אי אפשר לברוח ממה שקרה במציאות. ובמציאות הפלסטינים לא הגיעו ליישוב יהודי לקחו לו את האדמות וישבו עליהם. לכן פינוי מתנחלים מאדמה פלסטינית הוא נכון ואילו פינוי ערבים מאדמתם הוא שגוי. אין שום פסול לבוא לגנב ולקחת ממנו את אשר גנב ולהחזיר הדבר למי שהוא גנב ממנו.
הפלסטינים לא גירשו את היהודים, גלות היהודים לא נעשתה על ידי הפלסטינים... וזה שיש בתים שהיו של יהודים בחברון ושכם לא אומר כלום. יהודים חיו בהמון מקומות בעולם ועדיין (אני מקווה לפחות) המתנחלים לא דורשים ריבונות ישראלית על כל בית כזה. ואגב... הרבה לפני שהיהודים חיו פה חיו פה גם אנשים אחרים, אבל ניחא...
היו אדמות של יהודים ברחבי הארץ החל מחברון וכלה בשכם הערבים גירשו את היהודים מהבתים האלו! הערבים גזלו אדמות של יהודים! לפני שהיו פה יהודים חיו פה כנענים שגזלו את האדמות מבני שם...
בישראל היו יהודים שחיו בהיסטוריה. היהודים יצאו מכורח כלשהו שלא קשור לפלסטינים. עברו מאות רבות של שנים. הציונות קמה ואיתה הלאום היהודי. הלאום היהודי רצה לגור בארץ ישראל. ארץ ישראל הייתה מיושבת באנשים שאינם יהודים ומיעוט קטן של יהודים שעוד חיו בארץ. החיים בתקופה הזאת עם הערבים היה טוב. העלייה הראשונה התקיימה ולא הביאה המוני יהודים והמרקם לא נהרס. העלייה השנייה כבר התחילה לשנות את המרקם בין היהודים לערבים. היהודים רצו מדינה יהודית והערבים רצו לשמור על המצב שהיה קיים אז. התחיל הסכסוך הפלסטיני יישראלי.
לא היה אז 'פלסטינים' כך שאין שום סיכוי שאז החל 'הסיכסוך הפלסטיני ישראלי'! וגם בתקופה שלפני הציונות לא היו חיים טובים עם הערבים. וזה מתחיל מ'מס גולגולת' ומסתיים גם בעלילות דם, רציחות ופשעים אחרים. הערבים גם גירשו יהודים מערים כמו עזה, חברון, ג'נין, יפו ועוד, גזלו את אדמותיהם, ורצחו אותם.
מה הכוונה בחסר רגש? מה, האם האדם מעוניין להחזיר שטחים? האם האדם רוצה לפנות התנחלויות? אז כן אנשים מרגישים רע שהמציאות לא מגשימה את ערכיהם. אבל בידיוק אותו דבר קורה לאנשים בעלי ערכים שונים שמרגישים את זה... השאלה כאן שאני שואל היא האם העיקרון של פיוי התנחלויות הוא פוגע ברגשותיהם, או שמא הדרך שבא נעשה הדבר?
זו אמירה שלא באה לשכנע מי צודק, אלא לומר, שהוא שונא מתנחלים (או לפחות לא מרגיש כלפיהם איזושהי קרבה), ושההודעה 'מרגש' עם zzz היתה רק בגלל זה, ולא בגלל משהו אחר. זה הכל. ומה שאמור לפגוע ברגש זו פגיעה באנשים, שלמרות החתימה שלך, הם אחים שלי ושלך. העיקרון של פינוי התנחלויות ונטישת אדמה לא אמור להזיז לכם, אבל לפחות הפגיעה באנשים.
זה שאין לי רגשות כלפיהם זה לא אומר שאני בעד לפגוע בהם או שאם יפגו בהם זה לא יזיז לי. אני לא חיי באיזה חמולה שאם מישהו פוגע מאחד מהחמולה זה מהותי ואם פוגעים במישהו אחר לא איכפת לי...
אין לי רגשות כלפיהם ולעוד הרבה אנשים שאני לא מכיר. זה שהם יפגעו כמו שזכויותיהם יפגעו וכו' מזיז לי לא כי יש לי רגשות כלפיהם אלא כי הפרת זכויות אדם מזיזה לי. אם מישהו יעשה רצח המוני למשל אני לא יעצור וישאל את עצמי האם היכרתי את הנרצחים ואם היו לי רגשות כלפיהם לפני שאומר שזה לא בסדר...
זה בגלל שאין לי אח מתנחל, ואני לא מקבל את כל החשיבה הזאת שאני צריך לאהוד יותר את המתנחלים בגלל קירבה משפחתית שאין לנו. המתנחלים עושים מעשה לא לגיטימי ואני לא הולך להסכים איתם בגלל קשר משפחתי שאין לנו.
הקריאה הזו מעידה, אולי אפילו בלי שהתכוונת, שאתה לא קשור למתנחלים. העובדות הן, שאנחנו שייכים לאותו עם. חבל לשנוא אנשים (או להכריז שהם לא אחים שלך) רק בגלל דעות פוליטיות ומעשים פוליטיים (למה לא לגיטימיים? אשמח לשמוע).
אני לא מבינה מי ביצע רצח המוני? לא קרה אף פעם. אף אחד לא רצח אף פעם תינוקות חפים מפשע בכוונה. אף אחד לא עשה פיגועים רבי היקפים בכוונה הרס 50 משפחות מינימום בבום אחד קטן, הרס חיים של בני נוער שכל מה שרצו היה לצאת לרקוד. אף אחד לא לקח גופות ושיחק איתן. אף אחד לא שלח את ילדיו לקייטנות הרג וחינך אותם לצעוק יפה "איטבח אל יהוד" ואף אחד לא שמח ומשתולל ברחובות ושורף דגלים אחרי פיגוע יומיומי כזה שהורס ומוחק חיים של מאות אנשים. אף אחד לא עשה דבר כזה מעולם!!!אז על מה לעזאזל אתה מדבר?