עוד בכיין מקצועי

SpyKid

New member
ציפיתי לדוגמא למישהו יותר ימני

מאשר שמאלן. טוב, זה מפתיע לטובה. אם כך אני לא ממש מבינה מה כ"כ לא שפוי בדיעות השמאלניות שלי (או של אנשים "לא שפויים" אחרים). בכל אופן, אני מתנצלת מראש אם לא ייצא לי לענות בקרוב, אבל יש הרצאות בוידאו שקוראות לי

midnightcat

New member
זה מראה על הבנה שטחית

יש אנשים שרואים בי שמאלנית, כי אותי מקפיץ כל עוול, כמו שאמרתי. אי שוויון בחובות- זה עוול, בדיוק כמו אי שוויון בזכויות.

SpyKid

New member
../images/Emo6.gif

ההורים שלי מסכימים איתי ועוד איך (אני חושבת שבאופן חלקי, אם כי לא מוחלט, לחינוך שלהם הייתה השפעה על הדיעות שלי בהווה). אצלנו בבית תמיד החזיקו בדיעות ליברליות, מעולם לא הטיפו לציונות (?!). יותר מזה - מדי פעם כשיוצא לי לנהל דיונים עם אבא שלי, הוא אומר שהוא מאוד שמח ומרוצה מהדיעות שגיבשתי ונקודת המבט שלי על החברה. העברית של ההורים שלי, אגב, די גרועה. ונחשי מה - הם אנשים טובים ואפילו משכילים! האם כולנו כאלה בחיפה? כמובן שלא. כמו בכל מקום, יש פה פסיכים שחושבים שצריך להעיף את כל הערבים לכל הרוחות ושמחזיקים בכל מיני דיעות ימניות מופרכות. למה אדם צריך להביע כבוד למדינה שבה הוא גר, ועוד בכך שידבר בשפה שלה? אני די בטוחה שלאף אחד לא ממש אכפת באיזו שפה כל אחד מדבר בבית שלו - ואפילו עם החברים שלו. במוסד הלימודים בו אני לומדת, למשל, מאוד נפוץ לשמוע סטודנטים מדברים ערבית בינם לבין עצמם - ותאמיני או לא - זה לא מפריע לי כלל וכלל! "נראה איך תסתדרו במקום אחר" - ובכן, זה שאת או המשפחה שלך נתקלתם באנטישמיות במקום אחד בו גרתם, לא אומר שבכל מקום בעולם יש יחס דומה כלפי בני אדם. למרבה המזל, בתקופה המודרנית כבר יש מספיק מקומות בעולם בהם לא נהוג לייחס כל חשיבות לדת שהייתה לאבות אבותיו של אדם - על אחת כמה וכמה אם אותו אדם הוא אתאיסט ובנוסף לא אכפת לו ממסורת וכו'. אם הייתי גרה במדינה אחרת ומדברת רק עברית - הייתי מצפה שיתייחסו אליי בכבוד בזכות היותי human being וללא כל קשר לשפה בה אני מעדיפה לתקשר עם מקורביי. באותו אופן אני מתייחסת כרגע לאנשים סביבי.

מה שלמדתי מההיסטוריה זה ש...

"אם אין אני לי - מי לי" ו"הקם להורגך - השכם להורגו!" דווקא ההיסטוריה לימדה אותנו שצריך להיות חזקים כדי לשרוד. החלשים בסופו של דבר מתפוגגים ומפסיקים להתקיים... חוץ מזה.. גם האדם הכי מנותק מהמציאות לא יוכל להשוות את היטלר אלינו. היטלר רצה להשמיד את כל היהודים. הוא רצה להשמיד אותם (הם היו מתים לקבל את המתנה הזאת שנקראת "טרנספר") רק בגלל שהם היו יהודים הבנאדם הכי קיצוני אצלינו (או לפחות האחד שנחשב בעייני האנשים להכי קיצוני), היה מאיר כהנא. מה שהוא בסה"כ רצה לעשות זה לגרש מכאן את הערבים (והוא אפילו אמר שהוא מוכן שהם ישארו כאן בגדר של "תושב", ולא בתור "אזרח"). ואת כל זה הוא אמר בנוגע לערביי ישראל בלבד. לא היה לו שום דבר נגד ערביי שאר המדינות. הוא בחיים, אבל בחיים, לא אמר שצריך להרוג או לבטוח ערבים סתם ככה. רק בגלל שהם ערבים. המקסימום שהוא אמר זה שצריך להגן על עצמנו (ואת זה כולם אומרים). אבל לטבוח ולהשמיד סתם ככה לאום מסויים רק בגלל שהוא משתייך לאותו לאום, זה לא! ואפילו לא קרוב לכך.. ומה שקרה בפועל, הוא שהיטלר השמיד 6 מליון יהודים (בנוסף הוא גם השמיד הרבה אנשים עמים אחרים) וכהנא לא נגע בשערתו של ערבי אחד.. ואותו כהנא נחשב בעייני רבים לאדם הכי קיצוני שהיה אצלינו.. נו יקירי... אז יש הבדל בין השניים, או שלא..

