נתפסתם פעם על חם?

בקשר למזונות, נתתי הבהרה חד משמעית (בקודמת)

כתבתי בצורה שאינה משתמעת ל-2 פנים. יש לשערך את גידול הילדים כמשרה ששכרה בצדה, ולהוסיף עליה את ההוצאות לגידול הילדים. את הסכום המצרפי, בן הזוג צריך לשלם (יותר ברור מדברי לא נאמר עד כה).

moshe010

New member
תשובה

"גבר שאוהב את הילדים שלו, יעבוד בזבל וידאג שלילדים שלו יהיה הכי טוב בעולם!!!!" יתכן שזה ההגדרה שלך לאהבה, אבל לפי זה אחוז האהובים את ילדיהם שואף לאפס אבא שדואג לילדיו, משלם מזונות בלי להתלונן נכון מאוד אבל לא כשאין לו מה לשלם ואין לו איפה לישון ולא כשהילדים מתחנכים לשנוא אותך, כי עם כל אהבה שיש לאבא לילדיו, ברגע שהוא יודע שבניו בזים לו, לגיטימי שלא יאהב לשלם להם מזונות כן מתגרש? תשלים מקצוע, תעבוד יותר, תעשה הלוואות לא כל אחד יכול להשלים מקצוע בודאי לא מישהו שצריך במקביל לשלם מזונות גם מי שהשלים מקצוע כלל לא בטוח שיהיה לו משכורת של 15 אלף ש"ח בכדי שיספיק למס ולדמי מזונות ולמינימום לעצמו והלוואות ? מנין יחזיר? אבל אל תתבכיין על כסף שאתה נותן לכלכלת הילדים שלך. אתה גם ככה עושה את זה נכון אני עושה זאת אבל 1)אשתי גם כן נוטלת חלק בנטל 2) אני לא צריך לדאוג במקביל גם לקורת גג לעצמי כי אני יושן באותו בית של ילדי וזה לא עולה כסף 3) כשלא יהיה לי את המינימום של 1200 לילד לא יאסרו אותי אלא מקסימום נסתפק במיעוט

סוג ב

New member
אם זה קו המחשבה שלך- אל תתגרש לעולם!!

תעיין למעלה מה השופט צעק לגרוש שלי בבית משפט. אם אתה בכל זאות חושב להתגרש, תהיה חכם לפני. במקום ללכת לחברותא, תנסה ללמוד מקצוע ערב בהחבא, אם אין לך כסף, תלמד לבד. בוא אני אספר לך סיפור. גיסי היה אברך, התחתן בגיל 19 עם אחותי, הוא היה משלם שכ"ד ולא היה לו מאיפה. ושלא נדבר על כלכלת הבית. הוא היה לומד בכויילל ביום והיה יושב כל הלילה על המחשב, לומד תכנות מחשבים, ככה שנתיים, למד לבד, לא ישן לילות והיה ער ימים, חשב הלאה.. הוא התחיל בקטן בחברה ממשלתית והיום (למרות שאיו לו שום תואר, כי למד לבד!!) הוא מתכנת ראשי באיזה חברת הייטק ומרוויח יותר מ 20 אלף שקל לחודש. הכל עניין של רצון. אז או קיי, זה לא סוג המקצוע שכל גבר כמוך יכול לעבוד בו, אבל יש עוד אלף תחומים שאפשר ללמוד לבד. תכין קרקע ואז אני בטוחה שתדבר אחרת על מזונות וגירושים. אגב, אתה יודע מתי אזרתי אומץ לגשת לרבנות? כשהוצאתי רשיון נהיגה ואבא שלי פירגן לי גרוטאה ב 3 אלף שקל. שלא תבין לא נכון, אני הכי מבינה בעולם את הכלא שאתה נמצא בו, אבל אתה זה שמדבר על גירושין ואם אתה הולך לעשות את זה, למרות החוג המאוד שמרני שאתה משתייך אליו, אז זה לא ישנה לאף אחד, אם בנוסף לכל, תצא לעבוד.

