עוד בכיין מקצועי

אבל קולעת...

רק אדם שיש איום ישיר על חייו נחשב פליט. אדם שסתם עובר השפלות ואפליות, או שרוצה לחיות חיים לאומיים עם בני ארצו אינו פליט, בני ארצו אינו פליט, אך הוא זכאי לכך- כמו כל בן עם אחר. כמו שלאיטלקי אמריקאי, למשל, תהייה עדיפות בהגירה לאיטליה, וכו'. סדגש| אדם שנפגעת זכותו לחיים וביטחון בשל הגדרתו הלאומית או הגזעית הוא פליט, יהודי (גם חלקית) שנתון להתעללות פיזית בשל היותו יהודי הוא פליט, אדם שבסך הכל קראו לו ז'יד הוא לא פליט , ולדעתי גם לא אמור לקבל אזרחות ישראלית מיידית לדעתי, בשביל זה יש חוקי הגירה. בישראל צריך ליישם חוקי הגירה נורמליים ותקניים(כרגע זה בלתי אפשרי, ראה דוגמת ג'ובאני רוסו) עם אפשרות להעדפת יהודים(וגם פלשתינאים הזכאים לזכות השיבה) אך בכפוף לתנאים בניגוד לחוק השבות . זה נקרה "סינדרום שטוקהולם". סבתי מצד האם היא כזאת, נראה לי. ברור שעברה אפליה והתעללות וכו', אבל בחיים לא תגיד את זה. אין יהודי שלא הופלה. היו כאלה שמכרו את נשמתם והתקרבו לצלחת, אך זה מחיר נורא לדרוש. בקיצור- כל אדם מצפוני (ובמיוחד יהודי)- היה לו רע עם השלטון הקומוניסטי ייתכן שאת צודקת, את מן הסתם יודעת על זה יותר ממני אבל אני פשוט שומעת הרבה עולים שטוענים שדווקא השלטון הקומוניסטי לא רדף יהודים באופן כללי וחלקם אף בכלל מהללים את הקומוניזם הסובייטי, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שחלק עצום מהמפלגה הבולשביקית הייתה יהודית בנוסף לאנשי המפלגה שהתהדרו בנשים יהודיות וכמובן גם רבים מראשי הגולאגים שהיו שייכים לעם הסגולה. ומה שאת אמרת על כוונות היטלר לחסל את יהדות צפון אפריקה וכו'- אני יודעת, אבל זה לא סותר מה שאמרתי. רוב האנטישמים, בכל אופן, מתמקדים ביהודים אשכנזים (או ספרדים "מקוריים"- אין כ"כ הבדל, כי רוב הספרדים ברחו לאירופה), כי זה מה שהם מכירים. 90 אחוז מיהודי העולם הם אשכנזים, ולפני השואה הם מנו אף אחוז גבוה מזה, כך שמן הסתם שהאנטישמיות האירופאית תפתח סטריוטיפ יהודי - אשכנזי , אבל אל תשכחי שיהודי גרמניה כלל לא התאימו לסטריוטיפ היהודי, רובם היו חילונים ואת היהודי הסטריוטיפי הנאצים מצאו רק בפולין. רק אדם שיש איום ישיר על חייו נחשב פליט. אדם שסתם עובר השפלות ואפליות, או שרוצה לחיות חיים לאומיים עם בני ארצו אינו פליט, בני ארצו אינו פליט, אך הוא זכאי לכך- כמו כל בן עם אחר. כמו שלאיטלקי אמריקאי, למשל, תהייה עדיפות בהגירה לאיטליה, וכו'. סדגש| אדם שנפגעת זכותו לחיים וביטחון בשל הגדרתו הלאומית או הגזעית הוא פליט, יהודי (גם חלקית) שנתון להתעללות פיזית בשל היותו יהודי הוא פליט, אדם שבסך הכל קראו לו ז'יד הוא לא פליט , ולדעתי גם לא אמור לקבל אזרחות ישראלית מיידית לדעתי, בשביל