ספרים רבותי

PianoGirl20

New member
לא יודעת.

אני באמת קראתי אותו בגיל צעיר יחסית (15-16) אבל אני זוכרת שפשוט ממש ממש אהבתי אותו. קראתי אותו אחרי זה שוב פעם בגיל 19 ועדיין אהבתי אותו. אני לא חושבת שהספר ילדותי בכלל, נראה לי שפשוט בגלל שהגיבורים בספר הם בני נוער אז חלק מהאנשים שיקראו את הספר יחשבו שהוא ילדותי, אבל אני בכלל לא חושבת ככה. בקיצור, אני פשוט לא מסכימה. קראתי הרבה ספרים בחיי, והרבה ספרים שנחשבים ל'ספרי מבוגרים', ואני לא חושבת שזה שספר מסויים מדבר על בני נוער או לכאורה מכוון לבני נוער הופך אותו לילדותי, בכלל לא. לדוגמא, יש את הספר 'קודם כל תירגעי', שהוא לכאורה ספר לנשים, אבל הוא דיי ילדותי ומאוד שטותניקי. (סתם דוגמא, ולא שיש משהו רע בזה). דרך אגב, גם רציתי להמליץ על כל מיני ספרים שיותר נחשבים כמו 'סיפורה של גיישה' וכאלה, (שעליהם בטח לא הייתם אומרים שהם ילדותיים..) אבל בסוף לא הבאתי אותם כדוגמא.

../images/Emo4.gif

לא אהבתי לא את "מישהו לרוץ איתו" ולא את "11 דקות". הראשון סתמי מדי, ואני לא מבינה מה ניפחו אותו לכזו ספרות מופת, והשני...פשוט אין מילים. זה פשוט הספר הראשון והיחיד עד כה, שאני לא מסיימת לקרוא מתוך פרנציפ (אני בטוחה שפאולו כוסס ציפורניים בחרדה
) בגלל שהוא פשוט...כל-כך...לא מציאותי? מתנשא? חפרני? מתפלצן? כל התשובות נכונות? ככלל, אני לא אוהבת את כל ספרי הפילוסופיה והפסיכולוגיה בגרוש, אבל אם "האלכימאי" עוד הצליח להעלות איזשהו חיוך דל בסיום הקריאה, "11 דקות"...טוב, אני את שלי אמרתי. זו דעתי בכל אופן....

PianoGirl20

New member
לא מציאותי??

זה דווקא אחד הדברים שלדעתי ממש אי אפשר לומר על '11 דקות'... הוא דווקא כל כך מדבר על דברים מהמציאות, אוף.. אין לי כוח אפילו לנסות לשכנע. אבל זכותך לחשוב כך.

לא מציאותי מהבחינה

שמישהי שמתוארת כנערה די ממוצעת ופשוטה, המתחנכת על טלנובלות ומגיעה למקצוע הזנות בשל תקוות השווא לחיים זוהרים (סינדרום "כוכב נולד" אם תרצי), הוגה בהמשך הספר בתובנות מעמיקות על החיים ועל האהבה. זו כתיבה מתנשאת בעיניי, או כמו שאמרה פה אחת התגובות- קואלו גורם לקורא להרגיש כאילו הוא מטומטם, וזה בהחלט מה שאני קלטתי מהספר. חוץ מזה שכל הווי החיים של הזונות מתואר בדמות צמר גפן וורוד, שלא קשור למציאות בדבר וחצי דבר... אבל שוב, זו רק דעתי.

PianoGirl20

New member
מה הקשר?

זה שהיא נערה פשוטה שבאה ממקום פשוט לא אומר שאין בה מספיק אינטיליגנציה בשביל להסיק כל מיני תובנות על החיים... אני חושבת שמה שאת אמרת כאן זו דיי הכללה. זה שמישהי היא 'פשוטה' לכאורה לא אומר שאין בה עומק ויכולת להסיק תובנות על החיים, להפך. דווקא לפעמים אלה שנחשבים ל'פשוטים' יש להם יותר תובנות על החיים ויותר חוכמת חיים מאשר לאנשים שבאים מרקע של המעמד הגבוה וה'מבין' לכאורה.

