סקר אוכלוסין

גם בלי להיות "בקיא"

אתה באמת חושב שמדינה כמו ישראל יכולה להכיל נגיד 100 מיליון בני אדם? (כלומ שליש מאוכלוסיית ארה"ב, על שטח של אלפית משטחה של ארה"ב).

ודרך אגב

בקצב הריבוי הנוכחי, ישראל תהיה 100 מיליון, עד סוף המאה הנוכחית.

BW37

New member
אוכלוסין...

הנה נתוני צפיפות בעולם

http://simple.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_population_density

מעל ישראל נמצאים כמעט רק איים קטנים כמו הונג קונג וסינגפור, וערי מדינות כמו הותיקן

אם תקח מדינות אמיתיות , ישראל היא אחת המדינות הצפופות בעולם
וגם הנתונים האלו לא מראים את המצב בשטח ,בגלל
שרוב שטח ישראל זה הנגב, הבקעה, הגליל וכו ואלו כמעט ריקים
רוב הישראלים גרים בריכוזי אוכלוסין כמו גוש דן, חיפה והקריות, וירושלים
אם תיקח רק את אלו, ישראל תהיה אחת המדינות הראשונות ברשימה.

אם מישהו באמת מחפש פתרון, למרות שבישראל לא מחפשים פתרון לשום בעיה
אז צריך למצוא דרך ליצור רכוזי אוכלוסין בשטחים הריקים...
או להמשיך להצביע לביבי, הוא יגרום לדילול האוכלוסיה...

תחשוב בגדול, תחשוב רחוק

גם אם תיצור ריכוזי אוכלוסיה חדשים בפריפריה. בסופו של דבר, אחרי מספיק שנים, בהנחה שקצב הריבוי ימשך כמו היום, יגמר המקום, וכל המדינה תהיה צפופה כמו במרכז. כמובן שאי אפשר של המדינה תהיה צפופה כמו המרכז, צריך שטחים פתוחים לכל מיני שימושים של מדינה.

FineSilverMan

New member
לדעתי,

אני חושב שבני אדם צריכים לגור בעיירות של כ-50 משפחות, כך שכולם מכירים את כולם. בכל משפחה עד שלושה ילדים (וחיית מחמד)
ויהיו רק כ-4,000 ישובים, כך שיהיו רק מיליון אנשים.
חלק מהדור החדש ימותו בתאונות וכו', כך שרק כ-500,000 יגיעו לבגרות. כלומר משהו כמו 15 משפחות מכל עיירה יהגרו לחו"ל כדי לשמור על האוכלוסיה בגודל הנתון.

לשלמה היו 1,000 נשים, כי כך הוא כרת בריתות עם עמי הסביבה. ה-60,000 משפחות שיהגרו מהארץ יהיו שגרירים של ישראל וכך יווצרו קשרים תרבותיים וכלכליים עם מדינות היעד.

FineSilverMan

New member
המהגר יחליט, כמובן

כי טוב לו לחיות בחו"ל יותר מאשר בארץ.
כי הארץ לא מסוגלת לקיים כל כך הרבה אנשים בנוחות.

לא שאלת לגבי התפלגות האזרחים במדינה

ואני חושבת שזה החלק שהכי נוגע לרוב האזרחים כשמדברים על אוכלוסין.

אני הייתי רוצה שאחוז החילונים והדתיים הלאומיים בחברה יגדל.
(הצלחתי בניסיון לצאת "נקייה" מהתבטאות מאוד לא פוליטלי קורקט?)

את מבקשת ליצור חוקים גזעניים

זה לא סביר שיקרה.

מה שכן לגיטימי לעשות זו הגבלת ילודה כללית, ללא אפליה. הגבלה זו תמנע מהמגזר החרדי והערבי להמשיך לגדול על חשבון המגזר התורם למדינה. זה הכי קרוב שתוכלי לקבל מה שאת רוצה בצורה לגיטימית והוגנת.