זה יש חוקי הגירה. בישראל צריך ליישם חוקי הגירה נורמליים ותקניים(כרגע זה בלתי אפשרי, ראה דוגמת ג'ובאני רוסו) עם אפשרות להעדפת יהודים(וגם פלשתינאים הזכאים לזכות השיבה) אך בכפוף לתנאים בניגוד לחוק השבות . זה נקרה "סינדרום שטוקהולם". סבתי מצד האם היא כזאת, נראה לי. ברור שעברה אפליה והתעללות וכו', אבל בחיים לא תגיד את זה. אין יהודי שלא הופלה. היו כאלה שמכרו את נשמתם והתקרבו לצלחת, אך זה מחיר נורא לדרוש. בקיצור- כל אדם מצפוני (ובמיוחד יהודי)- היה לו רע עם השלטון הקומוניסטי ייתכן שאת צודקת, את מן הסתם יודעת על זה יותר ממני אבל אני פשוט שומעת הרבה עולים שטוענים שדווקא השלטון הקומוניסטי לא רדף יהודים באופן כללי וחלקם אף בכלל מהללים את הקומוניזם הסובייטי, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שחלק עצום מהמפלגה הבולשביקית הייתה יהודית בנוסף לאנשי המפלגה שהתהדרו בנשים יהודיות וכמובן גם רבים מראשי הגולאגים שהיו שייכים לעם הסגולה. ומה שאת אמרת על כוונות היטלר לחסל את יהדות צפון אפריקה וכו'- אני יודעת, אבל זה לא סותר מה שאמרתי. רוב האנטישמים, בכל אופן, מתמקדים ביהודים אשכנזים (או ספרדים "מקוריים"- אין כ"כ הבדל, כי רוב הספרדים ברחו לאירופה), כי זה מה שהם מכירים. 90 אחוז מיהודי העולם הם אשכנזים, ולפני השואה הם מנו אף אחוז גבוה מזה, כך שמן הסתם שהאנטישמיות האירופאית תפתח סטריוטיפ יהודי - אשכנזי , אבל אל תשכחי שיהודי גרמניה כלל לא התאימו לסטריוטיפ היהודי, רובם היו חילונים ואת היהודי הסטריוטיפי הנאצים מצאו רק בפולין. ואיך את יכולה להתנגד לעלייה, אם את תוצר שלה? "מי שלא נולד- הפסיד"? המשפחה שלי עלתה ארצה בעלייה השנייה, כאמור לא מדובר באנשים בעלי הון אך עם זאת גם לא אופרטיוניסטים בכלל, אז הישוב היהודי היה זניח והם דווקא עלו ממדינה מתקדמת, כלומר, הם באמת עלו מטעמי ציונות(שאז הייתה שונה לגמרי מזו של היום) ורדיפה. אז גם לא הייתה קיימת ממשלה שמסוגלת לנהל עלייה\הגירה באופן מסודר, כיום יש אז אין סיבה להמשיך לעלות אנשים ארצה בצורה לא אחראית. יכול להיות שיהודי שנולד בישראל הוא יותר בר מזל מיהודי שנולד בברה"מ אך אני לדוגמא הייתה שמחה להיוולד בפאריז, אין מה לעשות לא בוחרים דברים מהסוג הזה, פשוט מתמודדים עם המציאות. חוק השבות הוא העתק של חוק נאצי שהגדיר את מי יש להרוג. יש לכך גם חשיבות סמלית, של תיקון עוול היסטורי, למה לנו לקבוע חוקים על פי רעיונותיו של רודן מטורף ? זה טוב ויפה לקבוע חוקי שבות אידיאליסטים שיצילו את כל יהודי העולם אך יש גם להתחשב בצד השני , הלא הם הערבים - ותיקי האזור. ההתבטאויות שלך על צה"ל בכלל לא ראויות לתגובה. למה לא? האם אמרתי משהו שגוי ? האם צה"ל מנהל כרגע מלחמה או טבח ?