moshe010

New member
בדקתי בהלמ"ס במחולל לוחות

ומה לעשות חצי מואלוסיה משתכרים פחות מ 6000 ש"ח ואני בטוח שלפחות לחלקם יש רצון עז להרויח יותר כך שאינני משוכנע שלכל אחד למרות רצונו העז העז יצליח להגיע ליכולת השתכרותו של גיסתך אין מה לעשות בעולם יש גם בינונים ולא כולם גאונים העולם מלא בקופאים, פקידים, נהגי אוטובוסים,מלצרים, ועוד, שעז רצונם להשתכר יותר מ5000 ש"ח שלא תביני לא נכון אני מפרגן לך ומאחל לך כל טוב שבעולם והרבה אושר והרבה כסף ולאוו דווקא מדמי מזונות רק אני חושב שלפעמים החוק ממסכן את הגבר שלא בצדק בינתיים בגלל פחדי שמא אשאר מהבינונים( לפחות לגבי גודל המשכורת), אני מפחד להתגרש, אבל לא דיברתי עלי, דיברתי על כל הגברים המתגרשים ובפרט לאלה שאין להם הורים לחזור עליהם בשעת צרה כשלא יהיה להם קורת גג

לגבי השורה האחרונה

אני חושבת שהמניע היותר חזק הגורם ליותר גברים לעזוב מאשר לנשים, זה החופש פעולה, חופש מחשבה שהדת מטיפה להפך ממנו לנשים. כבר פעם דנו בנושא כאן בהרחבה, למה אין יותר נשים בפורום.

moshe010

New member
למה?

כתבת " גם אם האשה היא דוקטורית ומרוויחה מיליונים עדיין הבעל צריך לתת כסף לילדיו לפרנסתם, וזה לא עניינו אחרי הגירושין כמה היא מרוויחה הוא פשוט צריך לתת לילדים שהוא יצר...." והשאלה היא למה? האם אתה כ"כ שבוי בתפיסה השוביניסטית? למה האחריות לכלכל את הילדים היא בלעדית על הגבר? במיוחד במקרה שתיארת פה, האשה מרויחה מיליונים והגבר ישאר ללא קורת גג אם יצטרך לשלם מזונות בכל זאת עליו לשלם, למה? בכלל אני לא מבין למה צריך להסביר דבר כ"כ פשוט ?, שצריך להיות אחריות שווה בין ההורים, כמו שזה מתקיים בכל מקום בעולם, וכמו שזה מתקים בעוד בני הזוג נשואים אם שניהם מרויחים הרבה ששניהם יתנו הרבה לילדים, אם שניהם מרויחים מעט ששניהם יתנו מעט לילדים גם פחות מ1200 לילד כמו שקורה במשפחות מעוטי יכולת בעודם נשואים וכמו שקורה במשפחות סטנדרטיות אצל החרדים והערבים וכשאחד מרויח הרבה והשני קצת שאחד יתן הרבה והשני קצת אין שום הגיון למצב החוקתי כיום, הרי בעודם נשואים אם האשה איבדה את כושר השתכרותה כגון נכות, היא מקבלת מהביטוח לאומי 4500 ש"ח ז"א שמבינים שהאשה משתתפת בעול הכלכלי, אז למה כשמתגרשים היא פטורה לגמרי ןרק הגבר חייב גם אם יצטרך לישון ברחוב

לחוד

New member
אחריות שווה - כל זמן שהם שותפים

ברגע שבני הזוג פירקו את השותפות ביניהם, אין שום סיבה שהחוק יתחשב בהכנסתה של האשה. האשה מצדה נושאת בעול גידול הילדים, והבעל בעול הכלכלי. כמה האשה מרוויחה, זאת שאלה שעליה להסדיר בינה ובין המעביד שלה ולא בינה לבין בן זוגה לשעבר.

