סדרת כתבות חשובה

Ragamala

New member
סדרת כתבות חשובה

מערכת החינוך כמנציחה אי שוויון לאלו שטוענים שלא קיימת אפליה - להלן חלק מתוצאות של תקצוב מגמתי של משרד החינוך. סדרה של כתבות אז תשתדלו להגיב בסופה

עם כל הכבוד לכתבה שהבאת

להתייחס להשוואה של הישובים בכתבה זו על בסיס גזעי מגזרי היא מגוחכת. לקחת את הישוב העני בארץ ולהשוות אותו ליישוב העשיר בארץ ואז להגיד "יש אפליה בין קיסריה לג'אסר בגלל שאלה יהודים ואלה ערבים- תראו עד כמה" זה פשוט אבסורד. אם היית רציני היית מדבר על הפער החברתי בין עשירים לעניים, לא המגזרי בין יהודים לערבים. למה לא נעשתה אותה ההשוואה בין אור-עקיבה, עיירה יהודית סמוכה וענייה, לג'אסר? הוא יכל לקבל את אותן תוצאות אם היה משווה בין אור-יהודה לסביון המגודרת, אז לפי זה אור-יהודה ישוב ערבי?

ערב רב

New member
או אולי להשוות לאלמוטראן, ביה"ס

הנוצרי הפרטי היוקרתי בנצרת?

NorthernStar

New member
לא ניתן להשוות בין מוסד חינוכי פרטי

לבין מוסד חינוכי ציבורי. הכתבה הביאה שני מוסדות ציבוריים והדגימה את הפערים ביניהם, המבוססים כמובן על מיצב סוציו אקונומי ואתניות.

ערב רב

New member
בודאי שניתן

'ציבורי' ו-'פרטי' אלה סתם תיוגים אנושיים, בסופו של דבר מדובר בבתי ספר ותו לא, מה גם שגם בתי הספר במגזר הערבי אינם כפופים למעשה לתכנית הלימודים של משרד החינוך, אז ההבדל היחיד הוא תקציבי, וכאמור, הפער במקרה דנן טמון במימון פרטי ולא ממלכתי.

NorthernStar

New member
גוד, כמה שטויות!

*בתי הספר הערבים בהחלט כפופים למשרד החינוך כמו כל בית ספר ממלכתי אחר. רואים שלא ניתחת אף פעם תכניות ליבה. *בתי ספר צבוריים ממומנים ע"י המדינה ולכן כפופים למשרד החינוך.

ערב רב

New member
לא זה מה שכתבתי

כתבתי "לא כפופים לתכנית הלימודים של משרד החינוך", אלא כפופים לתכנית לימודים בלתי-רשמית שמונהגת ע"י ועדת המעקב של ערביי ישראל לענייני חינוך.

ערב רב

New member
את טועה

כפופים למשרד החינוך באורח רשמי, אך בפועל תכנית הלימודים כפופה לועדת המעקב לענייני חינוך.

NorthernStar

New member
בתור מי שהיתה חלק מהמערכת

וגם חקרה תכניות לימודים המיועדות למגזרים השונים, אני אומרת לך שאתה טועה.

ערב רב

New member
באיזו מערכת?

אין כאן מה להכחיש, יש לי מסמכים כתובים על תכנית הלימודים האלטרנטיבית של ועדת המעקב לענייני חינוך.

NorthernStar

New member
מערכת החינוך הישראלית

בתי הספר הערביים כפופים לתכנית הלימוד של משרד החינוך. אני, בניגוד אליך, ניתחתי את תכניות הליבה האלה, לא רק האחרונות, אלא מאז קום המדינה.

ערב רב

New member
שאלתי אם עבדת בבתי ספר ערביים

כי מה שרואים מבניין לב-רם בירושלים הוא ממש לא מה שקורה בשטח.

NorthernStar

New member
אני מכירה היטב את המערכת

ואת תכניות הלימודים שלה. מה גם שכשהתנדבתי ביפו הייתי צריכה לעבוד עם התלמידים על פי תכניות הלימודים של משרד החינוך.

ערב רב

New member
א. יפו זו דוגמא חריגה

ב. לא עבדת שם. ג. כאמור, מה שרואים מבניין לב-רם אינו מה שקיים במציאות במגזר הערבי.

NorthernStar

New member
נכון, בכלל לא עבדתי

אני מעולם לא גרתי בישראל, אני גם לא כותבת בפורום הזה (הפוסט הנוכחי הוא דוגמא חריגה), וכדור הארץ נישא על ידי ארבע פילים שעומדים על קצות רגליהם על שטיח פרסי.

ערב רב

New member
את מעולם לא טענת שעבדת שם

זה נורא מצחיק בעיני שבתור אחת שמתארת עצמה כ-'היסטוריונית' את נמנעת במופגן מאספקת תשתית עובדתית כלשהי לקביעותייך ומסתפקת בהבל פיך בלבד. יגאל עילם, אגב, הוא בהחלט היסטוריון חדש/אנטי-ציוני/שמאלני קיצוני, איך שלא תרצי לקרוא לזה.

למעלה