נישואין כמלכודת

מיKה

New member
:)

שלי 9

New member
לא נעים להגיד אבל נראה באמת כאילו

יש לו משהו אישי נגד נשים..

מיKה

New member
דווקא נעים להגיד

יש לי הרושם שהוא עוד עלול להנות מזה.

ערסlight

New member
אני נשמע לך כועס?

כמעט כתבתי שכמה מחבריי הטובים ביותר הן נשים [מה שנכון לגמרי] מה שמעניין אותי, זה איך הגענו למצב שממקום שבו הנשים רק לפני דור או שניים לא ראו בגירושין אופציה למצב שבו הן היוזם העיקרי. על "למה אנחנו מתגרשים" כבר כתבנו המון. מה שכתבתי יוצא מנקודת המוצא שחיי הנישואין לא עובדים. [ולא חשוב למה]. ומה השפעת הממסד בצומת הזו. זה לא שלנשים קל יותר... אבל מנקודה הזאת צריך לראות את האופציות. [כדאי הוא תמיד מצב של "לאומת מה"] אם תרצי... המחיר. במובן הזה, קשה להתווכח עם עובדות. ואגב, בעניינים האישיים שלי אני כבר במקום אחר. התהליכים שעוברים על כולנו כחברה הם המרתקים ובמובן הזה עוד צפוי לנו רבות.

איך?

לפני דור או שניים הנשים לא עבדו. הן היו בבית. הן לא צברו כסף..הן היו תלויות בבעל מפרנס. הן לא הרגישו שהן יכולות. לפני דור או שניים..גירושים היה חרם חברתי. הסביבה לא קבלה יפה גרושה..(לא שהיום זה טוב יותר..אבל היום שמים זין) אז היתה העדפה להעביר את החיים ..ליד וכמה שיותר בשקט. היום נשים הן כוח עבודה. הן מרוויחות לבד הן עצמאיות ולא מפחדות בלחיות לבד ולגדל ילדים. הגירושין הם לא טאבו..ואין לה יותר קרניים על הראש... אז אפשרי לצאת מנשואים אומללים והיום האשה לא מוכנה שהחיים יעברו לידה מבלי שהיא תחייה אותם. זה הכל.

להסיק מסקנות

היום ואז פעם רוב הנשים לא עבדו מחוץ לבית אלא רק בתוכו. מכאן שהכסף היה מגיע מהבעל שעבד בחוץ - מה שהפך אותן לתלויות בו לגמרי- מה שהפחיד אותן והן נשארו בנישואים לא טובים. היום נשים עובדות גם מחוץ לבית ולא תלויות באיש. פעם זו היתה בושה אישית ומשפחתית להיות אשה גרושה, היום כבר לא. כמובן שאפשר להעלים עיין מהעובדות הללו, ובכדי להציג תמונה מגמתית לטעון שההבדל בין דור להיום הוא שהיום נשים יכולות לסחוט כסף מהגרוש שלהן. ובכלל... מישהוא כאן מקפיד לומר משהוא, שחשבתי אולי לאמר גם לך. "כול מה שכתבת כאן הוא נסיון אישי שלך. קושי שלך. מרמור שלך. צא מהרחמים העצמיים הללו..." הוא לא נוהג להוסיף פרחים אחר כך, אבל אני כן

ערסlight

New member
חיפושית

אין ספק שמה שקרה לנשים בשני הדורות האחרונים זה דבר נפלא. זה טוב גם לגברים, למרות שלא כולנו משכילים לראות את זה. הנשים כציבור הן לא הגורם השלילי בסיפור הזה. הגורם השלילי זו קבוצה יחסית קטנה של נשים לוחמניות שעל בסיס של אי נחת של הממסד משכו את המאבק רחוק מדי. מה שבעצם אני אומר לכן, הנשים, גדלתן? הישרתן מבט? אחלה. אבל... די. וותרו על הנצחון המוחץ והשפלת היריב. [הבננו] הנשים, ברגע שהן עצמן ירגישו שוות, צריכות לוותר ב-י-ז-מ-ת-ן על זכויות היתר, על האפליה המתקנת... ואז נדע [אנחנו הגברים] שיש לנו פרטנר בגובה עיניים. זה צעד שרק החזק יכול לפרגן לעצמו. וכל מה שנשאר אולי... יעלם מעצמו. וכשתהיי החמודה הקטנה עם בייבי דול השקוף ונעלי הבית שלי... נדביק לך פרחים.

Ima Adama

New member
נכון שהגיע הזמן לשים את הנשק בצד

ולהישיר מבט, אבל ניראה שטרם הגענו לשיא כדי לחזור, אנחנו בדרך. מי שישכיל להסיק וודאי יצטרך קצת מזל ולתקן.

d a n i e l s 5

New member
אחחחחחח תענוגות.

ודווקא אהבתי יותר את המילה .... פרופוקציה . גם פוקצה הולך :)

הרבה צודק וקצת לא...

