סתם סיפור מהחיים

אורלי_ל

New member
אז ממה מתעלפים בחדר לידה?

מחוסר חמצן?... ואלה לא עובדות, אלה הכללות מטופשות. יש תכונות שנחשבות גבריות, ויש נשיות, והן מופיעות בשני המינים. ידוע לך שבכל אדם יש צד גברי וצד נשי. וגם אני לא רוצה ללחום באפגניסטן, ומכירה הרבה גברים שלא רוצים.

klava

New member
לויכוח הזה לא יהיה סוף, במיוחד

אם את מנסה לראות צד שני של כל משפט. כאשר כתבתי על אפגניסטן, כוונתי היתה להוראות למה לא ממהרים לקחת אישה לצבא בתור לוחמת. אגב "חוסר חמצן" זה לא חוסר באוויר אלא במוח. בעלי "כמעט" התעלף רק פעם אחת בלידה - כשהזריקו לי אפידורל. הוא פשוט שמע איך לפי מילים שלו "נקרע אור" ממזרק קטן. לא בטוחה שזה מפניקה

מזה השטויות האלה, באמת,

אני קוראת וקוראת וקשה לי להאמין שאת מאמינה במשפטי-כותרת כאלה: האשה היא כך והגבר הוא כך. מאיפה לקחת את זה? בכמה שריפות היית וראית שהאשה נכנסת להיסטריה ולפאניקה ומתרוצצת סביב עצמה בצריחות והגבר שולף נייד ומטלפן למכבי אש? בד"כ אני לא מגיבה במילה "שטויות" אבל פה כבר עברת את הגבול. יכול להיות שאצלך זה ככה, יכול להיות שאצל המשפחה זה ככה, ויכול להיות שאצל החברות שלך זה ככה. אז אצלי ואצל כל מי שאני מכירה זה לא!!! ואם התכוונת לומר שגבר ירוץ לכבות ואשה תרוץ לךהציל מהאש את ילדיה, זה עוד יותר שטויות. מאיפה לקחת את זה? את מופיעה בכל מקום בו קורה אסון ומתעדת את ההתנהגות השונה של גברים ונשים? מה הקשקושים האלה?????

קלאוה בואי לפורום ברית מילה

יש שם שרשרת של מעריצות יוסאריאן בואי להתפקד! אני רואה שיש מגמה חיובית בפורומים, סוף סוף

טל קר

New member
אני ממש לא אתפלא לשמוע... לכל אחת

יש את הדוגמאות שלה מהחיים איך האפליה באה לידי ביטוי במקרה שלה. כפי שכתבתי כאן בפורום בהודעה אחרת, הסתובבתי שנים בלחשוב שזה מקרי, אתן יודעות, שבדרך כלל זה בסדר, ורק בגלל מזלי הרע יוצא לי להתקל במקרים כאלה על בשרי. בוקר טוב. לא מדובר במזלי הרע, ולא במזלך הרע, אלא במזלן הרע של כלל הנשים בחברה השוביניסטית (מי שנמצאת בחברה קצת יותר מי שנמצאת בחברה קצת פחות).

מירה ח.

New member
מקרה מוכר ולא חביב ../images/Emo4.gif

אביבית, המקרה שסיפרת מוכר לי מעבודה עם גופים שונים, ובמיוחד עם מש´ החוץ. האווירה האנטי-שיוויוניסטית שם מוכרת לכל מי שעובדת שם, ואם תסתכלי על המספרים גם תיראי שיש העדפה גורפת לגברים בתפקידים המשמעותיים והחשובים, למרות שנשים רבות מגישות מועמדות (וגם השכר לא מי יודע מה...). אבל מפתיע אותי שהשורה התחתונה אצלך היא האשמה עצמית: למה את חושבת שאת לא בסדר, ושזה בגלל "הפה הגדול" שלך? לא ולא! לדעתי, ענית נכון, ואני מחזקת את ידייך. אני במצבך הייתי עונה בצורה דומה, ואף הייתי מזכירה להם: א. את החוק הקובע שאסור להם לשאול שאלה כזו, וב. שאם הם לא יבחרו בי בגלל מה שהם חושבים על מצבי המשפחתי, אזי הם עוברים על החוק. ולבסוף, אני מקווה שמצאת את מקומך במקום עבודה ידידותי יותר לנשים.

