סיד בארט נפטר

RoieL

New member
השפעות איבוד שפיותו על הפלוידס

בדיסק Dark Side Of The Moon [1973] הוקדש לו השיר "האיש המשוגע" / "נזק מוחי" ["Brain Damage"] ועליו נכתבה השורה: "And if The Band you are in starts playing diferent tune, I'll See you on the dark side of the moon" משום שבהופעותיו האחרונות עם הפלויד הוא ניגן שירים שונים מהלהקה ושכח סולואים שהוא עצמו כתב מספר חודשים לפני כן. כל הדיסק Wish You Were Here [1975] הוקדש לו, ובשיר Shine On You Crazy Diamond, שבהקלטותיו גם נכח, מצטיירת דמותו המדוייקת. דמותו הבוגרת של פינק, גיבור הסיפור המסופר בדיסק הפולחן The Wall [1979], מבוססת על חייו- ההתמכרות לסמים, סירובו לזוז, איבוד הכרה, שיכחה וכד'.

itayab1

New member
יהי זכרו ברוך! ושאר הפלויד לא נטשו

לא נטשו אותו, זה ממש לא נכון.

RoieL

New member
אבל

היתה תקופה בה סיד לא התנגד לראותם, ובשנים האחרונות הוא דווקא הראה עניין בווטרס, ואחותו סיפרה שצפה בעניין בסרט חדש שה- BBC הפיקו עליו ועל הפלויד.

foofam

New member
אהההה ../images/Emo7.gif

זה כל מה שיש לי להגיד, פשוט תדהמה... אני שומע עכשיו את Jugband Blues ואני לא מאמין שאני בוכה.

IamAR

New member
מהכתבה

" חברי להרת הפינק פלויד פיטרו את בארט ב-1968, שעה שהלהקה החלה לקבל הכרה עולמית." מציגים את הפלויד כחבורת כלבים, שניצלו את בארט, וברגע שהתחילו להתפרסם, העיפו אותו מהלהקה

foofam

New member
הם לא יכול להמשיך להחזיק אותו...

הוא עלה לשיר איתם בהופעות ושר שירים אחרים ממה שהשאר שרו. אפילו את האקורדים הנכונים הוא לא ניגן. אז הוא די ביקש את זה לעצמו... או מה שנקרא "התפוטר"...

IamAR

New member
אני יודעת...

אני מכירה את הסיפור, ולפי דעתי זה היה צעד נכון של הפלויידים, הייתה להם סיבה טובה וגם אחרי שהוא בר לא היה חלק מהלהקה, הם המשיכו לתמוך בו, וסייעו לו להוציא את 2 אלבומי הסולו שלו כנראה לא הבנת על מה דיברתי, התכוונתי שהכתבה מציגה את זה ככה, כאילו סיד הקים את הלהקה, חבריי הלהקה ניצלו אותו עד הסוף, וברגע שהתחילו להתפרסם העיפו אותו אם לא הייתי מכירה את הסיפור, ככה הייתי מבינה את זה ולא אהבתי את זה

evilman6

New member
../images/Emo16.gif

מה יותר טוב עכשיו מלהקשיב ל SOYCD או אחד מאלבומיו? חבל שאינני בביתי ...

RoieL

New member
../images/Emo45.gif

הפלייליסט שלי כולל עכשיו את WYWH, SOYCD I&II.

vegetable man

New member
אני הרוס

ושום מילים שאומר לא יסבירו עד כמה... פינק פלויד תמיד היתה בשבילי בראש ובראשונה, סיד בארט. למרות עשרות השנים שבהם הוא לא היה הוא, הוא היה איתנו ברמה מסויימת, גם אם היא רק פיזית, שולית. אני מרגיש אובדן עצום, קשה להביע במילים. קשה לי להאמין שהאגדה תהפוך מעתה לסיפורים בלשון עבר. סיד בארט שינה את התפישה שלי לגבי מוסיקה, ולגבי החיים בכלל. אפשר לומר, שהוא האמן שהכי השפיע עלי והכי אהבתי. And what exactly is a dream? And what exactly is a joke?

RoieL

New member
הוצאת לי את המילים

וללא ספק, בלי סיפורו של סיד מרחף לצידן, היצירות של פינק פלויד היו נראית אחרת לגמרי היום. לא היינו מקבלים, כנראה, את WUWH & SOYCD וכו'.

vegetable man

New member
סלח לי, עם כל הכבוד

ל- WUWH & SOYCD, אני בראש ובראשונה אוהב את המוסיקה ותכנים הגאוניים של סיד, שהקדימו את זמנם, ואין שום דבר שבכלל דומה להם. חשיבותו לא בכך שבזכותו פינק פלויד עשתה מה שעשתה אחרי, בניגוד למה שחלק עלולים לחשוב! ודי בשבילי להסתכל ברשימה שרק הרכבתי לפני יומיים פה בשרשור אחר, כדי להבין שפינק פלויד תמיד היתה ותהיה סיד בארט, בראש ובראשונה. ובאופן סימבולי, האיש שסימן את תחילתה, הוא האיש שמסמל את תחילת סופה. המעגל מתחיל להיסגר.

למעלה