סדרת כתבות חשובה

Ragamala

New member
אל תנחש!! תחשוב ותבדוק

אחרת אין הבדל בינך לבין כל הנבערים בעולם כולכם מקשקשים מבלי ללמוד ולברר אנא בדוק את ממוצע תקציב החינוך באופן יחסי בישובים ערביים ויהודים אחר כך תקשקש לי על אחמדיניג'ד שבטח גם אותו אתה לא ממש מכיר מעבר לכתבות בעיתון בור

AdonAsda

New member
אני אמרתי שאין הבדל?

אמרתי שיש שיויון מוחלט? הצצה קלה לתוך ספר האזרחות שממנו לומדים כל תלמידי ישראל והוא בהוצאות משרד החינוך, תגלה בפניך פרק שלם על האפלייה התקציבית גם בין היהודים והערבים והיהודים ואפילו צפציפית על תקציבי החינוך. כך שאני לא מתווכח עם עובדות. אני הלנתי על ניסיונו של עיתון הפרפגנדה "אלבילד" ליצור רושם של הבדלים חריפים יותר.

ערב רב

New member
לא הייתי סומך על ספר ה-'אזרחות'

הנ"ל, מדובר בספר שטיפת-מח פוליטית ברוח דו"ח קרמניצר שאומר בצורה מפורשת שעל מערכת החינוך לשטוף את מוחם של הילדים בערכים 'דמוקרטיים' על מנת ש-'ילחמו למען הדמוקרטיה'. זה ספר 'חינוך', לא ספר עובדות.

את בדקת?

אני הראיתי כאן כבר מספר פעמים שהערבים במדינת ישראל דוקא מופלים לטובה תקציבית לעומת המגזר היהודי בכללותו. וזה נכון משנת 1994 אחרי שהראיתי את זה בדיון עם כוכב הצפון, היא נאלמה ונעלמה מאותו שירשור - מה שלא מנע ממנה לחזור על השקר הזה שוב ושוב. ולנוחיותכם, אני מביא קישור לאתר של אדווה (אני מקווה שאף אחד לא יאשים אותם בעיוות נתונים). מעניין אם יהיה כאן למישהו את הכוחות הנפשיים להודות באמת חבל שהחזרה על השקר של "הקיפוח" כבר הופכת אותו כמעט לאמת. אני, כפי שמעיד הניק שלי, תושב רמת השרון שמקבלת מהממשלה 0 (zero, null, nada) תקציבים מהמדינה (ולא רק לחינוך) ולמרות זאת ילדי לומדים בבתי ספר ממוזגים, נקיים ומטופחים. ומדוע? כי אנחנו ההורים שילמנו עבור המזגנים וגם משלמים עבור תחזוקתם.

NorthernStar

New member
"השקר של הקיפוח" ../images/Emo6.gif

ברור. אין אפלייה. "נאלמתי" משום שאין מי להתווכח עם מיש הוא גזען בנשמתו. אני מעדיפה להשקיע באנשים איטליגנטיים, כאלה שיש להם תקווה. אין אפלייה. לא הייתה נכבה. בכלל אין כיבוש. אולי גם לא הייתה שואה, מה זה משנה, אותה צורת חשיבה.

ערב רב

New member
חבל שאינך מבדילה בין עובדות לדעות

השאלה העובדתית לגבי קיום אפליה לחוד (האם באמת יש אפליה או אין אפליה) ודעתנו עליה (האם אפליה היא טובה, או רעה) לחוד. אין לי מושג באיזו אונ' את לומדת אבל חשיבת ביקורתית כנראה שלא מלמדים שם.

NorthernStar

New member
אתה הוא זה שלא מבחין בין דעה לעובדה

אופייני לימין. אני מציעה שתנסה לקרוא את הנתונים והמסקנות בסופם ואולי תבין לאן הולכים התקציבים ולאן לא.

ערב רב

New member
אני מבטיח שאין תקצוב ממשלתי זהה

לשום זוג יישובים ישראליים שתבחרי, וגם אין תקצוב ממשלתי זהה לשום זוג מגזרים שתבחרי לפי כל חלוקה שמתחשק לך (דתית, עדתית, כלכלית, גיאוגרפית, לאומית, פוליטית). מכאן ועד לקפוץ לזעקות 'אפליה' הדרך עוד ארוכה. כלומר, מצדי תקראי אפליה לכל מה שמתחשק לך, אני לא אפריע לך, אבל אם את רוצה לשכנע אותי בנכונות הקריאה, זה כבר סיפור אחר.

NorthernStar

New member
התקצוב כרגיל הוא על פי מפתח אתני

כלומר - ישובים ערבים כמו גם עיירות פיתוח (שבהם יש רוב ליהודים-הערבים) תמיד יהיו בתחתית סולם העדיפויות של המחוקק הישראלי.

