ספרים רבותי

יש כאן ריח של דו ערכיות?

פשוט, זה נראה כאילו אתה מתייחס אלי בדיוק כמו שאתה טוען שאני מתייחס לספרים של ג'ון גרישם... שיהיה לך לבריאות.

lollapalooza

New member
זה לא קשור להתנשאות.

תרצו או לא תרצו, יש דבר כזה שנקרא איכות. והוא ניתן לבחינה ולמדידה. זה לא "עניין של טעם". יש עומק ויש חוסר עומק. פשוט למדי. זה כמו שאם אני אגיד "ימים של אהבה זה סרט חרא" ויענו לי ב"טעם וריח, אל תתנשאי". אין פה מה להתנשא, זה די ברור שהעומק שלו מבחינת טקסט, מבע וכו' פשוט לא קיים. ויש דרכים לבחון ולהוכיח את זה. כנ"ל בספרות ובכל דבר אחר. ספרים של ג'ון גרישם, מהנים ככל שיהיו, הם נטולי עומק ויש להם לרוב משמעות אחת בלבד, שלא ממש קשה לזהות. אז כן, זו לא ממש איכות. זה בידור, לא ספרות כאמנות. ואין פה התנשאות, זו פשוט עובדה פשוטה. אתה יכול להגיד "זה מהנה אותי לקרוא" וסבבה לך, מעולה. אבל כשמישהו מעיר (ודי בצדק) שזו לא ספרות, הוא צודק.

silverhawk

New member
זה לחלוטין קשור להתנשאות

ותאמיני או לא, גם 'איכות' היא דבר סובייקטיבי שמשתנה עם הזמנים. אבל מיציתי את הדיון הזה.

lollapalooza

New member
אני בספק, דודי.

עומק של טקסט הוא עומק של טקסט. יש טקסט בעל משמעות אחת, ויש טקסט שניתן להוציא ממנו כמה משמעויות. יש טקסט פשטני ויש טקסט שבצורה חסכנית מצליח להחביא בתוכו משמעות שתצטרך ידע מוקדם והשכלה כלשהי כדי להבין אותו עד סופו. את "תינוקה של רוזמרי" של רומן פולנסקי, למשל, אפשר להבין בצורה הפשוטה של העלילה השטחית שבו, ואפשר להבין את מיליון המשמעויות שיש בתוכו, בתנאי שיש לך מושג למה הוא רומז בטקסט ובמבע שלו. את "ארמגדון", נגיד, אפשר להבין במשמעות אחת בלבד, שלא ממש קשה לפענח מהי, כי היא בתוך הפרצוף של הצופה. בזה נמדדת איכות של טקסט. ולהעדיף איכות על פני בידור זו לא התנשאות. זה עניין של טעם באמת.

silverhawk

New member
ובכל זאת גם ארמגדון

(בהנחה והוא היה במקור ספר, אני לא ממש יודע) הוא עדיין ספרות. להעדיף ספר עם עומק ורבדים על פני ספר שטחי זה כמובן לגיטימי לחלוטין, אבל יש צורה ודרך להציג דעות. ההערה שלי הייתה על אופן ההתבטאות ולא על תוכנה ומהותה.

lollapalooza

New member
לא רואה מה רע בהתבטאות שלו.

הוא טוען שזו לא ספרות, לגיטימי. אני טוענת ש"ארמגדון" הוא לא קולנוע. בעיני קולנוע (או ספרות) הוא סוג של אמנות, וברגע שהאמנותיות חסרה, זה סתם קשקוש. הוא כולה מביע דעה, לא צריך לקחת את זה קשה...

עזבי

הוא בסה"כ מנסה להגן על העמדה שלו עכשיו אחרי שהוא אמר שהוא ממליץ על הספרים של ג'ון גרישם.

שאפולי

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אבל ממש! אולי כדאי לחשוב להחליף את הניק ל"סבא דש(א)-בורד"

אני לא חושב

שהדרך שבה הצגתי את דעתי לגבי ג'ון גרישם נותנת לשניכם שום לגיטימציה למתוח עלי ביקורת באופן אישי.

silverhawk

New member
אולי כדאי שתיקח את המשפט הזה

ותנסה להפנים אותו לגבי עצמך. כי התגובות שלך כאן ממש לא מוסיפות לך כבוד.

אני קראתי לך מתנשא?

לא זכור לי. תראה, אתה אוהב את ג'ון גרישם - כל הכבוד לך! אני לא, תעזוב אותי בשקט. לא אוהב את איך שאמרתי את זה? - חבל. אם אתה לא מוכן לקבל את זה שלא כל העולם מסכים איתך - לך תפתח לעצמך פורום ותסכים עם עצמך כמה שאתה רוצה. כל עוד לא אמרתי משהו נוסח "אתה אוהב את ג'ון גרישם?!?! אתה ממש לא מבין בספרות!" אני לא חושב שיש מקום להגיד שאני מתנשא.

silverhawk

New member
התגובות שלך נתפסות כמתנשאות

זו העובדה הפשוטה. וכמו שאתה רואה לא רק אני הבחנתי בכך. אין לי שום בעיה עם אנשים שלא מסכימים איתי, יש לי בעיה עם אנשים שמתבטאים בצורה מזלזלת. אם זו לא הייתה הכוונה שלך זה כבר טוב, אבל אולי כדאי שתחשוב פעמיים טרם ניסוח תגובה, זה הכל.

למעלה