נתפסתם פעם על חם?

moshe010

New member
אי אפשר כי האשה גם צריכה לחתום על החוזה

למען ההגינות אציין שקראתי שבתי הדין נוהגים לפוסקי כך אבל בתי משפט יתכן שיפסקו אחרת, בכל אופן האב יצטרך לשלם חצי מהשכירות כך שאין רווח גדול אלא למי שבטוח שאחרי לימוד המקצוע יפתח לו שערי פרנסה

לחוד

New member
מסובבים אותה והיא חותמת

מה זה פה? עניני דת שהיא נעולה עליהם? אתה צריך שאמציא לך סיבות למה למכור את הדירה? ברגע אתה מנפיק פה 10 סיבות משכנעות (ואולי גם נכונות). בצר לנו נפנה למקבלות ונותני הגיטין ונבקש שיתרמו לנו מניסיונם מה בית הדין/בית המשפט פוסקים באשר לדירה ולתשלומי שכר דירה. ותסלח לי שאני פונה אליך אישית - אתה תכניס מעבר לממוצע אחרי לימודים גבוהים. הכישורים השכליים שלך בולטים בכל דיון ובכל נושא.

moshe010

New member
תודה על המחמאה

אבל כבר אמר החכם ולא לחכמים לחם גם אני מניסיוני וגם מחקרים מוכיחים שחשוב יותר תקשורת בין אנושית טובה, אינטרקציה חברתית, ביטחון עצמי, כריזמה ולאו דוקא חכמה ונזכרתי בבדיחה ידועה ששאלו פעם עשיר אחד ממה נובע כספך מכסף או מזל אז הוא ענה 90 אחוז מזל ו10 אחוז שכל אבל הוא היה בכיף מחליף את ה10 אחוז שכל בעוד קצת מזל לא שאני מאמין במזל, אבל כך הולך הבדיחה ולענינינו החלף מזל באינטילגנציה חברתית

מה שאני אומר

זה כשהיית דוסית, חיית עם אדם שלא עבד, ולכן חייך היו כשהיו(ואני לא בא לשפוט אותך, למה בחרת או בחרו בשבילך בחור ישיבה, כי אני יודע שרוב הבנות, לא בדיוק יודעות מה הן רוצות בשלב החתונה...) אבל תביני שבציבור החרדי, יש רבים שעובדים, ומתפרנסים מיגיע כפייהם. והאשה חייה חיים טובים .... ואז יום אחד העולם שלהם מתהפך, לא בגלל בעיה בזוגיות, או שהבעל לא עובד, פשוט כי הוא החליט לצאת בשאלה(מדורגת ושקולה). ואחרי שהוא ישלם את המחיר, הוא יצטרך להמשיך לפרנס את זו שרואה בו פחות מגוי...? תנסי לצאת מהמקום שאת נמצאת בו, ולהבין גם שיש צד שני למטבע... ואכן העולם עגול.....

רותם 36

New member
הוא מפרנס את הילדים שלו

לא את אשתו. לאישה הוא מחוייב לשלם מזונות רק עד הגט. !!!!!!!!!! אחר כך זה תשלומים לילדים בלבד .

הוא מפרנס את הילדים שלו

שרואים באבא שלהם, גוי משוקץ(תראי אפילו זוג חילוני שמתגרש, והבעל משלם מזונות, הילדים והגרושה, לא מסתכלים עליו כאל גוי... אולי גבר אלכוהליסט, נרקומן, מקבל יחס דומה(רק שהם בד"כ לא משלמים מזונות).... .). אז בנות, אם כל הכבוד, צריך להשאיר לכל אחד ואחת, את הכבוד. ואם אשה גרושה מתפרנסת מהאקס שלה, היא לא חייבת לחייך איליו או לאהוב אותו, אבל מינימום רספק. מה זה גוי? לא מתביישים...

סוג ב

New member
איזה בורות

כמה דברים: אחד שעובד ואשתו לא- והם חרדים, נגיד יצא בשאלה, בגלל שהוא עובד ונחשב יותר מודרני, אשתו לעולם לא תחשיב אותו ככזה גוי משוקץ, הרי אחרת, היא לא הייתה נותנת לו לצאת לעבוד. אישה מרובעת שמחשיבה חילוני כגוי משוקץ- עובדת כדי לממן את הגולם שלה!!! אישה שלא נותנת לבעל לראות את הילדים, הוא לא ישלם אוטומטית מזונות, היא תתבע והוא יבקש לראות את הילדים. ויש אפשרות חוקית לחייב את האם להביא לאבא את הילדים בהסדרי ראיה. חובה לאם לאשר, זכות האב לקחת. (זכות ולא חובה) אף אישה לא יכולה לחיות ממזונות, כי זה צחוק יחסית להוצאות עבור הגג, בית ספר, ביגוד, ארנונה, אוכל וכן הלאה..... אז תפסיק להתבכיין. על טעויות משלמים.

