סתם סיפור מהחיים

Guff

New member
סיפור אחר מהחיים

פעם מזמן בתיכון היתה לנו מן תכנית מצטיינים. כל מי שהוציא ממוצע גבוה מ90 יכל לגשת בגרויות במספר מקצועות (כמעט אך ורק ריאליים) שנה מוקדם יותר. בין היתר היה מדובר גם באיזשהו פרוייקט גמר במחשבים. אני וחברה נגשנו לנו שמחות וטובות לב (כשתי בחורות מצטיינות במיוחד שלא רק שפשפו את ה90 מלמעלה) להציע הצעות משלנו לפרוייקט ולבחון את אילו שביה"ס וגורמים חיצוניים נהגו להציע לתלמידים. היה בהחלט סשן נהדר. היה לנו קצת קשה להחליט בין שני פרוייקטים טפשיים במיוחד שהוצעו לנו, וכשבקשנו יום לחשוב על כך צחקה אחת היועצות ואמרה "אח אתן מתייחסות לפרוייקט הזה כאילו אתן בוחרות בעל" והיועץ המאוס עוד יותר לצידה צחק לו. בסופו של דבר החברה הצטרפה לפרוייקט אחר ואליי צמדו בחור שהצליח להכנס איכשהו לתכנית מאוחר יותר למרות שהממוצע שלו היה נמוך במקצת מהדרוש. אבל הוא היה קרוב מספיק אז נתנו לו לנסות (לא התכוונתי בשום פנים ואופן לטעון שציונים משקפים איזשהו אספקט של כשרון או אינטיליגנציה אבל אילו היו הקריטריונים שלהם לכשרון, או לפחות חלק מהקריטריונים). ולפתע כשנגשתי לאותו חדרון לדון בפרויקט העתידי שלנו צץ לו לפתע פרוייקט מרתק בין המעניינים יחסית שהוצעו לנו.. לא היה צל של אזכור מיותר של ציד בני זוג וכד´. הסיפור נעשה מכוער אף יותר כשבמהלך השנה ישבנו מדי פעם עם חונכים שהיו אמורים לעזור לנו ולעתים רחוקות מאוד דברו אליי או אלינו (רוצה לאמר דברו אליו בלבד). רק אני הטרדתי בשאלות כשהבחור טען שהוא מבין אז התעלמו. מיותר לציין מי היתה זו שבסופו של דבר הצליחה איכשהו בתנאים לא תנאים לעשות את כל העבודה בעצמה (ומי לקח לפחות חצי מהקרדיט). ולחשוב שסיפור קטן וטפשי כזה רודף אותי בכזאת עצמה עד היום. הנימה היבבנית משהו היא סממן מובהק לכך. וטל קר לגבי משהו שאמרת כמה פעמים, מעולם לא חשבתי שזו רק אני שדברים כאלה קורים לה. אולי סתם קצת כעסתי על עצמי שאני מהרבות שעוברות על כך בשתיקה יחסית. סתם רגע מלנכולי שכזה, כי דבר דומה קורה לי שוב בעבודה, שלא ממש אכפת לי ממנה כרגע אמנם, אבל גם זה עוד יגיע.

aaa123

Member
הסיפור שברור לי,,ותגובתי

הסיפור בקיצור הוא שהיועצת היא נגד נשים ומציעה להן פרוייקטים טפשים ,ורק כאשר מצטרף בן פחות מוכשר עם ציונים פחות טובים היא מציעה פרוייקטים מעניינים. כמו כן במקרה שהכותבת תארה היה זלזול בה גם בהמשך ,ולא התייחסו לשאלות שלה כאשר הוא כביכול הבין. בסוף הוא קיבל קרדיט על חצי מהעבודה כאשר למעשה היא עשתה את כל העבודה. תגובתי:חוצפה. לגבי היועצת צריך להקליט אותה ולהתלונן על ההשוואה המטופשת שהיא עושה בין בחירת פרויקט ובחירת בעל. לגבי עבודה בזוגות: השיטה לא הוגנת צריך לקבוע שיהיה דוח התקדמות שיציין בדיוק מה עשה כל 1 מבני הזוג בעבודה. לא הגיוני שכל בן(בת) זוג יקבל חצי קרדיט אוטומטית.

Guff

New member
איני חושבת שאלו המסקנות הנכונות

כ העניין ארע דיי מזמן. נכון שהייתי צריכה להעמיד את היועצת במקומה אבל הייתי יחדה מאוד מפוחדת בת 16 שהיתה קצת בשוק לשמע אותה הערה. וממש לא אכפת לי משיטת הציונים. כלומר עד שהגעתי למצב של חוסר אונים מוחלט לא הסכמתי להתלונן בכלל. בסופו של דבר לא היה אכפת לי שיקבל את הציון גם הוא. אולי הפריע לי בסוף שכל הסיפור לא מנע ממנו לעמוד בהגנת הפרוייקט כאילו טרח בכלל לעזור. ושלא הפריע ליועצים שידעו כי לא עשה דבר לשאול *אותו* את השאלות החשובות.. אבל יותר מכל הפריעה לי כל ההשפלה שעברתי במשך שנה, והעובדה שלכל כך הרבה אנשים לא קשורים היה כל כך טבעי להתעלם ממני. ואפילו יותר מכך שנתתי להם.

