עברית שפה
ה

אה! אם כן, הכוונה ל"כרכשת", שהיא

חולדה. וקיבלה את הסיומת כדי להתאים לחרוז. תודה לאבן שושן על הפירושים. הפרשנות - שלי.

לאה_מ

New member
תודה רבה.

או אולי לא - ניתצת את אחד המיתוסים האחרונים של ילדותי

תמRי

New member
גם אני חושבת שזה שם של חיה

למי שמכיר את הסיפור של ביאליק " הנער ביער" גם שם יש רשימת חיות לפי סדר אלףבית ובאות כ החיה כרכשת. ובהזדמנות זו יש למישהי מושג אם ניתן להשיג הקלטה של הסיפור שמקריא יהורם גאון. פשוט ביצוע נפלא שזכור לי מילדותי .

ענתש

New member
למרות שאני שונאת את ביאליק...

(עד כדי כך שקיבלתי טור ממנו בשיעורי ספרות בבית הספר ונשלחתי לספריה לקרוא נתן יונתן) אני מציעה לגננת הזו להמשיך בקו החינוכי בו היא נוקטת ובשיעורי ציור לשפץ קצת את התמונה של המונה ליזה, כשבונים בקוביות לבנות את המגדל של פיזה רק ישר הפעם ואם אפשר לבקש, לסיים כבר את הסימפוניה הלא גמורה. תודה

אפרתש

New member
ואלה גננות?!?!

ומאיפה בדיוק הן מצפות שהילדים ילמדו מלים חדשות? זו בדיוק הדרך בה לומדים - בהתחלה לא מבינים את כל המלים, אבל נהנים מהקצב והמצלול. עם הזמן, לומדים ומרחיבים את השפה ואת המחשבה. כל הדיון ההוא היה עצוב. אני שמחה שאצל בתי יש גננים שמדברים עם הילדים בשפה עשירה, ולא נשפרים משוררים לאומיים. גם אני שיפרתי להנאתי שיר: קן לציפור בין העצים ויש לה שמה שלושה ביצים ובכל ביצה סבבה של אפרוח אל תעשה רעש האפרוח יושן

אבא גאה

New member
../images/Emo6.gif היום אני אשיר לבן שלי

את הנוסח המשופר. רק שאלה: בשורה השלישית "ובכל ביצה סבבה של אפרוח" את מבטאת את ה "ובכל" כמו ו' עם שווא (V) או כמו ו' עם חולם (U)????

Adi 2606

New member
U= שורוק..../images/Emo8.gif

בדיוק היום הגננת אמרה שהם לומדים ביאליק (גן פרטי, גילאים 1.5-3) והתחלחלה כשסיפרתי לה מקצת מקורות השרשור הזה. [היא גם אמרה שיש גננות (בעיקר בחינוך הדתי, לטענתה) שלא מלמדות ביאליק כי לא מסכימות שהוא מוגדר "המשורר הלאומי". הכצעקתה?!] ***הולכת לחפש את ספרי ביאליק שלי...

../images/Emo6.gif או, בגירסה של "ZOOארץZOO"

קן לציפור בין העצים ובקן לה שלוש ביצים שלוש ביצים, כן, זה הכל זה מה שחילקו בשופרסול"

שימי כפכף ולכי למכולת../images/Emo5.gif

אני הולך הבית, רוצה פרוסה. לא אשכח את היום בו שמעתי אם צועקת לבנה "אני שולחת לך במעלית פרוסה עם שוקולד." כ"כ סקרן אותי לראות איך היא עשתה זאת מבלי שהשוקולד ימרח. לאכזבתי הרבה היא שלחה לו כריך...

לאה_מ

New member
../images/Emo6.gif וסיפור ../images/Emo32.gif לחלוטין -

ביום שישי האחרון היתה בביה"ס של הילדים "הפסקה פעילה". עומר חזר מתחנת איפור היתולי עם לק אדום בוהק על הצפרניים, איפור כבד וכתובת "פרחה" על המצח. הוא מאד "נכנס לתפקיד" וזה היה מאד משעשע. בערב הוא ביקש ללכת ככה לארוחה המשפחתית. בדרך היתה לנו שיחה על איך הוא צריך לדבר כדי להכנס לתפקיד, ובין היתר אני אמרתי שבמקום "מכנסים" ו"תחתונים" הוא צריך לומר "מכנס" ו"תחתון", ושמחתי מאד לראות את התדהמה על פניהם של הילדים שלי (ושירה שאלה - אז במקום "חולצה" הוא צריך לומר "חולץ"?
).

למעלה