סורי, אבל אין

גם היטלר בהתחלה "רק" גירש ו"רק" הפריד ו"רק דאג" לטוהר האתני ו"רק" קצת חשש מהיהודים שישתלטו על המדינה. אין שום הבדל בין כהנא להיטלר. כהנא דגל בשימוש בכח, תמך בפעולות טרור, דגל במדינת הלכה (שאפשר בקלות להשוות לחוקי נירנברג) ועוד. אין מקום לשטופי מח כאלה במגזר הציבורי.

אגב, אתה עדיין בתיכון?

אם כן, אז תתחיל לשנן פסוקים מהתנ"ך למפקדי בוקר. בשלב הבא גם תצטרך לחבוש כיפה כדי להכנס לבית הספר.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3350317,00.html ואז עוד מתפלאים איפה יש אפליה והפרדה..

SpyKid

New member
../images/Emo45.gif

אגב, של מי הציטוט על דינמו בחתימה שלך? :)

midnightcat

New member
זהו, שלא- בשלב מאוד מוקדם אסרו

על היהודים לצאת מגרמניה. והאיסור לצאת צריך היה להדליק אלף נורות אדומות. אין אף יהודי שמציע לעשות כך לערבים- שזה הבסיס לכל אפשרות של השמדת עם. ההיפך הוא הנכון.

לא

אתה באמת לא רואה את ההבדל? לערבים כבר מוכנים לשם כסף, רק שיעזבו... הבעיה היא שאין מי שירצה לקבל אותם....
אפילו לא ירדן, ש-80% מתושביה הם פלסטינאים... ד"א, הידעת שערביי ישראל הם ברובם הגדול פלסטינאים? הידעת שכמעט לכולם מהם יש קרובי משפחה ביש"ע, בלבנון, בסוריה, ובירדן? ידעת את זה?

Drunk Bullet

New member
כמובן..

כהנא רק תמך בטרנספר..אבל איכשהו הוא לא יצא אפילו פעם אחת נגד תומכיו, שבעצרות הענק שלהם, זעקו "מוות לערבים", הן בארץ והן בהפגנות בארה"ב. ואיזה קטע! אם במצע של תנועת כ"ך היה סעיף שקרא להפעלת טרור נגד ערבים במטרה להרתיעם מפגיעה עתידית ביהודים! כהנא ממש לא קרא לפגיעה בערבים, נכון? ומזה, לכל הרוחות, "רק לגרש"?! המוח שלך בכלל קולט את משמעות של המילים האלה? לגרש אנשים שחיו כאן עשרות שנים? מעשה הומני מאוד, כשמדובר בתתי-אדם כמו ערבים, לא? אז גם אייכמן בהתחלה היה די הומני, כשפעל לגירוש יהודים? וחברי/תומכי התנועה אף פעם לא פגעו בערבים? גולדשטיין לא עשה כלום במערכת המכפלה? ריכטר לא ירה על אוטובוס עם פועלים פלסטיניים? ומה עם "סיירת הנקמה" שהורכבה מחברי כ"ך? יחי ההבדל בין מטרות גלויות לבין מטרות נסתרות.

עכשיו אני רואה את מה שאתה כתבת..