moshe010

New member
אני כבר רואה שכנראה לא נגיע לעמק השווה

אבל אנסה עוד פעם להסביר את עצמי למה המשפט הזה האשה מצדה נושאת בעול גידול הילדים, והבעל בעול הכלכלי קדוש? מה זה הלכה למשה מסיני? בעיני זה לא כ"כ טרויאלי לפחות לא במקרה שהאשה מרויחה הרבה, והגבר שכר מינימום ולא ישאר לו קורת גג

לחוד

New member
גם אני לא מצדיק את החוק הקיים

ולדעתי הבלתי קובעת יש לבחון כל מקרה לגופו למי להעניק את המשמורת. אך בכל אופן משנקבע מי יגדל את הילדים, ויהיה זה גבר או אשה, בן הזוג השני ישלם את הוצאות המחיה ללא קשר להכנסת המשמורן. הגירושין יוצרים ניתוק מוחלט בין בני הזוג, ומעתה אין סיבה לפטור את אחד מהם מתשלומים בגלל מצבו הכלכלי. הרי זה ככל חוב שאתה חייב לבנק או למכולת שבין אם יש לך ובין אם לא - תביא ת'כסף. לא שילמת? יש הוצאה לפועל.

moshe010

New member
שוב

החוב שמוטל על האב לשלם דמי מזונות חמור מבחינה חוקית בהרבה מכל חוב אחר 1) בכל חוב אחר יש מושג חקירת יכולת שבמסגרתה מחייבים את בעל החוב לשלם רק כפי יכולתו אחרי ניקוי הוצאות הכרחיות ואילו בחוב של דמי מזונות אין כזה מושג 2) בכל חוב אחר אם לא שולם החוב אפשר לשבת במאסר רק שבעה ימים על אותו חוב וזהו ואילו בחוב של דמי מזונות אפשר לשבת חודש שלם ולמעשה כל תשלום של דמי מזונות זה חוב חדש כך שבאופן תיאורטי אפשר לשבת כמעט כל הזמן היתי מסכים להבין שהגבר חייב לשלם חצי מהדמי מזונות וכחוב רגיל ולא יותר

moshe010

New member
מעניין אבל מנוע החיפוש שלי הביא את זה

1)http://www.lawlife.co.il/גביית-מזונות והנה הציטוט חוק ההוצאה לפועל, קובע כי חייב שאיננו יכול לשלם את החוב במלואו, יוכל לפנות ללשכת ההוצאה לפועל על-מנת לעבור חקירת יכולת בדבר יכולתו הכלכלית. לאחר חקירת היכולת, יקבע ראש ההוצאה לפועל את התשלום שיהא על החייב לשלם בכל חודש. אולם, לא כך הם הדברים בענייני מזונות. בענייני מזונות חקירת יכולת לחייב איננה מתקיימת משלוש סיבות עיקריות: 1.החיוב במזונות וגובהם מקורם בהחלטה/פסק-דין של בית-המשפט - ששקל את יכולתו הכלכלית של החייב. 2.ישנה עדיפות של צורכי כלכלה בסיסיים על פני חירותו של החייב. 3.החלטה/פסק-דין של מזונות לעולם איננה סופית ותמיד ניתן לפנות לבית-המשפט במקרה וקיים שינוי נסיבות משמעותי והכוונה שלי היא בעיקר על סעיף 2 בנוסף לזה אני יודע באופן אישי מקרים של חוב רגיל שהחקירת יכולת הניבה פסק של חיוב תשלום מגוחך של מאה ש"ח לחודש על חוב של מיליוני שקלים ולמיטב ידיעתי אין סיכוי שזה יקרה לחוב מזונות 2) אכן זה הטיעון המשפטי אבל בתכלת האדם מסכן בהרבה מאשר בחוב רגיל

