עוד בכיין מקצועי

SpyKid

New member
אני לא טומנת את הראש בשום דבר,

ולמקרה שלא שמת לב, גם אני נגד כל עוול שהוא (למשל - אני מדברת עם כולם מלבד ההורים שלי בעברית, ובכל זאת מגנה על זכותם של האחרים לדבר בשפות אחרות היכן שרק יחפצו בכך). מה יגיע אליי? אני די בטוחה שתמיד אפשר יהיה למצוא חברה נורמלית ושפויה - אם לא בישראל אז במקום אחר. ההורים שלי עלו בעיקר מסיבות של אנטישמיות (אבא שלי רצה שהבנות שלו יוכלו ללמוד באוניברסיטה טובה מבלי שיפריעו להן, בניגוד למה שעשו לו) וגם מסיבות כלכליות. אין כל קשר לציונות - באותו אופן יכולנו לעבור לגרמניה (שגם כן הייתה אופציה). בפורום הזה כותבים בעברית כי: 1. לא כולם יודעים רוסית בכלל. 2. גם אלה שיודעים רוסית לא בהכרח כותבים בצורה טובה. 3. הרוב רגילים להתבטא בעברית בלי קשר לשפת האם של בן השיח.

ממתי התקשורת בארץ היא איזשהי

אינדיקציה למשהו? חצי ממהודרת החדשות זה לא יותר ממידע מסולף למטרות ואינטרסים כאלה ואחרים.. לגבי בריכות הקיבוצים-דברים כאלה פסולים, ואנשים שמנהיגים אותם לא ראויים בכלל להתייחסות. לגבי ההצטרפות לשמאל-הצחקת אותי. אם כבר את מדברת על האנשים ולא על האידיאולוגיה, אז עולה חדש שמצטרף לימין-זה טפשי. הימין שמזוהה עם הדת, עם שס, עם חובשי הכיפות, אפילו לא יורק לכיוון העולים החדשים. רוב הימין מטיל את יהודתכם בספק. רוב ה'מזרחיים' שאת כ"כ אוהבת הם ימיניים, ואליהם את כ"כ רוצה להשתייך. ולמען הסר ספק- אני מזדהה עם אדיאולוגיה ותפיסת עולם מסוימת ואליה-קודם כל-אני 'מצטרף', ורק אח"כ לאנשים שמחזיקים בדעות דומות. ואם יש צבועים, ויש (בדיוק כמו בכל מקום), זה כבר סיפור אחר, ואנשים כאלה צריך להוקיע או להחזיר לדרך הישר..

שטויות...

לא צריך ישר לקטלג את ה"ימנים" כ"דתיים" או "מזרחים" או "קפיטליסטים חזירים". אני למשל חילוני, לא שומר שום מצוות, יליד אוקראינה (תקרא לזה אשכנזי אם תרצה), ואני נחשב לימני בין ההכי קיצוניים שיש (מהבחינה הבטחונית לפחות). תלוי בכלל מה מוגר כ"ימני" ומה מוגדר כ"שמאלני". לפי דעתי לפחות, נושא הימין שמאל זה רק בנושא הביטחוני. כל השאר זה כבר שטויות.. דתיים/חילונים, אשכנזיים/מזרחיים, קפיטליסטים/סוציאליסטים/ וכו'.. רחבאם זאבי למשל היה סוציאליסט גדול.. היה איש ההתיישבות (של תנועת העבודה במקור) והאמין במדינת רווחה ("כל ישראל ערבים זה לזה" ולא כל אחד לעצמו.. כמו שנוצר בעשורים האחרונים). וכמוהו גם הרבה דתיים (למרות שגנדי לא היה דתי). סתם דוגמא, ברמת הגולן יש מושב בשם קשת, מקימיו היו פעילי "גוש אמונים". הקמת המושב הייתה אמורה להיות על חורבות קונייטרה (הם הסתגרו שם בבונקרים איזה 4 חודשים). קיצר, הכי קיצוניים והכי פאנטיים שרק אפשר למצוא. והמושב הזה קשת (שבנתיים כבר נולדו ילדים ונכדים לאותם מתנחלים, והגיעו גם חדשים) הוא ישוב סוציאלסטי לחלוטין! הרבה הרבה יותר מכל הקיבוצים שכבר מזמן הופרטו ונהפכו לקפיטליסטים. ככה שזה הכל תלוי במה היא בדיוק ההגדרה. ומה שהכי חשוב זה מה הבאדם עושה בפועל, ולא באיזה כינוי הוא מקוטלג. לילה טוב..

אז רגע...

בנאדם שהוא חילוני גמור, ועושה על האש עם חזיר על שפת הכנרת ביום כיפור, מאמין במדינה סוציאליסטית, במדינת רווחה, ודוגל בארץ ישראל השלמה ובביצוע טרנספר לערבים... מה הוא נחשב בדיוק? ימין, שמאל, מרכז, מה?

מזה איך? פשוט מאוד...

דוגל במדינה יהודית, שבה כל היהודים יחיו בשווין. הערבים לעומת זאת יחיו במקום אחר. איך מפא"י והחברים בה היו סוציאליסטים, אבל גרשו מכאן ערבים (טרנספר) במלחמת 48? כי הם דגלו במדינה יהודית סוציאליסטית (והיא אכן הייתה כזאת בעשורים הראשונים לאחר הקמתה). בקיצור, אם תוכל לענות לי על השאלה אני אשמח מאוד.. אני אשמח לדעת על פי אלו קריטריונים מקטלגים אנשים ומחליטים את מי לשייך לאן..

