סרט חובה לכל חייל

eviv

New member
לא דיברתי על משהו ספציפי

זו הייתה דוגמה תיאורתית. דוגמה כזאת שאתה אומר לפניה או אחריה את המילה "למשל".

KatyRose

New member
אני יודעת שזו הייתה דוגמא תיאורתית"

הכוונה שלי הייתה להפוך את הדוגמא התיאורטית (אגב..) שלך למציאות הדוגמא הקיצונית והתיאורטית (אגב) שלך היא נורא מציאותית בעבורנו

playerf

New member
מרגש

אבל לרגש אין שום קשר לזה. פקודה היא פקודה, ואסור לסרב.

KatyRose

New member
נכון

מלבד זאת, אפילו שכואב לי על ההתנתקות, הסרט לא מראה את הצד השני: של המתנחלים שמכים ומתנפלים על החיילים. גם זה קורה. גם אני הייתי רוצה שאנשים לא יגורשו מבתיהם, אבל פקודה היא פקודה.

eviv

New member
צר לי על המתנחלים

שבאו להתנחלויות בגלל טעות שהמדינה עשתה ועכשיו צריכים לסבול מתיקון הטעות. אבל כאמור פינוי עזה וכל השטחים הוא דבר שצריך להיעשות אפילו שאנשים יסבלו ממנו. מדובר באדמה שלא שייכת לישראל ואין למדינת ישראל מה לעשות עליה. אבל יותר משצר לי על הוילות של המתנחלים בגוש קטיף צר לי על כל אותם אנשים מעמעמדות סוציו-אוקונומים נמוכים שאין להם אוכל קורת גג ושאר שירותי הרווחה בגלל ההשקעה בוילות הללו. כבר הסתייגתי בעבר ועוד הפעם אני אסתייג מהדרך של הפינוי שנראית לי מטופשת ביותר. אין שום צורך שחיילים יבואו ויזוזו את המתנחלים בכוח כלשהו. פשוט צריך להכריז על תאריך יציאה, לתת את כל השירותים שמתנחלים צריכים מהכנה הנפשית ועד משאיות ושירותי סבלות. ולאחר התאריך הזה השטחים מוכרזים כחו"ל, שירותי המדינה לא ניתנים שם והאיזור עובר לגורם שלישי, ובהמשך לרשות הפלסטינית.

playerf

New member
זה לא כזה פשוט

ניתן לראות בקלות את האדמות הללו כאדמות שהיהודים חזרו אליהן אחרי 0200 שנות גלות. זה לא גורע מהעובדה שאני תומך בהתנתקות, אבל לכל מטבע 2 צדדים ונקודת המבט שלך כאילו הכל Clear cut case היא רדודה מדי.

eviv

New member
אז אפשר...

דעתי בעניין היא ברורה לי, ומגובשת. יכול להיות שאחרים לא מסכימים לה או מדגישים דברים אחרים אבל הדברים שאני מבטא הם העמדה שלי. ונראה לי שהתהייה למה לא כתבתי גם את הדיעה שלא שלי היא תמוהה, אני אומר מה אני חושב ואנשים אומרים מה הם חושבים.

playerf

New member
לא אביב

לא ביקשתי ממך לציין דעות של אנשים אחרים, אני לא רואה איך זה משתמע ממה שכתבתי, פשוט כתבתי את הדעה הנוגדת לשלך, אני לא מבין למה חייבים לרדת לעקיצות ואי אפשר לענות לטיעונים גופה.

eviv

New member
אתה טענת

שהראיה שלי רדודה מידי בגלל שאני לא מביא את שני הצדדים. "אבל לכל מטבע 2 צדדים ונקודת המבט שלך כאילו הכל Clear cut case היא רדודה מדי"

playerf

New member
הסבר

אני לא יוצא נגד העובדה שאתה מציג את הדעה שלך אלא נגד העניין שאתה מציג אותה כהדעה היחידה ושולל דעות אחרות, ככה זה משתמע מדבריך, לכן רציתי להראות לך שכשאתה טוען למשהו, אתה צריך לעמוד מאחוריו אבל להכיר בעובדה שיש גם צדדים אחרים ודרכים אחרות להסתכל על זה.

eviv

New member
אני חושב

אני חושב שהדיעה שלי מנוגדת לדיעות אחרות. ועל כן אני פוסל דיעות שהן לא נכונות לפי דעתי. לדוגמה אני חושב שהכיבוש הוא רע ולכן הדיעה שהכיבוש הוא טוב לא נכונה לדעתי. אני מכיר בכך שיש אנשים אחרים עם דעות אחרות ואפשר לקרא את העמדות הללו אצל האנשים השונים שכותבים בפורום.

