מישהו אמר ספרים??????
טוב, היות וביקשו שלא ייכתב דבר על ספרות מקצועית, כנראה שאצטרך להסתפק בספרות המכונה "ספרות יפה". טוב, אז נתחיל עם ג'ון סטיינבק (Johnn Steinbeck), שהרי הוא זכה בפרס נובל לספרות. יצא לי לקרוא את כל כתביו, החל מ "על עכברים ואנשים" דרך "אוטובוס התשוקות" ו- "סמטת השימורים", ועד ל-"ענבי זעם" ו-"קדמת עדן". שני הספרים האחרונים אף עובדו לסרטי קולנוע, מצליחים במיוחד. הספרים דנים בעיקר אודות החברה האמריקאנית בימי השפל הגדול, בעיקר בתחום הגיאוגרפי של מדינת קלפיורניה, שם נולד ג'ון סטיינבק עצמו. הוא מספר על הקשיים הקיומיים, החלומות שמתנפצים ועל האכזבות שנקרות בדרכו של כל אדם ואדם בתקופת השפל ההיא... ספרים נוספים שאני ממליץ עליהם, למרות שבמקור נכתבו לפני יותר מ-2500 שנים, הם המחזות הקומיים של מחזאי הקומדיות האתונאי אריסטופאנס (Aristophanes), שחיבר קומדיות שונות שהיו אקטואליות בזמנו, כמו למשל "ליסיסטראטי" (פירוש השם ביוונית: זו אשר מפרידה את הצבא), מחזה אנטי מלחמתי שבו הנשים השונות בערי יוון פותחות בחרם מיני על בעליהן, שכל עוד נלחמים מלחמה אווילית ולא צודקת, לא יקבלו. וכמובן, שזה מטריף את הגברים, שבסופו של דבר מפסיקים את המלחמה. מחזה נוסף הוא המחזה "העננים", מחזה המבקר בעוקצנות ובבוטות את תופעת הפילוסופים הסופיסטים באתונה, בראשם סוקראטס, דבר שנתפס בעיני השכבות הגבוהות באתונה כתופעה שעלולה לדרדר ולקלקל את הנוער האתונאי בעל הנפש הרכה... וכמובן, ישנם עוד מחזות. המחזות תורגמו לעברית בידי זיוה כספי, בתרגום מעולה וקליל שגם הקורא המודרני יהנה ממנו. אני מאוד רוצה להמליץ לכם גם לקרוא קצת מספרות איטליה, כגון דאנטה ואליגיירי וג'ובאני בוקאצ'יו, אבל אני יודע שאם אתחיל לכתוב על יצירותיהם, זה ייקח לי המון זמן למצוא את הסופרלאטיבים המתאימים, אני עלול להתלהב יתר על המידה, ופשוט לכתוב לכם את כל העלילה.... אז בלי להכביד במילים, קראו את "הקומדיה האלוהית" מאת דאנטה, (לא יודע אם כל הקומדיה תורגמה לעברית. אני קראתי את זה במקור האיטלקי וגם באנגלית.) , וכן את "דקאמרון" מאת בוקאצ'יו, מאה סיפורים שמספרים עשרה חברים עולזים ופוחזים בימי הדבר הגדול שפקד את אירופה. יצאה מהדורה חדשה של הקאמרון לפני כמה שנים בהוצאת "עם עובד". קריאה מהנה, דאנטה