סדרת כתבות חשובה

שים לב

אני שאלתי מה ההבדל בין הגליל התחתון לבקעת הירדן. ההחלטה האחרונה החוקית שיש בה הכרה בגבולות היא החלטת החלוקה מ 1947. מאז ועד היום כל הקווים שנקבעו היו קוי שביתת נשק ולא גבולות בינלאומיים. מדוע אף מדינה לא קובעת את שגרירותה בירושלים? כי בהתאם להחלטת האו"מ, ירושלים איננה בשטח ישראל אלא שטח אק-טריטוריאלי בחסות בינלאומית. האו"מ החליט על מדינה יהודית ומדינה ערבית. מדינה ערבית לא קמה. ישראל כבשה חלק גדול מהשטחים שיועדו למדינה ערבית ועל השאר השתלטו ירדן ומצריים. מצריים מעולם לא הכריזה על ריבונותה בעזה, ירדן הכריזה על ריבונות בגדה, ריבונות שלא הוכרה על ידי העולם והסירה את הריבונות בשנות ה-80. ישראל לא כבשה את השטחים מידי מדינה ריבונית ועד היום אין שום מדינה שתובעת ריבונות על השטח הזה! . בדיוק אותו דבר לגבי עכו וחיפה לכן ההגדרה הבינלאומית של שטחים כבושים איננה תופסת כאן ואם היתה תופסת, זה היה נכון גם לגבי חיפה. הדבר שונה, כמובן, לגבי הרמה שהיא שטח כבוש לכל הדעות.

Ragamala

New member
ציטוט מדבריך

"האם שטחי הגדה נמצאים בהגדרה של "שטחים כבושים?" תשובתי ותשובת החוק הבינלאומי - כן כל שטח שאינו חלק מתוכנית החלוקה המקורית של האו"ם (47) והוא בידי ישראל נחשב ככבוש. שוב, בעיני החוק הבינלאומי. העובדה שאינו נכבש מריבון אינה רלוונטית- תוכנית החלוקה יצרה שני ריבונים זה לצד זה. האחד התממש - השני לא. קרא את פסקי הדין של בית הדין הבינלאומי בדבר. אין ויכוח

זה בדיוק מה שאמרתי

שמבחינת החוק הבינלאומי דין הגליל התחתון הוא כדין ירושלים (המערבית) כדין ירושלים המזרחית כדין בקעת הירדן. אני לא מסכים עם הקביעה שתוכנית החלוקה יצרה שני ריבונים אבל בשאלה הזו יש דעות חלוקות בין חכמים ממני וממך (בנושא זה לפחות)

masorti

New member
ואם ישראל תשתלט על אי בלתי מיושב...

וחסר ריבונות באוקיינוס השקט ותספח אותו, האם האי ייחשב לפי החוק הבינ"ל כשטח כבוש? הצחקת אותי. שטח יכול להיות "כבוש" רק אם היה לו קודם ריבון מוכר.

Ragamala

New member
ואם??

אתה כמובן צודק - אם היינו חיים לפני 200 שנה. אך קיום קיימת ריבונות על כל שטחי העולם כולל איזורים של ריבונות משותפת. לגבי המדינה הערבית הכבושה - כיוון שסירבת בעבר להתייחס לפסקי דין של בית הדין הבינלאומי אין לי שום עניין לדון בנושא זה שוב אתה יכול לחשוב אחרת אבל אין לך יכולת לטעון שהחוק לצידך אלא אם אתה מתעקש להיות מנותק מהמציאות

NorthernStar

New member
זה לא העיקר כאן

העיקר כאן הוא אשמת ישראל והציונות בטיהור אתני של פלסטין, בגירוש תושביה וניסיון סיסטמתי למחוק את עברה של הארץ, "ייהוד" הארץ על ידי השמדת והכחדת כל מה שהוא שורשי פלסטיני.

ערב רב

New member
אמנם אני מבין מדוע אתה אומר זאת

אבל דווקא למשל בחוות-הדעת שאתה כה מתפאר בה בעניין הגדר אין שום אמירה על גבולות החלוקה.

Ragamala

New member
צודק

יש שם אמירה מפורשת על היות השטחים הפלשתינאים ככבושים

ערב רב

New member
אז טענתך לא ברורה כלל

וכאמור, שנויה במחלוקת בקרב משפטנים, בארץ ובעולם.

Ragamala

New member
למה?

חוות הדעת מכנה את השטחים הפלשתינאים ככבושים. אין מחלוקת! יש בהירות שלאנשים מסוימים צורמת בעיניים

ערב רב

New member
מה לא היה ברור במה שכתבתי?

אם יש מחלוקת בקרב משפטנים אז ברור שישנן חוות דעת לכאן ולכאן. רצונך להוסיף משהו?

ערב רב

New member
בעיקרון אני מסכים איתך

כמו שאמר לייבוביץ', על ערכים אי אפשר להתווכח, רק להלחם. אתה בוחר בחירה ערכית לאמץ חוו"ד מסויימת, ואני בוחר באחרת, ואין על מה להתווכח.

