עוד בכיין מקצועי

אם כבר נכנסת לשירשור הזה..

אם לפחות היית עונה על שאלתי (שנמצאת בסה"כ כמה הודעות מעל זו) בקשר לאיך ולפי מה מקטלגים את הבנאדם...

אילו שטויות? מר"ץ מתרפסים לפני ש"ס

כי הם "חברתיים". ניסו לעשות קצת שרירים בתחילת שנות ה-90', אבל נכשלו. לכן, קמה שינוי. מר"ץ כבר לא מפלגה שמגנה על הזכויות החוקתיות של כולם, אלא רק של כמה מגזרים "אופנתיים", שלא כוללים את רוב האזרחים הנושאים בנטל. בעצם, היום הם כמעט עוד מפלגה ערבית. וכמובן: גם "נטורי כרתא" הם שמאל קיצוני.

מר"ץ זה אחד הקולות השפויים היחידים

בפוליטיקה הישרלאית. נטורי קרתא זה שמאל קיצוני? את קומץ המשוגעים הזה הייתי משייך לימין הקיצוני דווקא, בגלל הקרבה לש"ס (מדינת הלכה, ביאת המשיח וכו'). הימין הקיצוני, זה ששזור עם הדת וההלכה, מתנגד לעצם קיומה של המדינה. וזאת בניגוד לשמאל (בל"ד, תע"ל רע"ם ושאר השטויות, זה לא שמאל.. זה מפלגות סקטוריאליות שדואגות לאינטרסים של מגזר מאד מסוים ותו לא).

נטורי קרטא הם דווקא שמאל קיצוני.

הם מאמינים שעליהם לחיות בגלות למען ביאת המשיח ולכן רובם חיים בארה"ב ובריטניה. אלו שחיים בארץ תומכים במדינה פלשתינאית גדולה (הם מגדירים את עצמם כפלשתינאים)או מדינת כלל אזרחיה מכיוון שאסור להם לקחת חלק במדינה יהודית (לכן הם מסרבים לקבל ביטוח לאומי) . משה הירש אף היה חבר טוב של ערפאת ושר לענייני יהודים בממשלתו . הם לא תומכים במדינת הלכה, זה שטויות, ההפך הוא הנכון , הם תומכים במדינה חילונית לגמרי (או בעלת דת לא-יהודית) בה הם יוכלו לשמור על מצוותיהם באופן אישי, כמו בגלות. הם מתנגדים לחילול הקודש בסביבתם(מאה שערים) אך אין להם בעיה שבתל אביב יאכלו חזיר, יסעו בשבת , יקיימו מצעדי גאווה וכדומה. להם ולש"ס אין שום קשר, לא פוליטי ולא דתי.

כן חפיף...

הם בסה"כ מכחישי שואה שנפגשו עם הצורר שמנסה לגרום לשואה שניה ליהודים.. חפיף אבל... בקטנה.. אתה יהודי בכלל? אם כן (וגם אם לא, אבל בעיקר אם כן) איך לעזאזל אתה מסוגל לדבר ככה? איך לא מדגדג לך בלשון? איך אתה לא מרגיש שמשהו לא בסדר? "קצת פאנטים"? "אחלה חבר'ה"? איך אתה לא מתבייש?! עד לאן עוד נגיע, אלוהים אדירים... המזוכיזם והשנאה העצמאית עוברות כל גבול.. והשד יודע לאן עוד נגיע... פשוט אין מילים...

ממה שהבנתי

הם טוענים ל"מניפולציה ציונית" שתרצה את הקמת המדינה בשואת העם היהודי, ולא מכחישים את עצם קיומה של השואה.(תקן אותי אם אני טועה). לדעתי הפאנטיות שלהם הרבה יותר אמיתית מהחרדים שמזוהים עם ש"ס לדוגמא. הנוטרים האלה מתנגדים לפגיעה בחיי אדם, מסרבים להשתמש בשירותי המדינה ודוגלים באמונה הפרסונלית בלי רצן לכפות את דתם על כל העולם (עם להסתמך על דבריה של מידנאייקאט). זה לא נראה לך קצת יותר טוב או מוסרי מכל מיני חרדים שרק חולבים את המדינה, שמים זין על צה"ל, ובו בזמן מתנגדים לציונות לא פחות מנטורי הקרתא האלה? לגבי שאלתך: מבחינת מוצא אתני, מצדהשל אמא של-יהודי. יתרה מזאת, אם נלך כמה דורות אחורה בקו של אמא\סבתא שלי, מדובר אף ביהדות ארתודוכסית. הוריה של סבתא שלי גם הם היו מסורתיים עד מאד ואף דיברו יידיש חלק מהזמן בחיק הבית (בעיקר על נושאים אישיים), גם סבתא שלי דוברת את השפה שהייתה צריכה לקבל תוקף רשמי בארץ במקום להכחד ברמה סבירה, ובזכותה אפילו אני יודע כמה ביטויים בשפה הגלותית. אבל פה די נגמר הקשר שלי ליהודית (לפחות בתפיסת המאיינסטרים של המושג). בכ"מ, אל תדאג, לא זייפנו מסמכים.

דתי זה לא תמיד ימני

מפד"ל באופן הסטורי הייתה מפלגת מרכז שלא התעניינה בנושא הבטחוני. והגוש הלאומי היה ברובו חילוני. גם המתנחלים הראשונים היו חילונים. כל החיבור הזה בין דת לשטחים נוצר רק בתקופת הרב קוק הבן. וש"ס ישבו גם בממשלות שמאל. show me the money....

