לא הייתי מבססת דעה, כך גם על משרד אחד, יהיה דירוגו אשר יהיה. ואגב, בררת מה הממוצעים של אותם בוגרי מכללות? אם סיימת בר"ג אבל יש לך ממוצע 95 יש יותר מצב שיעסיקו אותך מאשר אם סיימת בר"ג בממוצע 77... אז ברור שגם במכללות יש מצטיינים- שלהם יהיה אולי יחסית יותר קל למצוא משאר בוגרי המכללה הממוצעים, אבל אם אתה בינוני מינוס, ולומד במכללה, יש להניח שתתקשה בהמשך...
לטענתו של הבוס שלי- הוא יודע בודאות שבשאר המשרדים הגדולים זה גם כך. הוא יותר הדגיש את העניין של רייכמן ואמר שהבוגרים שם הם לא "דרעק, אלא בעיקר "בני טובים" ואם הם לא כאלה אז הם אנשים איכותיים שקיבלו מלגות כדי שילמדו שם + ברק/חשין/קדמי שערקו לרייכמן + התואר המשולב עם מנע"ס/ממשל = נוסחה מנצחת (אגב, לא אמרתי שאני מסכימה או שוללת את דבריו כי אני פשוט לא יודעת, אני פשוט מביאה את הדברים כפי שנאמרו לי) לגבי מה שאמרת על הממוצעים של בוגרי המכללות וכו' - מסכימה לחלוטין.
את מדברת על רייכמן כמקרה מייצג של המכללות. אני חושבת שכלל שמדובר ברייכמן ובמכללה למנהל קשה להכליל אותם עם מכללת נתניה, אונו, שערי משפט וכו'. שתי הראשונות הצליחו לבסס לעצמן שם בשוק של מקומות לימודים רציניים ונחשבים. בעוד, שכאשר מדובר במכללות האחרות הן עדיין נאבקות על יצירת מוניטין לעצמן. המשרדים הגדולים כן מפרידים בין שתי אלו לאחרות. מבלי להיכנס לדיון אם בצדק או לא בצדק. זה בהחלט משקף הלך רוח בשוק. אני יודעת על בוגרים של רייכמן שהצליחו להתברג למשרדים הגדולים בלי להיות מצטיינים אלא פשוט עם ממוצע מעל 80. בעוד שומעים על בוגרי המכללות האחרות שכן נאבקים למצוא התמחות אם הם לא מצטייני דיקאן שם.
לא דיברתי על רייכמן כמקרה מייצג של כל המכללות אלא ציינתי את רייכמן באופן ספציפי. עם זאת ציינתי שיש מתמחים מנתניה ור"ג שהצליחו להתברג למשרד 'שלי' ולדעתי זה מעיד על כך שאין אמת מוחלטת בדברים האלה כפי שאנחנו חושבים. ושוב אציין שאני לא מבינה גדולה בתחום אבל העובדות קיימות בשטח- גם בוגרי מכללות (לרבות מכללות פחות נחשבות) מתברגים במשרדים נחשבים, דלתם של המשרדים הללו לא סגורה בפניהם אם כי אין ספק שעליהם להוכיח את עצמם יותר (לפחות בשלב הראיונות)
אבל בין המשרדים הגדולים בעשיריה הראשונה יש משרדים נחשבים מאוד ויש משרדים נחשבים הרבה פחות, אצלם הייתי בהחלט מצפה למצוא בוגרים של המכללות הפחות מוצלחות.
