדו...

אני חיה על קו התפר שבין העולם החרדי לזה שכנגדו. אני יוצאת מתוך נקודת הנחה שבן הזוג שלי לחיים צריך להיות במצב דומה לשלי. גבר חילוני לא יתאים לסביבה שלי, ומן הסתם גם לא אתאים לו. לא נוכל להתארח אצל ההורים בשבת, ובכלל, אני אנודה מהחברה והמשפחה, ואגרום סבל לאנשים שבאמת יקרים לי. בחור חרדי טיפוסי שיכירו לי בשידוך, גם לא יתאים לי, ולא משנה כמה 'פתוח' הוא יהיה. אני לא שומרת שום מצווה, מחללת שבת, אוכלת ביום כיפור, וכו'. מה שנשאר זה בחור שחי בסביבה חרדית אבל אינו שומר מצוות כלל. למרות שההורים ידעו שאנחנו לא הזוג הכי צדיק בעולם, לפחות לא ידקור להם בעיניים בכל פגישה. והשאלה היא: "איך לעזאזל מוצאים את החצי השני בקהילה קטנטונת כשלנו, כשכולם נחבאים אל הכלים [כולל אני] ופוחדים מהצל של עצמנו?"... אני רוצה רגע להסתייג. אין כאן שום הזמנה להכרות. אז בבקשה לא לפנות אליי בבקשות משום סוג שהן.

סוג ב

New member
שלום לך תמי

וברוכה הבאה. השאלה שלך נשאלה על ידי כמה וכמה פעמים. ההורים שלי די משגעים אותי שאני אתחתן, (היום פחות, הסברתי נרחצות שירדו ממני כי אני לא מעוניינת). בכ"א, בתקופה שכל שיחה הייתה מתחילה ב "תחליטי אם את דתיה או חילוניה, את לא יכולה להיות באמצע, לא תמצאי חתן..", באמת האמנתי שאני עוף מוזר. וכמו שאמרת, חילוני לא יתאים- במקרה שלי, אני עושה שבת עם הילדים. דתי גם לא יתאים- כי אני לא מאמינה. נכנסתי לרשת, חיפשתי אתרי הכרויות, קמונות, פורומים, משהו שירמז לי על דתיים בכאילו ולא שבבניקים. כאלו שמחללים שבת כי לא מאמינים בה ולא כי נוח להם.- לא מצאתי. פתחתי בלוג, התחלתי לכתוב את מה שקורה לי ופנו אלי מאות אנשים עם סיפורי אניסות שונים ודומים. את יודעת איך היה כיף לגלות שאני לא לבד? שיש שם למצב שלי? שאני לא המשוגעת היחידה? כשהבנתי שהקבוצה לא קטנה ושכולם כמוני מחפשים מקום, פתחתי את הפורום. אני בטוחה שאת לא מחפשת כאן בן זוג, במיוחד שרוב הגדול של האנוסים נשואים ואת יודעת מה זה אומר? שהרוב הגדול של הרווקים, יוצא בשאלה. אני מאוד יכולה להבין את החששות שלך לצאת, אבל אני לא יכולה להבין, למה לרצות להכנס למערכת יחסים, כשאת יודעת מראש שתצטרכי להחביא חלק גדול ממך. בהנחה ואת בחורה רווקה פנויה, אני ממליצה לך לברר עם עצמך איזה חיים את רוצה לבנות, חיים של הצגה או חיים של שחרור ואז לנסות לחפש את הבנזוג. אחד כמוך- את תצטרכי הרבה מזל בכדי למצוא. הוא כמוך, מתחבא..

Tammyתמי

New member
היי סוג א!

