ספרים רבותי

silverhawk

New member
הרוקי מעולה

יער נורווגי הוא ספר מצויין, גם ספוטניק אהובתי נחמד מאוד.

../images/Emo45.gif בחור עם טעם טוב..אין מה לומר

ויער נורווגי..
השאלתי אותו לחברה שלי, בזמן שהינו בצבא...שזה לפני שנתיים וחצי-שלוש. ולא ראיתי אותו מאז..

silverhawk

New member
אוי, השאלת ספרים זה נושא כאוב אצלי

אבל לא נכנס לזה עכשיו.

Bazooka Jane

New member
דוקא יער נורווגי לא היה יפני במיוחד

בחרתי לקרוא אותו דווקא בגלל היפניות שלו, ובסופו של דבר, חוץ מכמה בנטו שהם אוכלים מהם, הספר היה אוניברסלי לגמרי, אוניברסלי מדי. יכול היה גם להתרחש בגרמניה, ולא היו שמים לב.

iknow

New member
נוטה להסכים

גם אני החלטתי לקרוא את הספר בגלל שהוא אמור להעביר לי קצת מהתרבות היפנית העכשיות, ומאוד התאכזבתי לראות כמה היא דומה לתרבות מערבית רגילה. למעשה, התאכזבתי במידה כזאת שזנחתי את הספר באמצע לטובת ספר אחר. ואם כבר בתרבות היפנית עסקינן, אז "שוגון", מאת ג'יימס קלאוול הוא הספר הטוב ביותר שקראתי מעודי. הסיפור נחמד ומעניין, הדמויות אמינות בצורה שממש כיף להיכנס לנעלים שלהן וברקע סופגים אט אט את התרבות היפנית העתיקה. לדעתי, ספר מדהים. בכלליות, אגב, ג'יימס קלאוול מאוד טוב בליצור דמויות אמינות ואהבתי מאוד גם את ספריו האחרים שקראתי - "מלך עכברוש" ו"טאי פאן" - אם כי פחות מ"שוגון".

silverhawk

New member
אם הוא לא מתחבר לסגנון, אין מה לעשות

אמנם עברו כבר כמה שנים מאז שקראתי את הספר, אבל לא זכור לי שהיה הבדל משמעותי בין הפתיחה לסיום.

מישהו אמר ספרים??????

טוב, היות וביקשו שלא ייכתב דבר על ספרות מקצועית, כנראה שאצטרך להסתפק בספרות המכונה "ספרות יפה". טוב, אז נתחיל עם ג'ון סטיינבק (Johnn Steinbeck), שהרי הוא זכה בפרס נובל לספרות. יצא לי לקרוא את כל כתביו, החל מ "על עכברים ואנשים" דרך "אוטובוס התשוקות" ו- "סמטת השימורים", ועד ל-"ענבי זעם" ו-"קדמת עדן". שני הספרים האחרונים אף עובדו לסרטי קולנוע, מצליחים במיוחד. הספרים דנים בעיקר אודות החברה האמריקאנית בימי השפל הגדול, בעיקר בתחום הגיאוגרפי של מדינת קלפיורניה, שם נולד ג'ון סטיינבק עצמו. הוא מספר על הקשיים הקיומיים, החלומות שמתנפצים ועל האכזבות שנקרות בדרכו של כל אדם ואדם בתקופת השפל ההיא... ספרים נוספים שאני ממליץ עליהם, למרות שבמקור נכתבו לפני יותר מ-2500 שנים, הם המחזות הקומיים של מחזאי הקומדיות האתונאי אריסטופאנס (Aristophanes), שחיבר קומדיות שונות שהיו אקטואליות בזמנו, כמו למשל "ליסיסטראטי" (פירוש השם ביוונית: זו אשר מפרידה את הצבא), מחזה אנטי מלחמתי שבו הנשים השונות בערי יוון פותחות בחרם מיני על בעליהן, שכל עוד נלחמים מלחמה אווילית ולא צודקת, לא יקבלו. וכמובן, שזה מטריף את הגברים, שבסופו של דבר מפסיקים את המלחמה. מחזה נוסף הוא המחזה "העננים", מחזה המבקר בעוקצנות ובבוטות את תופעת הפילוסופים הסופיסטים באתונה, בראשם סוקראטס, דבר שנתפס בעיני השכבות הגבוהות באתונה כתופעה שעלולה לדרדר ולקלקל את הנוער האתונאי בעל הנפש הרכה... וכמובן, ישנם עוד מחזות. המחזות תורגמו לעברית בידי זיוה כספי, בתרגום מעולה וקליל שגם הקורא המודרני יהנה ממנו. אני מאוד רוצה להמליץ לכם גם לקרוא קצת מספרות איטליה, כגון דאנטה ואליגיירי וג'ובאני בוקאצ'יו, אבל אני יודע שאם אתחיל לכתוב על יצירותיהם, זה ייקח לי המון זמן למצוא את הסופרלאטיבים המתאימים, אני עלול להתלהב יתר על המידה, ופשוט לכתוב לכם את כל העלילה.... אז בלי להכביד במילים, קראו את "הקומדיה האלוהית" מאת דאנטה, (לא יודע אם כל הקומדיה תורגמה לעברית. אני קראתי את זה במקור האיטלקי וגם באנגלית.) , וכן את "דקאמרון" מאת בוקאצ'יו, מאה סיפורים שמספרים עשרה חברים עולזים ופוחזים בימי הדבר הגדול שפקד את אירופה. יצאה מהדורה חדשה של הקאמרון לפני כמה שנים בהוצאת "עם עובד". קריאה מהנה, דאנטה

