עוד סיפור של אכזבה

כמה דברים

כתבתי תשובה ארוכה, ואז לא הצלחתי לשלוח. למזלי שמרתי אותה. התלבטתי אם לפרסם אותה כמו שכתבתי או לשנות, כי יש מצב שנדדתי לכל מיני מחוזות קצת רחוקים מהרעיון. אבל החלטתי להשאיר את זה כמו שכתבתי. קחי בחשבון שכתבתי בצורה קצת אסוציאטיבית. אז הנה מה שכתבתי: את לא צריכה להסביר לי למה גברים חושבים על זה ככה, זה ברור לי כשמש, וזה שוב לא עונה לי על השאלה שלי. השאלה שלי הייתה- האם, וכמה בנות נמצאות בסיטואציה שבה הם עם גבר, הם מתחילים להתמזמז, הבחורה מפסיקה מכל סיבה שהיא, וחושבת, הלוואי שהגבר עכשיו ירדוף אחרי ויציק לי וישתמש במניפולציות או אפילו יכפה עלי סקס, כי בא לי בטירוף לשכב איתו, אבל אם אני אתן לו את זה בקלות זה יגרום לי להרגיש רע, זה פשוט יגרום לי להרגיש פי אלף יותר טוב אם הוא יציק לי וינדנד לי עכשיו. אבל את במשפט אחד אומרת, כן בנות רוצות את זה (גם לא מן הנמנע שיש בנות שרוצות את זה, יש כ"כ הרבה אנשים בעולם שאין מן הנמנע שכל העדפה אפשרית שרוצים להעלות על הדעת, יש מישהו שרוצה אותה. זה נראה לי מוזר שיש בנות שמתגרות מינית ממשחק תפקידים של אונס, זה נראה לי מוזר שיש בנים שמתגרים מינית מזה שקושרים אותם, שמים להם גג על הפה, מצליפים בהם, משפילים אותם, מכריחים אותם ללקק מגפיים, זה נראה לי מוזר שיש אנשים שמתגרים מינית מלפנטז ילדים, מלפנטז על סקס עם חיות, עם גופות ועוד ועוד. אני עדיין מקבלת שיש אנשים כאלה, לכן ברור שיש בנות שאומרות את המשפט שעכשיו תיארתי). השאלה היא כמה אומרות את המשפט הזה (בורסיה כזו או אחרת, אבל עם אותה משמעות), ואיך מסיקים שזה מה שבנות חושבות (רמז, אם בנים אומרים שזה מה שבנות רוצות, זו לא הסקה לגיטימית, לא אכפת לי כמה הצדקות הם יתנו לזה) את כתבת לי- כן יש הרבה בנות שאוהבות את זה. במשפט אחר כך, את כותבת שלדעתך רוב הבנות מרגישות אחר כך תחושה דומה לזו של אונס. (שמעתי את זה לא פעם, שתחושה של סקס תוך לחצים ומניפולציות מזכירה הרגשה של אונס, אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה, אבל זו בהחלט חרא, חרא של הרגשה.) איך זה בדיוק מסתדר עם העובדה שזה מה שבנות רוצות, לא מצליחה להבין. למה שבנות ירצו משהו שיגרום להם להרגיש כמו חרא? תסבירי לי איך מתיישבת הסתירה הזאת לטעמך. המשפט שלך "אם בנות לא היו משחקות - בנים לא היו יכולים לנגן על זה." כ"כ מכעיס ומקומם אותי שאני לא בטוחה שאוכל להסביר לך בדיוק מה כ"כ רע וחולה ברציונליזציה מסוג זה, בגלל שהוא נוגע לי אישית בנק' נורא רגישות. אבל אני אנסה. להגיד שציבור שהוא מדוכא, שמנוצל ע"י ציבור אחר שיותר חזק ממנו, פיזית ומעמדית (ונשים הם ציבור מדוכא, הם מוטרדות מינית, הם בעמדות מפתח פחות בהרבה יותר מהבנים, הם מדוכאות בכ"כ הרבה תחומים) הוא מדוכא איכשהו בגלל שהוא מביא את זה על עצמו, זו אמירה כ"כ מסוכנת. זה צעד אחד לפני שאומרים שנשים מביאות על עצמם אונס, ושאם נשים לא יתלבשו חשוף, בנים לא יאנסו אותם. זה צעד אחד לפני להגיד שהעבדים השחורים באמריקה הביאו על עצמם את העבדות כי היו כנועים מדי, או שבשלב מסוים הזדהו עם האדונים שלהם, או שאחרי שנים של דיכוי פיתחו רציונליזציה שבעצם טוב להם להיות עבדים (כמו שיש נשים שיאמרו לך בפה מלא שטוב להם במערכת יחסים עם בעל מתעלל, או שחטפו אותם והם מפתחות אהבה לחוטף, זו תופעה פסיכולוגית מוכרת). לתת איזשהו לגיטימציה לצד