סיכת עתודה

evilbanana

New member
שאיפה למצויינות MY ASS

תפסיקו כבר תתחילו להיות כמו כל סטודנט אחר, די עם ה"גאוות יחידה" המגוחכת הזאת. איזה הוואי יש לכם בדיוק שהסיכה מסמלת? רביצה בספריות?! גלישה באינטרנט?? למה צריך סיכה- יש לכם בסוף תואר ביד וזהו, זה בדיוק מה שמגיע לכם על ההשקעה בלימודים, לא פחות ולא יותר. נראה לי קצת דבילי להתעקש על סיכה צבאית בשביל משהו שאתם עושים כאזרחים. התלפיונים לפחות עשו משהו שקשור לצבא כדי לקבל את הסיכה שלהם. חלאס כבר עם הפוזה.

nati86

New member
../images/Emo45.gif ומלבד זאת, את הכסף שצה"ל ישקיע

בסיכות לא יותר חכם לארגן למטרות אחרות כמו אפודי מגן נוספים לחיילים, ארוחות חמות ופעילויות?

garsia

New member
צודקת.

לפי, אולי תעצב אפודים קרמיים לעתודאים במקום?

Fass

New member
איזו השוואה מוזרה...

אפודי מגן ארוחות חמות ופעילויות מול כמה סיכות קטנטנות
א.אני מבטיח לך שלא שולחים חייל קרבי בלי אפוד מגן כי זה א"ב של בטיחות ארוחות חמות גם ככה כל הארוחות חמות ואיך אפשר להשוות אפוד מגן נגיד קרמי מתקדם וכד' שעולה המון כסף מול סיכה שמייצרים בתאילנד בעלות של חצי דולר גג

nati86

New member
../images/Emo4.gif

יפה שאתה מבטיח הבטחות שלא מתקיימות וחי באשליה שיש מספיק אפודי מגן. סיכה היא מותרות. ובסיכה כזו, למרות שהמתרה משעשעת, אני לא רואה את עצמי בעתיד בעזרת השם עם כזו סיכה. ברגע שאתה חוזר לשירות, אתה קצין קודם כל. פשוט עשית מסלול שונה. אם צריכים סיכה בשביל להרגיש גבר גבר אז

תיקון קטן.

1. לצערנו, כן שולחים חיילים בלי אפודים קרמיים( אפודים רגילים עד כמה שאני יודע, מגינים רק נגד רסיסים). 2. הסיכות האלו עולות 4.5 ש"ח ומייצרים אותן כאן בארץ ! כחול-לבן ! אלו היו 30 שניות על סיכות ואפודים קרמיים.

the new L

New member
זאת סתם

דמגוגיה. זה כמו להגיד - יש בארץ רעבים, אז אסור לנו להשקיע במיחזור ובאיכות הסביבה, כל עוד יש רעבים. יש בצה"ל הרבה מאוד פעילויות וכספים שמושקעים בשעות הפנאי של חיילים, חוץ מזה, אם כסף זה הבעיה, אפשר להוריד לכל עתודאי מהמענק שקל וחצי.

nati86

New member
איך שבא לך.

תקרא לזה דמגוגיה, משה, רוחל'ה או איך שבא לך. לצה"ל יש X כסף. ה- X הזה אף פעם לא בדיוק מספיק לכל מה שרוצים. אז למה להוסיף עוד הוצאות של אלפי סיכות לעתודאים? עוד משהו...?

the new L

New member
אבל זאת

גישה לא נכונה. צה"ל הוא לא אדם בודד. זה לא שיש לך X כסף ואת מחליטה לקנות בו a b c. הכסף של הצבא מראש מחולק לפי סעיפים שונים, ביניהם גם פנאי וסמלים. אם נלך לפי הגישה שלך, את כל החלקים בתקציב שמוקדשים לפנאי צריך לבטל, ואני ממש לא מסכים שזו גישה נכונה.