הכוונה הייתה

שהיא בחורה פשוטה וממוצעת במובן common, עממי. לרקע הסוציו-אקונומי אין שום קשר לאינטילגנציה של פרט- זו ממש לא הייתה כוונת דבריי. ויש בהחלט קשר, כי בתחילת הספר הוא ממש מתעקש לתאר אותה כבחורה הכי ממוצעת ופשוטה, לאו דווקא אינטילגנטית יתר על המידה- מה שאמור להביא להזדהות עם הדמות, ופתאום היא מתחילה 'להפציץ' בכל מיני אמירות והארות בעלות משמעות פילוסופית עמוקה. זה מה שיוצר את החוסר אמינות.

PianoGirl20

New member
דבר ראשון,

אני דווקא הרגשתי כבר בהתחלה של הספר שיש משהו כאילו שונה בגיבורה ושהיא דווקא כן יותר אינטיליגנטית מאחרות שם. ודבר שני, יכול להיות שכשהיא גרה בארץ שלה ועשתה דברים רגילים כמו כולם, באמת לא היו לה שום מחשבות מיוחדות ושום תובנות עמוקות על החיים. אבל ברגע שהיא עברה ארץ, וברגע שהיא נפתחה לעולם חדש והתחילה לראות כל מיני דברים אחרים ממה שהיא הייתה רגילה, אז היא בעצם גם גילתה את החיים והתחילה להבין כל מיני דברים על החיים ו'להפציץ' בכל מיני אמירות והארות בעלות משמעות פילוסופית..אני דווקא חושבת שזה מאוד הגיוני וקורה להרבה אנשים שחיו חיים רגילים ונראו רגילים לחלוטין, ואז לפתע הם עוברים איזו שהיא חוויה והעולם שלהם ותפיסת העולם שלהם משתנה.

שאפולי

New member
טעם טוב ידידתי..

את ורוניקה של קואלו קראת? ואת החברה הטובים של שרה אנגל קראת?

זכוכיות

New member
"איש הקוביה" של לוק ריינהארט

עונה בדיוק להגדרה שלך. השפיע עלי מאוד, צברתי כמה חוויות מפוקפקות בזמנו
עוד ספרים שאהבתי ועוד לא צויינו בשרשור (אין לי כוח להרחיב, אתה מוזמן לקרוא עליהם ברשת): סדרת אמבר של רוג`ר זילאזני, בעיקר את החמישיה הראשונה. אנה קרנינה של טולסטוי, אחד המרגשים
100 שנים של בדידות, של גרסיה מארקס. בכלל, אני אוהבת את גרסייה מארקס, גם באחרים. וכמובן, הקוסם מארץ עוץ :)

איש הקוביייייייייייהההההההההההה

יווו זה ספר גאוני!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כלכך אהבתי את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הספר הזה כלכך השפיע עליי שעשיתי דברים ממש מטורפים...פשוט ספר ג-ד-ו-ל.ספר חובה!

זכוכיות

New member
זה קיצוני מדי לפורום הזה ../images/Emo6.gif

לכותי יאמר שהייתי צעירה, טיפשה, משועממת ומושפעת...

../images/Emo6.gif

חחחח...האמת שיש בזה משהו,זה באמת יותר תופס צעירים.אבל גם מבוגרים. ולמי ששאלה על מה זה-האמת קצת קשה להסביר,צריך פשוט לקרוא.ספר מדהים על פסיכאטר שנמאס לו מכל החיים הרגילים שלו ומאשתו ומחליט למצוא פתרון מקורי במיוחד..יותר מיזה לא אגיד לך כי זה ייהרוס את הפואנטה..אבל באמת ספר מומלץ.

זכוכיות

New member
כתבתי- של לוק ריינהארט ../images/Emo13.gif

מדובר על פסיכיאטר שמוצא את הדרך לחיים "טובים יותר".... חיים שמושתתים על האקראיות... הוא מטיל קוביה לפני כל החלטה חשובה ואפילו סתם כשמשעמם, ותמיד יש יחד עם האופציות הקלות אופציות קשות שמסמלות מבחינתו תשוקות נסתרות. זה ספר פסיכי, אין ספק... הוא מאוד קיצוני...

למעלה