נתפסתם פעם על חם?

מפחיד מפחיד עד מוות

אם אתה בטוח שזה הדבר הנכון, אין דבר מפחיד יותר. ולא, איש לא יכול לאלץ אותך לאבד את ילדיך. ילדים להורים גרושים חיים בנחת בכל העולם. ואם הם רואים את ילדיהם בצורה הנכונה, הם גם לא מאבדים אותם. מהמקום שאתה בא, הכל עביר. "המשפחה המאוחדת היא האלוהים החדש",האלוהים החדש שלי, זה חברות נהדרות שהכרתי בכל צומת בחיי החדשים, ובניגוד לאל, לא תאלץ לאבד לגמרי את המשפחה כשתפסיק להאמין.

רקפת81

New member
תפרסמי..

בלי יותר מידי התלבטויות..

לפי מה שכתבת

בכמה הזדמנויות,לא היה ערך לעצם הזוגיות שהיתה לך,וזה משנה לגמרי את התמונה.

לחוד

New member
למה לא לפרסם?

ובנוגע לדברייך על האלעק "אמון" השורר בין בני זוג שאחד מהם אנוס - את צודקת לגמרי. זה לא אמון אלא אחיזת עיניים ושקר מתמשך ואינסופי. כפי שרוב החברים מכירים היטב מניסיונם האישי, חייהם עוברים עליהם בכחש ובמרמה, ואינם אלא שרשרת אחת של הסתרות וכזבים (ואולי אפשר לומר גם: בגידות). רק כמו בכל דבר בחיים, צריך לשקול היטב את החלופות וחובה להתחשב בכל הנתונים, כמו מידת הקשר בין בני הזוג, הילדים ומצבם אחרי הגירושין, מצב כלכלי, חוסן נפשי ועוד ועוד. מסקנה שלך או של כל אחד אחר אינה ברת השלכה למקרה אחר, מה גם שברוב המקרים אין כלים לבחון בחירה של אי מי במבט לאחור, אם היתה נכונה ומוצלחת, לעומת החלופות האחרות. (ובמאמר המוסגר - דווקא ההאשמה החרדית הקלאסית "תאוות" מצחיקה אותי בכל הנוגע לנשואים, על כל פנים באשר לאלו שהשכילו והצליחו לשחרר את אלוהים ממיטתם)

כן לי זה צורם

כי שכחת שזה לא פורום יוצאים כאן, זה כמו להכנס לפורום הזה ולהגיד "מה זה השטויות האלו תחתכו וגמרנו, אני הייתי נשואה וחתכתי אז גם אתם יכולים" אני לא יודע מה עברת ומה לא עברת וזה גם לא רלוונטי לכאן, יש אנשים שלא רוצים\לא יכולים\לא בא להם לחתוך, תכבדי את זה או המנעי מלהכנס למקום שלא תואם את השקפת עולמך.

pokeret

New member
../images/Emo13.gif

אתה יכול פשוט לא לקרוא את ההודעות שלי.

ואת יכולה

פשוט לקרוא את תגובתי ולהגיד "וואהו אתה צודק לא חשבתי על זה, אני אשתפר להבא"

moshe010

New member
זה נכון וחיובי

שאנשים שיצאו בשאלה כבר, יתרמו מנסיונם ומהשכלתם ומרוחב עולמם לפורם כי מה לעשות מי שכבר בחוץ רואה את הבעיה בפרספקטיה יותר רחבה וכאחת שחוותה גם את העולם החרדי וגם את חיי האניסות וגם את חיי היציאה בשאלה בטוחני שיש לה הרבה מה לתרום וכן לפעמים צריכים מישהו מבחוץ שיגיד "למה לעזעזאל אתם נשארים שם " וכידוע אין חבוש מתיר עצמו מן האסורים וטילטול של מישהו מבחוץ יכול בהחלט לעזור