סליחה על הבלאגן..

רק אדם שיש איום ישיר על חייו נחשב פליט. אדם שסתם עובר השפלות ואפליות, או שרוצה לחיות חיים לאומיים עם בני ארצו אינו פליט, בני ארצו אינו פליט, אך הוא זכאי לכך- כמו כל בן עם אחר. כמו שלאיטלקי אמריקאי, למשל, תהייה עדיפות בהגירה לאיטליה, וכו'. אדם שנפגעת זכותו לחיים וביטחון בשל הגדרתו הלאומית או הגזעית הוא פליט, יהודי (גם חלקית) שנתון להתעללות פיזית בשל היותו יהודי הוא פליט, אדם שבסך הכל קראו לו ז'יד הוא לא פליט , ולדעתי גם לא אמור לקבל אזרחות ישראלית מיידית לדעתי, בשביל זה יש חוקי הגירה. בישראל צריך ליישם חוקי הגירה נורמליים ותקניים(כרגע זה בלתי אפשרי, ראה דוגמת ג'ובאני רוסו) עם אפשרות להעדפת יהודים(וגם פלשתינאים הזכאים לזכות השיבה) אך בכפוף לתנאים בניגוד לחוק השבות . זה נקרה "סינדרום שטוקהולם". סבתי מצד האם היא כזאת, נראה לי. ברור שעברה אפליה והתעללות וכו', אבל בחיים לא תגיד את זה. אין יהודי שלא הופלה. היו כאלה שמכרו את נשמתם והתקרבו לצלחת, אך זה מחיר נורא לדרוש. בקיצור- כל אדם מצפוני (ובמיוחד יהודי)- היה לו רע עם השלטון הקומוניסטי ייתכן שאת צודקת, את מן הסתם יודעת על זה יותר ממני אבל אני פשוט שומעת הרבה עולים שטוענים שדווקא השלטון הקומוניסטי לא רדף יהודים באופן כללי וחלקם אף בכלל מהללים את הקומוניזם הסובייטי, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שחלק עצום מהמפלגה הבולשביקית הייתה יהודית בנוסף לאנשי המפלגה שהתהדרו בנשים יהודיות וכמובן גם רבים מראשי הגולאגים שהיו שייכים לעם הסגולה. ומה שאת אמרת על כוונות היטלר לחסל את יהדות צפון אפריקה וכו'- אני יודעת, אבל זה לא סותר מה שאמרתי. רוב האנטישמים, בכל אופן, מתמקדים ביהודים אשכנזים (או ספרדים "מקוריים"- אין כ"כ הבדל, כי רוב הספרדים ברחו לאירופה), כי זה מה שהם מכירים. 90 אחוז מיהודי העולם הם אשכנזים, ולפני השואה הם מנו אף אחוז גבוה מזה, כך שמן הסתם שהאנטישמיות האירופאית תפתח סטריוטיפ יהודי - אשכנזי , אבל אל תשכחי שיהודי גרמניה כלל לא התאימו לסטריוטיפ היהודי, רובם היו חילונים ואת היהודי הסטריוטיפי הנאצים מצאו רק בפולין. ואיך את יכולה להתנגד לעלייה, אם את תוצר שלה? "מי שלא נולד- הפסיד"? המשפחה שלי עלתה ארצה בעלייה השנייה, כאמור לא מדובר באנשים בעלי הון אך עם זאת גם לא אופרטיוניסטים בכלל, אז הישוב היהודי היה זניח והם דווקא עלו ממדינה מתקדמת, כלומר, הם באמת עלו מטעמי ציונות(שאז הייתה שונה לגמרי מזו של היום) ורדיפה. אז גם לא הייתה קיימת ממשלה שמסוגלת לנהל עלייה\הגירה באופן מסודר, כיום יש אז אין סיבה להמשיך לעלות אנשים ארצה בצורה לא אחראית. יכול להיות שיהודי שנולד בישראל הוא יותר בר מזל מיהודי שנולד בברה"מ אך אני לדוגמא הייתה שמחה להיוולד בפאריז, אין מה לעשות לא בוחרים דברים מהסוג הזה, פשוט מתמודדים עם המציאות. חוק השבות הוא העתק של חוק נאצי שהגדיר את מי יש להרוג. יש לכך גם חשיבות סמלית, של תיקון עוול היסטורי, למה לנו לקבוע חוקים על פי רעיונותיו של רודן מטורף ? זה טוב ויפה לקבוע חוקי שבות אידיאליסטים שיצילו את כל יהודי העולם אך יש גם להתחשב בצד השני , הלא הם הערבים - ותיקי האזור. ההתבטאויות שלך על צה"ל בכלל לא ראויות לתגובה. למה לא? האם אמרתי משהו שגוי ? האם צה"ל מנהל כרגע מלחמה או טבח ?

