עוד בכיין מקצועי

וטיפה יותר מסודר:

קודם כל אין צורך ברשמיות הזאת, תקרא לי ולן, כמו כולם. מדינת ישראל הוקמה כדי לשמש בית לכל יהודי שבעולם. זאת לא מדינת הגירה. זאת מדינת לאום. וכמובן, יש פה העדפה ברורה של היהודים. מדינת לאום? מדינת חרטא. מדינת הלאום שלך זה סלט אחד גדול, והסלט נובע מהפרדוקס המובנה בהגדרת מיהו יהודי שאומץ ע"י השלטונות. אתה יודע שאני ההפך מגזען, ועדיין אני לא יכול שלא לצחוק מהמנטרה של 'כולנו עם אחד'- יהודי צפון אפריקה (שבטים ברברים שהתגיירו פלוס קצת מגורשי ספרד), יהודי אתיופיה (?!), יהודי אירופה ועכשיו גם יהודי הודו שעולים טיפין טיפין. מה משותף לכולם? זיקה למסורת היהודית. דת? הסטוריה? לכל קבוצה יש סיפור שונה. אז במקום להגיד "טוב, חברה, אנחנו מדינה תאוקרטית" ולגמור עם הזיוני מח, טוחנים לך סיפורי עמים ושטויות. ישראל היא מדינה הגירה, וזה לא סותר את זה שהיא מתיימרת להיות מדינת לאום. למה היא מדינת הגירה? סתכל על נתוני ההגירה לארץ, זה יענה לך על השאלה. זה שההגירה מותנת ב'לאום'\דת (גיור), זה כבר סיפור אחר. רוצה לדעת מה אני חושב בנידון? שיש לתקן את חוק השבות. אכן, יש להעניק עדיפות ברורה ואשרת כניסה אוטומטית לכל יהודי באשר הוא. כי אי אפשר להתנער מההיסטוריה הבעייתית של העם היהודי. שנית, להציב תנאי הגירה ללא יהודים, בדיוק אותם קריטריונים כמו במדינות המערב-שמבוססים על היכולת של המהגר לפרנס עצמו ובאיזשהי מידה גם לתרום למדינה שהוא מהגר אליה. זה שהמיעוט הערבי בארץ מופלה זאת גם עובדה. תסתכל על הנתונים היבשים, על חלוקת התקציב בין המגזרים, לא צריך יותר מזה. זה שחלק גדול מהמגזר הערבי אימץ לעצמו את מנטליות ה'אכלו לי, שתו לי' גם זה נכון, גם אם זה מוצדק זה כבר שייך לתחום אחר. לגבי אום אל פאחם- זה טרנספר, רק במקום להעביר רק את האנשים, ניסית להעביר גם את האדמה יחד איתם. זה שהתושבים לא הסכימו, זה ברור למה, ולכן לא ניתן לעשות צעד כזה בניגוד לרצונם. ולא ממש מובן לי איך אתה כבנאדם שבא ממדינה כל כך כוחנית שתמיד עמדה בגבורה על אמונתה (וזה לא שאתה אחד שמתבייש בעברך ובשורשייך, ההיפך הוא הנכון..), מדבר בצורה, תסלח לי, כל כך תבוסתנית, כל כך חלשה, כל כך מתרפסת.. אתה טועה. והטעות שלך נובעת מהנחת יסוד שגויה, אתה מניח מראש שהבעת סולידריות עם האכלוסיה הערבית פרושה כניעה לערבים, שמבחינתך הם אויב. אז הרשה לי להפתיע אותך-אני לא רואה בערבי באשר הוא אויב, ולכן התמיכה שלי בזכויות המיעוט הערבי לא יכולה להיות תבוסתנית או חלשה. הרי אם ברית המועצות הייתה במקומנו/במצבנו, היא כבר מזמן הייתה מוחקת את כל עזה עם כל הערבים שבתוכה. ואלה שחיים ביהודה ושומרון, ובשטחי הקוו הירוק היו בורחים כאחוזי אמוק מחשש מנחם זרועם של הטובחים. לא ככה? אני טועה? יכול להיות אתה טועה, יכול להיות אתה צודק. רק אל תשתמש במילים 'טובחים', כי היא חסרת הקשר רלווטני. ברה"מ, למיטב ידיעתי, לא עמדה תחת סכסוכים דומים, לכן קשה לדעת איך היא הייתה נוהגת. בכ"מ, שלא תבין לא נכון, ברה"מ גם היא לא טלית שכולה תכלת, וגם שם קרו מעת לעת דברים חמורים ופסולים ביותר. ומה נראה לך שברית המועצות הייתה עושה עם אנשים (רוסים, כאלה שחיים בתחומה) שהיו קוראים לסטאלין רוצח ילדים, כובש, ועוד שלל כינויים ששמורים לגייס החמישי, הסוס הטרוייאני, השמאל הבוגדני והפאשיסטי שחיי בתחומנו. קודם כל, שמאל לא יכול להיות פאשיסטי, וכבר הסברתי לך את זה פעם. שנית, אם אתה מתכוון לתקופת שלטונו של סטאלין, אז היו נשלחים לכלא, לגולאגים וחלקם ישר לעולם הבא. אבל לא זכור לי שאני אי פעם הללתי את סטאלין או את אופי השלטון שלו. היו השגים לבחור, אבל היו לו גם המון טעויות שעלו בחייהם של מיליוני בני אדם. ואני רחוק מלהיות חסיד שלו, ההפך הוא הנכון. אני מאוד אודה לך אם תכתוב את דעתך על זה.. וגם למה באמת הפכת לאחד כזה (או שתמיד היית כזאת "יונה" מוצהרת. פשוט אהבת את ברית המועצות למרות הכל, ולא בגלל). אהבתי ואוהב, למרות ובגלל. שם נולדתי, זאת המולדת שאני אוהב, זאת ההסטוריה והתרבות שאני מרגיש חלק ממנה. זאת מדינה שבבסיסה עמדו ערכים נעלים של שווין ואחווה, ערכים שמוחקים את הגזע ומדגישים את האידאולוגיה. היישום לעיתים לקה בחסר, ולעולם לא שללתי זאת. לא יודע מה זה "יונה" בהגדרתך, אבל אני תמיד התנגדתי לגילויי גזענות ולאומנות באשר הם, ואין זה משנה אם זה בישראל, ברוסיה או באוקראינה. עם כל אהבתי לברה"מ ואוקראינה, לעולם לא העלמתי עין על החסרונות של המדינות הללו, והיו כאלה למכביר. לכן אני מתנגד לצביעות, כי מגזר העולים מחבר העמים שטוען לקיפוח ולאפליה כלפיו (ובצדק) לא יכול לעודד את אותו הדבר כלפי מיעוט אחר.

