סתם סיפור מהחיים

ציפי ג

New member
תיראה אדוני הניכבד. יש לי סיגנון

לטרטר לאנשים בשכל דווקא. כלומר, אים אני חושבת שאתה שם אני בכוונה אאיייית קצת מבולבל. וכדי שתרגיש יותר טוב אני גם לא קונסיסטנטית בזה. ידעתי שתשים לב. אבל קשיא לי - למה אשתך היא ללא יוד? מילא בעלי צריך להקפיד על כך, (הוא מאית בכתיב מלא), אבל למה אתה? ולמה לא מז"ט על הבת מצוה? עוד אפליה. בכל אופן תודה, ושנזכה ללכת כל שבוע לכמה שמחות.

אביא

New member
ציפי מדוע את מדקדקת עם אשתו על

קוצו של יוד? הלואי ואשתי תקנה לי מכונית. (ראית במה אני נוסע)

ציפי - לא בכל חיריק אני מוסיף י´.

לפי החלטת האקדמיה ללשון העברית, בענין הכתיב חסר הניקוד, יש להוסיף י´ כשהתנועה היא של חיריק, אך אין לעשות זאת לפני אות המנוקדת בשווא נח. ש´ של המילה "אשתי" מנוקדת בשווא נח, ולכן אני לא כותב "אישתי". לפי אותה החלטה, למעשה היה מקום לחשוב (בהווא אמינא) שאת הבת שלו יש לכתוב כ"ביתו" (עם י´), אבל הסיפא של ההחלטה אומר שרצוי למנוע טעויות העלולות לנבוע מהעדר הניקוד, ולכן אני חושב שרצוי לכתוב בתו ולא ביתו כדי שלא יחשבו שמדובר בבית שלו. לגבי העדר מז"ט לכבוד בת המצוה - אני חושב שהקשר בין מאמן לבין מתמחה לשעבר הוא רחוק מספיק כדי שינותק הקשר המחייב אמירת מז"ט, באופן של היקש מההלכות בדבר ריחוק הנזק. לגבי אישך (שיח´) - קראתי באיזה פורום אחר ("חופש") את דעתך על הקשיים שעלולים להתגלע בין בני זוג הבאים מדתות שונות. לאור זאת, אני לא מבין איך את יכולה את מסתדרת עם בעלך, כשהוא מאיית בכתיב מלא ואת בכתיב חסר, לדעתי מדובר בהבדלי תרבות שלא ניתן לגשר עליהם, אפילו אם האהבה יוקדת. לגבי העובדה שהצלחת לנבא את התגובה שלי על האיות שלך - אני מעיר שלפי זה היה צפוי שאגיב על האופן שבו אייתת "טלפתיה" (אני חושב שאייתת "תלפטיה"), בהודעה אחרת, ואני נמנעתי מלהעיר על כך. האם צפית גם את זה ????????

ואמצעי מניעה ...

במטרה למנוע את תקיפתי - אני מודיע מראש שאני יודע שהאיות שלי הוא לא לפי החלטת האקדמיה שהקישור אליה הובא לעיל.

ציפי ג

New member
נו אז אם אתה לא מקפיד, ואני לא

מקפידה אז ההבדל ביננו די קטן, אולי כמה יודים. מ.ש.ל. בכל אופן תודה על ההפניה, דא עקא, עד היום לא הצלחתי לפענח מתי השווא הוא נע ומתי הוא נח. ולהתחיל כל פעם לחשוב אין לי כח. בקצור, גם בורה וגם עצלנית. (וגם מוגבלת ומטומטמת כברה כתרתי את עצמי היום) לפחות אני גם צנועה. ולרגע נבהלתי שהלכת אחרי גם לפורומים שבהם אני ממש לא מעונינת שתדע שנכנסתי, אולי אני גם צריכה להתחיל להסוות את עצמי.

ציפי ג

New member
אז הקשר בין המתמחה לשעבר

למאמן, רק התחזק בדרך של נישואין תוך כדי סטז´. ולכן מחייב גם מחייב.

לא הבנתי ...

הנישואים תוך כדי הסטאז´ היו בין המתמחה למאמן ????? בהנחה שלא - איך הנישואין מחזקים את הקשר ביניהם ????

ציפי ג

New member
לא בחופש אלא בזוגות מעורבים

ואני לא מסתדרת עם בעלי אלא הוא איתי. הרי מישהו צריך לוותר במשפחה. לא?

יוסאריאן, ציפי ואביא - המלצה

על תוכנת ה- ICQ לשיחות אישיות....
אנא !!

ציפי ג

New member
כן הוא רשום לי כבר באיזה מקום

עכשיו אני צריכה לחפש את שלי. חוץ מהטרדות מיניות לא קבלתי שום דבר מהICQ הזה. כבר חשבתי למחוק אותו.

אביא

New member
את שלי מחקתי סתם לא מוסיף כלום

וראיתם אמרתי לכם שבסוף יזרקו אותנו.

klava

New member
לא

לידע כללי: דבר ראשון שצריך לעשות זה להזיק מכבי אש. לא תמיד בזמן שריפה צריך לרוץ להציל ילדים - מכל מיני סיבות, אך במראים קריטיים אישה נכנסת לפניקה יותר מהר ולא מסוגלת לחשוב על שום דבר חוץ מצעצעי שלה ולגבי מששאלה אותי על סטטיסטיקה: לא בחנתי 100 גברים, היה מספיק 10 כדי להבין רעיון

אלה_ה

New member
אישה נכנסת מהר יותר לפאניקה? מצחיק

נכון שזו הסטיגמה. אבל כמה שהיא שונה מהמציאות. לפחות בתחום הילדים-אני מכירה אבות שכמעט התעלפו בחדר הלידה. אחד בעצם התעלף ממש. אני מכירה אבות שכשהילד נפצע נעמדו דום והאישה זינקה ועשתה משהו. ואני מכירה יותר מ-10 מקרים. אז הרעיון מובן. ונא לא לעשות הכללות.

klava

New member
להתעלף בחדר לידה זה לא מפניקה

אך במצבים קריטיים גבר יכול להתנתק ולחשוב בהגיון - אישה לא. ואנו יכולות לכעס על עובדה אך זה לא ישנה דבר. מי שרוצה להגן על מעמד האישה (אני כן) לא צריכות להשוות עצמן בכל דבר לגבר אלה להוכיח יכולתנו- ויש לנו הרבה מה להוראות בכל מקרה (סליחה מראש) לא היתי רוצה להיות לוחם בהרי אפגניסטן בלי מים ותחלופת בגדים בימים מסויימים (מובן??) אלא אם כן "אעשה עיקור"

למעלה