ספרות רוסית

neta2

New member
פושקין

אלכסנדר סרגייביץ' פושקין, גדול משוררי רוסיה, שכתב גם רומנים בחרוזים, סיפורים עממיים, פרוזה, דרמה ומאמרים. יצירותיו הם שדחפו להקמת האופרה הרוסית הלאומית. בשנת 1822 התפרסמה הפואמה הראשונה : "יבגניי אונייגין" . כתב גם את "הכושי של פטר הגדול" הנפלא.

alex1975

New member
תיקונים

יבגני אונייגין, הרומן בחרוזים, התפרסם רק ב1827 והפואמה הראשונה שלו, רוסלאן ולודמילה, פורסמה ב-1820. הוא כתב יצירות רבות נוספות כשהחשובות הן הפואמות "פרש הנחושת", "הצוענים", "השבוי מקווקאז" (לא תורגמו לעברית עדיין) מחזות קצרים ושירים ליריים רבים.

alex1975

New member
פרוטקוב קוזמה

פסבדונים של שלושה סופרים רוסיים שחברו יחד וכתבו ספר פתגמים אבדורדי ומצחיק עד דמעות.

פריחה שנתאחרה

סיפור קצר נפלא של צ'כוב. יש גם קובץ סיפורים בשם זה בהוצאת עם עובד בתרגומה הנפלא של נילי מירסקי. המלצה שלי במאמרים.

0sveta0

New member
כמה תוספות

1890-1960. ב-ד"ר ז'יוואגו תיאר בצורה אובייקטיבית את החיים הטרגיים בימי המהפיכה. הספר פורסם מחוץ לרוסיה ב-1957, וברוסיה ב-1988. תירגם שירים מרוסית לאנגלית, ולהפך.

alex1975

New member
עוד תוספות

הוא גם תרגם מגרמנית - בין השאר את פאוסט של גתה - מלאכה לא קלה בכלל. אני הולך לעורר עלי את כל העולם, אך לא אהבתי בכלל את ד"ר ז'יוואגו. השירים שלו הרבה יותר טובים, לטעמי.

neta2

New member
צ'כוב אנטון

מחזאי נפלא. מחזותיו חודרים לנפש האדם ולא פוסחים על שום פרט. מבין מחזותיו: "השחף", "3 אחיות", "גן הדובדבנים".

Ungareska

New member
צרפתית

שפה שגורה בפי האצולה הרוסית במאה ה19, ובמיוחד בספריו של טולסטוי נכתבו בה משפטים רבים (וב"מלחמה ושלום" לעתים גם עמוד שלם). גם אצל סופרים אחרים אבל פחות.

alex1975

New member
צ'ינגיז אייטמטוב

הסופר המעולה, מחברו של "והיום איננו כלה" וספרים רבים נוספים שעדיין לא תורגמו לעברית.

ורדה ש

New member
צ'וקובסקי

סיפורים ושירים לילדים. הרבה מהם תורגמו ע"י לאה גולדברג ו/או נתן אלתרמן. בין המפורסמים: לימפופו, תורגם ע"י אלתרמן, "כך ולא כך" בתוך דירה להשכיר. תרגמה לאה גולדברג. יש עוד ברשימה המכובדת הזאת, לא אלאה אתכם.

Ayelet S

New member
"קיץ בבאדן-באדן" של ליאוניד ציפקין.

אני חושבת שמיציתי את כל אוצר המילים בתיאורי יצירת מופת זו. פשוט קסם, קסם של ספר.

למעלה