טוב, ראיתי את מה שכתבת...

בקשר לאום-אל-פחם, איפה בדיוק יש פה טרנספר? האנשים לא צריכים אפילו לקום מהכורסא שבסלון! הם לא רוצים לעבור לשטחי הרשות רק בגלל שאכות החיים שלהם תדרדר מאוד, ושם כבר אף אחד לא יתן להם לסחוט את המדינה (ברשות הכוונה) ככה שכל הקישוקים שלהם על ה"אדמה" זה הכל בלוף אחד גדול.. ובאמת זה לא נכון להגיע למצב שיש אצלך במדינה מיעוט כל כך גדול שחיי בתנאי עוני קשיים, ומפתח שנאה כלפיי הרוב. זה מאוד מסוכן כי כאשר אותו מיעוט יהפוך לרוב (ותאמין לי שהוא יהפוך, אם אנחנו לא נעשה כלום) אז הוא יפרע את החוב ואז כבר אף אחד לא יעזור לנו.. אני חושב שאין מנוס מטרנספר (אבל טרנספר אמיתי, ולא הבדיחה של חילופי השטחים שליברמן הציע), כן, טיהור אתני. כמובן שצריך לתכן זאת טוב טוב, זה לא דבר שמבצעים מהיום למחר, וגם לא דבר שפתאום קמים בבוקר ומחליטים לבצע. זה דורש תכנון רחב מאוד. וגם אם הערבים היו טלית שכולה תכלת, פשוט מלאכים טובים (למרות שהם רחוקים מאוד מכך), עדיין היה צריך לבצע זאת (גירוש הערבים). הערבים מתרבים יותר מפי 2 מהיהודים, וזה רק עניין של זמן עד שהם יהפכו לרוב. וכמו שאתה בטח מבין, ברגע שהם יהפכו לרוב, המדינה היהודית תחדל להתקיים. לא יהיה לנו יותר בית. גם הישראלים היורדים, לא יהיה להם לאן לחזור במקרה הצורך או בשעת צרה. קל וחומר גם לא יהיה מי שיגן עליהם. ועלינו. אני מבין שזה מאוד מאוד ברוטאלי ולא הומאני, וכל המילים האלה שאפשר להכניס.. אבל אין מה לעשות.. אם אנחנו רוצים לשרוד, אז צריך להתנהג כמו בג'ונגל. כי מה לעשות, זה אכן ג'ונגל. אפשר לשאול האם אתה ציוני (לא מעמדה של להעליב או להתנשא עליך)?