קודם כל, עפ"H איך שהבנאם

מגדיר את עצמו.. מה שסיפרת זה סוציאליזם-לאומי, שלא לומר לאומני. זה זרם פסול בעיניי, כי הוא לא יותר טוב משיטות עם קונוטציות הרבה יותר שליליות. כמו שיש ביהדות כל מיני זרמים שלא מתסדרים אחד עם השני (אמנם השוואה היא קצת בעייתית, אבל לא נורא), כך גם בסוציאליזם וכמעט בכל שיטה אחרת יש זרמים שלא הולכים ביחד..

אבל בכל זאת....

איך ובתור מה היית ממיין מישהו שהוא חילוני, אשכנזי, לא שומר מצוות ולא כלום.. (קיצר הבנת לאן אני חותר), ובעד ארץ ישראל השלמה שתהיה ליהודים בלבד (עם מיעוט קטן פה ושם)! איך היית קורא לאחד כזה? שמאל, ימין, מרכז מה?

בנתיים אלה שהתפרקו והתנפצו כמו

כמו זכוכית שבירה לאלפי חתיכות קטנטנות, אלה הקיבוצים. דווקא הישובים הדתיים הם הרבה הרבה יותר שוויונים (קשת, שאותו נתתי כדוגמא באחת ההודעות, הוא ישוב סוציאליסטי לתפארת. אי אפשר אפילו להבדיל שם בין בני האדם. ואני רציני).

הציונות הדתית הם תנועה שבתאית..

הם משיחי שקר בדיוק כמו שבתאי צבי . הם מתיימרים לגאול את עם ישראל ,הם "המציאו" משיח חדש (משיח בן יוסף, להבדיל ממשיח בן דוד) , הם מאמינים בלאום ובאדמה ולא באלהים ובכך הם כופרים גם באמונה היהודית . כשהשטחים הכבושים יוחזרו לפלשתינאים המתנחלים יהיו הראשונים להתאסלם, בדיוק כמו שבתאי צבי. ואת כל מה שכתבתי כרגע ישעיהו ליבוביץ אמר לפני , בתור אדם דתי. הסוציאליזם שלהם לא מוטל בספק אבל כשיש שוויון בין אנשים כל עוד הם בני אותו לאום זה נקרא סוציאליזם-לאומי (מזכיר לך משהו?).

"ב-1666 נאסר שבתאי צבי בפקודת

הסולטן התורכי ונאלץ לבחור בין מוות להמרת דתו." המתנחלים יבחרו למות. איפה עוד תמצאי בכל העולם מקרה כמו של רועי קליין, שקפץ על רימון שעמד להתפוצץ, והקריב את חייו כדי להציל את חיי חבריו. תמצאי לי אחד כזה בכל היקום, ואז נדבר... ופרט ללצטט אחרים, את יודעת לעשות עוד משהו? אין לך דיעות משלך? את לא שונה מהחרדים שטופי המוח, שמצטטים את הרֵבֵה שלהם כל הזמן, ועושים כל מה שהוא אומר להם לעשות.. וכבר אמרתי לך (ובאמת שנמאס לי לשחק את תפקיד התוכי), אם כבר מחליטים לפנות את ה"שטחים הכבושים", אז צריך לפנות את כל (עם דגש חזק מאוד) ה"שטחים הכבושים" אסור להבדיל בין דם לדם.. תושבי צפון ת"א והקיבוצים לא שווים יותר מתושבי יהודה ושומרון..

אפי איתם הוא בין הפוליטקאים ההכי

אמינים והכי כנים שיש.. וזה באמת משהו נדיר.. וכן, לבנאדם יש אידיאולוגיה שבה הוא מאמין ואיתה הוא הולך.. עדיף להיות כמו המושחטים שכל שני וחמישי יש להם ספין חדש? ד"א (אומנם לא קשור לנושא השירשור, אבל קשור לנושא הפורום), הוא בן ליוצאי רוסיה גם... הוא במקור מקיבוץ אין גב (חזר בתשובה לאחר מלחמת יום הכיפורים, שבמהלכה קרא לו איזשהו נס, לפי דבריו).. אמו היא מתרגמת ספרים (ברוסית ועברית) הוא ד"א גם בנאדם מאוד מלומד.. אני יודע שהוא למד באנגליה.. לא זוכר מה בדיוק.. אבל הוא לא איזה אספסוף מהשוק.. והוא גם היה בצבא מעל 30 שנה (ובין היתר גם לחם את מלחמת יום הכיפורים, ועדף את הכוחות הסורים שפלשו לרמה"ג.. על גבורתו באותה מלחמה הוא קיבל את עיטור המופת..)

מה פתאום..

המפעיל שלו היה זה שעכשיו יושב ראש "הגמלאים". כנראה התבלבלת בין איתם (אפי איתם) לבין רפי 'איתן' מהגמלאים.. שאכן היה המפעיל שלו..

לא חיברתי בין כלום

הסמולנים הם הראשונים ללקק לחרדים- מאותה סיבה שהם מלקקים לערבים: עניים, מסכנים, אכלו-לי-שתו-לי, כולם מסביב אשמים בו-הו.

למעלה