אני מסכימה אתך חלקית לגבי מרצ.

אופורטיוניסטים כפופים לאופנות . בתקופה של שריד ושולמנית אלוני עוד חיבבתי אותם אבל את ביילין אני בכלל לא סובלת . הוא מתרפס לפני כל מי שיביא לו קולות, עולים , דתיים ,ערבים, הומואים\לסבים , מעשני גראס, אמהות חד הוריות....ועוד ועוד. כל המגזרים הללו ראויים לתמיכה ציבורית(כן, גם מעשני הגראס) אבל מרצ נוהגים לקטוע את תמיכתם ברגע שהמגזר יוצא מן האופנה. לדוגמא, לפני שנה בערך הם תמכו בהתלהבות בזכויותיהן הפיננסיות של האמהות החד הוריות . אחרי שהטררם לגבי אותן אמהות הופסק(כשרמון העלה הצעת חוק שתחייב אבות לשלם דמי מזונות ובכך הכנסת הפקירה את האמהות שלא מקבלות דמי מזונות) מרצ במקריות יוצאת דופן גם שכחו את אותן אמהות.

למה, באיזו מפלגה את תומכת?

ומה 'בדיוק' הדעות הפוליטיות שלך? איזו מדינה את רוצה שתהיה כאן בדיוק?

את לא רוצה שתהיה כאן מדינה יהודית?

את רוצה שמקרים כמו טבח חברון, מאורעות 29 , מאורעות 36, פוגרומים ביהודים, יהיו דברים שבשגרה.. את לא רוצה שיהיה לנו פה צבא שיוכל להגן עלינו בשעת הצורך? ומה יהיה כאשר הערבים יהפכו לרוב, ויגרשו אותנו מפה? או יותר גרוע, יהרגו אותנו? את כל זה אסור לשלול. זה בהחלט יכול לקרות מתי שהם יפהכו לרוב ויהיו יותר חזקים. מה דעתך?

ישנם דרכים אחרות להגן על העם היהודי

מלבד מדינת לאום. הרי אין סיכוי לעלות את כל יהודי העולם ארצה כך שבכל מקרה יהיו יהודים בסכנת אנטישמיוות. הפתרון הוא לא במדינת לאום ובידוד אלא בקיום של העם היהודי בתוך חברה סובלנית ופלורליסטית.

במזרח התיכון אין דבר כזה "חברה

סובלנית ופלורליסטית". מה גורם לך לחשוב שהמצב בארץ, אם ערבים יהפכו לרוב, יהיה שונה?

SpyKid

New member
ובכן,

אדם צריך לדבר שפת ארצו מה ז"א "צריך"? האם יש להנהיג חוק לפיו מי שיעז לומר משפט בשפה זרה יושלך לכלא? הוא שלהיות בן מיעוטים יכול לפעול בשני כיוונים: להשאר בתחתית ולשנוא את כולם, או לשאוף למצויינות. הא? מה הקשר בכלל בין שפה לבין אי-הצלחה ושנאה כלפי "כולם"? אני חוזרת על השאלה שלי מההודעה הקודמת - האם ערכו של אדם נקבע לפי השפה אותה הוא דובר? האם כשתגיעי לביקור באירופה תתייחסי לסובבים אותך כאל נחותים כי הם לא מדברים בעברית - "השפה הנעלה". מישהו יכול להיות אדם טוב, חכם, להצליח בשאיפות שלו - וזאת בלי כל קשר להאם הוא יודע היטב את שפת המדינה בה הוא גר. כמו שקונדוליסה רייס אמרה שחינכו אותה להיות טובה פי שניים מהאחרים כדי לדרוש שוויון, ופי שלושה- כדי לדרוש עדיפות. זו גם המנטליות בסביבה בה גדלתי. אם הסביבה היא שמקולקלת, לא האנשים הם שיש לתקן. להבדיל משמאל שפוי- דבר נדיר בימינו תגדירי שמאל שפוי. אני חושבת שעולה סמולן הוא כפוי טובה למדינה שקלטה אותו. כל אזרח בעצם, אבל עולה- במיוחד. האם שאיפה לשוויון והגיון היא כפיות טובה? בנוסף, אני לא רואה הבדל ביני לבין אדם שנולד בארץ - לא אני בחרתי לעבור לגור כאן.

midnightcat

New member
אי ידיעת שפה זה חוסר כבוד

למדינה שבה אתה גר. כאילו אומר: המדינה על הז' שלי, מצידי שתתפוצץ. מה, לא ברור? אם היית גרה במדינה אחרת, ומדברת רק עברית, לא היית מצפה שלא כ"כ יתלהבו ממך? שמאל שפוי: זה שדואג לזכויות של מי שממלא את חובותיו, יותר מלזכויות זה שמפר את חובותיו. המרחם על הרשעים סופו שיתאכזר לרחמנים. אתם כולם כאלה בחיפה (הדור הצעיר)? נכון שההורים שלך לא מסכימים איתך? אני פשוט מכירה זוג אחים שרוט כזה- ההורים שפויים, היא חד"ש, הוא אנרכיסט (עם נוסטלגיה לעבר נוצרי שאין לו), וגם לאחות הקטנה הם מזיינית ת'שכל. זה איכשהו קשור לעלק- "כת השטן" בפ"ת? בוא נגיד שאני חשה בושה. מי שלא רוצה לגור פה- שלא יגור. נראה איך תסדרו במקום אחר.

למעלה