סרט חובה לכל חייל

KatyRose

New member
למה הם מסכנים כל כך?

כי כסף זה לא הכל בחיים גם אני לא מבינה אותם, בתכלס... אני לא הייתי מגדלת את הילדים שלי מתחת להפצצות וסכנות כאלה לא משנה מה האידיאולוגיה שלי הייתה אבל זה לא אומר שאין לי טיפת רגש לאנשים שמגורשים מהבית שלהם, לא משנה כמה כסף נותנים להם. מבין?

זה עובר לידי...

הם פשוט לא מגורשים.. העובדה שהם מקבלים על זה הרבה יותר כסף ממה שמגיע להם מפחיתה ממשמעות המילה 'גירוש' לגביהם... ואם זה עצוב לך.. בסדר.. תתאבלי... אבל זה נחוץ... וזה לא מוריד כהוא זה מהלגיטמימציה של הפינוי

noamgk

New member
אולי יותר ממה שמגיע לנו,

אבל זה עדיין לא מספיק כדי לכסות על כל מה שהוצאנו על הבתים שלנו ועל הכאב שנגרם לנו. ותאמין לי, גם אם תצליח לסחוט מביל גייטס (שבא עוד מעט לבקר בארץ, נסה לתפוס אותו) את כל ה"ארנק" שלו ותביא לי - זה עדיין יקרא גירוש, ולא... פינוי. השמאל הנאור שכבר נגמל מצביעותו אפילו מהדר וקורא לזה "סילוק". אבל תסתכל על הצד החיובי - זה בטח יכסה על הבית (ועדיין, זה לא מה שישכנע אותי לעזוב מרצון).

חחח אתה רוצה תקרא לזה 'גירוש'

תקרא לזה 'טווח' תקרא לזה 'נאזציזם' תקרא לזה בכל מילה לא קשורה אחרת שאתה מוצא לנכון... זה עדיין הצעד הדרוש והנכון וזה שאתה מרגיש שאיבוד הבית או האדמה יותיר בך חור רגשי שאי אפשר יהיה למלא מצער... אבל לא משפיע , ובצדק, על ההחלטה.. דווקא יהיה נחמד לסחוט מביל גייטס כמה דולרים [= אבל צריך איזו תכנית זדונית לזה לא? P: חחח

noamgk

New member
למה?

הם הרבה יותר נוחים וטובים מהמוצרים של הקוד הפתוח. אני לא מתכונן לעבור ללינוקס ולאופן אופיס בזמן הקרוב

noamgk

New member
זה משנה אם זה צעד דרוש או נכון?

דיברנו על משמעות המילה "גירוש". וזה לא טבח, ולא נאציזם (אנטישמיות כן, ואם אתה או מישהו אחר רוצה - אסביר גם למה) ולא פינוי ולא התנתקות - זה גירוש.

noamgk

New member
התכוונתי בכלל לגזענות, אגב.

אבל יש כאן גם מן האנטישמיות, אז חשבתי שלא דחוף כל כך לתקן...

noamgk

New member
בשמחה:

כאשר אביב כוכבי, מפקד אוגדת עזה, התארח ביישוב גני טל ונשאל ע"י אחד התושבים מה יהיה על הכפר דהניה (אני לא בטוח שככה קוראים לו, אל תתפוס אותי במילה) - שהוא כפר של משת"פים ערבים ליד היישוב מורג שבגוש קטיף, שעומדת עליו שמירה של צה"ל כמו על כל יישוב יהודי - הוא אמר שהם לא מטפלים בו. למה? שאר האזרח הפשוט. "כי הם ערבים... מי שרוצה - נעזור לו לצאת, ומי שירצה להשאר - יישאר." אז מה יש לנו פה? ערבים שרוצים להשאר אך בכל זאת ישארו בסכנה (הרי כל הערבים חולמים על היום שבו יוכלו לחסל את חבריהם המשת"פים) יכולים להשאר, אך היהודים לא! כך שיש כאן הבדלי דת וגזע, ולא משמעות ביטחונית.

lithium1914

New member
יש הבדלי אזרחות.

אתה חושב שהמתנחלים רוצים להישאר ברצועת עזה ללא הגנת צה"ל? בטחוני בעבוע.

noamgk

New member
שטויות.

הערבים שם נהנים מהגנה של צה"ל, איזה הבדלי אזרחות? אם זה היה הבדל בטחוני היו מוציאים גם את הערבים המועדים, לא רק את היהודים. ואם אנחנו מוכנים להשאר בעזה בלי צה"ל? שאלה קשה. כי מצד אחד - אם נצא זו תהיה שאלה של פיקוח נפש. מבחינה בטחונית אין לנו בעיה להשאר, אבל אנחנו חייבים שעל אדמת ארץ ישראל שעליה אנו יושבים יחול שלטון יהודי (מבחינה הלכתית, אבל אני לא בטוח). בכל מקרה, מבחינת החזקת המעמד מול הערבים, במישור הבטחוני - כן. ולומר ש"יש סיבה בטחונית ליציאה מעזה" נחשב בימינו לכליל הבורות, גם מפי שמאלנים. עובדה: אפילו ראש הממשלה לא יכול לומר את זה במפורש. אין שום ביטחון ביציאה מעזה, ולא צריך להיות גאון כדי להבין את זה.

lithium1914

New member
ברור שיש הבדלי אזרחות.

צה"ל מחויב ע"פ חוק להגן על אזרחי ישראל, שביניהם גם מתנחלי גוש קטיף. הוא אינו מחויב להגן על משת"פים שאינם אזרחי ישראל. גם אם הם נהנים מהגנתו כיום, לא אומר שהם יקבלו אותה לעד. מה לא ברור בזה? אני בספק אם ה-8000 של גוש קטיף יעמדו מול המיליציות של החמאס. ברור גם שאף אחד לא ייתן לשואו-דאון כזה להתרחש.

noamgk

New member
ה-9000 של גוש קטיף,

עם ה-250,000 של יו"ש, ועוד תומכים משאר הארץ. העם היושב בציון לא יפקיר את בניו לזר. ושוב, הם לא עוזרים לערבים כי הם ערבים, למרות שיש סכנה לחייהם. זה לא מסובך. הוא נשאל וענה: "כי הם ערבים.", וכשציינו בפניו את מה שאני אומר פה הוא התחיל לגמגם.

epitaph

New member
אוקיי, שאלה לי אליך...

אם היו עושים טרנספר לערבים ומביאים להם פיצויים. האם עדיין השאלות שלך בפסקה הראשונה היו תקפות גם עליהם?

למעלה