חח אני לא יודע מאיפה להתחיל...
קודם כל אין צורך ברשמיות הזאת, תקרא לי ולן, כמו כולם. מדינת ישראל הוקמה כדי לשמש בית לכל יהודי שבעולם. זאת לא מדינת הגירה. זאת מדינת לאום. וכמובן, יש פה העדפה ברורה של היהודים. מדינת לאום? מדינת חרטא. מדינת הלאום שלך זה סלט אחד גדול, והסלט נובע מהפרדוקס המובנה בהגדרת מיהו יהודי שאומץ ע"י השלטונות. אתה יודע שאני ההפך מגזען, ועדיין אני לא יכול שלא לצחוק מהמנטרה של 'כולנו עם אחד'- יהודי צפון אפריקה (שבטים ברברים שהתגיירו פלוס קצת מגורשי ספרד), יהודי אתיופיה (?!), יהודי אירופה ועכשיו גם יהודי הודו שעולים טיפין טיפין. מה משותף לכולם? זיקה למסורת היהודית. דת? הסטוריה? לכל קבוצה יש סיפור שונה. אז במקום להגיד "טוב, חברה, אנחנו מדינה תאוקרטית" ולגמור עם הזיוני מח, טוחנים לך סיפורי עמים ושטויות. ישראל היא מדינה הגירה, וזה לא סותר את זה שהיא מתיימרת להיות מדינת לאום. למה היא מדינת הגירה? סתכל על נתוני ההגירה לארץ, זה יענה לך על השאלה. זה שההגירה מותנת ב'לאום'\דת (גיור), זה כבר סיפור אחר. רוצה לדעת מה אני חושב בנידון? שיש לתקן את חוק השבות. אכן, יש להעניק עדיפות ברורה ואשרת כניסה אוטומטית לכל יהודי באשר הוא. כי אי אפשר להתנער מההיסטוריה הבעייתית של העם היהודי. שנית, להציב תנאי הגירה ללא יהודים, בדיוק אותם קריטריונים כמו במדינות המערב-שמבוססים על היכולת של המהגר לפרנס עצמו ובאיזשהי מידה גם לתרום למדינה שהוא מהגר אליה. זה שהמיעוט הערבי בארץ מופלה זאת גם עובדה. תסתכל על הנתונים היבשים, על חלוקת התקציב בין המגזרים, לא צריך יותר מזה. זה שחלק גדול מהמגזר הערבי אימץ לעצמו את מנטליות ה'אכלו לי, שתו לי' גם זה נכון, גם אם זה מוצדק זה כבר שייך לתחום אחר. לגבי אום אל פאחם- זה טרנספר, רק במקום להעביר רק את האנשים, ניסית להעביר גם את האדמה יחד איתם. זה שהתושבים לא הסכימו, זה ברור למה, ולכן לא ניתן לעשות צעד כזה בניגוד לרצונם. ולא ממש מובן לי איך אתה כבנאדם שבא ממדינה כל כך כוחנית שתמיד עמדה בגבורה על אמונתה (וזה לא שאתה אחד שמתבייש בעברך ובשורשייך, ההיפך הוא הנכון..), מדבר בצורה, תסלח לי, כל כך תבוסתנית, כל כך חלשה, כל כך מתרפסת.. אתה טועה. והטעות שלך נובעת מהנחת יסוד שגויה, אתה מניח מראש שהבעת סולידריות עם האכלוסיה הערבית פרושה כניעה לערבים, שמבחינתך הם אויב. אז הרשה לי להפתיע אותך-אני לא רואה בערבי באשר הוא אויב, ולכן התמיכה שלי בזכויות המיעוט הערבי לא יכולה להיות תבוסתנית או חלשה. הרי אם ברית המועצות הייתה במקומנו/במצבנו, היא כבר מזמן הייתה מוחקת את כל עזה עם כל הערבים שבתוכה. ואלה שחיים ביהודה ושומרון, ובשטחי הקוו הירוק היו בורחים כאחוזי אמוק מחשש מנחם זרועם של הטובחים. לא ככה? אני טועה? יכול להיות אתה טועה, יכול להיות אתה צודק. רק אל תשתמש במילים 'טובחים', כי היא חסרת הקשר רלווטני. ברה"מ, למיטב ידיעתי, לא עמדה תחת סכסוכים דומים, לכן קשה לדעת איך היא הייתה נוהגת. בכ"מ, שלא תבין לא נכון, ברה"מ גם היא לא טלית שכולה תכלת, וגם שם קרו מעת לעת דברים חמורים ופסולים ביותר. ומה נראה לך שברית המועצות הייתה עושה עם אנשים (רוסים, כאלה שחיים בתחומה) שהיו קוראים לסטאלין רוצח ילדים, כובש, ועוד שלל כינויים ששמורים לגייס החמישי, הסוס הטרוייאני, השמאל הבוגדני והפאשיסטי שחיי בתחומנו. קודם כל, שמאל לא יכול להיות פאשיסטי, וכבר הסברתי לך את זה פעם. שנית, אם אתה מתכוון לתקופת שלטונו של סטאלין, אז היו נשלחים לכלא, לגולאגים וחלקם ישר לעולם הבא. אבל לא זכור לי שאני אי פעם הללתי את סטאלין או את אופי השלטון שלו. היו השגים לבחור, אבל היו לו גם המון טעויות שעלו בחייהם של מיליוני בני אדם. ואני רחוק מלהיות חסיד שלו, ההפך הוא הנכון. אני מאוד אודה לך אם תכתוב את דעתך על זה.. וגם למה באמת הפכת לאחד כזה (או שתמיד היית כזאת "יונה" מוצהרת. פשוט אהבת את ברית המועצות למרות הכל, ולא בגלל). אהבתי ואוהב, למרות ובגלל. שם נולדתי, זאת המולדת שאני אוהב, זאת ההסטוריה והתרבות שאני מרגיש חלק ממנה. זאת מדינה שבבסיסה עמדו ערכים נעלים של שווין ואחווה, ערכים שמוחקים את הגזע ומדגישים את האידאולוגיה. היישום לעיתים לקה בחסר, ולעולם לא שללתי זאת. לא יודע מה זה "יונה" בהגדרתך, אבל אני תמיד התנגדתי לגילויי גזענות ולאומנות באשר הם, ואין זה משנה אם זה בישראל, ברוסיה או באוקראינה. עם כל אהבתי לברה"מ ואוקראינה, לעולם לא העלמתי עין על החסרונות של המדינות הללו, והיו כאלה למכביר. לכן אני מתנגד לצביעות, כי מגזר העולים מחבר העמים שטוען לקיפוח ולאפליה כלפיו (ובצדק) לא יכול לעודד את אותו הדבר כלפי מיעוט אחר.