סקר אוכלוסין

צלשלספק

New member
המערב עמד מהצד - במיוחד ארה״ב בממשל קרטר

הסיבה העיקרית שקרטר לא זכה בסיבוב השני לנשיאות זה הסיפור באירן, הייתה לו אשמה רבה בכך.

בהחלט

מנומשת27

New member

בחרת בניסוח קצת מכשיל. אולי המילה "תושבים" יותר מתאימה בהקשר הזה?

בקשר לסעיף 4 - כפי שלא דמוקרטי או לגיטימי להגביל ילודה בקרב זוגות (בין אם בתואנה של מסוגלות הורית או בכל תואנה אחרת) כך לא לגיטימי להגביל ילודה בקרב נשים בודדות. אם להתייחס לטענתך באופן קונקרטי יותר, ראוי לציין שכל מבחן למדידת מסוגלות הורית יהיה "מבחן מטעם". כלומר: מבחן שעונה לטעמו של הגוף שניסח אותו. מבחן שינוסח על ידי משרד הדתות יבדוק את כשירותה של האם לשמש סמכות דתית, לדוגמה. האם מבדק כזה באמת בוחן את כשירותה של אם יחידה להביא ילד לעולם?

הבאת ילדים היא זכות טבעית וככזו - זכות שלא ניתן לאסור מכוח החוק. מה שכן אפשר לעשות, בחסות החוק, הוא לספק תמריצים שיעודדו אנשים לממש או להימנע ממימוש הזכות הטבעית הזו. במדינת ישראל, שלהוטה לייצר עוד ועוד ילדים יהודים, קיימים אינספור תמריצים ללידת ילדים. החל ממענק לידה מוגדל עם כל ילד נוסף וכלה במימון טיפולי פריון על חשבון המדינה לילד שני ושלישי (אולי אני טועה בקשר לילד השלישי, אבל המדינה בהחלט מממנת טיפולי פוריות לילד שני). הדבר הראשון שהמדינה יכולה לעשות הוא לקחת את התמריצים האלה. להפסיק לספק טיפולי פוריות לנשים מעל ילד אחד או אפילו לא לספק אותם בכלל. לקצץ בקצבאות הילדים מעל ילד מסוים, או לבטל אותם לגמרי (אני מתנגדת לביטול מוחלט משום שהוא פוגע בשכבות החלשות. לטעמי המטרה היא לא למנוע מאנשים להביא ילדים, אלא להביא לשיעור ילודה שלילי). הצעד הבא הוא נקיטת תמריצים שליליים: אי החלת חינוך חובה חינם לילד שלישי ומעלה. ביטול זיכוי בנקודות מס על ילד שלישי ומעלה. וכולי וכולי.

בלי שום קשר, מה שמדינת ישראל עושה כבר היום הוא ליצור תנאים בלתי-אפשריים לגידול ילדים. אותו חלק מהציבור שאיכות חייו חשובה לו, בוחר כבר היום להסתפק במספר ילדים מינימלי ביחס להכנסותיו, כדי לאפשר לו ולילדיו איכות חיים גבוהה ככל האפשר. מי שזקוק לתמריצים שליליים וחיוביים הוא בראש ובראשונה החלק הנותר.

מדינת ישראל לא מחויבת לחוקים דמוקרטים

או לחוקים לגיטימיים.

כשם שמדינת ישראל בודקת מסוגלות הורית להורים שמבקשים לאמץ, מאותם נימוקים במדויק, ואותם צידוקים במדויק, היא יכולה לעשות זאת עבור כל מי שמבקש להיות הורה לילד.

אבל לפני שעושים זאת לזוגות הורים

יש לעשות זאת לאמהות יחידניות, כי הסיכון שם הרבה יותר גדול לילד.

dori78

New member
אני חושבת אחרת.

אין לדעת איפה הסיכון גדול יותר.
יכולים זוג פסיכים להביא לעולם 3 ילדים ולדפוק לשלושתם את החיים גם אם אף אחד לא מת.
יכולה אישה נפלאה (שלא הסכימה להתפשר על פסיכי), שמרוויחה מצויין ויש לה יכולת רגשית מתאימה להביא ילד לבד ולעשות יופי של עבודה.
ויכול לקרות גם ההיפך.

לתחושתי, האחריות האישית כמעט פסה מן העולם.
זה נכון ללקיחת אחריות על טעויות בכביש, על טעויות בעבודה וגם בהחלטה על הבאת ילדים.

