נעלבתי קשות

עם כל הכבוד

(ודרך אגב קראתי הודעות אחרות שלך ויש כבוד..) ועל אף שניהלת כמה פורומים, אני חושבת שזה לא מתפקידך לקבוע אם השרשור הזה רלוונטי אלא תפקידה של מנהלת הפורום. ואם היא לא מחקה את השרשור הזה עד עכשיו אז כנראה שיש מקום לאפשר לאנשים לשאול את השאלות הללו ולהביע דעה בנושאים הקשורים ללימודי משפטים גם אם בעיניך, כגולשת ותיקה, זה מאוס ולעוס. ואת טועה- הפורומים של תפוז הם כן 'מקום דמוקרטי', זו לא קבוצה פרטית שפתחת בפייסבוק ושבה מדברים רק על מה שנראה לך לנכון. לסיכום- אני ממש לא מסכימה איתך אבל אין לי עניין להתנצח בעניין הזה. אני בעד לכבד את כל מי שכותב בצורה עניינית ולא משמיץ אף אחד אחר וכמובן להחליף רשמים ולסייע במידת האפשר שהרי זו המטרה של הפורום הזה. באמת מאחלת לך שבוע טוב

sacrament

New member
למנהלת הפורום היה יום קשה

והיא לא רואה בעיניים. עימכן הסליחה.

BlackUnicorn

New member
ממש אין לי כוח להתווכח איתך

אבל נאמר כאן בעבר ע"י כבודה (המנהלת) בעצמה שאין כאן מקום לשרשורים האלו. אני מניחה (ומתברר שגם צדקתי...) שלא היה לה זמן לטפל בשרשור הזה, ואם הוא כבר הגיע למימדים האלו אז כבר גם אין טעם יותר מדי לעשות איתו משהו. אם את ממש תתעקשי אני אפילו אחפש בשבילך את ההתבטאויות האלו מהעבר. לגבי עניין הדמוקרטיה - אם תקראי את תקנון תפוז תראי שתפוז אינו מקום דמוקרטי. למנהלי הפורומים נתון שיקול דעת בלעדי למחוק הודעות, להרחיק גולשים וכו'. לחופש הביטוי יש הגבלה מאוד ברורה... בכל מקרה, מיציתי :) ובאמת שבוע טוב גם לך

BlackUnicorn

New member
איזה עורכת דין.. יש עוד זמן.

וכן, זו שריטה של כולנו. אחרת לא היינו בלימודים האלו, לא?

smart one

New member
מנסיוני בעבודה יומיומית מול עו"ד...

אגיד שקרובת משפחתך באופן עקרוני צודקת בנוגע לירידת רמתם של עורכי הדין. אין מה לעשות, פשוט רואים את זה: בשפה, בהתנסחות, בטיעונים המועלים, בהתנהגות כלפי הצד שכנגד וכלפי בית המשפט. לא שאני חש בסדום ומעורה מהבחינה הזו אלא שיותר ויותר עורכי דין שאני נתקל בהם, עונים על ההגדרות הנ"ל ובחיי שלא בדקתי מאיזה מוסד לימודי הם באו. דבר נוסף שאני יכול להגיד הוא שהתיאור הנ"ל הוא גם ביחס ישר לרמתם של השופטים. יש לי סיפורים שפשוט לא תאמינו אם תשמעו ואני מדבר על הבסיס, ידיעת החוק וכיוצ"ב. בקשר למשתמשת "שמרית" שציינה את הודעי מהשירשור של המתמטיקה: אם לא הבנת שזה היה בצחוק אז הנה אני מעדכן עכשיו.

Kiru

New member
השאלה היא איך אתה יודע שהרמה ירדה

ולא היתה כזאת תמיד.

מצחיק מאוד!אותו דבר בלימודי הנדסה

שאלתי מישהו שלמד במכללה שלא אציין את שמה שאלות ככה סתם על "מתמטיקה" הסיטוריה.. הבן אדם בור ועם הארץ אפילו לטכניון לא התקבל אז הלך למכללה בעצם הוא יצא חכם..היה לו בגרות מלאה והיה טיפש כמו נעל הלך לקבל תואר מהנדס מכונות והצליח לו חבל שאני לא חשבתי על זה..במקום ללכת עם הראש בקיר.. לפי דעתי גם רמת האונבירסטאות בארץ לא משהו מיוחד היום הרבה מאוד אנשים נוסעים לחו"ל ללמוד רפואת שיניים כי בארץ בקושי יש בית ספר לרפואת שיניים וקשה להם להתקבל אותו דבר משפטים אותו דבר הנדסה לפי דעתי הייתי טיפש מדי כי חשבתי שאני צריך להתמיד בטוב ביותר ולעשות הכל כדי להתקבל לטכניון ולא ניצלתי את זה שאנחנו במדינה מפגרת ומושחתת מהיסוד ורק צריך לראות הזדמנויות להצליח פרופסור חכם מאוד שגורש במאוניברסטאת חיפה בשל הרצאה מאוד מעניינת שלו מסתבר שהאוכלוסיה "הארית" של ישראל שזה הרוב אשכנזים וכמה משפחות עשירות מזרחיים החליטו להקים מכללות איזוריות כדי להרחיק מהאונבירסטאות את -הערבים,את יוצאי קווקז ואת האתיופים ואוכלוסיות שבאות מאיזורים נמוכים מאוד שזה כולל את מרבית עדות המזרח ומרבית העניים בישראל. זה שאת לומדת במכללה לא אומר עליך כלום את אפילו יכולה להצטיין יותר מאנשים שלומדים באונבריסטה אבל עובדות הן עובדות. אונבריסטה שווה יותר ממכללה.

אכן הרמה באונ' מאוד מאוד נמוכה...

אבל זה כבר דיון שגדול על השרשור הזה...
כל מי שלמד בזמן האחרון משפטים (וגם בפקולטות אחרות) יכול להעיד על הרמה הנמוכה והזלזול במקצוע ובלימודים... לא שאני לא חוטא בזה אישית, אבל כל המערכת בנויה ככה מלכתחילה. אני מסיים אוטוטו שנה ב' והשנה לא הלכתי לאף קורס במשפטים (וגם בחוג השני שאני לומד)... ב 2-3 קורסים הלכתי לשיעור הראשון ובאחרים לא ראיתי עדיין את המרצה... וזה בסדר, לומדים ממחברת ועוברים בציונים סבירים דווקא... (אני לומד באונ' ת"א)

למעלה