כנראה שאת לא מכירה

את כל המיגזר החרדי, אני מבין שאת מנהלת הפורום, אז לא נעים לי להתפלמס איתך, זו לא מטרתי. את יכולה לחשוב , מה שבא לך. יש במגזר החרדי, אנשים שעובדים ומפרנסים, והם עושים זאת בתוך הקהילה. בואי ניקח לדוגמא קבלן בניין או שיפוצים,(שמרוויח יפה מאוד, ויכול להחזיק רכב משרד קטן וכ"ו) פרנסתו אמנם לכאורה לא מוגבלת, אבל למעשה כן. כי עבודה, הוא יקבל בעיקר בתוך המגזר החרדי. ברגע שיצא בשאלה, גמרנו, יוק.... אף אחד לא יתן לו, לשפץ ולבנות אצלו(מן ענישה קולקטיבית, אבל במהופך) האשה יכולה להיות בעצמה, די מבינה וכ"ו. אבל אם הורייה ילחצו היא תתגרש ממנו. נקודה. אחרת גם היא תוחרם. והיא תתייחס איליו, כמו גוי וגם תגיד ככה לילדים, כי ככה הסביבה רוצה שזה יהיה, והיא נכנעת לתכתיבים... יש נשים, שלא נותנות לבעל לראות את הילדים, ואם הוא יאחר בתשלומים הוא יפגוש את ההוצל"פ.... יש הרבה אפשרויות חוקיות, אבל בשביל זה צריך, לפנות לביה"ד או לביהמ"ש לעינייני משפחה, והם לא ממהרים לשום מקום. זה לא משנה, כמה הוא נותן. זה מה שחייבו אותו ובזה הוא עומד(בהנחה שלא מדובר במליונר). אני לא מתבכיין, מצבי מצויין.(וזה בגלל שאני מרוויח טוב...), אבל יש גברים שאני מכיר, שמצבם כמו שכתבתי..... אולי תגלו אמפטיה, גם לצד השני של המטבע?

pokeret

New member
מכיון שיש לי חשדות מי אתה

הייתי עונה לכל אחד אחר ברצינות. אבל לך לא.

סוג ב

New member
אני מסכימה עם פוקרת

איתך, הוויכוחים לא נגמרים אפעם ולא משנה באיזה ניק תכתוב, אתה תמיד צודק ויודע יותר. עלק, לא נעים להתפלמס עם המנהלת.... אני כולה מנהלת, בשר אדם, לא מתיימרת להיות אלוהים של מישהו..

או קיי

מה שרציתי לומר לך, שאת רואה את העולם רק במשקפיים שלך(זה בסיידר בתור אשה גרושה, אבל כשיש דיון בפורום שאת מנהלת את אמורה להיות אובייקטיבית לא?) המציאות בפועל, הרבה יותר אכזרית ממה שאת מתארת לך.(ולא מדובר עליי, אני במצב מצויין). תנסי לצאת מהסיפור האישי שלך, ולהבין, שלכל מטבע יש שני צדדים(אלא אם כן, את מכירה מטבעות אם צד אחד בלבד, אני לא...)

moshe010

New member
אין ספק שבענין זה האפליה נגד הגבר זועק לשמים

את כתבת אף אישה לא יכולה לחיות ממזונות, כי זה צחוק יחסית להוצאות עבור הגג, בית ספר, ביגוד, ארנונה, אוכל וכן הלאה..... נניח שזה נכון אבל לגבר הרי בודאי שאין מספיק כסף גם לכלכלתו וגם לכלכלת ילדיו ומן הראוי שלאם הילדים תהיה מחויבת שווה לכלכלת ילדיה

pokeret

New member
ומה עם המחויבות הפיזית

לילדים? סכומי המזונות שנפסקים הם לא בשמיים לאנשים ללא השכלה, תמיד אפשר להגיע להסדרים עם בטוח לאומי. למה לאמהות כל כך ברור שעליהן להקריב הרבה מהחופש שלהן למען הילדים ולגברים קשה לקבל את זה?