ראשית תודה על הכנסת האורחים. חיי אינם הצגה. המשפחה והסביבה יודעים היטב שאני לא שומרת מצוות. אולי הם לא יודעים עד כמה, כי בכל זאת אני לא דוגלת בנודיסטיות, ולא מנפנפת בכפירה, ואפילו לא מורדת בטון של טינאייג'רית. אני חיה את חיי בשקט ובשלוה, ומקבלים אותי כעת כפי שאני. גם החיים שאבנה לא יהיו על במת התיאטרון החרדי. במגוריי אתנהג כפי שאני מוצאת לנכון בלי להתחבא מדי הרבה. אבל לצאת במוצהר ובגלוי מול המשפחה היקרה שלי זה לא פייר, וזה גם לא נחוץ לי. אני רוצה להיות מסוגלת לבוא לבקר אצל ההורים בלי לדקור להם את הנשמה, ולהרגיש בנוח עם כולם. רק בחור שבא מרקע חרדי יוכל לדעת איפה לא לדרוך, ואיך צריך להתנהג בסביבה רגישה שכזאת. לא מבקשת שהוא ילך עם כל הלבוש הקיצוני, יש גם לבושים מודרניים וקלילים. אני גרה עם ההורים, ובשבתות אני לא מחללת שבת מול עיניהם. רק בחדר שלי אני עושה מה שכייף לי לעשות. ישנן בנות שיש להן מריבות עם ההורים והמשפחה ולכן באיזשהו מקום יותר קל להן לעזוב ולצאת אל מעבר למתרס, כדי להתריס, להתקומם ולתפוס עמדה בטוחה יותר. אני לא כזאת. המשפחה מאד מאד תומכת ומחבקת ורוצה שיהיה לי טוב. אבל חזרה בשאלה מוצהרת תזעזע את עולמם ותגרום לחיכוכים מיותרים.

סוג ב

New member
תפנימי את מה שאמר לך אגס

ואם בכל זאת תרצי למצוא בן זוג כמוך- הרבה הצלחה. את צריכה ממש הרבה מזל. או איך היינו אומרים פעם? בעזרת השם.. אולי אם תישארי באזור שלנו, יצא לך להכיר עוד אנוסים ואז מאוד יכול להיות שיצא משהו... חוץ מזה, את תמיד יכולה למצוא יוצא בשאלה שמבין את המצב ומשחק את ההצגה באזור המשפחה שלך.

אגס 10

New member
שלום לך תמי

קודם כל ברוכה הבאה. העלית כאן תהיה שהיא בעיה קשה מאוד.אין ספק שזה לא פשוט למצוא בין בחורים חרדים בחור שהוא בתוכו חילוני גמור כמוך ורק כלפי חוץ הוא חרדי,שהרי מטבע הדברים אם הוא כזה אזי הוא מסתיר את זה לגמרי. אבל דבר אחד אני יכול לפחות לייעץ לך ובכלל לכל אלה כמוך, אם כמו שאת מספרת את מתכוננת לחיות את החיים כמו שאת מתארת,חיים חילוניים לגמרי ורק כלפי חוץ לשמור על חזות של אורח חיים חרדי,אסור לך בשום פנים ואופן להיכנס לזוגיות עם חרדי רגיל! לא משנה אפי' אם הוא מודרני,או פתוח,או יהיה מה שיהיה,אם הוא חרדי שבכללי שומר תורה ומצוות,את חייבת לברוח מזוגיות עם אחד כזה כמו מאש ,גם אם ילחצו עלייך,גם אם יסבירו לך באלף הסברים כמה שזה יכול ללכת,וכמה שאת חייבת את זה כבר אנשים כאן בפורום לא מצליחים לתמרן יום יום שעה שעה במיני זוגיות כאלה שהם נכנסו אליהם בעל כרחם אם יש לך את ההזדמנות לדעת על עצמך את מה שאת לפני שנכנסת לזוגיות,נצלי את זה,תלמדי מהניסיון המר של אלה כאן שלא היתה להם את ההזדמנות הזו לפני החתונה,ותעמידי לעצמך כלל ברזל ממנו לא תסוגי בעולם ולפיו יהיה מה שלא יהיה את לא נכנסת ולא מתקרבת למערכת זוגית עם אחד שהוא לא בראש שלך מבחינה דתית,זה פשוט חיים דפוקים,חייים שצריך לעשות הכל שלא להיכנס אליהם. מאחל לךמכל הלב שתמצאי את האושר שלך בדרך הטובה והמהירה.

Tammyתמי

New member
צודק ב-1374 אחוז...

ברור לי שאני לא אפול במלכודת הדבש הזאת. ברור לי שאני זקוקה לבחור שנמצא במצב זהה לשלי. ברור לי שזה לא הולך להיות הכי פיקניק בעולם, אבל זה יהיה קל יותר מלחצות את הקוים במוצהר. מה שלא ברור לי זה איפה לחפש את האחד. כפי שהדגשתי בהתחלה, אני לא מחפשת אותו כאן, ולא בשום מקום באינטרנט. מנסיון מר. פייסבוק, אתרי הכרויות וכדו'. אלה לא מקומות נכונים, ואני לא אכלול אותם במסע החיפוש. חבל שלא הקימו איזה בר/פאב/וואטאבר שנועד ל'חרדים' שכמונו בלבד. למטרות רציניות כמובן.