Ragamala

New member
לאחר קריאת הדוח

אנא פנה אותי ל"הוכחה" שלך לקיומה של אפליה פרו ערבית בחינוך. אתה בטח לא מתכוון לאחוזים הגבוהים בהשתתפות המדינה בתקציב ישובים ערביים - אחוזים שאינם מעידים על אפליה לטובת הערבים אלא על דלות תקציבם שממנו כל נתח עלוב שהמדינה תורמת נתפס באחוזים כגבוה. ולהסבר פשוט יותר עבור רמת שרוני - 70% ממאה שקלים הם פחות מ10% של 1000 ש"ח ולגבי טיעונך האחרון - רמת השרון אינה מקבלת סבסוד מדינה???? אז מוסדות החינוך בעיר הם פרטיים לחלוטין? וחוק חינוך חובה חינם אינו תקף ברמת השרון?

בבקשה

אני לא מדבר על אחוזים אלא על מספרים מוחלטים. בלוח 7 תראה את השתתפות הממשלה לנפש לפי מגזרים. בשנת 1992 היתה ההשתתפות בתקציבי הרשויות בכלל ישראל 1,238 ש"ח וכך היה גם ברשויות הערביות (כלומרת שיוויון בין הערבים ליהודים). עד שנת 1999 עלה התיקצוב לנפש ברשויות הערביות ב 91% בעוד שהעליה בכלל ישראל היתה 17% בלבד. בסיכומו של דבר, בחשבון פשוט תראה שבשנת 1999 היה ממוצע התיקצוב לרשויות הערביות 2369 ש"ח לנפש בעוד בממוצע בישראל הוא היה 1756 ש"ח לנפש וחשבון פשוט יראה שאצל היהודים הוא היה 1,601 ש"ח לנפש מעתה צא ואמור: ערבי בישראל מתוקצב בערך ב 50% יותר מאשר יהודי. לגבי תיקצוב רמת השרון, צר לי שאינך מבין את הנושא. השתתפות הממשלה ברשויות מתבטאת בהעברה ישירה של כסף לרשות. בנוסף, המדינה מספקת שירותים כמו חינוך, בריאות, בטחון פנים וכולי. בחינוך, המבנים של בתי הספר מתוחזקים על ידי העיריה והמורים מקבלים משכוות ממשרד החינוך. רמת השרון מממנת את אחזקת בתי הספר ממיסי תושביה בלבד בעוד שמרבית המועצות הערביות עושות זאת מכספינו.

Ragamala

New member
להלן ממצאי לוח 7

"השתתפות ממשלתית (בתקציב הרגיל) לנפש בהכנסות הרשויות המקומיות ממוצע רב-שנתי בתקציב הרגיל 1990 -- 1999 ממוצע רב שנתי לכלל המדינה - 1,458 ממוצע שנתי ליישובים ערביים - 1,720 ממוצע שנתי בעיירות פיתוח - 2,308 ממוצע שנתי ביש"ע והגולן - 3,679 ממוצע שנתי "פורום החמש עשרה" - 895 מהממצאים עולה - עיירות פיתוח מתוקצבות ב26% יותר מיישובים ערביים ישובים ביש"ע והגולן מתוקצבים ביותר מ200% מיישובים ערביים הלוח שלך מוכיח שבתקצוב יישובים בעלי סדר גודל דומה ישנה אפליה ברורה של עד ל200% בתקצוב פר נפש. בהתחשב בעובדה שהערבים הם אחת השכבות הסוציואקונומיות הנמוכות ביותר - האפליה הזו רק מחריפה. כלומר - טירה מקבל כמעט שליש פחות ממגדל העמק ופי שניים פחות מקרני שומרון

הגעת לשלב ההתפלספות ?

הממוצע הרב שנתי הוא פשוט נסיון להסוות את הגידול הדרמטי בסיוע לרשויות הערביות. כפי שהראיתי, מ 1992 ועד 1999 הסיוע גדל כמעט פי שניים. אבל, למרות זאת, אפילו אתה לא יכול להכחיש שהיישובים הערביים מופלים (בממוצע) לטובה לעומת היישובים היהודיים (בממוצע) ומקבלים כמעט 50% יותר סיוע. נכון שבתוך היישובים היהודיים ישנה אפליה לטובה של עיירות פיתוח, של יישובי יש"ע והגולן וסביר להניח שמבט יותר מקרוב יראה גם על אפליה לטובה של בני ברק ועמנואל לעומת יישובים אחרים, אבל זה לא קשור לעניין. מה שאצרתי ואני חוזר ואומר עם הוכחות מספריות זה ששהיישובים הערביים מופלים (בממוצע) לטובה לעומת היישובים היהודיים (בממוצע) ומקבלים כמעט 50% יותר סיוע

Ragamala

New member
התפלספות??

אני סוף סוף מדבר בנתונים (שאתה הבאת) ואתה מאשים אותי בהתפלספות? לא פייר! אני לא מבין איך אתה טוען שישובים ערביים מקבלים יותר מיישובים יהודיים? האם אתה משווה סיוע לחיפה ולטול-כרם? זאת השוואה פסולה! למה? כי באותה מידה ניתן לטעון שעיירות הפיתוח גם הן מופלות לטובה על פני חיפה או "פורום החמש-עשרה". הנתונים שהבאת ברורים ביותר ואני העתקתי אותם הכי נכון שיכולתי. הם מוכיחים שיישובים ערביים (שהם רובם נחשלים וקטנים) מקבלים סיוע נמוך ביישובים יהודיים בעלי אותו סטטוס סוציואקונומי או סעלי אותו גודל. אל תשווה לי את התקצוב של יישובים ערביים לפורום החמש-עשרה! זאת השוואה שקיימת בכלל בין ערים גדולות לעיירות פיתוח והתנחלויות - אין הבדל בין יהודים וערבים בהשוואה שלך.

למעלה