עזר כנגדו...

נרניה4

New member
"ילדי לא יבואו לעולם בטרם...קרקע בטוחה"

כתבת כאן משפט שאת צריכה לאמץ גם במציאת בן זוג ולמצוא קרקע יציבה עוד לפני שאת מתחילה בקשר זוגי רציני, שהרי נישואין יחיבו אותך לקחת החלטה לכאן או לכאן - אין אפור!! ואני אסביר: נניח ותמצאי אנוס בדיוק כמוך, עם כל הפרמטרים שאת מחפשת וכיוב'.. אבל מי אמר שהוא יתאים לך בדברים אחרים? זוגיות זה לא רק השקפה דתית, זה גם תקשורת טובה, חברות , משיכה מינית ועוד, למצוא זוגיות טובה זה מאוד מאוד קשה קל וחומר שאת מצמצמת לך את האפשרויות עם הרשימת מכולת שלך לאולי - 20 אנשים פוטנציאלים על פני כדור הארץ, את לעולם לא תמצאי זוגיות רצינית בצורה הזאת, וגם אם כן, תצטרכי להתפשר המון כדי לגשר על פערים או על חוסר התאמה אחר. ( וכל זה בשביל לרצות משפחה וחברים? - מפליא ) מאוד כייף לשמוע על מסירות משפחתית ועל כזו הערכה, כבוד ואהבה אליהם אך ההקרבה צריכה להסתיים ברגע שנישאים,כיוון שהמשפחה המקורית הופכת למשנית ובן הזוג הופך למשפחתך העיקרית, ואיך את רוצה לראות את משפחתך העיקרית בעתיד? נקודה למחשבה. גילוי נאות, אני יצאתי בשאלה ממש כשהייתי בת גילך והתחתנתי עם בן זוג חילוני וכאשר באים לביקורים הוא לובש מחוייט ושם כיפה על הראש וכולם מבסוטים.

סלסרו

New member
לדעתי כדאי לך למצא תשובה לשאלה, ויפה שעה

אחת קודם. כי הדרך שבה את מנסה ללכת היא למעשה כף הקלע, ותוצאותיה מי ישורנו. אם את מחפשת אושר, אני תוהה אם דרך זו אכן תוביל אותך לאושר. יש כאלה שמוכנים להלחם עבור חיים לפי אמונתם האמיתית ואינם מוכנים לחיות במצג שוא ושקר למשך כל החיים, ויש כאלה שאינם מוכנים להלחם ולשלם את המחיר על כך, ומבחינתם המחיר גדול יותר מחיי שקר. את צריכה להחליט לאיזה צד את שייכת. מאחל לך הצלחה בכל אשר תבחרי. סתם שאלה. כתבת שאת "שוללת מכל וכל שנאה כלפי דת, גזע, מין, מוצא, עדה, שפה ועוד". האם את שוללת שנאה כלפי דת שמעודדת אפליה כלפי דתות אחרות, גזע, מין, מוצא, עדה כו'? את לא רואה כאן סתירה?

Tammyתמי

New member
מחשבות.

ברור לי שאני צריכה לעשות שוב 'חושבים', ולקחת בחשבון את כל מה שנאמר בשרשור הזה. ____________________ סתם תשובה: ישנו אוקסימורון לעוס - "אני שונא גזענים וכושים". זאת בעיניי דוגמה לסתירה טהורה. חיפשתי שוב ושוב את הסתירה שבשלילת השנאה, סורי, לא מצאתי. אולי תוכל לחדד יותר? [רק שים לב לפער בין "התנגדות" ל"שנאה"].

סלסרו

New member
שאלתי אם את שוללת שנאה כלפי דת שמעודדת

אפליה כנגד אותם אלה שאת שוללת שנאה כלפיהם. לא קראתי את כל השרשור, אבל גם לי הפריע התיאור שלך לגבי היוצב"ש. רבים מהם אחלה, לא שבאבניקים דלוחים. למעשה, לדעתי, לשבאבניקים לא מגיע תואר-הכבוד "יוצאים בשאלה".

Tammyתמי

New member
כן. ככל האפשר.

המשוואה "הם עושים ככה וככה = אני שונאת אותם" היא משוואה שגויה. וכפי שהדגשתי, ישנו הבדל בין התנגדות למעשים מסויימים לבין לשנוא. בוא לא 'נשחק' בפילוסופיה. התיאור שהפריע לך תיאר עובדות שהתרחשו, כפי שאני חוויתי אותן כמובן. נניח שהייתי אומרת "האוכל שאכלתי הבוקר לא ערב לחיכי", זה לא אומר שכל המזון בעולם אינו טעים. וסורי אם זה צרם לך. כדרכי, אני לא מכלילה אף קבוצה. אנשים הם שונים זה מזה.

סלסרו

New member
אם את לא מכלילה מנסיונך האישי על כל שאר

היוצאים, דיינו. כי, באמת, יש הרבה יוצאים שהם חבר'ה נהדרים.