אגס 10

New member
למה בחרת דווקא את המס' הזה?...

1374 זה איזה מס' מזל או מה?.. לגבי פאב האנוסים זה אכן רעיון טוב השאלה אם הוא מציאותי,אינטרנט זה מקום טוב לאנשים כמונו,פאב זה כבר חשיפה יותר גלויה. אבל אדרבה,אולי תרימי את הכפפה שזרקת בעצמך ותנסי להקים זאת...

Tammyתמי

New member
התשובה...

בחרתי בו באופן שרירותי בעליל. מספר רנדומלי שלא מבשר שום בשורה.
רציתי לרענן את הבנאליות של הקלישאה הלעוסה "אתה צודק באלף אחוז".

Tammyתמי

New member
לגבי הרמת הכפפה...

אני שקטה ומופנמת באופיי, ואם היה לי האומץ לעשות צעד נועז שכזה, אני מניחה שהייתי מסתדרת מזמן עם הבעיה שהצגתי לעיל.

alleko

New member
זאת בדיוק הבעיה

שהמלכוד הזה הוא בעייתי בכל מקרה ברגע שמחליטים להסתיר את עצמך אי אפשר לפגוש אנשים שמתאימים למי שאתה באמת אני חושב שזאת בעיית הבעיות של חרדים בעל כרחם

ההגיון1

New member
שדכן/נית לאנוסים

הבעיה שהעלתה תמי אכן הרבה יותר כוללנית ומקפת ממקרה פרטי ישנם המון אנוסים שמעונינים להקים בית (לא) נאמן בישראל ולחיות כלפי חוץ כחרדים בכל דבר הדיון שמתנהל פה על אופי הבית וחינוך הילדים אינו נוגע ככ לענין בגלל שכולנו מתמודדים עם בעיות אלו בצורות שונות כולנו בחרנו לפחות לעת עתה לחיות כחרדים בעל כרחם לדעתי אנו צריכים אנוס/ה אחד שיטול את המשימה על שכמו וירכז מידע על פנויים פנויות הבאים בשערינו והנמצאים במחוזותינו שדכן בלעז יתכן שכשר יתרבו הפונים יתאפשר לארגן איזה מפגש פנויים פנויות או אפילו שבת שכזאת בה יוכלו המבקשים להכיר להתידד ולהתחבר אז מי מרים את הכפפה מי מוכן להיות השדכן?????

Tammyתמי

New member
מושלם.

זהו באמת הפיתרון האולטמטיבי. איפה האדם שייקח יוזמה להוביל מערכת שידוכים מורכבת שכזאת? קדימה. זאת המשימה הבאה של חברי הפורום הזה.

../images/Emo31.gif

הנה האחד שייקח יוזמה: קוראים לו שטיינהרטר, או נשיא, או אנאערף, (אנאערף זו אופציה
) והוא כאן, ממש משלנו, גם יש לו פה סוכנים. אפשר לסגור עיסקה? אני אישית מתנגד לעיסקה.

כתבה לי מישהי באישי

שכשהיא רצתה לצאת בשאלה שלחו אליה את מיסטר שטיינהרטר שפשוט אמר לה: מה הבעיה? את רוצה לצאת מהבית? תני לי 10,000 ש"ח ותוך חודש אני מוצא לך חתן

ההגיון1

New member
חבל שבכסף אני לא יכול לפתור את הבעיות שלי

במחשבה שניה בכסף אפשר לפתור כל בעיה השאלה היא רק כמה

mister xy

New member
קיבלתי במייל

כסף זה לא הכל בחיים, הוא יקנה לך מיטה - אבל לא שינה הוא יקנה לך שעון - אבל לא זמן הוא יקנה לך ספרים - אבל לא ידע הוא יקנה לך עמדה - אבל לא כבוד הוא יקנה לך תרופות - אבל לא בריאות הוא יקנה לך דם - אבל לא חיים אז כפי אתה רואה, כסף הוא לא הכל בחיים. במקרים רבים הוא הגורם לכאב וסבל. אני אומר לך את זה בגלל שאני חבר שלך ובתור חבר אני לא רוצה לראות אותך כואב וסובל... אז... שלח לי את כל הכסף שלך ואני אסבול בשבילך אחרי הכל, בשביל מה יש חברים?

למעלה