midnightcat

New member
די להתחסד, אדם נבדק עפ"י מעשיו

עם העלייה תורמת למדינה מעל הממוצע- זה מה שחשוב, ודי לפשפש בציציות. עליתי מטעמים ציוניים, והוכחתי זאת די והותר. יכולנו להגר לאמריקה וקנדה, אבל אנחנו פראיירים. אבל אם אנשים כמוך יהפכו לרוב- אולי לא תהייה ברירה. אני לא רוצה לסבול גזענות בארצי!

midnightcat

New member
ועוד משהו:עולי העליות הראשונות חלמו

שיבואו לפה עוד יהודים מכל העולם, ושרוב- אם לא כל- יהודים יגורו פה. או שאת חושבת שהם רק רצו שלצאצאיהם הישירים יהיה מקום נח ואלטיסטי, ושהשאר יידפקו?! יופי של דעה יש לך עליהם, אין מה לאמר. עם צאצאים כאלה, מי צריך אויבים?

הסבים בנו את המדינה

והנכדים והנינים שלהם הורסים אותה.. האבות המייסדים היו כל כך עסוקים בציונות, שלא היה להם זמן לחנך את ילדיהם, כדי שאלה ילכו בעקבותם.. ואת התוצאות אנחנו רואים היום..

SpyKid

New member
ומזל שכך,

אחרת היינו רואים רק פרדים עקשים שדואגים לציונות יותר מלזכויות אדם בסיסיות וכבוד לזולת.

תודות להם יש לנו מדינה.

תודות להם היטלר לא טבח את כולנו.. (ורק מעצם זה שהם היו באותה זמן כאן, ולא שם באירופה) אבל לך זה כמובן מעניין מקום אחד.. אני חייב לשאול, אם את כל כך "אנטי", למה לעזאזל הגעת לכאן? ואני חס וחלילה לא מנסה לפגוע בך או לעקוץ אותך או שום דבר בסגנון, פשוט לא מובן לי למה מישהו שהוא כל כך נגד הציונות ונגד המדינה היהודית, יבוא דווקא למדינה הזאת (שהוקמה כדי לשמת בית ל'יהודים') מכל המדינות שיש העולם...

SpyKid

New member
ובכן, בעיקר כי

לא אני בחרתי לבוא לפה. איזה שיקול דעת יש לילדה בת 6 שההורים שלה מחליטים לעבור למדינה כלשהי? אבל בכל מקרה, זה לא שאני כ"כ סובלת פה. כלומר, בעתיד אולי אעבור לגור במקום נורמלי יותר, אבל בינתיים אני לא ממהרת.

העלייה תרמה לכלכלה ולחינוך.

אך עם זאת היא גם עירערה את המצב הפוליטי באזור ואת המצב החברתי במדינת ישראל . מדובר בסדרי עדיפויות. אני מאמינה שאת ומשפחתך ציונים, אך את יודעת שאתם בגדר מיעוט, רוב העולים "אימצו" את הציונות בארץ מתוך אופורטיוניזם וניסיון להשתלב בחברה, וחלקם מודים וגאים בעובדה שהם לא ציונים (מה שעדיף מבחינתי אך עם זאת מדובר בצביעות והתנהגות לא מוסרית בעליל).

הצביעות היחידה כאן היא שאתם השמאלני

ם כבשתם שטחים, גרשתם ערבים, ועוד בלי שום בושה מעיזים להטיף לאחרים איך הם אמורים להתנהג? נו, מתי מפנים את צפון תל אביב והקיבוצים? אבל דברי חזק, שנשמע אותך טוב...

הכי קל זה לא לתת אצבע...

בטענה שיקחו לך את כל היד. ביהודה , שומרון, בקעת הירדן ועזה(את השטחים שכבשנו מהסורים והלבנונים אני לא מזכירה) רובם המוחלט של התושבים הם ערבים, ועל שטחים אלו גם היה הסכם דו צדדי ב49, מדובר בשטחי כיבוש בעליל. על צפון תל אביב\שייח מוניס והקיבוצים לא היה הסכם, על השטחים האלה עוד עלינו לדבר הרבה בשביל להגיע להסדר, אבל על שטחי הכיבוש של 67 אין אפילו על מה לדבר, ישראל כבשה אותם למרות הסכם שביתת הנשק ובניגוד לחוק הבינלאומי.

נו מה את עיוורת..

לא ראית מה כתבתי לך למעלה? אני עניתי בדיוק על מה שאת כתבת עכשיו.. ואני לא מתכוון כמו תוכי לחזור שוב על דבריי..