קליט

New member
את יכולה לנסות את `טלצ`ט מורשת`

זה הכרויות דרך הטלפון למגזר הדתי והחרדי . את גם יכולה לבקש ממישהוא שידבר במקומך . זה אתר די חזק . יש שמה גם בחורים זולים... במשך הזמן יתכן מאוד שתמצאי את שלך . בהצלחה !

קליט

New member
היא יכולה לציין את זה שהיא אנוסה

ובכלל אני לא מבין אותה . שתכיר מישהוא ברחבי הנט אפילו בלי לתת את המס` פון שלה, ותפגש איתו באיזה בית קפה . . .

ooops

New member
תמי את חייה בגיטו כדתל"ש כ' סרוגה בעבר

אוכל לומר לך באם לא תינתקי מעולם הזוי זה את פשוט תמשיכי לקרוע את עצמך כדאי שתתחילי לחשוב על עצמך קודם ואח"כ לסובבים אותך גם מרצה שלי באוני' קרוע בבית לאחר שנהיה ביקורתי כלפי הדת ומשפחתו נשארה דתית הוא שם את הדברים וחי עם משפחתו תוך אמירה מוחלטת וברורה אם את חיה בבית עם גבולות של מלחמה את שבויה מהיכרותי את כל החרדים שיצאו במגוון צורות מי שהתנתק חי חיים בריאים את פשוט אם אתן לך דוגמא רוצה להמשיך את הנישואים בחברה מצומצת ולא אכפת לך ממוטציות עקב נישואים פנימיים ילודה בעייתית אגב צאי מרשימת המכולת החרדית גבר שמתאים לי את בהרס עצמי תנסי להכיר מה שבא אחרת את תהיי מוצר על המדף הנשלט על ידי רבנים חולניים שוביניסטים הנתקי מסינר ההורים וההלכה עזר לעצמך

היי תמי ושלום לכולם!

בירצוני לומר לך שאני בידיוק כמוך רק חבל שאני הבנתי את זה מאוחר ואני חושב שאין חכם כבעל הניסיון, כשהייתי בישיבה הייתי חילוני לחלוטין, חילוני שלומד ומניח תפילין , הייתי עושה את כל הדברים שצריך לעשות מהסיבה המוכרת, מהסיבה שאפחד לא עשה לי רע למה אני יהרוס ויזרוק לפח ! באיזשהו שלב אוטומטית אתה לא משתלב בחברה שמסביבך כי ישנם דברים שאתה עושה בהכרח ולא משינאה לא ממשהו גיזעי, פשוט כמו שאמרת שירות הרצונות רק שלא יכולתי לבטאת זאת , אתה לא יכול להגיד לחבר שך שמע אחי עישנתי בשבת וכו,,, כשעזבתי את הישיבה באו אנשים לבית הורי האנשים שדואגים כיביכול במרכאות להחזיר אותך לישיבה, הסטטוס והדעות נשארו אותו דבר רק שנכנסתי לישיבה אחרת בגיל 19 בערך התחתנתי, אני לא יכול לומר שהיה סבבה, הכרתי מישהי שמנה לא כירצוני , (זתומרת היה פה ביטול בחירה ברמה מסוימת) ובקטנה עשיתי מה שבא לי , הכיוון מחשבה שלי היה מה שלא יודעים לא מזיק, עם הזמן הכנסתי אינטרנט וטלויזה וכו, כיום אני מתמודד עם השלכות ברמה כזאת ואחרת, ולא מבחינת המשפחה , לא הילדימ ולא האישה, אני התגייסתי לצבא מעט אחרי החתונה, כיום אני בקבע כבר עוד מעט שלוש שנים, כאדם עם חזות שמעידה עליו כ חרד, כ מקיים מצוות וכו.. ישנמ דרישות שאני לרוב מתחמק מהם כמו מניין וכו, מבחינת שבת אני לא שומר , אני מעשן כמובן לא בפרהסיה גולש באינטרנט וכל מה שמסביב כשאני בבית אני לא עושה משהו חשוד, ועדיין באיזה מקום שאת / שהאנשים מהסוג שלנו נחשפים לעולם בחוץ. פתאום הכל חייב להשתנות , הייתי מגדיר את הסיטואציה בהלצה כמובן satla of de layfe מה שבעצם אני בא לומר בסיכום העיניין שבסופו של דבר הבחירה היא קשה , אבל חייבת להיות החלטית ובחכמה- זהו סיפור חיי ביקצרה ממש , אשמח להתייעץ עם החברים בנושא ולך תמי היקרה כל שבירצונך לשאול אשמח לעזור לייעץ ולהתייעץ שיהיה סופש מגניב והמשך ערב מהנה

oneofus

New member
אין לי שום עצה לתת

אימי תנוח בשלום על משכבה הייתה בת של רב ואבי - חילוני הם מצאו את עמק השוה. אבל! להם לא הייתה משפחה להתחשב בה!

למעלה