נתפסתם פעם על חם?

mister xy

New member
תמיד כשהנושא הזה עולה לדיון אני אומר לעצמי

אל תדון אדם עד שתגיע למקומו. אני חושב שבמידה מסוימת גם לך אפשר לומר את זה. כי אינו דומה מי שאין לו ברירה למי שיש לו...

pokeret

New member
פחחחח

הייתי בדיוק באותו מקום. מתלבטת בדיוק עכשו אם לפרסם כאן משהו שכתבתי אז.

mik504

New member
הוי מיסטר הלוואי ולא היית צודק כל כך

ואת פוקרת שלא תדעי מצרות אבל זה אבל כנראה שהמשפחה המאוחדת היא האלוהים החדש ומזה אנחנו פוחדים פחד מוות כולנו מסתירים מהאישה בהתחלה זה בא בקטן ולאט לאט זה גודל למימדים שאפילו אנחנו מתפלצים מזה ואז מתחילים לחשוב אולי באמת זה מוגזם וצריך לעזוב אבל זה מפחיד מפחיד מפחיד וזר לא יבין זאת.......

pokeret

New member
תגידו

אתם באמת חושבים שלא עברתי בדיוק מה שאתם עוברים? שלא התייסרתי באותה מידה. בניגוד אליכם כאמא גם ידעתי שהסכוי שאקבל משמורת הוא אפסי. הייתי הילדה האהובה ביותר במשפחה, הגאווה של אבא ואמא, הדמות שאמרו לאחינים תסתכלו עליה. אמא של בעלי הייתה החברה הכי טובה שלי, האחיות שלו היו עולות אלינו לארוחות צהריים ישר מבית הספר במקום הביתה. התייסרתי במשך שלש שנים כמותכם, פחדתי ושקרתי בלי להפסיק ושנאתי כל רגע וכל שקר.

את

חושבת באמת, אם כל הכבוד( לא יודע על מה) שמשהוא שעברת, ידמה לגבר שנאלץ לעזוב את ביתו, לחלק את רכושו, ולשלם מזונות לאשתו... הרי לא נאלצת לשלם מזונות לאיש, לא נאלצת לעזוב את הבית שלך(אם הוא אכן היה שלך בכלל). זה מה שמצפה לו אם ייתפס שנית(לצערי, הסטטיסטיקה אומרת שהוא ייתפס שנית, ואם לא יצליח לשכנע את זוגתו ללכת בדרכו, הרי זה מה שמצפה לו) אני יכול בקלות לחשב לך, בכמה משרות הוא יצטרך לעבוד כדי לשרוד...

רותם 36

New member
מדוע אתה שופט אותה ?../images/Emo4.gif

כאשר אתה בדיוק מבקש ממנה לא לשפוט אחרים ? לא מובנת לי ההודעה הזאת שלך . ואישה לא משלמת מחיר? אולי לא תיאלץ לשלם מזונות אבל יש סיכוי גדול מאד שהיא תיפרד מילדיה שיילקחו ממנה כיוון שהיא "כופרת" ובמקרים רבים גם תעזוב את ביתה , משפחתה , קהילתה וכל החיים הישנים שלה .זה נשמע לך קורבן פחות ?

לא שופט אותה

רק המקרה שלה, לא דומה למה שעלול .עשוי לקרות לו.... מצבה לא נעים ואולי אף עגום. אך היא לא נדרשת לפרנס את הגבר שרואה בה כופרת. נוסף על כל התלאות שציינת...

סוג ב

New member
מה אתה אומר???

וכשהיינו דוסיות, מי פירנס את הגולמים? 4 שנים פירסנתי את הגולם , כדי שיוכל לחמם ספסל ולגרב"ץ כל היום, מישהו ריחם עלינו? לא, זה היה התפקיד שלנו. איזה קטע? העולם הוא עגול והגלגל מתהפך. ממש לא מרחמת על גברים שמשלמים מזונות.