וכדי שלא תשחקי אותה ראש קטן, כאילו

לא ראית. הנה זה כאן. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=979&msgid=92210083 "בנוגע להסכמים, הערבים הפרו מליון הסכמים. אחרי קבלת תוכנית החלוקה הם פתחו במלחמה. אחרי שהם הפסידו במלחמה (מלחמה שבה 7 מדינות ערב תקפו במשותף מדינה שרק הרגע הוקמה). הם חתמו על הסכמים כדי שלא נכבוש להם עוד שטחים. מיד אחרי סיום המלחמה הם הפרו את ההסכמים בכך שהחלו לירות פגזים ורקטות לשטחנו. בנוסף הם גם הוציאו לפועל פעולות טירור (פאדיונים) שבהם המחבלים הערבים היו מסתננים לתוך ישראל והורגים בדם קר את מי שהיה נופל להם לידיים."

גם אני לא רוצה לחזור על דבריי.

הערבים לא קיבלו את תוכנית החלוקה, הם פשוט לא האמינו שהיא תתקבל, יש הבדל. שביתת הנשק של 49 היה אולי ההסכם הדו צדדי-האמיתי היחידי שהיה פה, ואותו ישראל הפרה. אני חוזרת ואומרת - ישראל לא צריכה להחזיר שטחים שעליהם לא היה הסכם, בין היתר הקיבוצים וצפון תל אביב, על שטחים אלה צריך עוד לדבר הרבה. מה שגם שהפלשתינאים ממעטים בדיבורים על אותם שטחים בניגוד לימין הקיצוני שדואג להזכירם בכל עת.

לא.

מדינה שמעלה במודע עולים בלי שום זיקה למדינה היא לא מוסרית וצבועה, כי הוא עושה זאת רק בשביל לדכא דמוגרפית מגזר אחר (ערבים או אפילו מזרחים) , וכן , עולה שמנצל את חוק השבות , כלומר עולה לא מסיבות של ציונות\רדיפה\דת הוא אופרטיוניסט, כי ישראל זה לא מדינת הגירה. אני מניחה שאתה לא החלטת לעלות לישראל אז שום דבר שכתבתי לא מתייחס אלייך ספציפית.

Drunk Bullet

New member
מה את מתיימרת להיות בכלל?!

כל אדם מצפוני (ובמיוחד יהודי)- היה לו רע עם השלטון הקומוניסטי מי את, ואיזה זכות יש לך בכלל לקבוע את השטות המגוחכת הזאת?! הקומוניזם חתר לשויון בין מעמדות ועמים. חלק לא קטן מהשלטון הקומוניסטי בכלל הורכב מיהודים, קרל מרקס היה יהודי!! אז איך מישהי כמוך, שהיא כלום בהשוואה לאותם אנשים דגולים שייסדו והחזיקו את המשטר הקומוניסטי, יכולה בכלל לקבוע "עובדות" מטומטמות כמו זאת שציטטתי?? במשפחתי יש מספיק אנשים שלחמו בצבא האדום, חיו בבריה"מ, למדו ועבדו במשרות מכובדות (רפואה) ולא הצטערו על הזמנים תחת הגנתה של המטריה הקומוניסטית, ואגב, הם יהודים ויש להם מצפון. לך בטח אין את המינימום הנדרש כדי לקבוע שהם חסרי מצפון. ובמקום לרדת על כך שחלק מסוים באידאולוגיה מסוימת מרגיש תחושת אשמה כלפי צד X, תחשבי לרגע, מי בכלל נתן לך זכות להרגיש תחושת עליונות כלפי עדות/אנשים.

OMFG

זה פורום של קומונייאקים באושים או מה? קארל מארקס מתהפך בקבר לאור מה ש"ממשיכיו" עשו. סטאלין, מאו, פול פוט= היטלר. סוף סיפור.

midnightcat

New member
ערבי זה גוי, לא?../images/Emo12.gif

או שיש לך רק בעייה עם "גזע העבדים" (שהיטלר הרג עשרות מיליונים ממנו, והתכוון להמשיך באותו קצב).

אבל הערבים הם תושבי הארץ.

זוהי מדינה דו לאומית . לרוסי גוי אין מה לחפש פה, זוהי לא מדינת הגירה, אני מצטערת.

למעלה