ואמר שהוא יכתוב מאמר על סמך הדברים שנאמרו ואז חשבתי, רגע אחד.. יכול להיווצר הרושם שמדיטציה היא תרופה לפוביות. מודעות והתבוננות בתחושות חזקות של דחייה. מה שבפועל עשוי להיות בדיוק ההיפך
וסמכתי עליך שתזכור אז הנה ממילא, אותו אדם (וכל אחד) עושה את ההקשרים שלו, ומסיק את המסקנות שלו מבליל התגובות שהוא רואה לנגד עיניו כתלות בהבנה קודמת שלו בדרך כלל. ואין לנו דרך לעצור אותו. ואני גם לא מתיימר לדעת מה פותר פוביות, ומה מסוכן עוד יותר. אם הוא באמת יחזור עם המאמר ויפרסם אותו בפורום, נראה מה יצא, ונצא נשכרים
אני יושבת כאן בשקט כמה זמן ומקשיבה לכולם. רעיון נחמד למוצאי שבת לכל אלו שלא יוצאים. קצת בדיחות, קצת התפלספות. הבעיה היא רק להגיע כל פעם מחדש אל הדף עם התשובות החדשות. לוקח קצת זמן. בקשר לנושא, הבנתי שהנושא הוא פוביות. יש לי דיעה בקשר לזה. קראתי ושמעתי על אנשים שהגיעו להארה. (אקהרט טול ועוד) חלקם הגיע דווקא אחרי דיכאון ופחדים. לדעתי, ייתכן שתחושת הייאוש חוסר הציפייה משום דבר הביאה לאיזשהו נתק שמצידו פתח את הדלת בפני הכרה חדשה.
..."פחד" גדול מסתיר אמת גדולה. אבל אני בדרך כלל לא בעד ללכת "ראש בראש". ד"א תנסי בצד ימין למעלה (ב'אופן הצפיה') לבטל את הסתרת השרשור...ככה השרשור ישאר פתוח ולא תצתרכי כל פעם לטעון את הדף מחדש כדי להכנס אליו
הארה זה יופי, ואלה שהגיעו גם יופי (באמת!) ומה עם כל אלה שאחרי דיכאון, פחדים וייאוש - אמרו להם תמשיכו להעמיק - והם גמרו במוסדות כאלה ואחרים? אלה לא יכתבו ספרים, לא יתנו הרצאות ולא יעודדו אחרים להתעוררות... זה הצד השני של המטבע הראשון הוא אכן שתהומות גדולים עשויים להוות פוטנציאל לפסגות גבוהות
חידון: איזה נביא תנכי היה משתמש לא מעט בביטוי"בן אדם"... וכמו כן חידון נוסף: מאיזה שיר לקוח המשפט: פתאום קם אדם בבוקר ומרגיש כי הוא עם ומתחיל ללכת" מי היה המשורר ומה ניתן לומר על הביטוי באופן רוחני.
זהו נביא מפורסם ויש עליו שיר מאוד ידוע ומאוד מתנגן... הנה פסוק מהספר: וַיֹּאמֶר אֵלַי הֲרָאִיתָ בֶן אָדָם אֲשֶׁר זִקְנֵי בֵית יִשְׂרָאֵל עֹשִׂים בַּחֹשֶׁךְ אִישׁ בְּחַדְרֵי מַשְׂכִּיתוֹ כִּי אֹמְרִים אֵין יְדֹוָד רֹאֶה אֹתָנוּ עָזַב יְדֹוָד אֶת הָאָרֶץ: חוץ מזה לפני שאריק אינשטיין,יבדל לחיים ארוכים הלחין אל השיר היה איזשהו משורר שכתב אותו והשם של המשורר מורכב מהקטע העליון של העץ,היכן שהציפורים אוהבים לשכון ומהרים הנמצאים לא רחוק מעפולה... יותר טוב מזה?