אז איך

את רוצה שאחוז החילונים והדתיים לאומיים יגדל, כאשר מי שמביאים הכי הרבה ילדים זה החרדים והערבים?

אני רוצה

באופן אוטופי. הייתי שמחה אם זו היתה במציאות.
הייתי שמחה אם המציאות גם היתה כזו שהערבים והחרדים היו אוכלוסיות
יותר משכילות ועשירות, לצורך העניין.

ציירתי איזשהו אידיאל מבחינתי.
לא שרטטתי דרכים ופעולות להגיע לזה ובטח לא ציינתי חוקים גזעניים.

עם ישראל נמדד באיכות, לא בכמות.

מה שעולה מהתשובות לשרשור הזה

זה שאנשים לא באמת מתעניינים באיך החלטות שאנחנו עושים היום, ישפיעו על העתיד שלנו.

כל אחד מרוכז בצרכים המידיים שלו, ואת המחשבה ארוכת הטווח משאירים לאנשים אחרים. גישת "הסמוך ויהיה בסדר" שכה מאפיינת את התרבות הישראלית .

KUK NICK

New member
"פרו ורבו ומלאו את הארץ"

לא מזמן שאלתי את עצמי האם הצווי הזה לא הושלם כבר ? אולי זה עוד אחת מהסיבות למה אנחנו נכנסים לימות המשיח בדיוק עם השלמת הציווי.

1. חסרים לי יהודי הגולה. תוספת כוח משמעותית היו יכולים לעשות עבורנו עוד כמה מיליונים של יהודים אמריקאים ואירופאים הן לתרבות הן למנטליות והן לקירוב הגאולה. [אשמח מאוד אם זה יהיה על חשבון ערבים ומקום מגוריהם שזה שטח ישראל לכול דבר]

2. עניתי בסעיף 1

3. עם הפרחת הנגב בבית מלון, קזינו וצער על זה שהחזרנו את סיני היה יכול להיות גם 25 מיליון. אם אני מוותר על החלומות שלי אז 12

4. לקחת את כול הערבים לשים אותם בתוך בלנדר ענק וללחוץ "ON"

shayCn

New member
יש מקום לשיפור

1.יש גידול אוכלוסין בעשורים האחרונים,אבל עדיין אין מספיק.

2.להגדיל אותו כמובן
.עפ"י החזון של ד.בן גוריון, צריך עוד ליישב את הגליל והנגב.הגיע הזמן שאנשים יפסיקו לתרץ שטויות לגבי 'מדינה קטנה ואין מקום'.
הפתרונות הם בנייה לגובה,ככה שברור שאפשר לאכלס עוד ועוד.
לא להתקמצן על שטחים,להכשיר קרקעות,לבנות וללמוד להסתדר בקבוצות גדולות ובקהילה ענפה.

3.קרוב ל20 מיליון איש ובטוח שיש גם פתרונות טכנולוגיים ואדריכליים לבניה חכמה מתחת לפני הקרקע ובבניה לגובה שיכולים לאכלס גם יותר מזה.

4.חוק צימצום ילודה ל-2 ילדים לכל היותר.

סוף סוף תשובה כמו שרציתי

יש לי שאלה אליך:
מדוע חשוב ללכת לפי החזון של בן גוריון?

מה יקרה אם מספר התושבים ישאר כמו עכשיו (נגיד בהתערבות המדינה), והנגב והצפון יישארו ברובם שטחים פתוחים כמו היום, להנאת שוחרי הטבע?

