ציפי - לא בכל חיריק אני מוסיף י´.
לפי החלטת האקדמיה ללשון העברית, בענין הכתיב חסר הניקוד, יש להוסיף י´ כשהתנועה היא של חיריק, אך אין לעשות זאת לפני אות המנוקדת בשווא נח. ש´ של המילה "אשתי" מנוקדת בשווא נח, ולכן אני לא כותב "אישתי". לפי אותה החלטה, למעשה היה מקום לחשוב (בהווא אמינא) שאת הבת שלו יש לכתוב כ"ביתו" (עם י´), אבל הסיפא של ההחלטה אומר שרצוי למנוע טעויות העלולות לנבוע מהעדר הניקוד, ולכן אני חושב שרצוי לכתוב בתו ולא ביתו כדי שלא יחשבו שמדובר בבית שלו. לגבי העדר מז"ט לכבוד בת המצוה - אני חושב שהקשר בין מאמן לבין מתמחה לשעבר הוא רחוק מספיק כדי שינותק הקשר המחייב אמירת מז"ט, באופן של היקש מההלכות בדבר ריחוק הנזק. לגבי אישך (שיח´) - קראתי באיזה פורום אחר ("חופש") את דעתך על הקשיים שעלולים להתגלע בין בני זוג הבאים מדתות שונות. לאור זאת, אני לא מבין איך את יכולה את מסתדרת עם בעלך, כשהוא מאיית בכתיב מלא ואת בכתיב חסר, לדעתי מדובר בהבדלי תרבות שלא ניתן לגשר עליהם, אפילו אם האהבה יוקדת. לגבי העובדה שהצלחת לנבא את התגובה שלי על האיות שלך - אני מעיר שלפי זה היה צפוי שאגיב על האופן שבו אייתת "טלפתיה" (אני חושב שאייתת "תלפטיה"), בהודעה אחרת, ואני נמנעתי מלהעיר על כך. האם צפית גם את זה ????????