סרט חובה לכל חייל

noamgk

New member
תקנה משקפיים, אחי ורעי.

כרגע ראית סרט שבו מצולמת משפחה, שאם היא לא "פנאטית" כמו המשפחה שלך - אז היא פחות. אידאולוגיות של חצי שקל? טעות. אידאולוגיות חינם. אצלכם משלמים בשביל זה, אצלנו עדיין לא
פיצויים ענקיים? למרות שאין טעם להתווכח, כי גם אם תביא לי מיליארד דולר זה לא ישכנע אותי לעזוב את הבית שלי, אתה עדיין חייב להבין ש-350,000 ש"ח או דולר זה בטח לא מה שיכסה את ההוצאות שלנו על הבתים בגוש קטיף. אל תחשוב כמו ילד קטן, שרואה שש ספרות וישר מתחיל להתלהב. ושוב, פיצויים זה לא מה שיזיז אותנו, ואפשר לראות את זה בתקשורת העויינת (רק כתזכיר: 200 משפחות פנו למנהלה בשאלות, מתוכן רק 90 שבאמת רצו פיצויים ועזיבה מרצון, ו-90 משפחות זה אפילו לא רבע מכלל המשפחות החילוניות בגוש קטיף). כמובן, בהשוואה (לפי אחוזים) עם ערים כמו תל אביב הייתם מוצאים "אידאולוגיה של חצי שקל", לפי דבריך, בכמות האנשים שהיו בורחים בתאוות בצע לכסף. מקום יותר טוב - אין. מקום יותר בטוח - לא מבחינה גאוגרפית. אנחנו סומכים על מי שברא אותנו, לא על מעבר דירה. הוא הציל אותנו מ-6000 פצמ"רים וטילים, והוא ימשיך להציל אותנו. ומה זה משנה סרטים? מדובר בדעה שלך. אם הסרט היה נגד טרנספר לערבים, עדיין היית אומר "מרגש" ונוחר Zים?

אתה כותב

אתה כותב שאתם סומכים על מי שברא אותכם.. זה לא נכון.. אתם סומכים על מאות חיילים שלנו שמעמידים את חייהם בסכנה ולפעמים אף מקריבים אותם על מנת לשמור על הבית היקר של על האדמה הקדושה.. עכשיו לך זה אולי נוח מאד... אבל מי שומר על החיילים ששומרים עלייך? זאת רק סיבה אחת מני רבות אך לבדה היא מצדיקה בעיני את כל ההתנתקות...

noamgk

New member
החיילים ש-ל-נ-ו-?!

מה עובר עליך? החיילים האלה הם גם אני, ואח שלי ואבא שלי! הצבא נועד להגן על אזרחים. אם הוא לא יגן עליהם בעזה, הוא יגן עליהם אחר כך - באשקלון, באשדוד, בשדרות וכו'. מי שומר על החיילים ששומרים עלי? שוב, מי שברא אותם. תפסיקו לקשקש על חיילים. לא אכפת לכם מהם בגרוש. אתם לא פותחים להם "פינות חמות" כמו המתנחלים, אתם לא מביאים להם עוף בשבת ופיצות בלילות, אתם לא מתרימים לחיילים חטיפים ועוגות, לכם אין "סיירות קפה" למען החיילים. אם כל כך אכפת לך מחיילים - לך תעשה להם טוב! מצד שני, אתה צודק. חייבים להקריב דם למען האדמה הקדושה. הרי בשביל זה אנחנו נולדים, כדי להגן על האדמה הקדושה בדמנו. בחיינו. בחיי חיילינו. למה לנו קיום, אם לא בשביל האדמה הקדושה? אנחנו מתחברים לאדמה! מתחברים לאבנים! לחולות!

אתה מדבר מתוך אמונה באלוהים

ואי אפשר להתווכח עם אמונה... אני מאמין שלא צריך לעשות שום דבר לפי התורה כי הוא ספר ספרות.. ובכל זאת אני מאמין באלוהים.. אלוהים שלי.. בכל מקרה.. אי אפשר לפעול על פי דת ולהתעלם לגמרי מהדרישות של ההגיון... חיילים מתים שם..יותר ממה שצריך... החיכוך שם עם הערבים הוא מיותר.. ויוצר מצב בלתי אפשרי עבורם.. וצודק מי שאומר שגוזלים מהם ככה זכויות אדם בסיסיות שם.. אני חושב שצריך לצאת..אבל אני לא מאד שמאלני שתדע לך אני מאמין שכשיש להם את הזכויות שלהם... יש גם סיכוי טוב שהם ימשיכו להפציץ וגם יהיו יותר קרובים.. אבל אז גם תהיה לנו לגיטימציה להכנס ולעשות שם סדר בכוח..