ואני חושבת שזה באמת אחד המשרדים המבוקשים (לפי מה ששמעתי מהמתמחים במשרד ולפי חברים שלי שלומדים משפטים ומנסים לברר בכל דרך אם יש לי דרך לעזור להם להשיג שם התמחות
בקרב משרדי עורכי הדין יש את משרדים שעושים עסקאות גדולות, מטפלים בתיקים מורכבים וכו', ויש משרדים שעיקר העבודה שלהם היא בתביעות שיבוב (תביעות ביטוח) ו/או בטיפול בהמון תיקים קטנים (יש לי חבר שמטפל בלא פחות מחמישים תיקים). ברור שאם יהיו לך תיק או עסקה מורכבים תעדיפי לפנות לסוג המשרדים הראשון - המשרדים ה"נחשבים" (וזאת בלי קשר לגודל המשרד), על פני משרדים מהסוג השני שהם אולי משרדים גדולים, אבל אופי הפעילות שלהם הוא כמו אופי הפעילות במשרד קטן ויש להם פחות נסיון בטיפול בתיקים מורכבים.
במקצוע הזה כדאי שתתחילי כבר מעכשיו לגדל עור של פיל, אם את רוצה לשרוד.. אם ממילים של קרובת משפחה שאינם מופנים אלייך באופן אישי את בוחרת להיעלב, יהיה לך קשה לשרוד בהמשך. אני לא אומרת את זה כדי לפגוע חס וחלילה, אלא כ- wake up call. לגבי דעותיי לגבי מה שהיא אמרה - אני ממש לא מתכוונת להיכנס לזה, היו פה מספיק דיונים בנושא.
באמת שלא אכפת לי באופן אישי אם יתנהלו כאן דיונים לגבי יוקרתן של האוניברסיטאות לעומת יוקרתן של המכללות כי דעתי כבר פחות או יותר מגובשת בנושא זה אבל צריך לקחת בחשבון שיש אנשים שנמצאים בתחילת דרכם ומחפשים תשובות לכל מיני שאלות שבוודאי עלו גם אצלך בנקודה מסויימת, ולא, להפנות אותם לעשות חיפוש מתקדם בפורום זה לא בדיוק פתרון. גם בפורום פסיכומטרי נשאלות עשרות אלפי פעמים (אם לא מאות) אותן שאלות: האם כדאי ללמוד לבד או במסגרת קורס? איזה מכון יותר טוב? איך משפרים את החלק הכמותי וכו'.. והגולשים הותיקים שם כן עונים על השאלות ועוזרים מתוך הבנה שגם הם היו פעם צעירים ומוטרדים לגבי דברים מסויימים ואנשים אחרים סייעו להם ומי שלא מעוניין להגיב לא חייב לעשות זאת.
וחד משמעיות, שאז אפשר לתת להן תשובה רגעית, לבין דיונים אינסופיים ותשובות שהן עניין של דעה בלבד (או בעיקר), שאז אפשר בהחלט להפנות לחיפוש. או במילים של משפטנים - אנחנו צריכים לעשות איזון בין הזכות של הגולש לקבל תשובה ובין הצורך לשמור על סדר בפורום. אם אתה שואל אותי, במקרה כזה של שאלה שאין עליה תשובה חד משמעית, שהיו אינספור דיונים עליה בעבר, שגרמו רק לבלאגן וויכוחים מיותרים (ויגרמו עוד בעתיד), הזכות השנייה גוברת. שיהיה שבוע טוב
לשאילת שאלות קונקרטיות בלבד, מה גם שרוב השאלות ה'בוערות' הן שאלות הקשורות בדעה (איפה ללמוד, מה דעתך על התמחות במשרד XYZ, מה דעתך על קורס כזה או אחר) ולכן אנשים שואלים. הויכוחים שנגררים אליהם בעקבות שאלות אלה מקורם באנשים שלא יודעים לכבד את הזולת ומזלזלים במוסד/סטודנטים כאלה ואחרים ולאו דווקא באלו שהתחילו את השרשור. שבוע נהדר
ולמנהלים מותר (ואני אומרת את זה כמישהי שניהלה כאן כמה וכמה פורומים) להחליט אילו דיונים מותר לקיים ואילו לא, במיוחד לאור הבנה לאחר מס' שרשורים שחוזרים על עצמם שהאחרונים יוצרים יותר בלאגן מתועלת כלשהי. דיברנו על זה כאן בפורום לא פעם, השרשורים האלו פשוט לא רצויים כאן.