סדרת כתבות חשובה

Ragamala

New member
כיוון שקפצת לענות אחזור על דבריי

סדרת כתבות נא המתן לסופה - וקרא אותה כדי להשיב כל תגובותיך נכונות לו זה היה המקרה היחידי - אין ספק שתקציב החינוך של המגזר הערבי נמוך באופן יחסי ליהודי. אז תמתין בסבלנות לסוף הסדרה ואז תדבר אחרת אתה סתם קופץ

נראה שזה אתה שמיהרת להסיק מסקנות

אלא אם כן אתה יודע שמדובר בסדרת כתבות שתעסוק בפערים שבין יהודים לערבים. האם אתה יודע זאת? אם לא אז הרי שאין לך על מה להתבסס, מבחינתי הסדרת כתבות הבאה יכולה להתבסס על הפער בין עניים לעשירים והדבר יהיה הרבה יותר רלוונטי לכתבה הזו, כיוון שלא מופיע כאן יישוב ערבי טיפוסי מול יישוב יהודי טיפוסי, אלא היישוב הכי מבוסס בארץ מול זה שהכי עני בארץ. עד שאני לא אראה התייחסות שפונה על כך בצורה אחרת אני לא רואה סיבה למה להתייחס לכתבה בצורה אחרת.

Ragamala

New member
אתה מתקרב תפו"ד

כל עוד לא ראיתה את הסדרה כולה אין לך מה להגיב בכלל!!

למה מי אתה שתקבע?

אני אתייחס לכתבה הזאת באספקט הברור היחידי שהיא מציגה- פער בין עשירים לעניים. מעבר לזה אני לא רואה שום אספקט אחר שרלוונטי: לא יהודים- ערבים, לא חילוניים-דתיים ולא ישוב קהילתי-כפר דייגים.

ערב רב

New member
כמו שכבר כתבתי

לחרומצ'נקו יש אג'נדה כלכלית והיא ממעטת לעסוק בעניינים פוליטיים, לכן קרוב לודאי שזו אכן סדרת כתבות על אי שוויון כלכלי.

NorthernStar

New member
זה לא אומר שאין לה אג'נדה פוליטית

בייחוד כשיש קשר כה הדוק בין אתניות למיצב סוציו אקונומי בישראל.

ערב רב

New member
טעות שלי. אג'נדה כלכלית היא פוליטית

הכוונה הייתה לאג'נדה מדינית בעד זכויות קולקטיביות של ערביי ישראל. כאמור, הרבה שנים שאני קורא את חרומצ'נקו, והיא מתמקדת בעיקר בפערים כלכליים בחינוך. לא בצבא, לא בביטחון וגם לא בלאומיות.

ערב רב

New member
אגב, בניגוד לרגמלה, הכתבת לא

מזכירה כלל בכתבה אפליה על רקע לאומי, הכתבה מוצגת כעוד כתבה על אי שוויון כלכלי, שכמובן לא קשור לאפליה ממסדית (אלא להעדרה, אולי, לשיטת הכתבת). אין אף מילה בכתבה על תקצוב מגמתי של משרד החינוך, אלא ביקורת על חוסר שוויון תוצאתי עקב תקצוב יתר של מועצות עשירות, הורים וגורמים פרטיים.

NorthernStar

New member
אז תקרא שוב

"אחד יישוב קהילתי יהודי המנוהל על ידי חברה בבעלות קרן רוטשילד, שבו ההכנסה הממוצעת לנפש היא מהגבוהות בארץ. השני, הוא כפר דייגים ערבי הממוקם בתחתית סולם ההכנסה לנפש"

ערב רב

New member
זה ציון עובדה, אף רמיזה לאפליה

בדיוק כמו "ישוב קהילתי" מול "כפר דייגים". חרומצ'נקו היא אמנם שמאלנית, אבל האג'נדה שלה היא אג'נדה כלכלית שמאלנית ולא מדינית.

ערב רב

New member
כמו הבחירה בין "ישוב קהילתי"

ל-"כפר דייגים", אין לה שום קשר לאפליה ממסדית של ערבים, כמו שאין לה שום קשר לאפליה ממסדתי של כפרי דייגים..

ערב רב

New member
אז אנחנו מסכימים בינינו

זה לא אומר שיש לה אג'נדה, אבל בכתבה אין לכך אינדיקציה.

NorthernStar

New member
הוכחתי לך שיש לה אג'נדה

אבל אתה קורא סלקטיבי. אופייני לימין.

AdonAsda

New member
כתבה מגמתית על תקצוב מגמתי,

בעיתון מגמתי. האם קיסריה הוא ישוב יהודי ממוצע? לא. האם ג'יסר א-זרקא הוא ישוב ערבי ממוצע? אני לא מכיר אותו, אבל אני אנחש שלא. לוקחים שני צדדים קיצוניים כדי להגיע למסקנה הרצויה. מעניין מה יחשוב זר לא ישראלי שיקרא את הכתבה בלי להכיר את הרקע ואת הישובים. אני בטוח שאחמדינ'גד גאה.

למעלה