נעלבתי קשות

נעלבתי קשות../images/Emo7.gif

אני סטודנטית גאה למשפטים באחת המכללות בארץ. השבוע יצא לי לדבר עם קרובת משפחה,עורכת דין מבוגרת, שטענה שהחומר האנושי שמרכיב כיום את הסטודנטים למשפטים הוא עלוב, ושאין מה להשוות בין האוניברסיטאות למכללות. שפעם, בכדי ללמוד משפטים היית צריך להיות באמת חכם והיום, בעיקר במכללות, כמעט כל דרעק (ציטוט מהמקור) יכול להתקבל, אם יש לו מספיק כסף לשלם. ושבגלל זה יש היום בשוק עורכי דין כמו זבל (ציטוט מהמקור). בקיצור, נעלבתי קשות ואני תובעת את ניחומכם ודעתכם.

אורטל188

New member
אנשים יכולים להמשיך להגיד

הכל תלוי בך עד כמה תוכיחי את עצמך ובכוח רצון שלך... יהיו לך יותר קשיים בדרך אבל הכל תלוי בך!! ואין לך מה להעילב תאמיני בעצמך

shimrit m

New member
אמממ...

הגעת למקום הלא נכון כדי לזכות בניחומים. במיוחד לא בדעה חיובית לגבי סטודנטים שלומדים במכללות. היי בטוחה בעצמך וביכולותיך!

shimrit m

New member
לא רחמים עצמיים ולא נעליים..

מותר לי להביע את דעתי על הלך הרוח בפורום הזה ולא נקבתי בשמו של משתתף אחד או אחר. לא בא לי לפתוח כאן זירת התנגחויות איתך כי את!!! זאת שתמיד קופצת. אני יכולה להביא כל כך הרבה דוגמאות כאן מהפורום שבו בוגרים/סטודנטים ממכללות הוצגו ע"י משתתפי הפורום שהינם סטודנטים/בוגרים מאוניברסיטאות כפחות איכותיים (בלשון המעטה) - היה כאן שרשור לא מזמן (אם אני לא טועה הוא דיי צמוד לשרשור הזה) על נחיצות הציון במתמטיקה/מס' יחידות בגרות ומישהו דאג לציין שם את תנאי הקבלה של המכללות (עם הקצנה מטורפת עד כדי זלזול). שמחה שיש כאן אנשים שחושבים שגם לבוגרי מכללות יש מקום ב"שוק" הזה כי אתם המרכיב העתידי שלו. אני לא מרחמת על עצמי, אני מצטיינת דיקן שנתיים ובעזרת השם גם בשנה השלישית, סגרתי אחלה סטאז' (בכוחות עצמי ללא פרוטקציות וקשרים) וכן, לומדת במכללה. בהצלחה לכולם, תאמינו בעצמכם וביכולת שלכם - זה הרבה יותר חשוב מהשם של המוסד אשר יתנוסס בראש התעודה שלכם.

flutter girl

New member
אויש תפסיקי כבר

את פשוט מתבכיינת, אוי אוי אוי, קשה לי ורע לי וכולם מתנכלים אליי. אני בחיים לא אמרתי שלסטודנטים ממכללה אין סיכוי להצליח, ורק משום שאחד או שניים אמרו את זה לא אומר שאת צריכה להקשיב. אבל להכליל לגבי כל שוכני הפורום? בחייך. בדיוק כמו שאת טוענת שכולם מכלילים על סטודנטים ממכללות, את בעצמך מכלילה ואומרת שכל מי שלומדת באונ' (בעיקר את"א/עברית) מזלזל באנשי המכללות. סוג של מעגל, לא?

T4Free

New member
מחזור יולי 08'

רק נרשמת לתפוז ביולי 2008, וכבר בחמישי לחודש את נעלבת קשות, תובעת ניחומים ומחוללת פרובוקציות?