ספיר ק

New member
נכתב בתגובה להודעה ש(כנראה) נמחקה

בתור מי שהיתה רוצה לשאול אותם שאלה כזו אבל יודעת שבחיים לא היה לה אומץ. אף אחת לא צריכה להשלים עם יחס מפלה. מה השלב הבא, להשלים עם הטרדה מינית כדי להתקבל לעבודה? כל הכבוד לכל אחת שמעמידה בוחנים כאלה במקומם. נראה לי שדווקא תגובות כאלו יגבירו את הסיכוי שיפסיקו לשאול את זה. אם כל אישה תענה ככה, הם יפסיקו. הם יבינו שזה לא מקובל עלינו. והם הרי לא יכולים לא להעסיק נשים בכלל. אם רק מדי פעם הם נתקלים במישהי פמיניסטית, אולי יותר נוח להם לא לקבל אותה. אם כל אישה שמגיעה לראיון תפגין עמדות פמיניסטיות, הם יצטרכו להשלים אם זה. באנו לא רק להשתלב במערכת, אלא גם לשנות אותה.

shark3

New member
פורום משטרה , פורום משטרה !

בגלל הדיעה שלי שצריך לשנות דברים בצורה אחרת - ירדה ההודעה, כן , ככה בטוח תשנו... אביבית הייתה צריכה לבלוע את הצפרדע, על-מנת לשנות דברים מתוך המערכת, אבל אביבית הייתה חייבת להיות צודקת, הא - כמו מי שצינזרה אותי... אז תורידי גם את ההודעה הזו, וככה ניתקדם כולנו בתוך אותו תלם הדיעות שנחפר עבורנו ללא זכות ביטוי לחריג. חגיגה לדמוקרטיה...

טל קר

New member
הודעתך נמחקה לא בשל דעתך אלא

בשל אופן הבעתה שלא הולם את תרבות הדיון בפורום. גם בהודעות שאופן הבעתם כן הולם את תרבות הדיון, איננו מעודדות הצבת אותה הודעה בדיוק במספר מקומות שונים בפורום.

../images/Emo32.gif שארק, אין מחיקת דיעות בפורום

אולם אנחנו מקפידות בהחלט על שימוש בשפה הולמת ועל כללי הדיון ההולמים לביטויין של אותן דיעות, בייחוד בהתייחסות הדדית בין גולשות. אני לא ראיתי אישית את ההודעות שנמחקו אבל יכולה להעיד שכללי המחיקה כ"כ נוקשים ומתייחסים לסגנון ותכנים כ"כ בוטים וברורים שמן הסתם הייתי גם מוחקת, תוך התנצלות (במיוחד מגולש קבוע בפורום) ובקשה להכניס מחדש את ההודעה בניסוח מעודן יותר - בדיוק כפי שעשתה טל. הדברים אמורים לגבי כל הגולשות והגולשים ומתוך כך נובעים הדיונים הפוריים במיוחד בפורום הזה, שאינם מתדרדרים למקומות שלא היינו רוצות להמצא בהם ברמת ההתנצחות האישית בין גולשות. התנצחות כזו מסיטה פשוט את הדיון מנושא הפורום - וזו אינה מטרתינו.
על שיתוף הפעולה ואתה בהחלט מוזמן לשכתב את דבריך באותן הודעות. חנה

shark3

New member
ראשית, אני מתנצל על השימוש הבוטה במ

במילים בפני כותבות וכותבי הפורום המכובד, אני חייב לדעת משהו , זה הורג אותי מסקרנות - מה גורם לאישה שמבינה (הרי היא בעצמה ידעה) להיות צודקת , הרי בעולם כל-כך הרבה עוולות מתקיימות - ומי שקצת מבין\ה יודע\ת ששינויים יסודיים עושים בשיטה הכי טובה בשיטת הסלאמי. הרי גם האישה בועדה שם כנראה הצביעה נגדה, וברור כי אם היו בועדה 3 נשים ו 3 גברים אז השאלה כלל לא הייתה עולה, אז למה לא לבלוע את הצפרדע, לשחק אותה מאולפת ולשנות מבפנים ? תחושת הצדק ? כמה חיות עוברות ניסויים במעבדות של LOREAL עם איי-ליינר ששורף להן את העור מתחת ומעל העיניים לפני שהמוצר נמכר למיליוני נשים בעולם ? זה כן צודק ? ואל תכוונו את הטענה הזו בחזרה - הן קונות כי הן רוצות. או אולי זה בגלל שבעצם "הכח הנשי" הוא מפוצל ולא ממוקד (אין לי מספיק אצבעות גם בידיים וגם ברגליים כדי לספור את כל אירגוני הנשים בארץ) כי כל אחת חושבת שהיא היא מביאת הבשורה והיא זו שתילחם - תהיה ה"צודקת" ובכך דור ועוד דור ועכשיו באוניברסיטאות\מכללות עוד דור משלם על ה"צדק" ?

shark3

New member
איך זה ש...