noamgk

New member
אתה יודע כמה חיילים מתים שם,

שאתה מדבר? לא יותר ממספר החיילים שמתים בשכם, בג'נין ובשאר האיזורים הערביים העוינים. וכשאני אומר לא יותר, אני מתכוון לזה: פחות. ובחיים אל תאשים את הימין או את המתנחלים במות חיילים. תאשים רק את השמאל: בלי אוסלו לא היו לנו 1100 "קורבנות שלום" שלא היינו צריכים להקריב בכלל. בלי השטויות של השמאל חיילים מתים כמו נמלים. במבצע חומת מגן, למשל, השמאל לא איפשר כניסה של טנקים לרחובות הערים כי הם הרסו את הבתים. לכן החיילים נכנסו חשופים לבתים, ונפגעו אחד אחרי השני. אז לדבריכם - האדמה חשובה לנו יותר מהאדם. אבל למה לכם חשובים יותר הבתים מהחיילים?

noamgk

New member
תיקון טעות:

"בלי השטויות של השמאל חיילים לא היו מתים כמו נמלים."

מי זה לכם?

דבר ראשון... אני בספק גדול לגבי הנתון הראשן שנתת... .מי אמר לך שמתים שם פחות חיילים מאשר אצלכם? הרי גם אזרחים מתים בסופו של דבר אצלכם.. וזה משום מה דוחף אתכם עוד יותר להתיישב שם במקום לצאת מהאיזור הזה... אני מאמין שבטחון ישראל.. חייליה ואזרחיה קודמים לכל.. ההבדל הוא שכמות החיילים שנמצאת בהתנחלויות היא גדולה רק כדי לשמור עליכם.. שאם לא כן היא הייתה פוחתת משמעותית... הסכם אוסלו היה נכון אילו היו לנו פרטנרים לשלום.. מכיוון שלא היו לנו התנסויות קודמות בהסכמים עם הפלשתינים והאמנו שניתן להגיע אז לשלום ע"י נתינת שטחים וזכויות... גם היום אני מאמין בזה.. אבל עם זאת יודע ללמוד מההסכם ההוא ולהזהר מהערבים... ובעניין הבתים.. אתה סתם מכליל... אני לא מעורה בנושא אבל אני יודע שאני בעד הריסת בתים שנשלחו מהם טילים ונמצא בהם נשק...

noamgk

New member
צא מהספק.

זה דבר ראשון. בקשר לאזרחים: שוב, מתו יותר אנשים מפיגועים בירושלים, תל אביב ושאר הארץ מאשר אנשים שמתו מפצמ"רים וקסאמים בגוש קטיף. אז עכשיו תלך לפנות את שיח מוניס, ירושלים ושדרות? ואם תפרוץ עכשיו מלחמה - אתה תזרוק את כל האזרחים מהמדינה לאמריקה או לשאר העולם כי יש סכנה לחיי אדם וחייבים לברוח? אתה תקפל את הצבא שלך ותגיד שלום, רק בגלל שיש איזשהוא סיכוי שנאבד 2569 חיילים או אזרחים? לא. אתה תלחם. ואם זה פתוח לויכוח (מבחינתך), אני מסכים לדון איתך ברצון. בקשר לפסקה השנייה, אני לא רוצה לפגוע, אבל אני אגיד את זה ישירות: אתה שקרן. כי אם, לדעתך, ביטחון ישראל על כל אזרחיה וחייליה היה קודם לכל - היית נגד תוכנית הגירוש. כי התוכנית הזאת בשרה לנו רק מטווח ברווזים, רק אינטיפאדה שלישית חזקה מקודמותיה, רק רוח גבית לטרור ורק עוד הרוגים. ולא צריך להיות בוגי, או מופז, או דיכטר כדי להבין את זה. מספיק להיות ילד בן 6 כדי להבין שהתוכנית הזאת מבשרת דבר אחד ברור: אסון. התנסויות קודמות? נכון, לא היו. אבל מוזר שהיו מספיק אנשים שגם בלי התנסויות קודמות ידעו לאן ה"הסכמים" האלה מובילים. תצטרף אליהם גם עכשיו, כדי שאחר כך לא תרגיש כמו שאתה מרגיש אחרי אוסלו. במה אתה מאמין? בשלום? גם אני. אבל בשלום אמיתי, לא שלום הזוי שמבוסס על הסכמים עם רוצחים. אני מאמין בשלום של מדינות, לא שלום של עמים. לא שלום בין עם שחזר לארצו והקים מדינה לבין אספסוף מתעלק שקורא לעצמו בשמות ייצוגיים. עזוב טילים ונשקים. בתים שמפריעים לעבור. האם הבטון חשוב לך יותר מחיי החיילים? מה זה קיר לעומת עולם ומלואו?!

