סיכת עתודה

1234aaa

New member
הרבה פעמים..

כשקבוצה מסוימת רוצה "להתבדל" ולהסתגר בתוך עצמה היא מקבלת בחזרה זלזול וגנאי מצד גורמים שלא שייכים לאותה קבוצה. לדעתי אין שום משמעות לסיכה כזאת מפני שמסלול העתודה הוא המוני מדיי מכדי שתהיה לו סיכה ,יותר מדיי אנשים.. כל המסלולים שציינו למעלה הם "קטנים" ולפרטים במסלולים הנ"ל יש הרבה יותר במשותף מאשר שיש לי ולעתודאי למשפטים מאוני' בר אילן. מבחינתי באוני' אני סטודנט ובצבא אני חייל [או קצין]. ככה שלי באופן אישי אין שום צורך\רצון לענוד סיכה כזאת,אני גם לא מתכוון לענוד שום סיכה של הטכניון אם כאשר אני אסיים אותו [במידה ובאמת מקבלים אח כזאת] זה גם נראה לי דבילי למען האמת.. ואני מסכים עם מה שבננה אמרה..

bodas

New member
טוב שלא נסחפנו

"להסתגר ו"להתבדל"... סיכה, כן?... אנחנו מדברים על אותו דבר?... מה קרה? ביקשנו מדים בצבע זהב?...ארוחות גדולות יותר? חדר אוכל עתודאים?... מה נסגר? כולה סיכה. ואם הטענה שלך הייתה נכונה לגבי הסיכות, שהן "מבדלות" וכפועל יוצר גוררות זלזול וגנאי, היינו צריכים לראות זלזול בכל עונדי הסיכות למיניהן... ועובדה שזה ממש לא כך. סיכות, בעיקר ביח' קרביות, הן מדד ליוקרה, וממש לא גוררות זלזול וגנאי...

1234aaa

New member
שורה תחתונה..

מי שרוצה,שיהיה לו לבריאות! [מצדי שילך גם עם דף משפטים חדו"א דבוק על הגב] רק שלו יעשה את זה חובה לכולם...

nati86

New member
בודס... אני לא יודעת כמה עתודאים יש

בשירות, אבל אני משערת שזה כמה אלפים (?). כל סיכה עולה במקרה טוב 5 שקלים, במקרה הטוב זה יגיע גם ליותר. כך הולכים להם עשרות אלפי שקלים על מה?? אני מקבלת מצה"ל את המענק ואומרת תודה רבה. קח דוגמה יותר קרובה, שתבין את העניין. היתי בדיונון אתמול, וראיתי את הסווצ'רים המאאאגניבים נוסח הארוורד של את"א והיה ממש בא לי אחד כזה, גאוות יחידה פרופר, וסתם כיף. ממש חשקה נפשי בו וגם ככה אני צריכה להצטייד בכל הבא ליד כדי לשרוד עם המזגן של לולה
משהבטתי במחיר וראיתי 50 שקלים, אמרתי תודה רבה אבל לא תודה. למה? כי אני החמישים שקל הללו ישמשו אותי לאחת או כמה מהמטרות הבאות: א. אטלס אנטומי או ספר לימוד אחד. ב. 50 פעמים קפה מרוכז ששומר אותי ערה ג. כרטיסיות אוטובוס. ד. קפיטריה ה. יציאות אז עם כמה שבאמת היה נחמד להתגאות באוני' שאני באמת מתגאה בזה, יש דברים יותר דחופים וחשובים על הפרק, והכסף מוגבל. אז צריך לנצל אותו לדברים היותר חשובים. האנלוגיה: סיכת עתודה: אפוד מגן סווצ'ר את"א:אפשרויות א'-ה' אגב, היש מצב שראיתיך בספרייה לפני כמה ימים?

ani88

New member
למה לעשות מזה סיפור כזה גדול?