אין חשיבה בכיוון הקולקטיבי ? במעשים הפרטיים היום-יומיים ?

טל קר

New member
בשביל חשיבה צריך מודעות, וגם היא

מאוד לוקה בחסר. כלומר אם אני, בחורה לא סתומה במיוחד, הגעתי למודעות רק בגיל 22 ורק בעקבות קורס שפתח את עיני, אז אולי המודעות הזו היא לא טריויאלית לכולן. אולי כמו שניטסאן כתבה, חלק מהדברים כל כך מוטמעים, עד שהאבחנה שמשהו לא בסדר היא לא נחלתו של הכלל. כלומר לא רק שלא כל הזרמים הפמיניסטים מסכימים על המטרות ועל הדרכים, אלא שרוב הנשים אינן מגדירות עצמן כפמיניסטיות. יש נשים שחושבות שהפרסומת של פוקס חיננית. וסמוך עלי, הרבה תרוצנה להשתתף בתחרות של "מאמא עוף" בלי שבריר התרעמות על שם המותג. אני, בחורה חביבה שכמותי, שלא רק שלא פוגעת בזבוב, אלא גם לא אוכלת את מי שאוכל אותו, נקראת על ידי נשים אחרות "פמיניסטית קיצונית" או "תוקפנית" או "אגרסיבית" ואפילו "מתלהמת" רק משום שאני מביעה את דעתי בנוגע לזכות נשים לשוויון. כלומר אין אחידות דעים על המטרות, אין אחידות דעים על הדרך. אבל תן לי לישון על זה קצת, מאוד מדגדג לי בקצה האצבעות להגביר את האקטביזם.

טל קר

New member
אז ככה. קודם כל לא הבנתי למה ברור

שאם היו בועדה מספר זהה של נשים וגברים השאלה לא היתה עולה. לי זה לא ברור בכלל. שנית, לא כולן ערות לחריפות הבעיה. הרבה נשים משכילות נמצאות בחממה מסוימת של סביבה יחסית שוויונית, ופתאום כשנתקלים בדבר כזה במציאות, ישנה תחושת התקוממות בשל חוסר הצדק. אלוהים יודע איך הגעת לחיות במעבדות של לוריאל. (שזה באמת לא צודק, אבל אני דנה בנושא זה בפורום חיות מחמד שדן בין היתר בנושא זכויות בע"ח). ובקשר ל"צודקת" לא ברור לי איך ישור קו, הורדת ראש והשלמה עם האפליה תפתור את בעית האפליה. אולי אפילו להפך. למה להם להפסיק לשאול את השאלה המפלה, אם על כל אחת שמתקוממת יש כאלו שמורידות את הראש ומוכנות לקבל את זה? להפך, אולי אם כולן היו מתקוממות במקום שחלק יורידו את הראש ויסכימו לבלוע את כל הצפרדעים באשר הן, אז זה היה יותר אפקטיבי? אולי אם במקום מועמדת אחת שהיתה שואלת אותם איך הם מעיזים, מאה מועמדות היו שואלות אותן איך הם מעיזים, זה היה גורם להם למחשבה שניה? ואיך בדיוק השלמתה עם הצפרדע היתה עוזרת לה לשנות משהו מבפנים? נ.ב. הצטערתי לשמוע על שירותך הצבאי העגום בהנדסה קרבית.

טל קר

New member
התקשיתי למנות עשרים ארגוני נשים

בארץ, ולך אין מספיק אצבעות כדי למנות. חשבתי שאולי אין לנו אותו מספר אצבעות.

shark3

New member
אההה, אעזור לך,

תגידי , אבל מה אם באמת הייתי נכה צ.ה.ל - איך לא חשבת על זה ?

טל קר

New member
חשבתי על זה- הבעתי את צערי עוד

בהודעה הראשונה. התחל נא למנות.

למעלה