אם אתה מחפש עייצ'עס גיבערס

אז יש בשפע והדיבור הוא זול מפני שההצע עולה על הביקוש (לא אני המצאתי) אבל כשאתה תצטרך להתמודד עם תוצאות מעשיך איש מהם לא יהיה שם, אז עצתי (כעייצ'עס גיבער מושבע) תקשיב רק לעצמך.

moshe010

New member
אתה צודק בהחלט

ואכן נכון היה להצהיר על זה שבשעת מעשה לא בטוח שכל העיצעס געבערס ירצו או יוכלו לעזור אבל בעיני זהו הדרך הנכונה להגיב ולא להתקיף אחרים, מה עוד שגם מה שהיא אמרה מן הנכון להאמר

pokeret

New member
ברור שהוא יצטרך להתמודד

עם עצמו, כמו שאני התמודדתי עם עצמי ולא עם קביים. רק ככה גדלים.

../images/Emo194.gif להיזהר. להיזהר כשנותנים עצות

זו אחריות עצומה וגדולה. גם אנשים חכמים מאוד טועים כל הזמן בהבנת ההשלכות של ההחלטות שלהם על מצבם העתידי. מילת המפתח היא צניעות. ולא, אני לא מדבר על חולצות שמכסות את המרפק וחצאיות שמכסות את הברכיים אבל לא מטאטות את הריצפה...
את זה אני משאיר לעסקנים סוטים ומנהלי סמינרים מרושעים... אני מתכוון רק ליכולת שלנו להכיר במגבלות של עצמנו וביכולת להבין ששום מקרה לא ממש זהה למקרה אחר למרות הדמיון.

לגמרי נכון

אתם רוצים לנצח להתבחשש וליבב בפורום? יום אחד עוד תמצאו כאן את ילדיכם... ולא רחוק היום. עשר, עשרים שנה... מקללים את הוריהם על כי חיתנו אותם עם המערכת דופקת הילדים.

לחוד

New member
סביר יותר שנמצא פה

את ילדינו עוד עשר ועשרים שנה אם נצא החוצה ונפקיר אותם בידי שלוחי האל. אם נשאר בפנים, ומבפנים ננסה להשפיע - קשה ככל שזה יהיה, אולי יום אחד נהיה מאושרים שלא העברנו ושכפלנו את הבעיה לדור הבא.

moshe010

New member
נקודה מאוד מענינת

אבל מצד שני כשלילד יש הורה אחד חילוני אז למרות השטיפת מוח שיעשו לו יש סיכוי מסוים שלכשהתבגר ירצה להצטרף אל אביו, לעומת בחור סטנדרטי שאם ירצה לעזוב את העולם החרדי הוא יצטרך להטלטל לבד פיזית ונפשית בעולם הגדול

נו ? שויין! נתפשתי מעשן בשבת.

פעמיים בשכונה, ופעם אחת בבני ברק. מזל שאצלינו אין שטינקרים. כך למרות שהשתניתי חזותית, לא כל בני משפחתי מודעים ליציאתי בשאלה.

סוהיזו

New member
נתפסתי כמה פעמים,

נתפסתי באמצע שיחת טלפון כשאחד האחיינים נכנס לחדר וראה אותי מדבר וצעק להורים שלו `מוישי מדבר בטלפון בשאבעס`, פעם אחרת אבא נכנס להעיר אותי למניין ותיקין והוא משך את השמיכה וראה שישנתי עם מוזיקה דלוקה בטלפון. חזרתי הביתה ליל שבת מאוחר אחרי בילוי והסרחתי מריח של סיגריות אבל לא שמתי לב לזה וכשנכנסתי הביתה ב3 בלילה אחד הזוגות הנשואים היו ערים (לא רוצה לחשוב למה) הם ראו אותי וישר שאלו אותי איפה הייתי שאלתי מופתע למה?!והם אמרו שיש לי ריח חזק של סיגריות.. אז הם הבינו שאני כבר לא דתי אבל שמרו על זה בסוד בנתיים!

למעלה