אם תחליף את המילה 'ערבים' ב'יהודים'

זה נשמע בול כמו דבריו של היטלר במלחמה"ע ה2. טיהור אתני, טרנספר, אנטישמיות, קסנופוביה וכו'.. לא מפריע לך לשחזר עולות הסטוריות שכאלה? אבל הפעם להיות הרודף ולא הנרדף? מה קרה לכל ה"מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך", "ואהבת לרעך כמוך"? האם לא למדת כלום מההסטוריה הלא כ"כ רחוקה? ובנוגע לשאלתך- לא יודע איזה התנשאות או עלבון יכולים להיות בשאלה הזאת, אבל לא, אני לא ציוני. עם זאת, אני גם לא אנטי ציוני ואני מבין את ההכרח בגישה וברוח הפוליטית הזאת. אתה מנסה לרמוז שחוסר הזיקה שלי למדינה משפיע על דעותי הפוליטיות, אז זה לא בהכרח נכון, כי גם בקשת הפוליטית באוקראינה (לצורך העניין) אני מזדהה עם השמאל הקיצוני. יש דברים שצריך להפריד בהם את הרגש האישי ואת התפישה הכללית, כמו לדוגמא עצם קיומה של מדינת ישראל, דבר שלא צריך להיות עוררין עליו, לכן כל מפלגה או זרם פוליטי שמתנגד לעצם קיום המדינה (לא לשינוי מתכונת השלטון) צריך לצאת מחוץ לחוק, וזה כולל את המפלגות הן מהימין הקיצוני והן מהשמאל (שמאלה מחד"ש).(זאת דוגמא לצורך המחשה של הגישה שלי).

midnightcat

New member
איך אפשר בכלל להשוות בין יהודי

גרמניה לערביי ישראל? יהודי גרמניה הוו פחות מאחוז, ולא הייתה להם שום כוונה להתרבות מעבר לכך; אחוז המתגייסים היהודים לכל צבאות אירופה היה גבוה לעומת קבוצת הרוב (שלא לדבר על אחוז הגיבורים- ע"ע טרומפלדור), גם תודות לכך שילדים יהודים בני 8 אולצו להתגייס לצבא); הם ידעו את התרבות והשפה המקומית יותר טוב מהמקומיים והגדירו עצמם כ"גרמינים בני דת משה" (מוגזם, לדעתי); שגשוג של מדינות אירופאיות רבות היה תלוי ביהודים, ואירופה התחילה לפגר אחרי אמריקה בעקבות השואה וההגירה היהודית ממנה (גם עכשיו בריחת המוחות מלחיצה קצת את הצרפתים). בקיצור: תראה לי ערבי ישראלי חתן פרס נובל, גיבור צה"ל, שמדבר עברית יותר טובה מזו של א"ב יהושוע, שמתייחס בסבבה לאנשים שמפלרטטים עם אחותו- ואני בוחרת בו לראש הממשלה ומתחתנת איתו. רק מה, אין דבר כזה.

בקלות. אם את רוצה לעשות טרנספר

וטיהורים אתנים, ההשוואה הטריוויאלית ביותר זה ליהודי גרמניה של מלחמה"ע ה2. תנהיגי חוק גיוס חובה או איזשהי אלטרנטיבה בדמות שירות לאומי לכל ערביי ישראל-אז גם הם יעשו את המוטל עליהם. וכל שאר הדברים שציינת זה עניין של חינוך, הן מבית והן מבחוץ. תפסיקי עם מדיניות ההפרדה, תנהיגי חינוך רב לשוני, פלורליסטי, ערכי, ולא יהיו לך דברים כאלה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3350424,00.html .