evilplate

New member
אני מסכים חוץ מהעניין של התאריך

יציאה,אתה יודע שזה לא ריאלי. כמה שגם אני הייתי רוצה שנעשה את זה ככה,אין מה לעשות,אתה לא יכול להפקיר את החיים שלהם,גם אם הם בחרו בכך. הרי גם בנאדם שבוחר להתאבד לא מאפשרים לו זאת.אני לא חושב שיש פתרונות חוץ מפינוי. אם לא פינוי תהיה שם מלחמה עם הרוגים ואז בכל זאת נצטרך להיכנס ולך תדע עוד איזה גורמים ייתערבו במה שיקרה שם,וגם נחטוף כמובן ביקורות ממדינות זרות,בקיצור אין מה לעשות אי אפשר להשאיר אותם ולתת לעניינים להתחמם שם,צריך לפנות כמה שזה מעצבן. ולא נגעתי אפילו בשאלות המוסריות של הבחירה בתאריך יציאה,כמו למשל האם יש להורים בעלות על חיי הילדים שלהם להשאיר אותם שם ולסכן את חייהם כשצה"ל לא מגן עליהם? עולות עוד הרבה שאלות דומות,כמה שהפיתרון שהצעת נשמע טוב הוא נאיבי ולא ריאלי. לכל השאר,בייחוד לך קטי,את לא מספיק רצינית שאנהל איתך ויכוח,זה כמו שאנסה לשכנע פעיל חמאס שכולו שנאה למה הוא צריך לאהוב אותי,אני מוותר ואני מעדיף לא להיכנס איתך לוויכוח כמו שאמרתי את אטומה וקיצונית ואת חיה יותר מדי מקלישאות של כהנא ומהטלוויזיה אז אין לי מה לדבר עם אחת כזאת.אני לא בא לפה לשנות דיעות קיצוניות אני מעדיף לנסות לשכנע בנאדם הגיוני עם דיעות שאני לא מסכים איתן לנטות יותר לכיוון שלי וכמובן ללמוד מאחרים ואולי להיפתח לדברים שונים,בשביל הדיעות שלך אני יכול להוריד עוד סרטי תעמולה של כהנא אז לא תודה. גם הבחור עם הניק שדומה לשלי,מצטער אבל השאלה שלך כ"כ לא קשורה ולא אותו דבר בכלל שפה אני מנחש שתוכל להבין לבד מה ההבדל בין טרנספר הערבים לזה.

eviv

New member
למה?

פינוי כזה עבד למשל בטאלג'יר ושם דובר בהרבה יותר מתנחלים. אני מסכים איתך על האחריות של המדינה על המתנחלים אבל אני שם לזה גבול. מדינת ישראל לא יכולה למנוע מאנשים לעשות שטויות מסוכנות, היא לא יכולה להשגיח או למנוע מאנשים לרוץ לכבישים, היא יכולה להזהיר, היא יכולה לנסות לחנך וכו' אבל היא לא יכולה למנוע הדבר הזה נמצא בכוחם של אותם אנשים שעליהם לבחור האם לסכן את חייהם בכך שישארו בשטח זה או שמע לא.

E טי

New member
שאלה לי אליך...

איזה אדמה כן שייכת למדינת ישראל? יודע מה... קח עט ונייר, וצייר על דף את גבולות מדינת ישראל כפי שאתה רואה אותם. ועכשיו קח עט בצבע אחר וצייר את הגבולות הנוספים שעליהם אתה מוכן לוותר תמורת שלום חזור על פעולה זאת שוב ושוב מאחר ואני מניח שהגעת עכשיו לקו המים אתה יכול כבר עכשיו לעבור לגבולות מדינתך...

eviv

New member
איזה אדמה כן שייכת למדינת ישראל?

האדמה שצריכה להיות שייכת למדינת ישראל היא האדמה בגבולות הקו הירוק תוך תיקון 1 ל-1 עם הפלסטינים. למשל באיזור ירושליים העתיקה. בוא נזכור שארגון האומות המאוחדות- האו"ם היה זה שקבע על מדינה ישראל בגבולות מסויימים, וכל השוואה שלך של גבעתיים לחברון היא לא נכונה.

noamgk

New member
אם היית יודע את הגבולות המקוריים...

אפילו חלק מסיני נכלל בשרטוט של האו"ם, אבל מי הקשיב לאו"ם אז?

E טי

New member
לא עברת לשלב השני....

על איזה גבולות היית מוכן להתפשר תמורת שלום אמת?

playerf

New member
שלום אמת..

האם ייתכן דבר כזה עם עם שחלק גדול מדתו מוגדר כג'יהאד? האם ניתן לעשות את זה עם עם שהכריז כי רוצה מדינה על כל ישראל? האם ניתן לעשות את זה עם עם שלא כיבד שום הסכם, ואף לא קיבל על עצמו את ההצעה המרחיקת לכת של ברק שכללה גם חלק מירושליים? האם מצבנו ישתפר עם שכנינו אם נוותר על אותה חלקת אדמה? ושאלה חשובה, האם אנחנו באמת סומכים עליהם? הנקודה היא שלא יהיה שלום אמת, אנחנו צריכים להפסיק להזרים כספים לרשות הפלסטינית, תשתיו (אנחנו מספקים להם מים וחשמל) לאסור עליהם לעבוד פה (רוב הפיגועים נגרמו ע"י מחבלים שטענו שהם באים לעבוד פה וחלר ניכר מהאוכלוסיה עובד בשטחינו), עלינו לצאת מעזה ויש"ע (עם הצעד הכואב של פינוי התנחלויות) במקומות שיש שם רוב ערבי, ולהשאיר אותם להסתדר בעצמם, כלומר שיתייבשו.

E טי

New member
השאלה הופנתה לאביב...

תוך הבנה שהוא אכן מאמין שאפשר להגיע לשלום אמת עם הערבים...

eviv

New member
לא מבין מה רצית...

הייתי מוכן להתפשר על גבול על הקו הירוק תוך תיקון 1 ל-1 עם הפלסטינים. למשל באיזור ירושליים העתיקה. החזרת השטחים לא תפתור הוקוס פוקוס את הסכסוך אבל היא תביא להתחלתו. בהתחלה יהיה שלום שיהיה יותר שקט הם פה ואנחנו פה, ואחר כך זה תהליך של פיוס הוא לא יקרה ביום.

למעלה