nati86

New member
לא צריך לבטל אבל צריך לבקר

ואם כבר פנאי אז לאפשר לחיילים בודדים לסוע לחו"ל לבקר את המשפחה. יש סיפור אישי שפשוט מדהים אותי כל פעם מחדש. אין כזה הדבר פנאי. זה נקרא רווחה. ואין כזה תקציב סמלים. זה בלוגיסטיקה ובתחזוקה. יודע מה? אם אתה רוצה משהו בתחום הלוגיסטיקה - במקום הסיכות האלה, אפשר לשפר ציוד, ומי כמו החיילים יודע שיש בסיסים שעוד שנייה נרקבים מעובש. תכנסו קצת לפרופורציות. עוד לא הגעתם לשירות וכבר רוצים סיכה, כאילו כבר כבשתם את צה"ל. הסיכה לכשעצמה חמודה מאוד למרות שהינשוף לדעתי הוא לא סמל העתודה, אבל סיכה זו פשוט מותרות. אז אם זה מה שצריך כדי שתהיה לכם גאוות יחידה בעתודה, לא תהיה לכם גאוות יחידה, מה אני אגיד לכם.

BMWE

New member
"אין כזה הדבר פנאי"

ברוסיה החיילים חוזרים פעם ב__ הביתה

go kai

New member
לאחר שנתיים של שירות במרחק אלפי

קילומטר ממקום מגורים (עושים שם את זה בכוונה) יש סיכוי לקבל חופשה (סתם שתדעו)

ageinstein

New member
כל מה שאת אומרת נכון, אבל.....

בדיוק על אותו משקל אפשר לחסוך סיכות מטייסים, תלפיונים, צנחנים וכו' וכו' - זה לא משהו חיוני - ובהחלט ניתן להפנות את הכסף לדברים אחרים, אבל אם חלק מקבלים ואחרים לא - זה כבר לא פייר! אין כסף - שאף אחד לא יקבל! לפי מיטב דעתי, טייס לא צריך כנפיים כדי לטוס.....

nati86

New member
נראה לך באמת ריאלי והוגן להוריד

סיכות מכל הסיירות המובחרות וכו' רק בגלל שעתודאים מרגישים מקופחים?

ageinstein

New member
הגיוני מאוד...

ולא כי אני מרגיש מקופח, אלא כי את עצמך אמרת - שבכסף של הסיכות ניתן לקנות עוד כמה אפודי מגן לחיילים, אז אם אפשר לעשות את זה עם הסיכות (התאורטיות) של העתודאים, אפשר לעשות את זה עם סיכות של כל היחידות.

bodas

New member
השבתת שמחות MY ASS

א. רצוי להימנע מהגישה המתנשאת הזו... אין לנו פוזה ואין בטיח. זה שאנשים חושבים על עיצוב לסיכה כרעיון כללי לא הופך אותם לפוזציונרים... ב. העתודה, כמו כל מסלול אחר בצבא, היא מסלול צבאי. בסופו את משרתת שירות "שונה", שההבדל הניכר בו הוא משכו. לעניות דעתי, כפי שלכל מסלול או יחידה יש את הסיכה/תג המסמל אותה, כך יכולה להיות אינדיקציה להיותך עתודאי, פרט לדרגות הקמ"א, ההולכות ופוחתות. כפי שאת תענדי סיכת חובשים, למרות שאינך חובשת בפועל בשירותך הצבאי (לפי הגדרה), רק כי עברת קורס חובשים. ובנימה אישית - הנטייה שלך לסלוד מכל "גאוות יחידה" של העתודאים כעתודאים היא בעיה שלך... העתודאים משקיעים בצבא כמעט פי שניים מכל חייל אחר, אם לא יותר, ואין שום סיבה שהם ישפילו ראש ויתחבאו בפינה כדי לא לעשות רעש או רוח. אני לא טוען שאנחנו שווים יותר, אבל אנחנו בהחלט לא שווים פחות, ולא צריך לעשות טררם כזה על סיכה או לשוות למי שמציע את הרעיון ותומך בו זהות של "מתנשא".

bodas

New member
משקיעים מזמנם*

לפני שמתנפלים עליי הפרו-קרביים...

למעלה