רותם 36

New member
וחוץ מזה

שכחת פרט קטן ולא שולי בכלל. ברגע שבעל יבקש להתגרש מאשתו "הכופרת" הרי יש סכנה שהיא תוכרז בבד"ר (שכידוע מאד מאד בעד הנשים ) כאישה מורדת ואז כמובן איננה זכאית למזונות אישה ולא זכאית לכתובתה. מקרה נפוץ נוסף בחברה החרדית היא שהאישה עובדת כמובן לפרנס את הבעל ואז ייתכן מצב שלא תקבל מזונות כי הבעל יטען ל"צאי מעשי ידייך מזונותייך ".. כלומר הכנסתה של האישה מעבודתה תיחשב לה למזונות. אז לפני שאתה קופץ בראש עם מסקנות כדאי שתבדוק טוב טוב את המצב הנוכחי

שמתי לב עכשיו כמה זה מגוחך שהבעל

מתחייב לפרנס את האישה ובעולם החרדי זה הפוך. ואולי האישה יכולה לדרוש את כל הכסף שהביאה כי היא לא מחויבת לפרנס

רותם,

ייתכן שבמצב כזה היא לא תקבל מזונות, אבל מזונות לילדים היא תקבל בכל מיקרה, משום שלא משנה כמה האשה עובדת וכמה היא מרוויחה, בכל מיקרה על הגבר לשלם מזונות לילדים. "צאי מעשה ידייך במזונותייך" נאמר לגבי מזונות לאשה לא לגבי מזונות לילדים. והכלל הוא שכאשר האשה עובדת ומשתכרת למחייתה, זכאי הבעל לטעון כי "מעשה ידיה", יהיו "תחת מזונותיה". כאשר "מעשה ידיה" של האשה (כלומר הכנסתה מעבודתה מחוץ למשק ביתה) מספקים לה לכיסוי צרכיה, כי אז הבעל פטור מלזון אותה ויכול הוא לומר לה: "צאי מעשה ידייך תחת מזונותייך". אבל לילדים הוא חייב לשלם מזונות, באופן עקרוני רק האב מחוייב במזונותיהם של הילדים, אפילו אם הוא עני ואין לו כל הכנסה, ואפילו אם אין הוא יכול לספק את צורכי מחייתו. חובתו כלפי ילדיו קודמת לזכותו לקיים את עצמו. עכשיו תעשי חשבון פשוט: הסכום המינימלי לילד הוא 1500 ש"ח אב שיש לו 3,4,5, ילדים וכו.. צריך לשלם הרבה מאוד מזונות, ואני מסכימה עם ולנטינו במיקרה הזה, בכמה משרות הוא יצטרך לעבוד כדי לשרוד....

הסכום המינימאלי- טעות!

א. מהיכן שאוב הנתון שהסכום המינימלי הוא 1500 ש"ח?? רוב הגרושות שאני מכירה כולל אותי, היו שמחות מאוד לעמוד על הסכום הזה, ברוב המקרים מדובר בהמלצה בלבד. (המקרה הכי נורא שהיכרתי הוא גבר שמשלם 1300 ש"ח ל2 ילדים- כולל הכל.) ב. בית משפט ובית הדין קובעים סכום מדורג בד"כ, ז"א שאם כל ילד נוסף (בית משפט משלישי בי"ד מהראשון...) הסכום לילד יורד. ג. גם בימ"ש וגם בי"ד לרוב מתחשבים ברמת ההכנסות של הגבר ובמצבו כי תמיד ניתן לבקש עידכון לסכום המזונות. ד. ברור שהרבה גברים בוכים שהם מפרנסים את "גרושתיהם"- וטוענים כמה כבר עולה לגדל ילד? לצערי/לשמחתי אני יודעת כמה עולה לגדל ילד. ברוב המקרים המזונות נמוכים מהעלות האמיתית, אז די לבכיינות.

moshe010

New member
אני שמח לשמוע עד כמה הבית משפט מתחשב ביכולתו

של הגבר אבל מבדיקה שעשיתי באינטרנט וכן בקריאת פסקי דין התרשמתי כך שהמינימום הוא 1150 לכל ילד +30 אחוז משכר דירה, וכשיש 3 ילדים 50 אחוז משכר דירה אכן הבתי דין פוסקים בדרך כלל הרבה פחות אבל אני לא יכול לסמוך עליהם כשאצה בשאלה מקרה אחד שקראתי בפסק דין על גבר נכה שמקבל קיצבה של 1700 ש"ח וחיבו אותו לשלם 1100 ש"ח על ילד אחד ואיך יכול המסכן עם 600 ש"ח לספק לעצמו קורת גג ואוכל מינימלי רק לאחרונה מישהו כתב בפורם השכן שחיבו אותו לשלם 8000 ש"ח למרות היותו מבוטל אז נא לעדכן את המקרה הכי נורא

