ספרות רוסית

0sveta0

New member
בלוק אלכסנדר

1880-1921. משורר רוסי, התחיל את כתיבתו בסגנון הסימבוליזם. נושאי הכתיבה היו קשורים במהפכה- והוא תמך בה. כתב את הפואמה הרוסית הראשונה על מהפכת אוקטובר "שתיים-עשרה" שנכתבה ב-1918.

Wednesday

New member
ברודסקי , יוסיף

חתן פרס נובל לספרות 1987: "for an all-embracing authorship, imbued with clarity of thought and poetic intensity" (מאתר nobel.se). רוב עבודותיו נאסרו לפרסום בברה"מ וראו אור רק במערב.ב1972 היגר מברה"מ.

neta2

New member
גוגול ניקולאי ואסילייביץ

אחד מגדולי הסופרים הרוסיים. כתב את "רביזור", סיפורים פטרסבורגיים", "רשימותיו של מטורף" ועוד.

frustrated

New member
גולדברג, לאה

המשוררת שתרגמה לעברית את "אנה קארנינה" ו"מלחמה ושלום" מאת טולסטוי.

alex1975

New member
גורקי מקסים

הסופר האוטודידקט בעל אלף המקצועות. מחברם של ספרים רבים והמוצלחים בהם הם ילדות, האוניברסיטאות שלי וקלים סמגין.

rigoletto111

New member
מחבר סיפורים העוסקים בחיי העניים

כמו "אם ובנה" המדהים. זכה לכבוד רב בברית המועצות.

alex1975

New member
הרשה לי להתקטנן

שם הספר הוא "האם" ולדעתי הוא אחת היצירות היותר חלשות שלו בגלל פלקטיות הדמויות והמגויסות האידיאולוגית. גורקי (שמו האמיתי אלקסיי פשקוב, גורקי פירושו ברוסית מר) אכן ראוי לכל טיפת כבוד שנתנו לו בגלל הסגנון הריאליסטי, עומק הדמויות, הכתיבה העמוקה והקולחת ואהבת האדם שלו.

rigoletto111

New member
זה אותו סיפור?

הסיפור עם האמא השיכורה שהמספר מצא אותה מתפלשת בשלולית? והבן הנכה שמגדל רמשים בקופסא? אני זוכר שקראתי אותו בתור "אם ובנה"... אולי יש יותר משם אחד בתרגום?

alex1975

New member
אני חושב שזה "ילדות"

לפי מה שאני זוכר. "האם" זה ספר רחב יריעה המספר על אם המתגייסת למאבק האידיאולוגי של בנה. אני לא מכיר סיפור בשם אם ובנה, מה שכמובן לא אומר שאין, הוא היה סופר פורה מאוד שרק חלק קטן מאוד מיצירותיו תורגמו, ורוב התרגומים מיושנים ובעברית ארכאית.

rigoletto111

New member
בקיצור, אנחנו מדברים על שני

סיפורים שונים, יקירי. הסיפור הזה נמצא בקובץ עברי ישן של "סיפורי מופת מספרות העולם" או "פנינים מספרות העולם".

alex1975

New member
דרז'אבין

סופר ואיש הגות רוסי מסוף המאה ה-19. היה פופולארי ביותר בקרב הנוער באתה תקופה.

Wednesday

New member
דובלאטוב, סרגיי

סופר רוסי נהדר: חכם, מפוכח, ומצחיק נורא. יליד 1941. חי בלנינגרד ועבד כעיתונאי תוך שהוא מנסה לפרסם את סיפוריו ונתקל בהתנכלויות מהממשל הקומוניסטי. היגר לניו-יורק ב1981. רק שם יכל לפרסם, סוף סוף, את סיפוריו. בניו יורק הוציא לאור גם שבועון לקהילה הרוסית. מת ב1990. כל סיפוריו אוטביוגרפיים, ומתארים אנקדוטות מחייו, חיי משפחתו וחבריו. לעברית תורגמו (בינתיים) רק שתי נובלות שלו.

neta2

New member
החטא ועונשו

מאת פיודור דוסטויבסקי. מאסטר פיס. יצירת מופת נפלאה. שנכתבה ע"י דוסטויבסקי בשנת 1866, בתחילה כרומן בשבעה חלקים. רומן בלשי מתוחכם ונפלא.

Ayelet S

New member
"המהמר"- נמנה עם יצירותיו

הראשונות של דוסטוייבסקי, משולבים בו הרבה אלמנטים אוטוביוגראפיים.

למעלה