המתעלל, המדכא, המנצל, לעשות את מה שהוא עושה, כי הצד השני בעצם מבקש את זה, דורש את זה, זה כ"כ מקומם ומסוכן. ניצול גברי של נשים היה קיים משחר ההיסטוריה, אין פה שום המצאה חדשה, הביטוי שלו משתנה בתרבויות שונות, בתקופות שונות. להגיד שאם נשים "לא היו משחקות את זה" אז גברים לא היו לוחצים עליהם, זה להוריד אחריות מהם, זו תמימות ונאיביות וזה מקומם אותי כ"כ. ציבור שמדוכא משתמש בכלים היחידים שיש לו לנסות להשיג כוח, הוא לא פועל ככה יש מאין, הוא משתמש בדבר היחיד שהוא יכול להשיג. אם יש ציבור גדול מאוד של שחורים בארה"ב שעוסק בפשע, ובסמים, ואז לבוא ולהגיד שאותו ציבור מביא על עצמו את היחס הסטיגמתי כלפי שחורים, את העובדה שלשחורים, סטטיסטית קשה יותר להתקדם בחברה ויותר קל להישאר תקועים במעמד הנמוך, בגלל שהם בוחרים לעסוק בסמים זו אמירה דמגוגית לחלוטין. לאותה מציאות שהם נולדים, אם הם לא יהיו חלק מהפשע ומהסמים, לא תהיה להם שום אפשרות לשרוד. להגיד על בנות שהם טיזריות זה דבר מקומם ומכעיס. בעולם שבו ה"כוח" היחיד שיש לבנות זה המיניות. בעולם שבו דריסת הרגל של בנות בכל תחומי החיים- פוליטיקה, עסקים, בידור, היא מצומצמת עד לא קיימות, והדרך היחידה שלהם להגיע לאן שהוא זה להשתמש במיניות שלהם, אז לבוא אליהם בטענות שהם עושות את זה? בעולם שבו בשביל להצליח בעולם הפרסום (אם זה להיות זמרות, שחקניות או כל דבר אחר, את חייבת להיות רזה , יפה, ולהתלבש באופן חשוף, אחרת אין סיכוי שתגיעי לאותו מעמד של בנים שעושות את זה. תסתכלי על אייקוני הפופ הנשיים- מדונה, בריטני ספירס, ועוד ועוד. תסכלי על אייקוני מוזיקה גבריים- ראפרים, רוקרים, אמני פופ- א. נשים לא מתקרבות לאותו מעמד אייקוני של הגברים. ב. אלה שמצליחות להתקרב קצת, שזו אולי מדונה, לא הייתה מצליחה לעשות את זה לעולם בלי להשתמש במיניות - אין שום מקבילה גברית למדונה שהשתמשה במיניות שלה כדי להגיע לאן שהגיעה). בעולם שבו משדרים לנו שהדבר היחיד שגבר ירצה מבחורה זה סקס, וזה ה"כוח" היחיד שיש לנשים עליו, אז להגיד שבעצם בנות אוהבות לשחק ב"לגרות מינית ואז למנוע סקס" זה כמו להגיד ששחורים שבאמריקה אוהבים להיות פושעים, או שמזרחיים בארץ אוהבים להיות פושעים, או שהומואים אוהבים להתגרות בסטרייטים ולדחוף להם את הנטייה המינית שלהם בפרצוף (כמה אנשים אומרים- תהיו הומואים, רק לא רוצה לראות אותם במצעד הגאווה מתלבשים כמו בנות, לא רוצה לראות בנים מתנשקים ברחוב, שיהיו הומואים בבית. מעניין ש שאין לסטרייטים בעיה לראות זוג סטרייט מתנשק ברחוב, לפחות לא באותה רמה לנשיקה של הומואים). להגיד שציבור מדוכא אוהב את עמדת הכוח היחידה שיש לו זה כאילו להניח שיש לו בחירה בכל האופציות בעולם, זה כאילו להגיד שהבחירה היחידה שלו זה לא בין להיות מדוכא לחלוטין, או להשתמש בדבר היחיד שיתן לו סוג מסוים של כוח. כן, אני יודעת שלקחתי את הנושא הזה אולי למחוזות שלא חשבת עליהם, אני לא באמת חושבת שאת חושבת שנשים מביאות על עצמם אונס, או עוד דברים שתיארתי, אבל את צריכה להבין מה אמירה כמו "אם בנות לא היו משחקות - בנים לא היו יכולים לנגן על זה" גוררת. אמירה כזאת מתעלמת משנים של דיכוי גברי על נשים. הוא לא צץ יש מאין, הוא לא צמח בואקום. גברים תמיד דיכאו נשים. אז פעם זה היה כפיה כוחנית היום זה משהו אחר. זה לא נעלם, זה רק השתנה. ואם נשים מתנהגות אחרת, גברים היו מוצאים דרכים אחרות לדכאו אותם.