כמה מילים

אמנם אני מתחילה את לימודי המשפטים רק באוקטובר הקרוב אבל אני חושבת שקרובת המשפחה שלך טועה. גם אני החזקתי בדעה דומה (בעיקר אחרי שקראתי בפורום הזה) אבל התבדיתי. התחלתי לעבוד במשרד עו"ד גדול מאוד (נמצא בTOP 10 ואף צפונה..) בעבודה זמנית עד הלימודים באוקטובר ובמקרה הבוס שלי הוא זה שמראיין אנשים להתמחות ולאחר שיחה איתו על הנושא הזה בדיוק + מבט על המתמחים במשרד- נוכחתי לדעת שמשהו כמו 40%+ מהמתמחים אצלנו הם בוגרי מכללות (בעיקר רייכמן אבל יש גם אחד ממכללת רמת גן ואחד מנתניה) ושהיום המצב שונה ממה שהיה לפני כמה שנים. אני עדיין חושבת שאיפשהו כבודם של בוגרי האוניברסיטאות במקומו מונח אבל עצם היותך בוגרת מכללה לא יסגור בפניך את הדלת להתמחות במשרד מאוד מצליח וזו עובדה. מקווה שהתעודדת קצת..

flutter girl

New member
זה נכון

ואני לא מצליחה להבין למה כולם קובעים שהפורום הזה אומר כי אין אפשרות כזאת. לא מדויק בכלל - מה שקורה בפורום הזה, זה שהחבר'ה שלומדים ב4 האוניברסיטאות לא ממש מביעים עמדה בעניין, אבל אנשים חסרי בטחון שלומדים במכללות (כמו בחורה שלא אנקוב בשמה...) טוענים את הטענות האלה כ"טענות הגנה". תלמידי משפטים - לא למדתם שאין טעם לטעון טיעון הגנה אם אין טיעון תביעה מקורי?!

הממ..

אני זוכרת כמה אמירות מגלומניות במקרה הטוב ופאתטיות במקרה הגרוע של סטודנטית מאת"א ש"נלחמה ללמוד שם ולא ממליצה על שום מכללה!!!!!!" + אמירות מעודנות של סטודנטים באוניברסיטאות שאולי גרמו לדברים להישמע כך אבל בשורה התחתונה הסטודנטים לא באמת יודעים, עורכי הדין הותיקים ואנשים שמועסקים במקומות ה"נחשבים" רואים שזה לא שחור או לבן. אני באופן אישי נעולה על אוניברסיטה כי מאז שהייתי קטנה רציתי ללמוד באוניברסיטה מסיבה עלומה המסתתרת בנבכי נפשי הסבוכה אבל יש במשרד שבו אני עובדת מתמחה שלמד ברייכמן והיה פעמיים (רצוף) מצטיין דיקן והוא סיפר לי שהוא התקבל לכל 10 המשרדים הגדולים, בעוד שאנחנו יודעים שיש סטודנטים באת"א שלא מצליחים להתקבל לכל העשירייה הפותחת. בשורה התחתונה- מאוד חשובה ההשקעה בלימודים ומי אתה.

flutter girl

New member
מוסכם לחלוטין!

ואם היו כאלה בפורום אז אין מה לעשות, תמיד יש כאלה בכל מקום... העיקר שזוהי לא האווירה שמשרה מנהלת הפורום והקבועים פה, ולא נראה לי שזה מה שיש. אם כבר, אני בתור סטודנטית באונ' חיפה (ולא ב"אליטה") מאוד חששתי לדבר בפורום בהתחלה, וגיליתי כמה שזה מגוחך...

flutter girl

New member
תודה אבל אני ממש לא חוששת...

בניגוד לכמה אנשים פה, אני לא מרגישה מאויימת ע"י כמה חברי פורום.
אבל תודה בכ"א.

B L I M P

New member
סבבה למצטיין דיקן

רק שאם הוא היה לומד באת"א גם עם ציון הרבה יותר נמוך סביר והוא היה מתקבל לאותם משרדים. תמיד יהיו אנשים מעולים במכללות ואנשים "דרעק" באוניברסיטאות, אבל באופן כללי, כנראה בגלל סכויי הקבלה היותר גבוהים (שגם הם לא משקפים בצורה מוחלטת, אבל לפחות באופן יחסי) והשם היותר טוב שיש לאוניברסטאות הן מרכזות את האחוז היותר גבוה של האנשים ה"איכותיים" וזה השם שלהן.

Hugin

New member
הממ..

בהשוואה שטחית של עבודה בחוזים מרייכמן והעבודות בעברית נראה ל שהסיכוי של סטודנטים בעברית להיות מצטייני דיקן ברייכמן הוא לא רע.. הנ"ל לא נאמר כדיי להעליב, לפגוע וכו' זה פשוט דבר שראיתי

חוזים בעברית נראה לי פשוט קצת מפלצתי../images/Emo3.gif

נשבעת, מבוסס על כמה עבודות שראיתי...! (ואני ממש רצינית.. מבחן סוף באת"א יותר פשוט מהן)

למעלה