midnightcat

New member
קצת נאיבי לחשוב שבעלי הכוח

יוותרו על הכוח שלהם, ויתנו לך לחנך את ילדיהם, או להתערב בניהול העצמי וה"סנקציות" שהם מפעילים. שינוי אפשרי רק בדרך כוחנית- ולזה לא יתנו לקרות. אם אסור לירות במורדים חמושים (הרגו 12- בכל מדינה אחרת היו הורגים איזה אלף)- בטח שלא יאפשרו אכיפה של הדין הפלילי, ובטח ובטח- שלא אכיפה של תכנית חינוך נורמלית (ולא כזאת שמלמדת שיהודים הם השטן) או של שירות בצבא או בשירות לאומי. לכן- התכנית של ליברמן מאפשרת למי שמסכים לאזרחות מהותית (ולא רק לזכויות בלי חובות), לחתום על כך. ומי שלא רוצה- שיחייה לפי דרכו במדינה שתתאים לו. כן, במחיר רווחה כלכלית, אבל איך אפשר לדרוש השתתפות במה שלא יצרת? אי אפשר גם לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה. האם יותר נכון להשאיר לפלשתינאים שטחים יהודיים הסטוריים, ולעצמנו- שטחים חסרי חשיבות כזו, שבחיים לא נהנה מהם? לא עדיף שכל אחד יקבל את מה שיקר לו? אי אפשר ליצור פה מדינה ערבית פלוס מדינה דו לאומית. בקושי יש כאן שטח למדינת לאום אחד. מי שטוען אחרת- רוצה לחסל את המדינה, וזהו. אני באופן אישי כן בעד אכיפה והתערבות- גם אצל חרדים שמאיימים באלימות ומפעילים משטרות חשאיות. השאלה היא עד כמה זה אפשרי.

...

(Sorry for my bad English. My computer has some problems with the holly language, so I have to write in English for the moment.) Anyway, I can see that basically you agree with me that the key to coexistence between the Jews and Israeli Arabs lying in the educational system. But in contradiction to your opinion I don’t think that there is another legitimate way to solve the problem. Your basic standpoint is a little bit problematic, because you'r saying “if u disagree with me-u’r a foe and u wonna bring an end to the country”. I’m sure that with the right regime is possible to implement the pluralistic and the more ethical education that we (at least I) want to. I don’t think that a binational country will bring an end to Israeli state, furthermore the more essential problem is the fact that a modern democratic state keeps on cutting a huge minority – about a third part of the country’s population – dead during so many years. Sorry, but I’ll stop now, cause I feel that I can’t express myself properly in English. I’ll write u a answer latter, u can ignore this massage.. (I’m sending it because it took me half an hour to write this, thus I can’t erase it by now…(-;

בקיצור..

חינוך זה הפתרון, ואין דרך לגיטימית אחרת. להמשיך במדיניות ההפרדה רק יגביר את הפערים ויסלים את הסכסוך, לבצע טרנספר בכלל לא בא בחשבון. יש טאבו, ובצדק, על פעולות מהסוג הזה, לכן אין טעם בכלל לדון על הצעות סהרוריות שכאלה. ולגבי החלק הראשון- קודם כל, על המדינה להשתנות ולהראות למיעוט הערבי שזו גם מדינה שלו (אין בררה אחרת), ולאחר מכן לאכוף את השינויים בחינוך, גם אם יהיה צורך להשתמש בכח (למרות שאני לא רואה שום צורך בשימוש בכח המקרה הזה). שלטון נורמלי לא יכול להכנע לכל מיני מוסדות מקומיים שלא מסכימים ליישם חוקים כאלה ואחרים.

SpyKid

New member
טוב, אם אלה הקריטריונים שלך

לאדם טוב, אין לי הרבה מה לומר בעניין. מילא חתן פרס נובל, אבל גיבור צה"ל? מדבר עברית טובה? אפשר להסיק מכך שאת מעריכה בני אדם לפי שפת האם שלהם?