לחוד

New member
אכן כך

הקשיים של אשה גרושה, יוצאת או שאינה יוצאת, אינם נופלים מקשייו של גבר גרוש הנדרש לשלם מזונות לילדיו. ביחס להסדרי הראיה - את מגיעה מהחברה החרדית ויודעת היטב שגם אם הגבר יקבל את הזכות לראות את ילדיו, לא יצא לו מזה שום דבר. במקרה כזה לא נצטרך להזדקק לתיאוריות שנויות במחלוקת של ניכור הורי כדי להסביר את ריחוק הילדים מאביהם, אלא נדע בבירור שהילד עובר שטיפת מוח בלתי נגמרת כדי להצילו מאביו שלא יקלקלו חלילה. וזה לדעתי אחד השיקולים המשמעותיים בנוגע ליציאה.

לא נריב למי יותר קשה

אבל העובדה שלגבר עם גירושין מוענקות חיי רווקות ולאשה תלויים על צווארה - פיזית - עולליה, וגם אם תרצה להתפרנס כל עולמה יהיה סביב הילדים שלה, ולא, היא לא תוכל לחשוב ברצינות על הרבה מאוד דברים שהגבר כן.. וזה לא שהיא לא תצטרך לעבוד, כי בחיאת, מזונות היום לא גורמים לה לשבת רגל על רגל ולעשן להנאתה או לתכנן איך היא מגשימה את החלום הבא... יודע מה? אפילו ללמוד מקצוע כמו שהיא רוצה אין לה פנאי, כי עליה להביא הביתה משכורת, וטובה ככל שתהיה. הסדרי ראיה עם הילד, אולי כשהוא קטן, אכן שטיפות מוח יהיו מנת חלקו, וגם על זה ניתן עד כמה שניתן, לסכם כי לא יהיו. וכשיגדל, יהיה קשה להוציא ממנו את הרעל, אך שוב הבחירה בידיו. והיו דברים מעולם. אבל, בקהילות מסוימות אכן צריך לקחת בחשבון את המלחמה שתתנהל סביב הסדרי הראיה. ואיזהו חכם הרואה את הנולד. אני בטוחה שיש לאנשי מקצוע מה להציע בנושא, איך לתכנן צעדים שכאלה גם פסיכולוגית וגם מעשית.

moshe010

New member
הייתי מחליף בכיף את התפקידים

ולוקח לעצמי את הילדים ונותן לאשתי לחזור לחיי רווקות אבל מה לעשות שהחוק מפלה את הגברים

אי אפשר לקרוא לזה אפליה

כל צד משלם מחיר כלשהו. כמו שכל צד תרם את חלקו ביצירת הפאר המופלאה ששמה ילדים.

קצת מרגיז אותי כל הדיונים

למתעלמים כאן הלכה למעשה מ"מגה אפליה" נגד נשים, לא סתם אפליה אלא האמא של כל האפליות - היכולת הסרבנות של הגבר מלתת גט. אשה תלויה עד למאוד בחסדיו של הגבר לפני מתת גט, היכולת של הגבר להשתמט מלתת גט - טורפת במקרים רבים את כל הקלפים. לכן לפני דיון מי מופלה יותר או פחות (דיון מכוער לכשעצמו) יש לשים לב לפרט קטן של יכולת הסרבנות, אך מהותי כל כך.

לחוד

New member
על זה לא נריב

כי אני בהחלט מסכים שלנשים קשה יותר. אבל באשר להסדרי ראיה שעליהם את בעצמך כותבת "וגם על זה ניתן עד כמה שניתן, לסכם כי לא יהיו", ומוסיפה "וכשיגדל, יהיה קשה להוציא ממנו את הרעל", נו, אז מה את אומרת? תענוג וחוויה שבועית מדהימה מצפה לנו בפגישה עם הילדים. משהו שאי אפשר לוותר עליו.

לחוד

New member
למה בניגוד?

לגברים שבינינו אין סיכוי לקבל משמורת, והסדרי הראייה שנזכה להם שווים לפח האשפה.

למעלה