סשן פורומי 10/6/6

בארס

New member
טוב

אבל מה הקשר לאקסטאזה הרגשית? בכל זאת זה היה ההקשר...אז בשביל הרקורד

השלב הרביעי הוא ההכלה

והידיעה בו יש מה שנקרה בקבלה הרגש הזולת. יש להוסיף שאין זה כל כך קצר וקל כמו התיאור הזה כי כל שלב מכיל מספר רב של אבחנות ופרטים מה שרציתי להראות הוא שגם כאן מדובר על 4 שלבים שהשלב ה4 הוא המטרה

לגבי שדים, אלים וכיוצא באלה

קרישנמורטי סיפר שהחבורה שמצאה אותו לחוף הים ההודי ולקחה אותו ל"חינוך" באנגליה מכיוון שהאמינה שהוא "מורה העולם" נתנה לו סדרה של משימות רוחניות. אחת מהן היתה מדיטציה על הלורד מטרייה (מכונה גם בודהה מטרייה?) דמות אלוהית מיתית. לבסוף, בדיוק לפני שנחלץ ממלתעות האגודה, זכה לתגלית שהלורד לא באמת היה קיים אלא בתוכו. ראיתי גם אצל רמאנה מהרישי במובאה שהביא ברק - "שיווה" בסוף השאלה שלי היא, האם כל השמות האלה הם רק סימבולים, או שמא ישויות אמיתיות, והאם זה חשוב בכלל לרדת לעומק העניין? לחקר ה"אמת" אם יש כזו? כי הרי יש הרבה אנשים מערביים שבהחלט משתמשים בכל השיווה, קאלי, קרישנה, בודהות ומה לא את זה אני אומר כמי שלא גדל את תוך תרבות של ריבוי אלים ואלוהויות, וגם אלוהים היהודי התנכ"י מעולם לא נראה אמין בעיניי...

בארס

New member
יש את הפרדוקס הבסיסי

...של הפנים והחוץ. חוץ מיזה באופן אישי אני לא מתחבר למסורות הבודהיסטיות. לגבי אלוהים התנכי, מבחינתי גם התיאוריה של אריך פון דניקן ריאלית במידה מסויימת. שמדובר בכלל בחייזרים שביקרו כאן והיו פעילים בקרב האנושות באותה תקופה. אבל רבות התיאוריות...ומה שחשוב זה ההתפתחות, בראש ובראשונה. כי האמת, ללא ספק עולה על כל דמיון.

Sambodh Rana

New member
אלים שדים וכיוצא באלה

בחלוף השנים (למרות שהם לא הרבה..רק 19 נכון לעכשיו) ראיתי מספר רב של תיאוריות לגבי השלטות האדם הקטן\ שליטת האדם הכל יכול ביקום וזה רק ממשיך וממשיך. כל פעם התחבטתי במה להאמין עד ששמעתי תיאוריה אחת, כוללת , אבסולוטית שקשה לי לא להסכימה. העיקר הוא כזה: מה שאתה יוצר לעצמך במציאות שלך - זה מה יש. העולם נבנה סביב השכנועים שלך. לזה, שמאמין באלוהים או ביצורים מיסטיםי כמו אלים וישויות קוסמיות, הם יהיו קיימים בשבילו , וישפיעו עליו בצורה חיובית או שלילית. אדם שיידע (יידע באמת, לא יניח וכו') שהוא היחידי שקובע את הלך העניינים בעולם, שאין ישויות אדירות ומטורפות אלה הוא היחידי המנווט את תמונת חייו, כך זה יהיה בשבילו. בכל אופן זו האמונה שלי.

Sambodh Rana

New member
בזה שאין ישויות נעלות

ושאני היחידי ש"מצייר" את תמונת החיים שלי...

זה קצת מצחיק

כי אתה מבסס אמונה אחת על אמונה אחרת
אבל זכותך

Sambodh Rana

New member
איך בדיוק אני מבסס אמונה אחת

על אחרת? יותר מדוייק יהיה להגיד, שהיחידי בעולם הזה הוא אני, ואני בכל הרמות הוא זה שיוצר את המציאות.

לפי מה שהבנתי לפחות

אמונה אחת היא "כל פעם התחבטתי במה להאמין עד ששמעתי תיאוריה אחת, כוללת , אבסולוטית שקשה לי לא להסכימה. העיקר הוא כזה: מה שאתה יוצר לעצמך במציאות שלך - זה מה יש. העולם נבנה סביב השכנועים שלך. לזה, שמאמין באלוהים או ביצורים מיסטיםי כמו אלים וישויות קוסמיות, הם יהיו קיימים בשבילו , וישפיעו עליו בצורה חיובית או שלילית. אדם שיידע (יידע באמת, לא יניח וכו') שהוא היחידי שקובע את הלך העניינים בעולם, שאין ישויות אדירות ומטורפות אלה הוא היחידי המנווט את תמונת חייו, כך זה יהיה בשבילו." זאת האמונה הראשונה שלך - בתיאוריה הזו - קיום אלוהים למשל או היעדרו תלוי בעצמי השנייה היא - "שאין ישויות נעלות ושאני היחידי ש"מצייר" את תמונת החיים שלי..." ולכן זאת המציאות שלך כתלות באמונה הראשונה אבל יכול להיות שגם רמזת שאתה יודע באמת - ואז זאת כבר לא אמונה, אלא ידיעה ישירה של המציאות ואתה יודע מה - אתה בעצם מניח שאין מציאות אחת אמיתית, וגם מאוד ייתכן שמשמעות מילים מסוימות בעיניך שונה ממה שאני מבין...
בכל אופן, המשפט האחרון שאמרת עכשיו לגבי "אני" הוא מעניין

Sambodh Rana

New member
הבהרה:

המציאות היא זאת שכל אדם יוצר לעצמו. יצורים\ישויות שקיימות אצלך - לא קיימות אצלי , וההפך. מה שאתה משוכנע בו - הוא זה שנכון , והוא נכון רק לגביך. בגלל זה, אדם שמאמין שיש מסביבו עשרות "ערפדים קרמיים" ומאות ישויות רעות ומפחידות , ואיזה ישות אחת שמגנה עליו - כולם יהיו קיימים - אך ורק אצלו! וישפיעו על חחייו בהתאם. זה המאמין שיש מסביבו אלפי ישויות טובות שעוזרות לו - גם אלו יהיו קיימות אצלו ויעזרו לו. זה שמאמין שהוא היחידי והוא היחידי שיוצר את המציאות - כך זה יהיה אצלו. הכוונה היא שהאמונה הזו מיישבת לי את המחלוקת לגבי כל האמונות באשר הם, וזה מה שאני אוהב בה.

האמא של כל האמונות ../images/Emo13.gif

כמו התאוריה המאוחדת שהמדענים מחפשים אחריה שתסביר את כל התופעות הפיזיות אם אתה רוצה אפשר להמשיך בשרשור חדש על אמונות, כי השרשור הזה סיים את תפקידו...

למעלה