זה כולה סיכה! קודם כל העלות של דבר כזה שואף ל-0 כשמזמינים כמות גדולה. שנית, אם כבר לחסוך על הסיכות אז אפשר להגיד שיש המון סיכות מיותרות, כמו למשל סיכה שסיים קורס קצינים. הרי רואים שאתה קצין לפי הדרגות

nati86

New member
למה לא, להוריד את אחת הסיכות

הותיקות לטובת סיכה חדשה
קודם כל זו לא סיבה של סיום הקורס.. אם אני לא טועה, זה סיום שלושת החודשים הראשון, וגם מי שלא עובר השלמה מקבל אותה אם סיים בהצלחה את החלק הזה. ושואף ל-0 כשמזמינים כמות גדולה?? באמת?? אז עם כבר, בוא נעשה סיכות לכל בית ישראל! סיכה לכל פועל!
זה לא סיפור גדול, אבל אם בצה"ל מתחשבנים על לוף יותר ולוף פחות, מן הסתם שסיכה זה לא כזה דבר מינורי.

nati86

New member
אז הדעה שלך מנוגדת לשלי,

יופי. לא ברור לי למה דווקא במסר, אבל ניחא. וליתר דיוק, מענק העתודה ,להבדיל מסיכה, הוא לא מותרות, כי באמצעות הכסף הזה עתודאים יכולים ללמוד בראש קצת יותר שקט. עם זאת הסיכה מספקת טפיחת אגו, שלעתים זה טוב ולעתים זה רע מאוד. את הסיכות השוות באמת אתה מקבל בשירות עצמו בהתאם ליחידות שאליהן אתה תגיע. זה שאתה רוצה סיכה שתבדיל אותך מקצינים אחרים זה מותרות ותו לא. בשעה שבאמת חיילים נשלחים ללא אפודי מגן ואני הכרתי מישהו כזה כי אין אגורה מיותרת בצה"ל, וזו עובדה קיימת. לילה טוב לכולם.

StasikD

New member
יופי, מנסים מסר...

שלא יפרשו כתקיפה אישית, וזה מה שקורה. זה היה המסר: "תראי, אף אחד לא הלך להכריח את צה"ל להנפיק לו סיכות. העלו פה רעיון. אפילו הומוריסטי. זה מצא חן בעיני הרבה אנשים, בעיני חלק לא. מה שאת כותבת מיותר ברמות, מתחשבנים על לוף? ממתי את תקציבאית הלופים של צה"ל, לא צריך להיסחף. מי שדיבר על הסיכות, בטח היה יותר משמח לנדב לטובתן 5 ש"ח מכיסו. מה זה קשור שאת מעדיפה לקנות קפה על פני בגד? והכי מיותר- את מקבלת את המענק, ואומרת תודה. את תסתפקי במענק בלי הסיכה. אז לקבל סיכה של 5 ש"ח זה מותרות, אבל המענק, כמה עשרות אלפי שקלים, לכל עתודאי, זה לא? על זה לא נוותר, גם לא לטובת אפודים קרמיים, אה? די לוויכוחים המיותרים, זה היה נחמד לקבל סיכה. יש אנשים שאוהבים סיכות מגניבות. כולם היו רוצים יותר תקציב לשמירה על חיי צה"ל. אף אחד גם לא היה רוצה מלחמות. אין מה לערב קודש בחול, ואין מה להתווכח על שטויות."

אחלה סיכה! אבל...

היה עדיף אם היית מוסיף תותח לייזר מחובר לראש של הינשוף ושם בכנף שלו שקית במבה...

נ י ל ק י

New member
בואנה השקעת!

אחלה סיכה ויותר מזה, אחלה רעיון! אני באמת חושבת שזה יהיה נחמד... מקווה שתצליח בפרויקט

אבשי ג

New member
רעיון מאוד יפה! אם יורשה לי...

להוסיף רעיונות, אז יש בסיכה הזו משהו יותר מידי קרבי. מתריס, ביחס למה שאנחנו. אולי כדאי לשלב עוד אלמנט שישכך את זה ומצד שני יתן עוד משמעות... למשל אפשר שהינשוף יאחז ברגליו מגילה מגולגלת, משהו שגם יוריד ממנו את כל האלמנט של הצייד וגם המגילה שתייצג את העתודה (כמו דרגות הקמא למשל)

desul

New member
תומך בסיכה, מסכים עם אבשי

גם לי הפריע האלמנט הקרבי. לא צריך לנסות להיות מה שאנחנו לא. אין אף אחד שיכול להפנות את הנושא באופן רשמי למדור עתודה? להביא דוגמא מוכנה, כעובדה (כמעט) מוגמרת. סחתיין ללפידוס.

למעלה