חיבוב משוררים ארכאיים
אני אביא לך דוגמה לכך שגישה של גננת/מורה משנה הרבה: כשהייתי בכתה ה' או ו', למדתי שירת ימי הביניים עם מורה שמאוד אהבה את החומר, ולימודה אותנו בהתלהבות. הנושא יכול להיות קצת מורכב לגיל הזה, אבל כולנו הבנו את המשקלים, תפארת הפתיחה וכל מה שקשור, ואהבנו את השיעורים האלו. כשהגעתי לתיכון, המורה שלי לספרות (שהכרתי והערכתי), אמרה לנו ש"אין מה לעשות. זה באמת משעמם, אבל זה בחומר וחייבים ללמוד את זה", ואכן - זה היה משעמם, אבל לא היה לנו מה לעשות. זה מאוד איכזב אותי, כי הלימוד הראשון שלי היתה חוויה מהנה מאוד. אבל דבר אחד למדתי מזה - שמורה עושה את הלימוד, ולא החומר. לצערי הרב, יש מאוד מעט נושאים שלמדתי ממורים שבאמת אוהבים את החומר, אבל את אלו אני זוכרת הכי טוב (וזה כולל נושאים בהסטוריה, משעממים בד"כ וכן נושאים די מורכבים בביולוגיה). אני לא חושבת שהורדת רמת השיר תתרום לרצון "לחבב את הסופר על הילדים". דווקא המילים המיוחדות יכולות להשאיר רושם על הילד (וברור שצריך להסביר אותן, אבל לא לשנות את היצירה). קשה להאמין כמה ילדים מבינים, וכמה הראש שלהם פתוח ללימוד. אני בטוחה שאלו גננות מעולות, והביקורת שלי היא נקודתית בעניין הזה. ונקודה אחרונה - המון טעויות נעשות (גם על-ידינו כהורים) מתוך רצון כן לעזור לילד או לרצות את טובתו.