ספרים רבותי

אוי מכתב בבקבוק זה יםפה

קראתי באנגלית את כל הספרים של ניקולס ספארקס שמצאתי ונהנתי.. מי אמר קטיש ולא קיבל?! למרות שהספרים שלו די דומים..

שאפולי

New member
מכתב בבקבוק שיעמם אותי

השטםן ללובשת פראדה דוקא רציתי לקרוא.. לא ממליצה?

בהתאם לחוקי השרשור...../images/Emo13.gif

הבחירה שלי- "1984" ו"חוות החיות" של ג'ורג' אורוול. כן, קצת נדוש, לעוס ועוד פעלים מתחום ה"די, טחנת", אבל לדעתי הנושאים של הצגת הפרט בתוך ומול החברה ואידיאולוגיות פוליטיות למיניהן, אופן הכתיבה שבאמצעותו הוא הציג אותם- פשוט גאוניים. ואם יורשה לי לחרוג ממגבלת הספר-אחד-מומלץ (למרות שנראה לי שגם ככה חרגתי כבר
): "האומן ומרגריטה", בגרסה המלאה (לא תחת השם "השטן במוסקבה") מומלץ מאוד. וגם "12 כסאות" של אילף ו-פטרוב. מי אמר רוסיה ולא קיבל?

iknow

New member
נראה לי שהסיבה ש"1984" ו"חות החיות"

(אפשר להזכיר פה גם את "עולם חדש ומופלא" באותה נשימה) נחשבים ל"לעוסים" כביכול, היא שהספרים האלו יצרו, במידה רבה, את התרבות שבה אנו חיים ובתור אדם הגדל לתוכה, הספרים אולי לא הכי חדשניים. בכל אופן, אני מצטרף להמלצה לחלוטין
. "האמן ומרגריטה", אגב, אחד ההבאים בתור אצלי.

shay4442

New member
אני יודע שזה לא מאוד מקורי

אבל 2 הספרים האהובים עליי הם: מילכוד 22 ו"החטא וענשו" מילכוד 22 כי זה באמת ספר פסיכודלי ומצחיק בצורה בלתי רגילה במיוחד בשביל מי שהיה בצבא בתנאים קשים ומרוחקים ונתקל בטיפוסים לא פחות מטורפים מאשר בספר . "החטא ועונשו" את הספר הזה קראתי לראשונה רק לפני 5 שנים בזמן משמרת אחת של 8 שעות שמירה בבנין משרדים , ספר באמת מבריק שאחרי שקראתי אותו פשוט ידעתי שמי שכתב אותו הוא מבריק בצורה מפחידה , ספר שתופס את הריאליזם בצורה מדהימה . וכאשר חושבים שמסופר בו על סטודנט עני שמגיע על סף ייאוש(יש הרבה למה להתחבר)

זכוכיות

New member
אני קראתי, ואהבתי. שנון ברמות..

הוא מטייל לו לגמריי בטבעיות בין הסיפורים התנכיים, והוא מאוד מאוד מצחיק. לא מלכוד, אבל עדין מאוד מצחיק

silverhawk

New member
טוב, היו כמה החמצות בשירשור

'כשניטשה בכה' - אין צורך להרחיב, אחד הספרים היותר טובים שנכתבו בעשור האחרון. בכלל הספרים של ארווין יאלום מעולים ('הריפוי של שופנהאואר', 'אמא ומשמעות החיים' וכו'). מילן קונדרה גם אהוב עלי במיוחד ('הקלות הבלתי נסבלת של הקיום', 'ספר הצחוק והשכחה' וכו'). 'סערת נפש' של ד"ר יורם יובל - מי שמתעניין בפסיכולוגיה יאהב אותו מאוד. ספרים יותר קלילים: כל הספרים של גרישם ('משחק המושבעים' בטופ מבחינתי) - מומלצים במיוחד לתלמידי המשפטים. הספרים של אורסון סקוט קארד ('המשחק של אנדר' והמשכיו, סדרת הצל, 'תצפית עבר'). רומח הדרקון, לחובבי הפנטזיה. אלו הראשונים שקפצו לי לראש, אבל כמובן שיש עוד רבים וטובים.

אויש

בתור נער כשניטשה בכה היה ספר אוהב מאוד, שגם הפנה אותי לקרוא את ניטשה. עד שבגיל 18 התעצבנתי וזרקתי את כל הספרים של ניטשה לפח [שזה משהו שאני אף פעם לא עושה] חוץ מאת זרטוסטרא. ד"ר יורם יובל???!?!?!?! תהרגי אותי, אבל זה לא היה השכן של דני שובבני? זה צורם לי כשקוראים לג'ון גרישם ספרות טובה, או ספרות בכלל... מצטער.

PianoGirl20

New member
חחחחחחחחחחח....... ../images/Emo6.gif

(בהקשר ליורם יובל ודני שובבני...
)

silverhawk

New member
ועכשיו כשיש לי כמה דקות

אוסיף משהו קטן. אני מצטער, אבל הזלזול המתנשא הזה הוא אחד הדברים היותר שנואים עלי אצל אנשים. אני אמנם לא מקבל עמלה על מכירת ספרים של גרישם (לצערי), אבל ההתנשאות בכלליות היא תכונה מאוד מכוערת. הרשה לי לזרוק כאן השערה קטנה לאוויר ולהמר שאותן תגובות בערך יוצאות ממך גם לגבי תחומים אחרים, בין אם מדובר בסדרות טלוויזיה ובין אם בדעות פוליטיות. אולי כדאי לך לחשוב על זה שוב. No hard feelings, סתם נקודה קטנה למחשבה.

למעלה