אמרתי לך.. באינתיפאדה אפשר להלחם

אני לא מפחד מאינתיפאדה... אם לא תתן להם את הזכויות שלהם .. את המקום שלהם לחיות.. אז הם לעולם ישנאו אותך... אתה הרי לא מאלה שאומרים.. שלושת רבעי מהערבים רוצים היום לחיות בשקט.. אתה יודע שאין להם איפה והם לא יסתפקו במטר על מטר שיש להם.... אז קודם כל תן להם... אם אז הם יפגיזו אותך או אותי.. אז לצה"ל תהיה לגיטימציה להכנס בהם... ושוב אתה מדבר איתי על בטון לעומת חיי אדם.. ואמרתי לך.. אל תשייך אותי לקבוצה מסויימת שמאמינה במשהו אם לא אמרתי לך שאני מאמין בזה.. בעיני חיי אדם הם ראשונים.. עכשיו.. אל תסתכל היום.. תסתכל על העתיד.. אתה רואה איזה שהוא סוף סביר לסכסוך הזה אם תנקט עמדה מדינית כמו שלך? ספר לי איך..

noamgk

New member
אני רואה הווה סביר, כרגע.

אבל בנוסף - אני רואה עתיד שחור לאחר הגירוש. אני רואה בשליפת הגירוש הזאת (זו בטח לא "תוכנית". סתם הקרצה של מטורף) אסון לאומי, אולי אפילו עולמי, מכל הבחינות - מוסרית, ערכית, ביטחונית ודמוקרטית. אם באמת היה אכפת לך מחיי אדם - היית ממשיך ככה, במצב סביר, ולא מביא את טווח הקסאמים (ולא משנה אם יירו אותם או לא, מה שבטוח - הם בהיכון תמיד) לערים צפופות מגוש קטיף.

אוקיי נמשיך ככה... בטווח סביר..

ואז מה? מה יהיה עם הפלשתינים? זהו? אתה חושב שלא יהיו יותר אינתיפאדות..? הם הרי לא יכולים להתפתח בשטח המועט שניתן להם.. וכל עוד מצבם לא ישתפר.. הם רק יאגרו יותר ויותר כעס.. ומכיוון שקשה לי לראות מצב שנשלוט עליהם בכוח אז מה שיקרה זה פשוט פצץ זמן מתקתקת...

noamgk

New member
במלחמה כמו במלחמה: תילחם.

מה קרה, אז כמה תנועות טרור קראו עליך תיגר! זה לא שכל רצועת עזה מורכבת מטרוריסטים (בטווח המעשי, לפחות)! שימשיכו עם החיסולים, שימשיכו עם המבצעים, שיתפסו מחבלים (ולא ישחררו אותם אחר כך), שיגבירו את עצמת התקיפה (בהרבה) אחרי כל פיגוע, ויעשו כל מה שצריך לעשות כדי לדכא אינטיפאדה. וכל הפעמים האלה שאתה מדבר על "שטח" שהם צריכים - זה מעצבן אותי. הם בני אדם. גוש קטיף הוא מאוד קטן יחסית לערים שלהם, והם ימלאו אותו תוך כמה שנים לאותה רמת צפיפות. ואחר כך הם ירצו את כל המדינה - כי אין להם מקום - אז אתה תיתן להם?!

lithium1914

New member
אמרת שאלוהים הציל אותם מהקסאמים.

אני חושב שהוא יצליח גם להציל את תושבי הערים.

noamgk

New member
אין לסמוך על הנס.

זה שה' מציל אותנו מהפצמ"רים והקסאמים, לא מונע מאיתנו לרוץ למרחבים מוגנים (למרות שבדרך כלל לא עושים את זה, וזה לא בסדר). אתה לא יכול להכנס לחאן יונס עם כיפה ולצפות שתשאר חי רק בגלל שאתה יהודי, כמו שאתה לא יכול לצפות שצה"ל ישתלט על העולם כי הוא צבא ה'.

lithium1914

New member
צודק, היא היתה בקשר להודעה קודמת.

ואם כבר, בקשר להודעה הזאת...פתחתי אטלס, והשטח המנהלי של גוש קטיף הוא בגודל של עזה. שלא לדבר על כל השטח הריק שביניהם. יש מקום די והותר.

noamgk

New member
שוב, זה שטויות.

אתה מתכוון ברצינות להשקפה של מספר האדם ביחס למקום הגאוגרפי שאליו הוא נולד? משעשע, אבל לא מספק בכלל.

למעלה