moshe010

New member
אסביר בהרחבה 2

יש שלשה סוגי אפשרויות 1) האשה רוצה להתגרש ואומרת שאיננה רוצה משמרות במקרה זה היא חופשיה לגמרי היא יכולה להשתכר שכר מינימום ולגור עם שותפים ועדיין ישאר לה כסף לבלות לעומת זאת לגבר באותו מצב אם יש לו 3-5 ילדים (אני כבר לא מדבר על עשרה) אזי גם אם יצליח להרויח 7000 ש"ח 6000 ילך לדמי מזונות ולא ישאר לו למינימום לקורת גג מינימלית ולחם לאכול 2)הגבר רוצה משמורת אם בגלל שהוא אוהב את ילדיו ואם בגלל שנראה לו שזה האפשרות היחידה להשיג לעצמו קורות גג כי באותו כסף שהוא בין כך צריך לשלם לילדיו הוא יכול גם לגור איתם מבלי צורך לשלם שכר דירה וארנונה ודמי חשמל נוספים במקרה זה הגבר לא יזכה לרצונו, לעומת זאת האשה תקבל את ילדיה ועוד תזכה לדמי מזונות 3)האשה רוצה משמרות והגבר לא רוצה משמורת כי הוא מרויח יותר מ15 אלף ש"ח והוא מעדיף לחיות בחופשיות במקרה יחיד זה לגבר יותר קל כי סוף כל סוף נשאר לו 4 אלפים ש"ח לחיות והוא חופשי לעשות כרצונו ואילו האשה מוגבלת כי היא צריכה לגדל את ילדיה אבל מי הכריח את האשה לקבל משמורת? אמנם מבחינה רגשית האשה באופן טבעי תרצה משמורת וכן מבחינה חברתית היא מרגישה מחויבת, ואכן זה בדיוק מה שטענתי שמבחינה רגשית קשה לנשים יותר כולל זה שהם חיבות רגשית לגדל את ילדיהן, אבל מבחינה פיזית כלכלית אין ספק שלגבר הרבה יותר קשה לגדל את ילדיה

סוג ב

New member
אני ממש לא מסכימה איתך

רוב הנשים בציבור החרדי, מפרנסות את הבעל, אבל כשיש בעל, יש יותר הורים שעוזרים (שלך ושלה) יש 2 מוחות, 2 אנשים שצריכים לפתור בעיות. כשאישה מתגרשת ונשארת לבד, היא ממשיכה לעבוד באותה עבודה, אבל מזונות נחוצים לה ביותר, בשביל להתקיים ולהאכיל את הילדים. משהוא אחד שאני כן מסכימה איתך, זה שאני קוראת בין השורות, שהבעל הלומד הזה, לא יהיה מסוגל לשלם מזונות כי אין לו ממה. צודק. לא פייר. אבל גברים לא מסוגלים לגדל ילדים כמו שאמא מסוגלת ומכיון שברוב המקרים, הילדים גדלים אצל האמא, אין לגבר ברירה, אלא לעזור בכלכלת ילדיו. אתה יודע למי צריך לבכות? לרבנים שהמציאו את החוקים הכ"כ לא הוגנים, בו גבר לא יוצא ללימודים כדי שיוכל לפרנס את ילדיו בכבוד. רק אליהם להתלונן. כי גבר שיש לו נותן והרבה. מי שאין לו באשמת החברה יכול להגיב כמוך.

סוג ב

New member
שכ"ד??? זה חינם בימנו ולא ידעתי?

לא. ההורים שלנו לא קנו לנו דירות.

moshe010

New member
אכן לגבר יותר קשה מבחינה פיזית כלכלית

ואילו לנשים כנראה יותר קשה מבחינה רגשית להתנתק מהמשפחה והחברות

sec op

New member
אתם כולכם

ניסיתם פעם לגדל ילד בן 2-10 לבד? וגם לפרנס את עצמכם? אני לא, אבל נראה לי שזה די קשה. לקום בבוקר, להאכיל, להלביש, לקחת למטפלת/גן/בי"ס, לחזור בצהרים לקחת (ומה עם העבודה?), לשמור עליו אחה"צ, להאכיל, לרחוץ, להלביש, להשכיב, לקפוץ אליו כשבוכה, או לטפל בו כשקם... ובטח שכחתי או שאני גם לא יודע כמה דברים בדרך. ומה אם הוא קצת חולה? קיצור לא קל. אז לעבוד ולשלם מזונות זה לא קל, אבל גם לגדל ילד זה ממש ממש לא קל. אז אין לי מושג מה יותר קשה, כי למזלי לא הייתי באף אחת מהסיטואציות, אבל זה ממש בולט כאן שכל אחד רואה את הצד שלו בעיקר וקצת מזלזלים בקשיים של הצד השני. טוב זה פשוט הכי קל בכל ויכוח לטעון ששני הצדדים צודקים

למעלה