נכון, המצב הכלכלי שלי הרבה יותר טוב משל כל הגרושים (שאני מכירה לפחות), ההכנסה הפנויה שלי היא בערך כפולה לעומת השאר... אמנם יש לי הרבה יותר הוצאות על הילדים וכו' ואם ניקח חצי חצי ברור לגמרי שאני לוקחת בגדול בחלק ההוצאות שקשור לילדים שנופל עלי... אבל... בכל זאת ההכנסה הפנויה שלי הרבה יותר גבוהה... ולכן אני יכולה לחסוך קצת על מותרות ומצבי יהיה הרבה יותר טוב משל גרוש ממוצע בימנו. האמת... רק ככה בשביל המאמר המוסגר... לא התגרשתי כדי להרויח יותר מגבר גרוש, וההכנסה הפנויה שלי כנשואה היתה הרבה יותר מרשימה מהיום.. פה אתה הרבה צודק... רק בחלק הזה שנכון רוב הגרושות שעובדות מרויחות הרבה יותר מהגרוש שלהן.. זה לא אומר שהן ממש מורווחות.. זה אומר שלעומת הגברים יש להן הכנסה נטו ביד יותר גבוהה. אז לא... זה לא היה מבצע היום להתגרש ולקבל מזונות בנוסף למשכורת... וכן, לי כגרושה הרבה יותר קשה לצאת, להכיר, להכניס הביתה מישהו חדש כשיש ילדים בבית 28 ימים מתוך 30... אולי בגלל זה לגברים קל יותר לצלול לתוך מערכת אחרת? לא יודעת ולא רוצה לשפוט... כל אחד והבעיות שלו. והכי אמיתי שבעולם... לא יודעת איך הגברים מצליחים לשרוד עם משכורת בנוכי המזונות... הכי אמיתי שבעולם...

צריך להמציא את עצמך מחדש

מעניין מאוד. הגבר המוצלח = ישאר מוצלח ויתחלק חצי חצי עם אשתו. והוא עדיין יפרנס את ילדיו. אותה אשה שהורגלה לרמת חיים גבוהה..למעשה תרד ברמת חייה..והגבר הזה לא יסבול הרבה. גבר שמשכורתו ממוצעת וכן רכושו.. צריך להתחיל הכל מהתחלה כמו גרושתו. תלוי איך יצא הגבר מפירוק העסקה. אם יצא בלי רכוש והשאיר הכל לאשה ולילדים (ומכירה כמה כאלו) אכן..הם חזרו לחיות אצל אמא ואבא..בחדר הישן שלהם ומשלמים מזונות..כן הם על הפנים..הם אפילו לא אטרקטיביים לפרק ב ולעמוד על הרגליים באמצע החיים זה קשה קשה. אבל מכירה גם נשים שלא קבלו כלום לא בית ולא מזונות שמגדלות לבד את הילדים.. אז משערת שכל סיפור בפני עצמו. וכושר ההשרדות תלוי ביכולת להמציא את עצמך מחדש.

r e d head

New member
אכן

מצבי הכלכלי השתפר פלאים לאחר הגרושים. הפסקתי לפרנס אותו, והיום הוא גם משלם מזונות מינימלים. ואכן זאת אחת הסיבות העיקריות בגללן התגרשתי. אבל קצת שונה מהתאוריה היפה שלך. בזמנו, אם היו כותבים כאן כמוך מיד היו קופצים וקוראים לך מכליל. המילה מכליל היתה כאן קללה גסה. ואתה באת ושיפרת את השיטה, המכליל בחסות הכתיבה היפה נקרא מעורר עיניין בפורום. אז כל הנשים זונות וכל הגברים מניאקים מ.ש.ל

t o t a l

New member
המצב לא כזה נורא

שמע. לא מקבל את רוב דבריך. נכון שיש מקרים קיצוניים ומאוד מקוממים. [כמו ההוא שאתמול עם המזונות אישה]. נכון שהממסד, החקיקה והפסיקות הן פרו נשיות. נכון שהיה מאוד רצוי לשנות תפיסה לכיוון של שיוויוניות, בכל הקשור למשמורת, וכלכלת הילדים. אבל.... פורט את החיים ההחדשים למספרים ואומר לעצמי כך: המזונות לא נחשבים בעיני כהוצאה נוספת [כגרוש בהשוואה לתקציב של נשוי]. הרי את הילדים מימנתי גם כך. אז איזו הוצאה נוספת כן קיימת? עוד משק בית. עוד שכר דירה. עוד משכנתא [כל אחד עם ההתארגנות שלו]. נכון זה תיק. אבל זה התיק היחיד. [ובגללו כל מי שמתגרש נאלץ לרדת ברמת החיים] ועד כמה שאני מבין את החיים הוא מתחלק די בשיוויוניות. חושב אם ננקה את הרעש [סיפורי הזוועה על גברים מנייקים ונשים נצלניות], המצב לא כזה נורא.

ערסlight

New member
חשבון

ובכך מפספס את העיקר. לא מדובר בך [או בי] במובן האישי. אני מניח שאתה מכיר לא מעט גרושים. אחת הבעיות הנוספות של "הגרוש הממוצע" שבנוסף לכל הם גם גברים. במובן הזה לעיתים, יותר קל להרוג אותנו מאשר שנודה שהמצב נואש. מדובר במגמה כוללת שעוברת עלינו כחברה. וסתם, מתוך סקרנות... אתה רואה עצמך מתחתן שוב?

למעלה