מדוע לדעתך חייך יהיו טובים יותר, אם אוכלוסית המדינה תכפיל או תשלש את עצמה בהשוואה להיום?

shayCn

New member
בדיוק על זה רציתי לדבר איתך :)

1.למה לפי החזון של בן גוריון?..ב1948 האוכלוסיה היתה קטנה וארץ ישראל היתה עוד בחיתוליה.האוייבים היו רבים,היו ביצות,מלריה וכלום לא היה בנוי,
אז החזון של דוד היה מאוד רלוונטי.
היום אנשים מתחילים לחשוב אחרת ולדבר אחרת כי רמת החיים עלתה בצורה ניכרת,הטכנולוגיה והאינטרנט גורמים לאנשים לחשוב 'שימות העולם,כי אפשר גם לבד' אז לא מנסים לשאוף ליותר מהקיים,הממוצע והבינוני.

2.תראה,כבר היום הגליל והנגב לא מיושבים מספיק ואתה רואה פערים בין הפריפריות לערים הגדולות..האבטלה שם חוגגת..אין תשתית ראויה למרכז..יש הרגשה של ניתוק מחלקים מסויימים בארץ.
אז נכון שצריך שטחים פתוחים,אבל מה עדיף?..שהארץ תהיה ריקה,שוממת העיקר שלכמה חבר'ה עם משקפת וצידנית יהיו מרחבים פתוחים לטיולים של יום שבת?אגואיסטי בעיניי.

3.אני זוכר כשהייתי בהודו,מדינת עולם שלישי אמנם,אבל לקח לי כמה ימים להתגבר על ההלם הראשוני במומבאי..לראות רחובות(כפולים ברוחבם מרחוב דיזינגוף לצורך ההשוואה וארוכים..בלי סוף) ועדיין עמוסים בבני אדם.הרבה תנועה של אנשים.הרבה תנועה בעיניים.חיים.וזה נתן לי הרגשה טובה שאני לא יכול להסביר.שאני מוקף והביטחון האישי שלי לא מוטל בספק..וזו פאקינג הודו..מדינת עולם שלישי שזה מסוכן ואיכסה ואני רק כמה ימים שם..
הפעם האחרונה שהרגשתי משהו קצת קרוב לזה,היתה בהופעה של דפש מוד בפארק הירקון.
ככה אני רוצה לראות את המדינה שלי.מלאה בבני אדם.רחובות עמוסים
באנשים.רבגונית.צבעונית וחיה.זה מעלה לך את האופציות בכל דבר בחיים.
בני אדם הם הכוח של העולם החדש.
תראה את סין,את הודו..הכלכלות שלהם בתנופה אדירה הודות לכוח האנושי שלהם.

אוקיי

1. גם אם מה שקיים היום הוא "ממוצע ובינוני", זה ממש לא אומר שגידול אוכלוסיה זה מה שיהפוך את המצב פה לאידיאלי . לפוצץ את האוכלוסייה במטרה להעלות איכות חיים זו דרך מאוד מפוקפקת. מה אנחנו, עכברושים?

2. את הפערים בין הפריפריה לערים הגדולות אפשר לפתור גם בלי גידול אוכלוסייה. פשוט להמשיך לפתח את הפריפריה עם כבישים ותחבורה ציבורית ומפעלי הייטק ועוד, ולגרום לאנשים לרצות לבוא לשם כי טוב שם, ולא כי רע במרכז. זה כמו עם מכבי תל אביב בזמנו שרצו להחליש אותה כדי לאזן את הליגה בישראל.

3. אז מומבאי היא האידאל שלך לקידמה? העיר מוכת העוני והאבטלה הזו? שאנשים שם כמו ג'וקים? אתה באמת רוצה שישראל תהפוך להיות מומבאי? המרכז כל כך צפוף גם ככה, ואתה רוצה יותר צפיפות, ועוד בכל הארץ? נראה לי שאתה מאוד בודד בשאיפות הללו.

נראה לי שאתה לא ממש מבין

כמה זיהום יוצרים בני אדם וכמה צריכת משאבים. אם אנחנו רוצים אי פעם להגיע לאיזשהו איזון סביר עם הטבע, להפוך את ישראל והעולם למומבאי, זה בטח ובטח לא הדרך. זה הדרך לפשיטת רגל אנושית, לרעב לעוני ולמחלות.

למעלה