"האנשים לא צריכים אפילו לקום מהכורסא שבסלון! הם לא רוצים לעבור לשטחי הרשות רק בגלל שאכות החיים שלהם תדרדר מאוד, ושם כבר אף אחד לא יתן להם לסחוט את המדינה (ברשות הכוונה) ככה שכל הקישוקים שלהם על ה"אדמה" זה הכל בלוף אחד גדול" אולי הם לא רוצים לעבור לשטחי הרשות מכיוון שישראל הפכה את אלו לאסון סניטרי שנשלט על ידיד צבא זר וכנופיות מקומיות ? אולי הם אפילו מרגישים ישראלים(להבדיל מציונים)? "ובאמת זה לא נכון להגיע למצב שיש אצלך במדינה מיעוט כל כך גדול שחיי בתנאי עוני קשיים, ומפתח שנאה כלפיי הרוב. זה מאוד מסוכן כי כאשר אותו מיעוט יהפוך לרוב " לפתח שנאה תהומית כלפי מיעוט זה מסוכן,לקרוא לעשרים אחוז מאזרחי המדינה בוגדים זה מסוכן , להפלות ישוביים ערביים מבחינה פיננסית זה מסוכן, להפלות עובדים וסטודנטים ערביים מבחינה חברתית זה מסוכן, לבנות גשר אפרטהייד זה מסוכן, כשהימניים הקיצוניים יהפכו לרוב (אם הם עוד לא הרוב) - זה יהיה באמת מסוכן. "אני חושב שאין מנוס מטרנספר (אבל טרנספר אמיתי, ולא הבדיחה של חילופי השטחים שליברמן הציע), כן, טיהור אתני. כמובן שצריך לתכן זאת טוב טוב, זה לא דבר שמבצעים מהיום למחר, " אתניות זה מושג מפוקפק שיכול להתפרש כגזע ,לאומיות ואפילו דת. כגזע האתניות של האשכנזים והספרדים היא שונה, כלאומיות האתניות של החילוניים והחרדים היא שונה, מכיוון שהחרדים לא מכירים בלאום היהודי וכדת האתניות של הנוצרים,היהודים,המוסלמים, הדרוזים והאתאיסטים כולן שונות, אז טיהור אתני, בלי קשר לרשעות של הרעיון, לא אפשרי בישראל.

Drunk Bullet

New member
לפני שאתה מבלבל את המוח עם מושגים

שונים, למד את משמעותם. כשהשמאל יהיה באמת פאשיסטי, חביביך מהימין בטח כבר יפעילו את "הפתרון הסופי". הרי אם ברית המועצות הייתה במקומנו/במצבנו, היא כבר מזמן הייתה מוחקת את כל עזה עם כל הערבים שבתוכה. אה באמת? מעניין.. אולי אתה טועה בנוגע לכוחה של בריה"מ וניצול שלה? בריה"מ השתמשה בכוח כשהבעיות התעוררו בשטח הרפובליקות שלה, או במדינות הגוש שיכלו לגרום לערעור הממשל הסובייטי.

אתם טועים, אתם מחפשים גזענות בכח

הדבר היחיד שהיה לא מדויק ויכול להתפרש בצורה שנויה במחלוקת זה השירבוט של המילה "גוי" אחרי כל איזכור של העליה הפוסט סובייטית.

אני לא יודעת ....

אני לא יודעת כמה גויים ויהודים מנו את העלייה הפוסט סובייטית, אבל מספיק מקרה אחד של גוי שקיבל אזרחות וסל קליטה מטעם חוק השבות בעוד פלשתינאים שנשואים לאזרחים ישראלים לא מורשים להיכנס למדינה בשביל להוכיח שאנו חיים בתאטרון האבסורד, ואני מצטערת עם פגעתי במישהו. דווקא יוסי ביילין שמתיימר לייצג באיזושהי צורה את המגזר הערבי הציע הצעת חוק מגוחכת שקוראת לשינוי בהלכה, כלומר, גם מי שרק אביו יהודי יחשב כיהודי לפי ההלכה. לא רק שהצעה זו תעצים את השואה הדמוגרפית של ערביי ישראל , אלא גם שלביילין כחילוני מוחלט(כמוני) אין שום זכות לשנות את ההלכה היהודית וזו יומרה ענקית מצידו לחשוב שהוא כן יכול.

למעלה