Guff

New member
לא התעלמתי משאלתך

AAA כבר פישט את ההודעה במקומי.

shark3

New member
שפכי - מה קורה בעבודה ? ננסה לסייע

מה קורה , מה קורה ?? פרוייקט ?, מטלה ?, משימה ? - בוס ?, קולגה ? - דברי דברי - יש כאן עוד כמה שעובדים \ עובדות - בטוח הם יכולים להגיד לך על טעויות שהם עשו ?, אגב - כמה קיבלת בפרוייקט (בתיכון)- בציון ובכרדיט ? עיצה - אם המצב עכשיו הוא חיוני להמשך העבודה שלך במקום - אז תבלעי ת´צפרדע - המשק לא משהו. אם המצב עכשיו הוא חיוני לקידום שלך במקום - למשל השותף שלך הוא בעצם הבוס שלך - אז תשקיעי ת´נשמה, תתכופפי לסמכותו בחיוך - תחשבי על זה כמו קרמה - עכשיו סבל, מחר שימחה. וכשאת תירשי את הסמכות תוכלי לשנות את המציאות שאת סובלת ממנה בעצמך. אם זו תחרות בינך לבינו - כפפות לבוידעם, את מגיעה לפניו (30 - 45 דקות), דואגת להיראות ל פ נ י ו אצל הבוס, את הולכת אחריו (30 - 45 דקות), דואגת להיראות א ח ר י ו אצל הבוס - מנסה למשוך כמה שיותר הוראות ישירות מהבוס ולא ממנו (מהקולגה). לא לכעוס אף-פעם בחודשיים הקרובים , לחייך כל-הזמן, להביא סופגניות לחנוכה לכל החברה...(כן כן כבר עכשיו לרשום ביומן...) ומאוד חשוב אם יש לך בן זוג - תגידי לו שבחודשיים הקרובים שיצפה לקחת את הילדים לגן\אוכל\מנהלות (אני משוכנע שאתם מתייעצים על בסיס קבוע), ובעוד חודשיים תתכונני את לתת גב לבן-זוג שלך - הוא גם רוצה להיתקדם.

Guff

New member
תודה רבה

אבל ממש במקרה מדובר שוב בעבודה שלא ממש חשובה לי. אני סטודנטית בחופשת קיץ והעבודה היא רק לכמה שבועות כי בכל מקרה אני גרה בעיר אחרת בתקופת הלימודים. אז שוב אין לי באמת את מי ולמה להרשים בכל מקרה לא ישלמו לי יותר. גם מערכת החינוך והצבא לא היו חשובים לי במיוחד והחשיבות היחידה של הארועים הללו היא בייצוגיות שלהם. יבוא היום בו באמת ארצה למצוא עבודה שיהיה נחמד לי בה ושתהיה חשובה לי ושאוכל להתקדם ולתפקד בה בהתאם לכישוריי. שום דבר לא מבטיח לי שאותן תופעות לא תחזורנה על עצמן אז.. להיפך בטוחתני שכן, וההבדל היחיד שאני יכולה לייחל לו הוא בצורה שבה אבחר\אצליח להתייחס אליהן ולהתגבר עליהן. אולי אז איישם חלק מהעצות שלך (אכתוב אותן לעצמי בנתיים - חנוכה). לשמחתי הרבה לפחות בעניין בן הזוג שוחררתי במידה מסויימת מנטל המאבק על חלוקה שווה שנראה שזוגות מעורבים רבים חווים (אם מבחינת ציפיות חיצוניות או כאלה שמוטמעות בהם - בצורה הפשטנית ביותר) מאחר ולי יש בנות זוג. מה שהופך את כל הערת חיפוש הבעל למשעשעת אפילו יותר. תגובה ברוח זו היא התגובה שהייתי רוצה לתת לאותה יועצת היום אבל בשביל זה אצטרך לחזור לגיל ההתבגרות אז אוותר. וקבלתי (או קבלנו) בפרוייקט 100, סטנדרטי

.inbal

New member
דוגמא נצחית

כשאני הולכת עם בן זוגי לחנויות כמו ACE ודומיו לקנות משהו, אפילו סתם מנורה או דברים פשוטים וגם כשהלכנו לקנות מערכת, תמיד המוכרים מתייחסים רק אליו ואני מתעקשת לשאול שאלות וגם אז את התשובות מפנים אליו. בסוף תמיד אני יוצאת עצבנית מחנויות כאלו. לגברים הם מסבירים ולנשים הם אומרים מה טוב להן, בוחרים בשבילן, כי הן כמובן לא מסוגלות.

אלה_ה

New member
יצא לך פעם ללכת עם בן הזוג לקנות

מכונית? התעלמות מוחלטת מהאישה למעט שאלה בנושא בחירת צבע המכונית. ואם באותן חנויות תראי גם ידע בנושא בכלל תעלי להם את הסעיף.

אלה_ה

New member
יצא לך פעם ללכת עם בן הזוג לקנות

מכונית? התעלמות מוחלטת מהאישה למעט שאלה בנושא בחירת צבע המכונית. ואם באותן חנויות תראי גם ידע בנושא בכלל תעלי להם את הסעיף.

אביא

New member
בחנויות בגדים ותכשיטים מתעלמים

לחלוטין ממני. לא שואלים אותי אפילו על הצבע.

ספיר ק

New member
בגדים ותכשיטים?

מכונית יכולה להיות מוצר משותף של שני בני הזוג. אבל בגד או תכשיט שייכים בדרך כלל רק לאדם אחד. אם בני הזוג קונים בגד או תכשיט לאישה סביר שיפנו לאישה, ואם בני הזוג קונים בגד או תכשיט לגבר הגיוני שיפנו לגבר.

ציפי ג

New member
ומה עם בעל שבא לקנות לאשתו מתנה?

האם הוא לא זכאי להיחסות? ואני הייתי זו שבחרה את האוטו שלנו, ואני לא זוכרת התעלמות כלשהי.

למעלה