סוג ב

New member
כמו שאתה אומר- מובטל

שילך לעבוד. אני זוכרת את כבוד השופט צועק על הגרוש שלי "תלך לעבוד יותר שעות יא פרזיט, מה אתה נכה? אתה לא נירא נכה"

moshe010

New member
התכוונתי למבוטל שרוצה לעבוד ואינו מוצא

עבודה מתאימה ואני לא חושב שזה טרויאלי לחייב את האב לעבוד בבניה עם עובדים זרים או עם פלשטינים בשמש היוקדת אני מקווה שבעלך לשעבר לא הוצרך להגיע לזה בכדי לממן את דמי המזונות אינני פוסל לחלוטין את האחריות האב על ילדיו אבל עם הסתיגויות שהזכרתי כבר כמה פעמים

סוג ב

New member
כשאני מצאתי את עצמי מובטלת

הלכתי לעבוד בחנות חודשיים עד שמצאתי עבודה. אז הרווחתי חצי מהמשכורת שהייתי רגילה, אבל עבדתי. זה ההבדל בין אחריות שיש לאישה לבין גבר שכולה צריך לשלם מזונות. הגבר יותר מקל ראש ומתפנק. אם אני הייתי מחכה למצוא את העבודה שלי ובינתיים הייתי מובטלת, הייתי מגיעה למצב שאין מה לאכול. ואגב, אישתו של הגרוש שלי כל הזמן מאשימה אותי שבעלה צריך לעבוד במקום שרק ילמד ושאין להם כסף, העיקר הוא חייב לממן אותי. כמה שאני מסבירה לה שהוא מממן את הילדים שלו ושלא ילמד בכויילל בבוקר כדי שיוכל לעבוד יותר, לא עוזר. מרובעים.

moshe010

New member
באופן טבעי אני מזדהה איתך רגשית

הרבה יותר מלבעלך לשעבר אינני מכיר את הנתונים מספיק, אבל אני מניח שבעלך לשעבר לא נאלץ לעבוד בזבל ולא נאלץ לישון ברחוב, בסה"כ אני מניח שיש לו משפחה תומכת ומקסימום ישן אצל הוריו, ולכן גם מבחינה אוביקיטיבית לא על המקרה הזה תלונתי הגדולה אני מאוד מעריך את נכונתך לעבוד בחצי מהמשכורת שאליה הורגלת, זה באמת קשה מאוד, אבל מסופקני אם זה היה מספיק לך, לו הית חייבת לשלם דמי מזונות ל 5 ילדים

לחוד

New member
יכולותיו הכלכליות של גבר יוצא

מן השורה (תרתי משמע) הם לדעתי לגמרי לא מבוטלות. עד כמה שהתרשמתי, ותקנו אותי אם אני טועה, המקרים השכיחים בפורום הם גבר נשוי עם שני ילדים. זכר ונקבה חרדים הנישאים כדת משה וישראל מקבלים מהוריהם - בדרך כלל - סכום שנע בין 30 ל-50 אלף דולר (ואני ממעיט בכוונה תחילה). אם בני הזוג היו אחראים והכסף נשאר ולא בוזבז על אוכל ובגדים, אזי היוצא יוצא עם סכום שמאפשר לו לשלם 2500-3000 ש"ח בחודש למזונות למשך תקופה ארוכה במקביל ללימודים או למציאת עיסוק מכניס אחר. במידה ובני הזוג רכשו דירה ובאו בברית המשכנתא, סביר להניח שכבר הספיקו להחזיר במשך התקופה חלק נאה מקרן ההלוואה, והרי לפנינו תוספת לסכום שבידי היוצא. נכון מאוד, כואב לאכול את כל הקרן של מה שנקנה ונשמר בעמל רב, אך עדיין במקרים הרווחים יש אופק כלכלי ליוצא.

moshe010

New member
למיטב ידיעתי

במקרה של דירה משותפת הדירה נשארת אצל האשה והאב חייב לשלם חצי מהמשכנתא ורק לאחר שהילד אחרון הגיע לגיל 21 אפשר לחשוב על לחלק את הדירה ולבזבז את הכסף לדמי מזונות ששולמו כבר

לחוד

New member
לא ידוע לי על כך

אבל אם האמת כדבריך, נפל פיתא בבירא. מה שכן, עדיין אפשר להיות מנוולים ולמכור את הדירה בעילה כל שהיא, ולתזמן את הגירושין לזמן המתאים.

למעלה