סיפור עצוב הקומדיה האלוהית

כמו כל דבר אחר של דאנטה, פשוט בלתי אפשרי למצוא בארץ. חיפושי יד שניה יכולים להניב כרכים עתיקים במחירים של 100 שקלים לכרך ויותר. כנ"ל הפאוסט...

אז רק שתדע

שהסיבה שפרסמתי את האשכול הזה, היא שחיפשתי המלצות לספר להזמין, ובסוף הלכתי עם ההמלצה שלך. הזמנתי שני ספרים של אריסטופנס.

אוה, גם יצירת מופת!

אם קוראים "סיפורי קנטרברי" מיד אחרי "דקאמרון" מאת בוקאצ'יו, קשה שלא לשים לב להשפעה הרבה של בוקאצ'יו על צ'וסר... אך אצל צ'וסר, העושר של הדמויות ושל הסיפורים השונים אצל נרחב בהרבה מזה של בוקאצ'יו, ומרמז על דמויות שונות מרבדי החברה השונים באותה תקופה. אכן כן, "סיפורי קנטרברי" היא יצירת מופת, וקשה מאוד לעבור סמסטר בקורס העוסק בהיסטוריה של ימי- הביניים המאוחרים בלי להתקל ביצירה זו. אגב, הסרט הקומי "סיפורו של אביר", בכיכובו של הית' לדג'ר, משנת 2001, מבוסס על הסיפור "סיפורו של אביר", אחד מן הסיפורים שבקובץ "סיפורי קנטרברי", ושם אף מוצג ג'פרי צ'וסר כדמות די נלעגת, בגילומו המעולה של השחקן פול בתאני...
דאנטה

שאפולי

New member
אפרופו דאנטה..

את "המשוואה של דנטה" קראת? ** ממש פאדיחות להזכיר פה ספרים שקראתי כולם פה אהבו את הרשימה שקיבלתי לבגרות בספרות...
שאפ

Sole Survivor

New member
אני

את מלאי הספרים שלי קניתי כשהיה המבצע לסלקום (אחרת אני מחליפה בספריה- לא של המכללה) קניתי את הספרים הבאים: "השטן לובשת פראדה" חמוד- הרבה יותר טוב מהסרט. "הצלצול" של סטיפן קינג נחמד אבל לא להיט מכתב בבקבוק- התחלה מבטיחה- אני באמצע

silverhawk

New member
מכתב בבקבוק אכזב אותי

בטח ביחס לביקורות המהללות על הכריכה.

למעלה