ערב רב

New member
רמת-השרון כבר הוכיח להפך

עיקר תקציב הסיוע לרשויות המקומיות לפי דו"ח אדווה מגיע דווקא לעיירות הפיתוח, הישובים הערבים וההתנחלויות (הידעת שהישוב היהודי העני ביותר בארץ הוא ההתנחלות בית"ר-עילית?), על חשבון העיריות החזקות.

NorthernStar

New member
קרא שוב את הדו"ח

הגזען מרמת השרון מוכיח בעקביות שהוא לא מסוגל לקרוא. ההתנחבלויות הן המתוקצבות ביותר כשבתחתית הסולם הישובים הערבים בתחומי מדינת ישראל. הנושא גם עולה בהמשך השרשור.

ערב רב

New member
אינך יכולה להתכחש לעובדות היבשות

והן שעפ"י חלוקה אתנית בלבד הערבים מקבלים יותר מהיהודים, נקודה, ואם מהתקציב בפועל בלבד אפשר להסיק על אפליה (כפי שלדעתך אפשר, אם כי לדעתי לא) אז היהודים מופלים לרעה בישראל.

תשימי את האמוציות בצד

אם את לומדת קצת פסיכולוגיה, את בטח מכירה את השלבים השונים של הכרה במציאות שנוגדת את אמונתך. התגובהה הראשונה היא הכחשה והשניה היא הדחקה. במקרים נוראיים באמת (כמו הודעה על קרוב משפחה שנהרג) התגובה הראשונה היא "לא יכול להיות" והשנייה היא "אני עדיין מאמין שיום אחד תיפתח הדלת והוא ייכנס.." אז כשהראיתי לך את הנתונים אמרת קודם "לא יכול להיות" ואחרי שראית שהמספרים (שניתנו על ידי ארגון פרו פלסטיני בעליל) אינם יכולים לשקר עברת להכחשה... השלב הנוכחי הוא שלב דמגוגי של הקצנת דיעות בר הפלוגתא על מנת להכליל את ההנחה שהופרכה (ה"קיפוח") יחד עם דיעות אחרות קיצוניות ולהתיחס אליהן כמכלול. זה תרגיל אמוציונלי נחמדד, אבל ברור שאין בו שום הגיון. האם היתה "נכבה"? "נכבה" בערבית זה אסון , ואכן על חלק ניכר מהערבים שחיו בא"י המנדטורית הומט אסון. אסון דומה (ואף חמור יותר) קרה לכל הגרמנים תושבי חבל הסודטים שלאחר המלחמה גורשו עד האחרון שבהם וגם למליוני גרמנים אחרים שגורשו ממחוזות שונים של גרמניה שנוקו אתנית מגרמנים וסופחו לפולין, הונגריה וצרפת. האם יש כיבוש? בשטחי הגדה יש בהחלט אנשים חסרי זכויות שנמצאים תחת משטר כיבוש. האם שטחי הגדה נמצאים בהגדרה של "שטחים כבושים?" האם חיפה ועכו ונצרת כבושות? אני מזמין אותך לנסות ולהסביר לי מדוע, מבחינת החוק הבינלאומי, יש הבדל בין בקעת הירדן לבין הגליל התחתון (ושוב, אני מדגיש שמדובר בשטח, לא באוכלוסיה)

NorthernStar

New member
אם למדת פסיכולוגיה

אולי תדע משהו על הכחשה. אתה ממשיך להכחיש מציאות שברורה לכל בר דעת, בין אם באמצעות מניפולציה סמנטית או שלילה מוחלטת של הקיים. טוב, לרוב האנשים לא נוח לחשוב על עצמם כדכאנים או כחלק ממערכת כזאת. אני מציעה שתנסה את הלינק הראשון בחתימה שלי. כן, הוא ודאי יגרום לך דיסוננס קוגניטיבי, אבל אם בעל מצפון אתה, כולי תקווה שהצפיה בקטעי הוידאו יגרמו לך לחוש בושה.

Ragamala

New member
לגבי החוק הבינלאומי

השטחים הכבושים מוגדרים על פי החוק הבינלאומי כשטחים כבושים אין כאן ויכוח

ערב רב

New member
ודאי שיש ויכוח

אתה יכול להגיד שאתה מקבל צד אחד בו, אבל לא להכחיש את קיומו של הצד השני. הוא, בין השאר, מצוי בפס"ד המיעוט של אדמונד לוי על הגירוש.

Ragamala

New member
אדמונד לוי הוא שופט בינלאומי??

ממתי? הוא יושב בבית משפט בינלאומי?

ערב רב

New member
ברור ברור, אבל אנטישמי מקהיר

שסיים בקושי תואר מסכן במשפטים באונק סוג ז' בקהיר ונשלח לטריבונל כזה או אחר ע"י הדיקטטור מוברק הוא "שופט בינלאומי". אל תצחיק אותי.

למעלה