Wouldn't you miss me at all?
מישהו ניגש אלי לפני כמה דקות, כאשר אני בעבודה מרוכז במה שמשלמים לי להיות מרוכז בו, ושאל 'אתה מכיר את סיד בארט?'. ישר קפצתי ושאלתי למה, אבל כל כך לא רציתי לשמוע את התשובה. 'הוא מת', הוא ענה לי. ** Oh where are you now pussy willow that smiled on this leaf? When I was alone you promised the stone from your heart ** כל כך עצוב לי. סיד היה עבורי הגשמה של כל מה שטוב וכל מה שרע בעולם האומנות בפרט ובעולם הזה בכלל. הגאונות אל מול המחיר הכבד, החלום הרומנטי של כוכב רוק, ומולו המציאות החונקת שמסתתרת מאחורי הקלישאות. חיבוק הדוב הזה, הפרדוקס שאין בו בחירה או שאלה מעבר לחידה פילוסופית, והפיתרון היום שמשאיר עם כל כך הרבה שאלות חדשות. ** my head kissed the ground I was half the way down, treading the sand please, please, lift a hand I'm only a person whose arm bands beats on his hands, hang tall won't you miss me? Wouldn't you miss me at all? ** תמיד קיוויתי שלסיפור הזה יהיה סוף טוב. תקווה נאיבית ורחוקה מלהיות ריאלית, אבל אם לסיד היה מותר להישאר בעולם ילדותי משהו לאורך השנים, עולם שהוא ברא והמציא לאחר שלא מצא מקום בעולם שבחוץ, רציתי להאמין שהסוף יהיה אחר, בדיוק כפי שהגיע לסיד בארט. ** The poppy birds way swing twigs coffee brands around, brandish her wand with a feathery tongue ** אני זוכר שעבדתי פעם בקיוסק ושמעתי באיזה יום בקולי קולות את אחד הדיסקים של סיד. עד אותו יום מעולם לא זכיתי לתגובה מהלקוחות שהגיעו לחנות, אבל אז עצר מישהו שעבר ברחוב, נכנס לפיצוציה, ובמבט מופתע שאל אותי: 'מה, אתה שומע את סיד?'. עניתי לא שכן, והוא חייך חיוך רחב, הקשיב עד לסוף השיר והלך. בלי לומר מילה. מאז לא ראיתי את האיש הזה, אבל אני משוכנע שהוא מרגיש עכשיו בדיוק כמוני. כל כך עצוב. ** my head kissed the ground I was half the way down, treading the sand please, please, please lift the hand I'm only a person with Eskimo chain I tattooed my brain all the way... Won't you miss me? Wouldn't you miss me at all? ** סיד בארט נפטר וזה כל כך עצוב. האדם שיצר עולמות משוגעים וצבעוניים, שחיבר בין מילים לא קשורות לכאורה ויצר שפה מלאת רגשות ומשמעות מתוכן, איש שבזכותו חווינו, כל אחד בדרכו, את תחושת העילוי המלווה את המפגש עם פינק פלויד לדורותיה. סיד היה הראשון להמריא לפני עשרות שנים עם יצירה שלא הייתה ולא תהיה כמוהה, והוא הראשון מפינק פלויד שנפטר. והחיים ימשיכו בדיוק כפי שהמשיכו אחרי שעזב את הלהקה למציאות לא ידועה. אבל רגע לפני שאני חוזר למציאות שהחיים מכתיבים אני רוצה לענות לו על שאלה אחת: Won't you miss me? Wouldn't you miss me at all? כן, אני אתגעגע. כל כך חבר, אין לנו הרבה יהלומים מטורפים כמו סיד.