את מתפרצת לדלת פתוחה לרווחה!

תעברי על כל השרשור ותקראי את ההודעות שלי (אל תדאגי אין הרבה והן לא ארוכות..) ובעיקר את זו - הודעה ראשונה והקטע הזה: "בעיני, כל התרבות הזו לחלטין מגיע ממקום שוביניסטי ואני לא חושבת שנשים באמת אוהבות את זה. אני חושבת שמה שנשים אוהבות בזה, זו התחושה שיש להן כוח ושהן לא זולות. לא את עצם המשחק עצמו, אלה את המשמעות שלו." נשים אוהבות לעשות טיזינג. נשים אוהבות להטריף גברים. זה לא דבר חדש. ואני מכירה לא מעט ספורים על נשים שלמשל בתוך מערכת יחסים אוהבות להטריף את הבן-זוג עד שהוא די מתנפל עליהן בתאווה. מדובר על זוג שכבר נמצא במערכת יחסים ושם אני לא רואה בעיה, אבל הנקודה היא שיש משהו בטיזינג שנשים עושות לגברים שמחרמן את הנשים עצמן. להגשתי זה נובע משני דברים: 1. שליטה. נשים מרגישות שהן שולטות במצב כזה. 2. ברגע שעוצמות התשוקה של הגבר ממש גדולות זה משפיע על התשוקה של האישה. אז כן, יש בנות שאוהבות את הנדנוד.. הנקודה היא, שזה החלק השולי בספור. כלומר: בנות לא אוהבות את הנדנוד כמו שהן אוהבות את הטיזינג עצמו. וגברים בדר"כ מנצלים את הנטייה הנשית הזו כדי להשכיב בנות גם כאלה שאין להן עניין. "השאלה שלי הייתה- האם, וכמה בנות נמצאות בסיטואציה שבה הם עם גבר, הם מתחילים להתמזמז, הבחורה מפסיקה מכל סיבה שהיא, וחושבת, הלוואי שהגבר עכשיו ירדוף אחרי ויציק לי וישתמש במניפולציות או אפילו יכפה עלי סקס, כי בא לי בטירוף לשכב איתו, אבל אם אני אתן לו את זה בקלות זה יגרום לי להרגיש רע, זה פשוט יגרום לי להרגיש פי אלף יותר טוב אם הוא יציק לי וינדנד לי עכשיו." - אני הבנתי את השאלה שלך מההתחלה ואמרתי לך שהתשובה היא כן. ויודעת מה? הכי פשוט. תשאלי את השאלה הזו כמו שהיא בפורום מיניות נשית. זה יכול להיות מעניין לראות מה הן כותבות. נראה לי שככה נוכל לקבל תמונה די טוב על הנושא. אם את לא רוצה לפתוח את השאלה הזו שם - אני מוכנה לעשות את זה. "רמז, אם בנים אומרים שזה מה שבנות רוצות, זו לא הסקה לגיטימית, לא אכפת לי כמה הצדקות הם יתנו לזה" - אני מסכימה לחלוטין וכתב ציינתי שגברים בפירוש מנצלים את הקיום של זה (לא משנה כרגע האחוזים..) ~בכל~ אינטרקציה עם בחורה. וזה רע! "שמעתי את זה לא פעם, שתחושה של סקס תוך לחצים ומניפולציות מזכירה הרגשה של אונס, אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה, אבל זו בהחלט חרא, חרא של הרגשה" - תרשי לי רק להסביר לך משהו: אם מישהי אומרת לך שהיא הרגישה כאילו נאנסה, אין כאן עניין של "אני לא בטוחה שאני מסכימה עם זה". היא תארה ~הרגשה~ הרגשה שלה! מי את שתגידי לה מה היא מרגישה? ואגב, בעיני האישיות זה אונס לשמו. על זה את יכולה להתווכח. אבל לא על מה שאותה בחורה מרגישה. "איך זה בדיוק מסתדר עם העובדה שזה מה שבנות רוצות, לא מצליחה להבין. למה שבנות ירצו משהו שיגרום להם להרגיש כמו חרא? תסבירי לי איך מתיישבת הסתירה הזאת לטעמך. " - איך זה מתיישב? בקלות! א. רק חלק מהבנות אוהבות את זה. אבל גברים פועלים ככה עם כולן וכך יוצא שיש בנות שקיימו יחסי מין מתוך לחץ ~מבלי~ שהיה להן עניין הקיום יחסים. ב. גם אלו ~שלכאורה~ רוצות את זה, יכולות לרצות את זה מתוך התניה תרבותית אליה גדלו (כמו שכתבת באריכות בהודעה שלך..) אבל אז ברגע האמת, לאחר מעשה, הן מרגישות שזה בכלל לא מתאים להן ובעצם הן לא רוצות בזה. אז מגיע החרטה ותחושת הגועל. "המשפט שלך "אם בנות לא היו משחקות - בנים לא היו יכולים לנגן על זה." כ"כ מכעיס ומקומם אותי שאני לא בטוחה שאוכל להסביר לך בדיוק מה כ"כ רע וחולה ברציונליזציה מסוג זה, בגלל שהוא נוגע לי אישית בנק' נורא רגישות." כל מה שכתבת מכאן והלאה, לא קשור למה שניסיתי לומר. אני מסכימה עם כל מילה שלך בהמשך ולא הבנת אותי נכון. כל מה שאמרתי, זה ~שיש~ בנות כאלה. וגברים ~מנצלים~ את העובדה שיש בנות כאלה כדי לנצל בנות באופן כללי. מקווה שהפעם קבלת תשובה.