את לא חושבת שגיבור צה"ל, אחד שמגן

על המדינה, ולפעמים אף מוסר את חייו למענה, כדי שאזרחיה (ובין היתר גם את ומשפחתך), יוכלו לחיות בשלום, אינו נחשב לאדם טוב? הוא אינו נחשב לאדם מיוחד? למשהו שהוא מעל ה"ממוצע" מעל האנשים ה"רגילים"? כמה כפיות טובה, אלוהים.. וזו לא רק את.. יש פה תגובות שפשוט לא מובן לי איך הן יכולות לצאת מפיהם של אנשים שכבר חיים פה כמה שנים טובות (נראה שאחת לפחות אף נולדה כאן).. כל כך הרבה אנשים מסרו את חייהם למען המולדת (ההיסטורית!). מה אנשים לא עברו רק כדי שתהיה לנו מדינה.. שתהיה לנו חלקה קטנה.. שנהיה אדונים לעצמינו. שאף אחד לא יקרא לנו "ז'ידים" או "יהודים מלוכלכים" (ואם יקראו, אז נוכל להחזיר!) ויש פה אנשים (במדינה בכלל), שפשוט יורקים על כל זה ומחללים את זכרם של אותם אנשים שמסרו את נפשם למען המדינה.. כדי שלנו, לכולנו! יהיה מקום טוב יותר לחיות בו..

הנה..

"טוב, אם אלה הקריטריונים שלך לאדם טוב, אין לי הרבה מה לומר בעניין. מילא חתן פרס נובל, אבל גיבור צה"ל" זה באמת לא נשמע לך 'טיפה' מזלזל? לפי טיעונה, כבר אפשר להבין ש"גיבור צה"ל" זה איזה משהו עלוב וחסר כל חשיבות.. ואני לא דיברתי רק עליה.. תשמע את הגברת הזאת שצצה פה משום מקום.. פשוט מחלחל לשמוע דיבורים כאלה.. ולצערנו, היא לא היחידה במדינה שחושבת ככה.. יש פה לא מעט שדעותיהם אף הרבה יותר אנטי-ציוניות. ומה הקשר של כהנא לנושא הזה?

עצם זה, שמכל מה שכתבתי, בחרת

להתייחס דווקא לשורה האחרונה והכי פחות חשובה, רק מוכיח "לא כל כך" מפריע לך כל מה שנאמר מה שנאמר על הציונות ועל חיילי צה"ל. ועדיין לא הבנתי מה הקשר של כהנא לנושא..

מה מה הקשר?

אתה התלוננת, זעקת חמס, שחיללו כאן את זכרם של לא-יודע-של-מי, שירקו על מקימי המדינה וחללי צה"ל וה' יודע מה. אז ציינתי שהמנוח היחיד שהוזכר כאן בהקשר שלילי זה הרב כהנא, וכל השאר שייך לפרשנות האישית שלך. לגבי הציונות-כבר עניתי לך על השאלה. לגבי חיילי צה"ל- לא יודע מה אתה רוצה. אתה פרשת את דברייה של נטשה בצורה מסוימת, אז מן ההכרח שהיא תבהיר לך את עמדתה ואת כוונתה המקורית ולא אני. אני לא זלזלתי לא בחיילי ולא בחללי צה"ל, ואם אתה חושב אחרת, אז צר לי לבשר לך-אבל אתה טועה.

midnightcat

New member
לא הערצה- כבוד

כבוד למי שמגן על חיי מי שבז לו, כבוד למי שלא רוקד על הגג על כל טיל שפגע.

SpyKid

New member
סליחה?!

האם את רומזת שאדם שלא רואה בגיבורי צה"ל מושא הערצה (שימי לב, לא הזכרתי בשום מקום זלזול כלפיהם) הוא בהכרח איזה רשע ורוצח? מה הקשר למי שכביכול רוקד על הגג על כל טיל שפגע? או שגם זה לדעתך משהו שכל השמאלנים עושים? ושוב, אין לי מושג למה את חושבת שמי שלא מעריץ אדם אחר, בהכרח בז לו.

midnightcat

New member
שוב לא הבנת כלום

התכוונתי שערבי שיתגבר על הלחץ החברתי (מצד הרוקדים על הגגות) ויהיה מספיק אמיץ להתגייס לצה"ל, יהיה ראוי לכבוד ייתר. הכל נמדד בהשוואה, וצריך להעריך אדם שמתגבר על קשיים, ועושה את הדבר הנכון. אבל אסור לראות בקשיים הצדקה לעשות את הדבר הלא נכון (תירוץ- אולי כן, במקרים קיצוניים; הצדקה- לעולם לא).

למעלה