אם את מדברת על סיכויים

אז כשיש רק מישהו אחד שאחראי לילד, הסיכון גבוה בהרבה. אף אחד לא רואה מה הוא עושה. אין עוד אדם עם שיקול דעת בבית. מה קורה אם מדובר בבחורה לא מבוססת שגרה בשכירות , ומחר מפטרים אותה מהעבודה? מה קורה אם מדובר בבחורה דיכאונית עם ניסיונות התאבדות בעבר? לבחורה כזו צריך לתת להיות אחראית על ילד לגמרי לבדה? ההפקרות לא זועקת לשמיים?

dori78

New member
אתה יודע מה הדבר הראשון שמלמדים בקורס ע"ר?

לא לצעוק "תקראו לאמבולנס", אלא לתת הוראות ברורות: "דניאל, תקרא לאמבולנס".
כשיש יותר מאחראי אחד (קרי: שני הורים) לא תמיד ברור מי אחראי למה ומי צריך להפעיל שיקול דעת באיזה נושא. וסליחה, אתה מתאר מצב שבו יש שני שותפים לעסק (גידול הילד), שאף אחד מהם לא סומך על השני וכל אחד מבקר את השני על בסיס קבוע. מעניין אותי לדעת איך היית מרגיש, אם השותף העסקי שלך היה מבקר אותך כל הזמן. אני בטוחה שהגברים הגרושים יכולים לספר לך כמה "כיף" להרגיש, שהאישה כל הזמן מבקרת את התפקוד שלהם עם הילדים.

נראה לי שיש לך בטן מלאה על אישה ספציפית שהביאה ילד לבד בלי לשקול את כל ההשלכות מראש.
זה לא משליך על יכולתם של אנשים או נשים באופן כללי, לא לגבי גידול ילד לבד ולא לגבי התמודדות עם המשימה הזו בזוג.

אולי לא הייתי ברור מספיק

כשיש שני הורים, זה לא העניין של "לבקר" אחד את השני בקטע של להיות קרציה. זה פשוט שיש שני מבוגרים אחראים. ואם קרה ואחד עושה משהו לא לעניין (אלימות פיזית או מילולית, התעללות כלשהי, הזנחה וכו') יש עוד מבוגר שרואה מה קורה ויכול להגיב. במקרה של הורה בודד, אין שום ביקורת פרט להורה הזה.

ושוב, משק בית שמורכב ממבוגר אחד, מן הסתם בדרך כלל יהיה חלש יותר ממשק בית שמורכב משני אנשים.

לא אמרתי לא לתת לאישה להביא ילד לבד, אמרתי לבדוק אותה, היטב, כפי שבודקים זוגות שבאים לאמץ.

מנומשת27

New member
בכך שמדינת ישראל יכולה ומחוקקת

חוקים לא-דמוקרטיים, ולא רואה את עצמה מחויבת להליך משפטי ומנהלי תקין (ולא מספקת אותו), אתה לא צריך לשכנע אותי. אתה מטפס על העץ הלא נכון. באותה מידה, אתה מטפס על העץ הלא נכון בניסיון לשכנע *אותי* שמאותם טעמים בגללם מדינת ישראל יכולה להתעמר בחלק מתושביה, היא זכאית להתעמר בחלק נוסף.

למדינת ישראל אין זכות להתעמר באף אזרח או תושב, לא כל שכן באזרחים ותושבים נוספים. זה לא מוסרי, זה לא לגיטימי וזה אפילו לא חוקי. אבל אפשר לעשות את זה.

אתה גם יכול לצאת עכשיו לרחוב ולהתחיל לשחוט חתולים. תהנה.

אבל זו אינה התעמרות

בנושא של אימוץ, המדינה בודקת שהזוג יכול לספק תנאי מחיה ראויים לילד, ע"פ נורמות מקובלות כיום. זו חשיבה נאורה ומתקדמת.

להביא אדם חדש לעולם זו אחריות גדולה וכבדה, ואין לתת אותה לאנשים שאין להם את היכולות הדרושות. זה לא בהכרח עניין של מסוגלות כלכלית, כי במגזר החרדי יש סטנדרטים שונים שמאפשרים נורמה שונה, אבל זה גם עניין של מסוגלות נפשית.

צלשלספק

New member
אתחיל מהסוף, ברשותך.

4. לבנות בכל מקום אסטרטגי או בר יישוב שנחשב כ"אדמות מדינה" מבלי לגזול אדמות של ערבים שיש להם סימוכין ושטר קניין מהתקופה השלטון הבריטי או העותמני בא"י-פלשתינה דאז.
3. צפוף, עם זאת ניתן ורצוי לבנות בשטחי ישראל שבתוך הקו הירוק, בעדיפות לזוגות צעירים, סטודנטים וסינגלים שרוצים ביטחון כלכלי ומקום קבע או שכירות מוזלת, ורצוי מבלי לפגוע באיכות הסביבה ו"השטחים הירוקים" שחייבים להישמר, ראה ערך סעיף ארבע.
2. מקווה שלא נגיע למצבה של סין - אני נגד, עם זאת מסתייג מאנשים חסרי אחריות שמביאים שלל ילדים לעולם מבלי יכולת לגדלם ו"עפים" על המדינה ושאר האזרחים שצריכים לממן את זה. זה לא הוגן ברמה החברתית-תרבותית, כלפי מעמד הביניים שמחזיק את המדינה ונושא במרבית הנטל.
1. מצאת את מי לשאול. הייתי רוצה להתעורר למדינה שיש בה פחות ערבים ופחות עובדים זרים ומהגרים לא חוקיים, אבל יש רצוי ויש מצוי.

