סיד בארט נפטר

אני בוכה

בדיוק לפני יומיים הסתכלתי כמה דקות על תמונה שלו (על קופסה של דיסק דיוידי שראיתי) ולא יודעת, הרגשתי משהו מוזר ואמרתי לעצמי "וואוו אין עליו הוא גאון" חברה שלי סיפרה לי את זה היום לפני שעה ומשהו, אני הייתי בעבודה כל היום ולא ידעתי כלום מזה, אבל רק עכשיו אני מתחילה לבכות כי רק עכשיו זה פתאום נקלט. WYWH

see EMILY play

New member
זאת אני עליסה

מעתה והלאה בפורום הזה אני אהיה בכינוי הזה שלי, זה שיר שאני מאוד אוהבת וגם את בייק וארנולד. מה שנשאר מסיד זה הזכרונות, השירים. הוא השאיר מאחוריו את השירים היפים האלה. אני מרגישה שהשירים האלה חלק ממני, העברתי איתם תקופות בחיי הקצרים (17), והם תמיד ילוו אותי עד סוף החיים.

RoCKeR121

New member
../images/Emo16.gif אני לא מאמין...

איך כל האגדות בורחות לנו? אני לא מאמין... ולחשוב שדווקא בזמן האחרון התחלתי להתחבר יותר ויותר לחליללן וsaucerful... בשבילי סיד בארט תמיד יהיה החומר שממנו עשויות האגדות הגדולות ביותר

LastBreath

New member
לי יש יום אבל כפול

גם סיד ז"ל, גם נפרדו ממני. אני שונאת את העולם! וויהי!

לא נורא....תיהי חזקה=/

"דור הולך ודור בא, והארץ לעולם עומדת" בקיצור...גם ככה לא משנה מה נעשה, בכל מקרה שום דבר לא ישנה כלום...וויהי!

זרח יא מטורף, הלוואי והיית כאן...

תודה לך על שהולדת לי ולשלושת'רבע עולם את הפינק פלויד. תודה לך על החדשנות, על המוזרות, על הצלילים. תודה לך על שיצירותייך ליוו ומלוות אותי מאז שאני זוכר את עצמי. תודה לך על ההשפעה. תודה לך על היותך כותב גאון. תודה לך על היותך היותך. תודה, סיד. ממש הרבה תודה...
נתראה מתישהו, אני מניח.

../images/Emo16.gif../images/Emo10.gif

הוא עשה פריצת דרך בעולם המוזיקה, ממש ממש עצוב לי עכשיו. אני שומע ג'אגבנד בלוז וזה ממש מעורר בי רגשות. אני בטוח שכולנו נזכור אותו.

Mode Designer

New member
סיד האיש והאגדה

סיד בארט אחד האומנים בהם התאהבתי משמיעה ראשונה.שילוב יוצא-דופן של פסיכודליה עם גוון ילדותי כל כך מתוק ותמים, שמחוץ לקונטקסט נשמע כמו אוסף של שורות אהבה קיטשיות. ברם, בניגוד לבון ג'ובי, סיד הוא היצור היפה עלי אדמות. הוא יפה כי הוא אמיתי, פשוט ולא יומרני, אלא שהאמת של סיד תמיד היתה מהולה בעולם הבודד והמעט הזוי שחי בו Inside me I feel alone and unreal and the way you kiss will always be a very special thing to me. חברה שלי כתבה עליו דוקטורט בפסיכולוגיה קלינית. היא ניתחה את השירים שלו לפי סדר כתיבתם הכרונולוגי באמצעות כלי ניתוח מוכרים בפסיכיאטריה. המחקר שלה היה מרתק משום שהיא הדגימה באופן מצמרר את ההתפתחות במצבו הנפשי שהתחילה מכתיבה אומנותית קוהרנטית, עברה להבעה יצירתית עם טאץ' פסיכאדלי והסתיימה בהידרדרות תלולה לעבר פסיכוטיות שכוללת את כל הסימפטומיים המדעיים לפיהם מאבחנים חשיבה אבנורמאלית מנותקת מאוריינטציה למציאות. בהקשר זה, סיד אובחן בסכיזופרניה, אך רופאיו כללו בדיאגנוזה אפשרות של "LSD induce psychosis.סכיזופרניה היא כידוע מחלה תורשתית, ובמקרה של סיד, הקרחנה המטורפת שבה חי עודדה את התפרצות המחלה. סיד אולי נפטר, אבל בתוכי לא ימות לעולם,בזכות אומנותו, סגנונו הייחודי, והכי רבה נפשו המופלאה.

חרטושה

New member
סליחה , זה פשוט מזמין תגובה

השאלות הללו תמיד עמדו בחלל האוויר בכל מה שנגע לדיון בשירו של סיד, והן עלו פה לא פעם; עד כמה המחלה הגדירה את סיד; עד כמה אנחנו כקהל מושפעים ומוטים ע"י הידע המוקדם שלנו אודות מצבו של סיד, כאשר אנחנו ניגשים לדון בשירו ? האם כל זה מוצדק? ללא שום יומרות כלשהן, ומבלי שאוכל לומר משהו משמעותי יותר או פחות לגבי המציאות, אם אפשר לומר משהו אחד לגבי האופן שבו מחלתו של סיד עשויה להשתקף בשירו, הרי, שלדעתי, היא רק חידדה עד כאב את תפיסת המציאות שלו והפכה אותה לכן לכואבת יותר ממה שנוכל לשער, היא הפכה אותו לחשוף, ערום, חסר הגנה מול העולם ואולי לכן צריך להתאים את השאלה ולהפוך גם אותה לעוסקת יותר במשמעות; ואם כן, מה כל זה בעצם אומר?

Mode Designer

New member
המשמעות מופקת בתוך קונטקסט

אני מסכימה מאוד עם דברייך לגבי הכאב שסיד היה שרוי בו ובדידותו הרבה. אני חושבת שהגישה לניתוח שיריו בהחלט חייבת לכלול את ההקשר המנטלי-כרונולוגי של חייו, בדיוק כפי שאנו מנתחים ציור בלי להתנתק מהקונטקסט של הזרם האומנותי של התקופה שבו נוצר. הנקודה הזו קריטית במקרה של סיד משום שאומנים בני-זמנו התנסו ב- lsd,אבל סיד איבד את החופש המנטלי שלו ונכנס לסרט פסיכוטי בלי היכולת לבחור מתי לצאת לפרסומות... מה שהיה עבור הביטלס Strawberry fields forever - חוויה זמנית עשירה בדימיון שמובאת לקהל כהתנסות מעוררת השראה, היתה עבור סיד מציאות פרנואידית מנוכרת. וכאן, לפי דעתי, טמונה הטרגדיה האנושית שלו, תחושת הזרות שלו בעולם שמשתקפת ברבים מהשירים שלו.

למעלה