Berethor

New member
נכון שזה לא יפה

במיוחד אם במקרה 'הקורבן' שלה הוא מאותו אחוז לא גדול של גברים שהם בסדר. אבל בהתחשב בכך שיש הרבה גברים שמתנהגים באותו אופן בדיוק, או אפילו יותר גרוע, אין לי שום בעיה עם כך שהם יקבלו את אותו היחס גם מהצד השני. הרבה יותר דפוק זה מצב של גבר 'משתרלל' שחושב שהאישה מצידה צריכה להיות חסודה, או נאמנה לו.

Berethor

New member
צודקת

היה ועדיין יש מוסר כפול לגבי גברים או נשים בנושא. תאחד מעודדים להיות נורא מיני ותשני ההפך, רק עושים יותר צרות בין זוגות ככה לדעתי, אבל בעבר זה לא היה משנה, כי במלא לא היה ממש אכפת אם האישה רוצה או נהנת..

Berethor

New member
לא קצת נסחפת?

כולה אדם מיני שמעוניין בזוגיות מינית, הרי לספק את עצמו הוא יכול גם בלי זוגיות..

Berethor

New member
לפחות הוא הביע קצת הדדיות

מצד שני אם הוא היה רוצה לצאת מיני מוסרי, הוא לא היה צריך לומר את זה בצורה הזאת. אם כבר הוא היה אומר שמבחינתו שני הצדדים צריכים לספק זה את זה, או להיות מסופקים, זה היה נשמע יותר טוב. לטובתו יאמר שלפחות הוא חושב שגם סיפוק האישה הוא חשוב ולא רק של הגבר, לרעתו יאמר שהוא לא מכיר בכך שיש אנשים שלא מעוניינים במין, אם כי הוא רחוק מלהיות היחיד שלא מכיר בזה. זה באמת בעייתי שהוא מציג את זה שמשהו שנכון לגבי כולם, מלא אם הוא היה מציג את זה כנכון לגביו ולגבי אנשים מיניים, אבל הוא בטח יוצא מהנחה שכולם מיניים. את צודקת אדם גם יכול לפק את עצמו, אם כי ברור שמיני שנמצא בזוגיות יעדיף לעשות את זה עם הבן זוג מאשר עם עצמו.

למעלה