צל,

לקחת את הסקר הזה לכיוון הסיכסוך הישראלי פלסטינאי... זו לא הייתה כוונתי.

ביקשתי מספר בשאלה 3. לא נתת. "צפוף" זה לא מספר.

צלשלספק

New member
אין לי תשובות.

אבל אני יכול לדווח לך שליבת ההאסוול בI3 "מרגישה" כמו I5 בIVY BRIDGE

עם זאת יש לקחת בחשבון שהמעבד הנ"ל די "חרמן", וחם רוב הזמן - מזכיר מאוד את סוקט 478 בקטע של החימום... בניגוד לדור השני והשלישי שהיו קרירים ורוגועים באופן יחסי.

בקיצור, אין לי מידע לספק לך במה שאני לא הכי בקיא. אין לי תשובה.

BW37

New member
אגב....

למשתמש הרגיל
זה שכבר לא צריך את המחשב לסימולציות טילים, אלא רק לשימוש רגיל של אינטרנט, אופיס, ולראות סרטים
יש הבדל בין ל i5 לבין i7 או שזה אותו הדבר ?
וגם אם יהיה הבדל בין 4 ל8 זכרון ?

צלשלספק

New member
ממש לא אותו הדבר, אמנם מדובר בשתי סדרות

של ליבות מרובעות, הi7 יותר חזק, יותר זיכרון מטמון, כח עיבוד וכו׳

מדובר בנייד או בשולחני?

לדעתי כשמדובר בהתלבטות i5 או i7 או שדרוג הזיכרון,
שדרג את הזיכרון ב40 דולר לפני מע״מ ותקבל תמורה טובה יותר מול עלות לשימושים שלך מאשר לשדרג את המעבד בסביבות ה100$ לפני מע״מ.

סיטואציה אחרת.
מציעים לך נייד קרנף עם מעבד i7 אימתני דור שלישי בתקציב איקס שהצבת לך כגג, סבבה?
לעומתו מציעים לך i5 מודרני עם ליבת האסוול דור רביעי, כפול זיכרון אולי איזה ssd ככה לפנק,
עובר מבחן ספה :) וגם בסטייל גימור ועיצוב יותר מגניבים, אולטראבוק כזה.

לך על החלש יותר בלי לחשוב, כל הקטע בנייד זה לא רק הכח על הנייר אלא מה שמסביב.

אגב, קיבלתי פרסום שיצאו לאסוס אולטרא בוקים חדשים מסדרת הויוו

BW37

New member
תודה, אבל לא ענית לשאלה

אני שאלתי אם בהפעלה סטנדרטית רגילה של מחשב נייד
אם יהיה הבדל בין שני המעבדים
ואם יהיה הבדל בכפול זכרון

זה שמעבד יותר חזק ויותר זכרון מאפשרים יותר זה ברור

אבל באנלוגיה לנושא אחר
אם בן אדם נוסע כל יום לעבודה מהרצליה לתל אביב, ותמיד התנועה לא מאפשרת לו לעבור את ה70 קמש
לנסוע בפורשה 911 טורבו ובמזדה 1600 יקח לו את אותו הזמן, אין שום יתרון עבורו בביצועים למה שהוא צריך

ובכל מקרה מדובר על אולטרא בוק, קל ששוקל 1.4 קילו, ועל כונן SSD, ועל מעבדים מהדור הרביעי
הפער שבמחיר ללקוח הוא יותר ממה שכתבת

צלשלספק

New member
בכל מקרה תרגיש הבדל.

בשימושים "רגילים" ההבדל יהיה מורגש יותר בהכפלת הזיכרון מ-4 ל-8 ג'יגה.
גם אם תחליף מעבד אתה תרגיש מחשב יותר "חזק" בכלליות, מהיר יותר, שלא מתרגש מריבוי יישומים.

בקיצור בכל מקרה אתה תרגיש את ההבדל - אתה לא צריך לקרוע את המחשב בשביל להרגיש עוד "אוויר לנשימה", מהרגע שהדלקת את המחשב ובזמן עליית מערכת ההפעלה, דרך כל התוכניות שתפתח במקביל - אתה תרגיש הבדל במיידי.

למעלה